Jeli to AP

poruka: 11
|
čitano: 4.078
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Jeli to AP

Naime zanima me ovo sta ja mislim izvest Access Point

Uglavnom mislim se spojit na susjedovu wifi mrezu preko jednog acces pointa.

To mislim izvest sa ovim: http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=tl-wa801nd#over

Signal nije problem malo jace bezicne kartice vataju tako da ce ovo sigurno hvatati wifi signal.

Mene sada zanima jeli to moguce da se ovo cudo spoji na njegov ruter preko wifi mreze i on sam radi wifi mrezu na koju se ja spojim da bi mogao ici na internet kao da sam se spojio direktno na susjedov ruouter?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Jeli to AP

Znači, želiš da TP-Link AP istovremeno bežično hvata signal susjedovog rutera i odašilje signal po kući na koji bi se ti spajao? Ako je tako, trebalo bi funkcionirati. Koliko vidim, taj AP ima podršku za universal repeater modus.

17 godina
neaktivan
D1001 kaže...

Znači, želiš da TP-Link AP istovremeno bežično hvata signal susjedovog rutera i odašilje signal po kući na koji bi se ti spajao? Ako je tako, trebalo bi funkcionirati. Koliko vidim, taj  AP ima podršku za universal repeater modus.

Da to želim izvest. NIsam prije imao iskustva sa ovim AP-ovima nisam uopce bio siguran dali se to može al evo dobio sam odgovor.

Znaci koju opciju tribam gledat da AP ima al ovoga sigurno uzimam

17 godina
neaktivan
Jeli to AP

http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WA730RE

Naletio sam na ovo di se bas reklamira kao Range Extender. Imali kakve razlike izmedu ovog i onog tplinka. Po meni bi onaj treba moci to jos bolje obaviti posto ima 2 antene i vise opcija sada nisam siguran pa pitam

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 22:22 (Duje00).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Uzmi prvi, jer ima više opcija i 2 antene. A ako ti je ping važan, uzmi Airlive G.DUO kod kojeg je svaka antena vlastiti AP. Jedino što G.DUO nema podršku za 802.11n standard. Također je i sljedeći uređaj odličan: TL-WR743ND. Taj uređaj je ruter/AP u jednom, pa ćeš imati i te opcije ukoliko ti budu zatrebale u budućnosti. A ima i više priključaka od TL-WA801ND. Mana mu je što nema 2 antene.
Ovdje i ovdje se je raspravljalo o temama vrlo sličnim tvojoj, pa si pogledaj. Uglavnom tražiš rutere/ap-e sa podrškom za universal repeater modus.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 12:02 (D1001).
17 godina
neaktivan
Jeli to AP

Da ne otvaram novu temu:

Kupio sam navedi acces point 

Tp-link TL-WA801ND koji ima 2 antene neznam jesu li 5 ili 6 dBi. Uglavnom jako sam zadovoljan sa komadom opreme nego me zanima ako nabavim 2 antene od 

20dBi ocu li poboljsat ista signal. Konkretno sta meni triba da 2-3 metra  duze da mi baci na otvorenome u modu range exstender i to je to. Jeli ih isplativo kupit te 2 antene

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 11:28 (Duje00).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Sigurno da ćeš imat bolji signal. Koje 2 antene bi kupio?

17 godina
neaktivan
15 godina

Nasjeo si na lažne navode. Ta antena daje max. 8-11 dBi. Da je 20 dBi, bila bi mnogo dulja i znatno skuplja. No, u odnosu na prijašnje antene signal će ipak biti bolji. Samo ne za onoliko koliko si očekivao.

17 godina
neaktivan
D1001 kaže...

Nasjeo si na lažne navode. Ta antena daje max. 8-11 dBi. Da je 20 dBi, bila bi mnogo dulja i znatno skuplja. No, u odnosu na prijašnje antene signal će ipak biti bolji. Samo ne za onoliko koliko si očekivao.

Ma sve je ok mene sada ove zadovoljavaju a komoli ove malo jace. Meni triba 2-3 metra a ne 20-30metara :)

Al ako vam nije problem nadite na ebayu koje vride pare pa da salju vamo pa da ih vidim

15 godina

Bez brige. Za tu cijenu su to ok antene. Tih 2-3m više ćeš pokriti. Ne kupujem antene prek eBaya, tak da ti tu ne mogu pomoći. 

No, evo par natuknica.

- Zasad ne postoje unutarnje(indoor) omni antene jače od 10-11 dBi. Osim ručno napravljenih. 

- SVE što se eBayu prodaje provjeri.  

- Dobro je prvo pogledat poznate i provjerene webshopove, pa tek onda eBay. Čisto da možeš uspoređivat. 

- Pogledaj kakvu opremu prodaju poznati mrežni proizvođači(npr. Mikrotik, Ubiquiti, D-Link, AirLive, LinkSys, Cisco, TP-Link,...). Ako oni nemaju takve antene, onda ih nema.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice