Preporuka jeftinog routera

poruka: 33
|
čitano: 7.127
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

kupio sam vanjsku 2.4 ghz antenu, ali ima konektor za spajanje u router, a ja radim na laptopu tako da nemogu u njega ugraditi mreznu kraticu ako u pc, trebam neki router ispod 300kn a da nije neko najobicnije smece...

i, znam da zvuci glupo, ali koja je razlika između routera i acces pointa, to nikada nisam potpuno shvatio {#}

Aint no man above the crew

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Preporuka jeftinog routera

Koliko sam skuzio tebi treba Acces Point za hvatanje bežičnog signala... na kojeg se može staviti vanjska antena. Preporučam ti Airlive 1700 usb  uređaj odličnih je performansi i dometa ...dolazi za 5 dbl antenom a moć ćeš i ovu svoju ugraditi vjerovatno ako konektor odgovara...Sretno

Intel Core i7 920 @3.8 GHZ, Asus P6T, 6 GB DDR3 1333, Asus NVIDIA 295 GTX, 2*1 TB HDD WD, Samsung T260, Antec Skeleton Case + Asus 550W Power Supply [img]http://img301.imageshack.us/img301/8008/horn
15 godina
neaktivan
gdje ga se moze kupiti, i koja je cijena?
17 godina
1337Code_breaker kaže...
gdje ga se moze kupiti, i koja je cijena?

Možeš ju nabaviti u H2 shopu a cijena ti je 197 Kn.

15 godina

Prvo se ispričavan šta upadan na ovaj topic, ali nebi tija otvarat novi bezveze.

Iman router od optime šta san dobija kad su mi došli spojit internet, žice idu iz zida u ruter i iz rutera u komp. Tako dobivan internet. 
Zanima me jeli postoji nekakav usb "odašiljač", da ga tako nazoven, da mi može iz kompa davat wi fi signal, ne treba bit neki domet samo za sobu mi je to. Znači internet mi ide kabelon do kompa a iz kompa priko usba mi daje wi fi, ali da istodobno mogu na komp na internet i na iphone. 

Također ako može neka preporuka tog uređaja, ili samo ime da znan šta tražin.

Nadan se da je neko skužija šta želin pitat, veliki san noob oko ovih stvari.

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
sirka666 kaže...

Prvo se ispričavan šta upadan na ovaj topic, ali nebi tija otvarat novi bezveze.

Iman router od optime šta san dobija kad su mi došli spojit internet, žice idu iz zida u ruter i iz rutera u komp. Tako dobivan internet. 
Zanima me jeli postoji nekakav usb "odašiljač", da ga tako nazoven, da mi može iz kompa davat wi fi signal, ne treba bit neki domet samo za sobu mi je to. Znači internet mi ide kabelon do kompa a iz kompa priko usba mi daje wi fi, ali da istodobno mogu na komp na internet i na iphone. 

Ako imaš Windows 7 uzmeš neku WiFi karticu (za u matičnu) ili USB sa vanjskom antenom i onda sa ovim programom KLIK napraviš virtualni AP.

17 godina

Nekako ne volim airlive, premda je za kucne korisnike dobar izbor.

sirka666 kaže...

Ako ti router ima ovakvu/slicnu antenu na sebi, onda ima wifi. Na samom routeru bi morala postojat statusna LED dioda iznad/ispod koje bi trebao pisat WLAN/WIFI. Ako ta LED dioda svjetli zeleno, onda je wifi aktiviran, ako ne svjetli, onda je ugasen, a ako nemas antene onda moras omogucit share-anje internet pristupa preko racunala. Naravno, moras imat access point (u AP ili client modu, bolje AP kad vec je AP) ili USB wifi stick (u Ad-hoc modu) kako je forumas iznad naveo.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 11:17 (Batista).
15 godina
neaktivan
koji je od tih ap najjaci, i dali ce ih prepoznati backtrack?
15 godina

Jeli to nešto ovakvo? I onda napravin virtualni AP sa programon?

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
1337Code_breaker kaže...

Linksys WRT54(?) modeli su jako dobri, ali to je vise za iskusnije...

sirka666 kaže...

Jeli to nešto ovakvo? I onda napravin virtualni AP sa programon?

Da. Nikad nisam radil virtualni AP, ako to ne proradi, spoji se preko WLAN-a i share-aj internet konekciju. (wifi stick mora bit u Ad-hoc modu)

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
15 godina
neaktivan
Horned Reaer kaže...

Koliko sam skuzio tebi treba Acces Point za hvatanje bežičnog signala... na kojeg se može staviti vanjska antena. Preporučam ti Airlive 1700 usb  uređaj odličnih je performansi i dometa ...dolazi za 5 dbl antenom a moć ćeš i ovu svoju ugraditi vjerovatno ako konektor odgovara...Sretno

jeli komptabilan s backtrackom???

15 godina

ja ti preporučam nešto od tp-linka da izaberš jeftini su a vrhunski, imaš ih u hgšrotu

15 godina
neaktivan
kolika je cijena?
i treba mi neki da radi s backtrackom, bez toga su mu beskorisni
14 godina
neaktivan

Ja kada bih ti rekao koji moze ti bi odmah pitao pa kako se radi sa backtrackom.Citam tvoje postove i vidim da ti jos mnogo toga neznas o mrezama .Ako u tu svrhu zelis da koristis ruter ja nemam namjeru da ti kazem ,ako se vec predstavljas kao 1337 ti onda treba da si davno odmakao sa ovim gradivom.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
prvo sam mislio uzet router, no poslje sam se odlucio za samo usb antenu il ovo sto je napisao netko gore ajrlive 1700
router nisam mislio samo zbog backtracka
15 godina
1337Code_breaker kaže...
kolika je cijena?
i treba mi neki da radi s backtrackom, bez toga su mu beskorisni

ja baš nisam na ti sa backtrackom ali kakve veze ima ruter sa backtrackom????? Ako je wireless kartica ili USB ok razmem ali zašto ruter ne bi delal s tim?

15 godina
neaktivan
zato sto treba biti određeni chipset, tocnije rtl8187 chipset...
15 godina
neaktivan
da ne otvaram novu temu
djate mi preporuku za AP do 300kn, sa po mogucnoscu 2 antene, jer cu u jednu spojiti jednu koju vec imam
treba mi sto bolja osjetljvost, posto ce se poslje vjerojatno u njega spajati jedna home-made antena
I)0/\/7 I_3412/\/ 70 I-I4(I(, I-I4(I( 70 I_3412/\/
15 godina
neaktivan

LinkSYS dobiješ CISCO po jeftinoj cijeni.

http://www.basketballhoopjam.com

0 0 hvala 0
17 godina
woodgamesfx kaže...

LinkSYS dobiješ CISCO po jeftinoj cijeni.

Linksys i cisco nemaju veze jedno sa drugim. Bez obzira sto pise Linksys by cisco.

@Leet... pogledaj po njuskalu WRT54G(S/L), dodje ti oko 200 kn. Instaliraj DD-WRT i pichi!

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.12.2010 12:26 (tnakir).
16 godina

Pozdrav ljudi

Pošto ste Vi vjerovatno bolji znalci od mene o ovim stvarima, pa da vas nešto upitam... {#}

Ovako...

Spojen sam na net preko rutera od starog (žicom). E sad, moja kuća je od nejgove nekih 50m. Kopao sam kanal od njega do sebe da se spojim s žicom (da neplaćam net jer on svoj flat ne troši ništa).

Stavio sam ovaj switch zbog udaljenosti.

Sad, kako ja mogu sebi napraviti wireless po kući?

Dali pomaže onaj stick sto je kolega naveo gori ili ima nešto drugo?

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
1337Code_breaker kaže...

ti ocito nemas pojma o backtracku i wifi-u!

backtrack je "kompatibilan" sa bilo kojim ap koji radi na 2,4GHz (wireless frekv.)

ti si ocito pobrko neke pojmove!

tebi netreba predajnik (access point) nego ti treba prijamnik (wifi adapter)!

...i wifi adapter nemora biti bas tog chipseta (rtl8187) vec mogu biti i drugaciji (npr. atheros)... cijelu listu kompatibilnih cipseta mozes naci na internetu (bogami ako znas radit s backtrackom, trebao bi znat i pronaci jednu obicnu listu....)

...samo se nadam da ti sljedeća tema na bug forumu neće biti vezana za backtrack!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
15 godina
amater_2 kaže...
...Stavio sam ovaj switch zbog udaljenosti.

Sad, kako ja mogu sebi napraviti wireless po kući?

Dali pomaže onaj stick sto je kolega naveo gori ili ima nešto drugo?

Hvala unaprijed

sa otim switchem nikako.. jer taj switch nepodrzava wireless!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
15 godina
neaktivan
imam listu, to je samo jedan od chipseta, ali sve adaptere ne podrzava posto ne podrzava ovaj u mom laptopu...
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
16 godina
sisko93 kaže...
amater_2 kaže...

Znam da s ovim ne mogu.

Što mi preporučate da uzmem a da nije nešto skupo?

17 godina
amater_2 kaže...
sisko93 kaže...
amater_2 kaže...

Znam da s ovim ne mogu.

Nekakav TP Link. Pogledaj u Linksa

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
16 godina
tnakir kaže...
amater_2 kaže...

Znam da s ovim ne mogu.

Jeli to nešto ovako i moželi i ovo .

17 godina
amater_2 kaže...
tnakir kaže...
amater_2 kaže...

Znam da s ovim ne mogu.

Jeli to nešto ovako i moželi i ovo .

Ovo drugo je adsl ruter. to ti ne treba. Trazi obican wifi ruter.

17 godina
tnakir kaže...

Ovo drugo je adsl ruter. to ti ne treba. Trazi obican wifi ruter.

Nije uopće ADSL router, nema adsl modem

Možeš ga komodno koristiti i kao npr kabelski router

To samo naši trgovci vole dodati ADSL u nazivu

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice