Router za Technicolor router

poruka: 5
|
čitano: 8.950
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina

Pozz, kako mi je wifi brzina sramotno niska sa navedenim routerom, zvao sam bnet te su poslali tehnicara da to pogleda. 

Isprobao je sve kombinacije i zakljucio da mi treba novi router. Tj novi primjerak istog routera. Problem naravno nije nestao tak da sam dogovorio promjenu instalacija. 

Odradeno je i to, promjenili su koaksijalce od kutije na hodniku pa sve do mog receivera ali dobio sam samo 20Mbita poboljšanje, točnije na 45 od plaćenih 120.

Reko je da je najbolje i jedino riješenje da kupim drugi router te ga spojim na Technicolor koji je citiram, smeće 

Imam oko 20 metara koaksialca od glavnog splittera u stanu do routera i jacina je prije zamjene koaksijalaca bila na -10dB kaj god to znacilo. Sad ne znam na koliko je al zicno imam oko 115Mbita. 

Ima li tko kakvu preporuku? Pošto imam u Emmezetti neke bonove za iskoristit gledao sam nekakav Manhattan modem al mislim da može drugdje bolje za manje love.

Hvala

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
13 godina

tp link tl wr1043nd
ja sam njega kupio,bridgean na tehnicolor i imam brzinu oko 100,s time da kod mene nisu najbolji uvjeti tako da vjerujem da inace je brzina i veca odnosno puna,kao na zici.
uglavnom preporuka za njega-400kn u instaru

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Router za Technicolor router

Trebaš u Tehnicoloru staviti na 5GHz i 40MHz širinu kanala, i trebao bi dobiti barem nekih 70mbps. Ako očekuješ punu brzinu onda kupi Cat5e kabel i vozi, puno je para davati za WiFi, a na mobitelu ti sigurno ne treba 120mbps. Ako živiš u nekoj stambenoj zgradi moraš obavezno onda uzeti 5GHz router jer su u zagradama brzine loše zbog prezagušenosti 2.4GHz spektra.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.6.2017 0:17 (JozoBozo121).
11 godina
Re: Router za Technicolor router

Točno JozoBozo121 .....samo mnogi neznaju da provajderi ( i B-net) ne garantiraju brzine preko WiFi već žično (LAN) na njihovim ruterima jer WiFi ovisi samo o korisniku tj. smetnjama , broju uređaja i preprekama u kući i okolini.

15 godina
neaktivan

Da ne otvaram bezveze novu temu, imam isti ruter technicolor tc7200 i na žici dobivam full brzinu 70/10 (sa vremenom ću uzet najveću 120) ali na wifi-u dobivam oko 45Mbps/10Mbps, a ne 70Mbps, jačina i kvaliteta signala je 100% (kupio sam jaču antenu 10dBi) na Air live WN-370, ping dobar, na technicolor tc7200 ruteru od bneta nemogu omogućit 40Mhz bandwidth pa tako nemogu niti povećati brzinu, padajući izbornik mi je blokiran, ovo šta piše lower daje 20Mhz, a trebao bi prebaciti na upper da bi omogućio 40Mhz, 802.11 band mora ostati na 2.4Ghz, jer trenutno nemam uređaj koji podržava 5Ghz, pa jel zna netko kako omogućit 40Mhz bandwidth, ako ne, razmišljam također o bridge-anju, bi li bio dobar odabir ovaj AP TP-LINK TL-WA801ND, predpostavljam da je sa njime stvar gotovo pa plug&play, na technicolor tc7200 iskučim wifi, ovaj tp-link AP sa UTP kablom uštekam u technicolor tc7200 i u postavkama TP-linka podesim ime, pass, 802.11 N na 2.4Ghz i 40Mghz te omogučim wifi putem njega i trebao bi dobiti full brzinu, jer kažem, sada nemam ni trenutnu 70Mbps, a uzet ću sigurno jači paket od 120Mbps...

Ovaj Air live WN-370 nije baš najnoviji, al piše da podržava brzinu do 150Mbps uz uvjet da je bandwidth 40Mhz...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice