Problem sa Wi Fi USB Adapterom (TL-WN722N) ?

poruka: 6
|
čitano: 4.019
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Postovanje,

Imam pitanje vezano uz problem sa gore navedenim WI FI USB Adapterom i ovo mi se skoro pocelo desavati.

Svaki put kada upalim kompjuter iznova neradi mi usb adapter za wi fi a on je prikljucen u tastaturu (Slika 1) a tastatura je prikljucena iza kucista (Slika 2) i ja uvjek moram iskljucivat i ukljucivat te usb konektore iz kucista da bi prepoznao adapter.

Kad se upali iznova komp i odem u tp link program izbaci ovo (Slika 3) kao da nije driver installiran itd i izbaci ono dole kad nema neta (Slika 4).

Iskako mi  je i jedno BSOD i nije vise. Neznam do cega je neko kaze da ga ne drizm u tastaturi mozda kaze manje struje dolazi ba zbog toga da nije mozda i to maticne itd al nevjerujem.

Hvala mnogo na pomoci !!!

Upitanju je proizvod od TP Linka evo link :http://www.tp-link.com/en/products/details/cat-11_TL-WN722N.html

Slika 1 Slika 1
Slika 2 Slika 2
Slika 3 Slika 3
Slika 4 Slika 4
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2015 12:06 (Forumista_123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ikoo ????

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem sa Wi Fi USB Adapterom (TL-WN722N) ?
Forumista_123 kaže...

Neznam do cega je neko kaze da ga ne drizm u tastaturi mozda kaze manje struje dolazi ba zbog toga da nije mozda i to maticne itd al nevjerujem.

Jesi li probao drzati ustekanog u maticnu plocu?

10 godina
neaktivan

Nisam to radio a i nemogu posto mi je bolje u tastaturu kratak je kabal od adaptera a nisam uspio nac produzni usb za to.Bio sam naso al dugacno gubi struju , i sto sam primjetio kad sam upalio komp i ukljucio to nije prepoznao i komp je stojo upaljen i nisam diro jedno pola sata i prepoznalo je samo neznam docega je to. Da nije do drivera ili hardvera usb adaptera il maticne. 

???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

USB WiFi karticama kronično fali struje. Neke dolaze sa Y splitterom za dodatno napajanje.

Ne vidim scenarij u kojem WiFi kartica radi dobro kroz još jedan uređaj koji troši struju.

Mislim, pa zar nemožeš ni za probu si dati toliko truda da uštekaš direktno u matičnu ploču?

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2015 23:29 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ma nije problem probacu i sad sam primjetio da se to nedesava kod svakog novog paljena kompa ili redstarda , eto danas sam upalio komp ujutro i prepoznao je dok ga ugasim oko 6 pred vecer i upalim oko 9 sat ili restartujem ne bitno i i nece da prepozna. Uostalom probacu i hvala na pomoci :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice