Ima li jači modem od Thomson ST 780 iWL?

poruka: 18
|
čitano: 5.724
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Pozdrav svima.

Imam par pitanja pa mi treba mala pomoć. Dobio sam MaxADSL ali mi je brzina skidanja 40KB/S (kilobajta) budući da sam 5 km od centrale. nije me to začudilo.

U prijevodu, 100 MB skida 1 sat.

Njihov tehničar je mjerio signal i kaže da je to maksimum. Rekao je da su njihovi dsl modemi za udaljenosti do 3 km od centrala i da sam u 3% hrvata koji nisu u ta 3 km.

Budući da imam potrebu za stalnim pristupom i flat paketom, 180kn/mj za 40KB/s mi nije uredu cijena.

Pitanje: 1 - Postoji li adsl modem za veće udaljenosti kojim bi mogao ostvariti barem polovicu od ta 4 Mbita?

2 - Može li se ikako pojačati signal s obzirom na moju udaljenost?

3 - Jeli moguće da samo 3% ljudi u ovoj državi ne može imati dsl?

4 - Koje su mi alternative?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Wireless? Od nekog prijatelja koji je bliže centrali?

The Man Who Broke A Dragons Heart...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Ima li jači modem od Thomson ST 780 iWL?

- tvoj ISP je 'dužan' omogućiti normalan pristup, zato ima nacionalnu koncesiju (i monopol, koliko god šutjeli o tom).

-U praksi naravno nije tako.

1-nema jačih-slabijih routera, moraš imati signal.

2-može. (i to je posao ISPa)

3-statistika moža svašta... (čudo neviđeno)

4-traži (gnjavi, dok ne popusti) ISPa. -korisnici koji nemaju omogućen pristup su dobijali web'n'walk' -flat na pola godine... -traži!

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Najbolje bi ti bilo da kontaktiraš sve ISP-ove u Hrvatskoj.

Oni bi trebali imati prave odgovore na pitanja koja si postavio.

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Whalter vT kaže...

Da -u normalnom svijetu... kod nas ti jedino T-com može 'dati' paricu.... (provjereno)
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Ammon kaže...

Wireless? Od nekog prijatelja koji je bliže centrali?

Jedini prijatelj koji je bliže centrali je skoro 2 km od mene i nema optičke vidljivosti između nas. Kod njega je brzina za mene veličanstvenih 80 KB/s....
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Signal je slab, njihova isprika je to kaj sam vise od 5 km od centrale a oni "ne mogu moju kucu preseliti blize centrali"....

web'n'walk sam prije koristio ali buduci da smo i tu slabo pokriveni signalom spajao sam se na EDGE i imao 20 KB/s u downloadu....

+ u selu nas ima oko desetak zainteresiranih samo za adsl a moglo bi se jos nac barem toliko za maxtv, svi znamo da za maxtv mora bit jos veca propusnost i cini mi se da onih 3% u cijeloj hrv. skace na neku poprilicnu brojku....

16 godina
neaktivan
autorov komentar
Whalter vT kaže...

Mozda bi najbolje rjesenje bilo napisat pismo t-com u ali ne ovom u ZG nego u Njemačku :-D
16 godina
neaktivan

Ja isto imam takav problem.Isto sam udaljen od centrale oko 5 km i download brzina mi je oko 40-50 Kb/s. Jedina alternativa ti je da zoveš t-com svaki dan i da tražiš da te premjeste  na drugu (bližu) centralu ako postoji.

Ja sam zatražio premještaj na drugu centralu koja je od mene oko 2.5-3km.

16 godina
neaktivan
autorov komentar
kc-kb kaže...

Ja isto imam takav problem.Isto sam udaljen od centrale oko 5 km i download brzina mi je oko 40-50 Kb/s. Jedina alternativa ti je da zoveš t-com svaki dan i da tražiš da te premjeste  na drugu (bližu) centralu ako postoji.

Ja sam zatražio premještaj na drugu centralu koja je od mene oko 2.5-3km.

Jedina centrala koja je meni bliža je na 3 km od mene al je druga županija i nema žice do tamo. Dođe mi da se prebacim na 20 Mbit i da si naručim još i maxTV...
Najveća glupost je kaj su mi rekli je ili privhvatit takvu brzinu ili prekinut ugovor.
Neću prekidat jer mi je takav internet ipak brži od bilo kakvog drugog al mi je glupo plačat flat 180 kao i netko tko ima 4 Mbit.... nije uredu.
A njima se neda potrudit da mi srede flat za recimo 100 kn, uopće mi nebi bilo za brzinu tolko....
17 godina

Tuzi ih, oni ti moraju pruziti tu brzinu koju nude. Dok se ugovor sastavljal je napisano da ti oni moraju pruziti tu uslugu koju nude, ali buduci da nema tehnickih preduvjeta oni krse zakon po tom pitanju. Jer samo ocu zaraditi pare. Da sam na tvojem bi ih tuzil.

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ma pise i u ugovoru da ce isporucit maksimalnu mogucu brzinu koju linija dopusta.

Oni su se prilicno ogradili i zastitili a nas male ljude ko je....

Ma neda mi se jos i njih tuzit, prvo moram rijesit sa hrvatskim cestama....

16 godina
neaktivan
 Dođe mi da se prebacim na 20 Mbit i da si naručim još i maxTV...
I da se prebaciš na 20 Mbit opet budes imal istu brzinu.... jer ti oni sad šalju najveću moguću brzinu , a brzina ti je takva jer si previse udaljen i u Hrvatskoj su kablovi slabi.

16 godina
neaktivan

Jedino što još imam za reći SRAMOTA ZA HRVATSKU, SRAMOTA ZA T-COM!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Al je to onda veca sramota :-) Prije kojih 5 mjeseci nije bilo uopce signala kod mene al su navodno poceli postavljat opticke kablove po gradovima pa se malo rasteretilo i doso je signal. Mozda kad bi opticki kabal provukli pa bi bilo mozda, neznam, nije moj problem kak pojacat signal....
Celeron 1.8, 640 MB RAM, Radeon 9550 256 MB, 40+160GB HDD BEAT THIS!!!
17 godina
neaktivan
Man of iron kaže...
Al je to onda veca sramota :-) Prije kojih 5 mjeseci nije bilo uopce signala kod mene al su navodno poceli postavljat opticke kablove po gradovima pa se malo rasteretilo i doso je signal. Mozda kad bi opticki kabal provukli pa bi bilo mozda, neznam, nije moj problem kak pojacat signal....
A cuj, sta je tuzno je da takvih slucajeva vjerojatno ima hrpa kod nas... ja osobno znam dosta ljudi koji doslovno žive jedan do drugog, ali su na odvojenim centralama i t-com kaze nista...
Ako i jesi toliko daleko od centrale... ne znam ,ne kuzim se toliko u tu njihovu tehniku ali mozda stvarno nije moguce dat brzi signal bez mjenjanja zica ili neceg drugog.

A to oni sigurno neće ić radit, jer šta je njima kakvih 10-ak korisnika. Tužno ali istinito
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Istina, fucka se njima za tih par korisnika, kolko se ja kuzim u te tehnike, stvar je u bakru a jedini izlaz je zamjenit ga optickim kabelom a to je njima neisplativo... Reko sam im kak se onda to reklamiraju? Max tv samo sa telefonskim prikljuckom i to, a oni kazu da samo 3% ljudi to nemoze imat. I da sam ja normalno u tih 3%...
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Nazire se rješenje problema.

Zvao sam službu za korisnike i dali su mi mail na koji da napišem svoj problem pa će vidjet ima li temelja za smanjivanje cijene koju plaćam.

Čeka se odgovor :-)

Dakle, Kc-Kb, ako se tvoj problem ne riješi napravi što i ja.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice