Novi monitor otišli pixeli

poruka: 15
|
čitano: 2.743
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

kupio sam prije 2 dana LG W2253TQ flatron i već mi 2 pixsela su crvena na crnoj podlozi koliko ih mora biti da reklamiram monitor

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Novi monitor otišli pixeli

Da li si oprobao drugi DVI/VGA (koji već koristiš) kabel spojiti? Ako nije do kabela slobodno reklamiraj

Everywhere I see the pixel peepers
16 godina
miholjac18 kaže...

kupio sam prije 2 dana LG W2253TQ flatron i već mi 2 pixsela su crvena na crnoj podlozi koliko ih mora biti da reklamiram monitor

probaj protrljat sa mekanom krpicom te pixele pa ce nestat..tako sam ja rijesio svoj problem i od onda nista..poz

15 godina
neaktivan

div imam gforce 6600gt i nisam prije koristio dvi kabel već analogni 15 pinski jer sam imao flatrona 17 inćnog 710 crt,sada prvi put koristim na graf taj kabal ,da probam sa 15 pinskim šta misliš

16 godina
neaktivan

Probaj...

15 godina
neaktivan

ništa od trljanja

17 godina
neaktivan

LG nudi zamjenu monitora ako postoje 2 mrtva piksela unutar kruga od 10 cm (za neke modele). Za neke vrijedi 'LG Perfect Pixel warranty'. Probaj s reklamacijom kod prodavača. Eventualno pošalji upit direktno proizvođaču i probaj vidjeti kojim jamstvom je pokriven tvoj model.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 12:07 (macak).

0 0 hvala 0
17 godina

To nisu mrtvi već zaglavljeni pixeli tj. signali do njih ne putuju kako treba te imaju drugačiju boju nego što bi trebali. Slobodno ugasi monitor i upri palcem po tom dijelu monitora, promasiraj ga, nemoj baš prejako ali onako, da osjeti. Kasnije samo očisti od otisaka prstiju.

Ja sam tako riješio jedno 10ak zaglavljenih pixela na mom monitoru i dan danas svih 1280x1024 radi savršeno Smijeh

Nemoj odmah odustajati, neki su tvrdokorniji od drugih.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 12:04 (Vido).

2 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Imaš soft-mode fix u obliku malog prozora u kojem se rapidno izmjenjuju boje i uzorci,prozor se može smanjiti\povećavati po želji i isto tako centrirati na problematično područje na ekranu.Aplicira se do 10ak minuta, no većinom se preporuča za cluster-e,dakle nakupinu pixela.

Hard-mode fix bi bio u obliku ciljanog pritiska na određeni pixel (nipošto ne ići na zdrave pixele jer bi i oni mogli stradati), dakle najbolje bi bilo s 'olovkom' koja dođe uz neki touch-screen,oprezno no dosta snažno bockati problematični stuck-pixel (radi isključivo sa stuck-pixelima koji su i najčešće stanje neispravnog pixela).Preporučljivo je staviti kakvu krpicu između olovke i ekrana (da ne bi došlo do oštećivanja matrice) te ugasiti ekran dok se nanosi pritisak.

No hard-mode fixom se pozabavi isključivo ako ti ne prođe reklamacija,ovisi o modelu i proizvođaću postoje određene tolerancije na stuck pixele,dok bi za mrtve pixele trebala biti nulta tolerancija i zamjena ekrana odma u dućanu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Potraži zakon za zaštitu potrošača. Imaš pravo u roku  (mislim 10 dana) vratiti monitor i dobiti povrat novaca ako nisi zadovoljan. 100 %

Nazovi neko savjetovalište za potrošače - ne one u Zagrebu jer se nikada ne javljaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

probao sam sa 15 pinskim kablom i ništa,trljanje krpom mi nije pomoglo ili nisam dobro trljo,olovkom se ne usudim,samo ih vidim na tamnoj podlozi i kažeš da nisu mrtvi moguli se sam vratit s vrijemenom

17 godina

Da, mogu se i spontano "odglaviti".

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

mene brine jedan drugi problem, na monitoru su mi se pocele izmjenjivati zute nijanse

cas je slika pozutila pa se vrati u normalu pa onda pozuti jos vise i tako se iz sekunde u sekundu mjenjaju te nijanse

prvi put san rastavija monitor i pogledao da nije mozda se nesto olbavilo, sve san ponovo sklopija i dobro zateka i jedno izvjesno vrijeme sve je bilo uredu

no evo opet se vratilo, monitor je Prestigio P1910 star 2 godine

zna li neko u cemu je problem, dali je monitorovo vrime zavrsilo?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

moj frend je isto imao isti problem doso i upro u taj piksle i nestade....tako ej rijesio..

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2009 14:50 (dalmata40).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam na Samsungu 226BW, kad sam ga kupio, imao dole lijevo dva crna pixela i malo sam ih "izmasiro" prstom i proradili su. Od onda mi sve radi super.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice