Novi monitor 22"+

poruka: 41
|
čitano: 10.781
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Novi monitor 22"+

Planiram u skorije vrijeme uzeti novi widescreen monitor.

Tražim neki best buy do kojih 1700kn, minimalno 22".

Malo sam tražio i našao ovo, pa bih vas molio da malo prokomentirajte ovaj, ili pak preporučite neki drugi monitor.

Hvala unaprijed.

U životu prolazi samo vjeran pas...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Full HD monitor

Na papiru sve štima :) Pretpostavljam da je ok, imam sličan LG (w2261v) i zadovoljan sam.

Pogledaj još http://www.nabava.net/trazilica.php?q=AOC%202434pw. Po recenzijama je vrlo solidan, dizajn je jako dobar i može ga se podešavati po visini i rotirati. Da sad kupujem monitor, birao bih na njega. Možda je mana da nema DVI, samo HDMI priključak, ali postoje adapteri (ili ti možda grafička ima HDMI izlaz?). Mislim da dolazi HDMI na HDMI kabel s monitorom.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Full HD monitor

Nedavno sam odlučio zamijeniti 17'' Sony LCD za neki 22'' monitor. Laičkim istraživanjem tržišta izbor se sveo na tri izbora: NEC (najbolja kvaliteta, cijena ca 2500+ kn), Dell (standardno kvalitetni monitori) i Samsung/LG monitori koji imaju najbolji omjer cijena/kvaliteta. Na kraju sam uzeo LG M2262D http://www.lge.com/products/model/detail/M2262D.jhtml FullHD TV-monitor. Uređaj ima DVB-T tuner sa MPEG-4 dekoderom, hrpu A/V ulaza po aktuelnim standardima i daljinski upravljač. Zanimljiva je funkcija USB preglednika slika odn. svirača glazbenih datoteka koje obavlja samostalno kao prezentacijski uređaj.

Nedostatak je izbijanje pozadinskog osvjetljenja na horizontalnim rubovima ekrana i sjajan finiš na kojem lako ostaju utisci prstiju i prašina. Komande za podešavanje su senzorske, a poneki puta treba više puta tražiti pravo mjesto ''tipke''. Monitor se može samo naginjati na već definiranoj visini. S druge strane, moguće ga je montirati na zid s pomoću nosača koji nije u paketu.

S obzirom da je to zapravo TV prijamnik koji služi i kao PC monitor za cijenu od oko 1800 kn mislim da je best buy.

One - You lock the target Two - You bait the line Three- You slowly spread the net And four - You catch the man
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Full HD monitor

Za te novce, vrlo dobar monitor. Skoro pa 'best buy' Namigiva

Go for it!

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Novi monitor 22"+
kompotko kaže...

Planiram u skorije vrijeme uzeti novi widescreen monitor.

Tražim neki best buy do kojih 1700kn, minimalno 22".

Malo sam tražio i našao ovo, pa bih vas molio da malo prokomentirajte ovaj, ili pak preporučite neki drugi monitor.

Hvala unaprijed.

E hvala ti na otvorenoj temi. Mislim da ću i ja uzeti ovaj monitor. U ADM-u cijena 1.324 kn.

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
16 godina
neaktivan

A sta je s ovim? 24'' monitor, DC 50 000:1, za 1550kn

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
15 godina
neaktivan
Novi monitor 22"+

Evo da upitam nešto.

Kupio sam novi komp sa novim monitorom (moj PC), prešo sam sa 17" na 22" i sad me nešt zanima. Dobio sam 2 kabla sa monitorom. Jedan širi i grafa ima utor za njega i jedan tanji, ali grafa za njega nema utor (dobi se sa grafom adapter za taj kabel), pa me zanima koji kabel da ukopčam ???

Ukopčo sam taj širi, valjda je to DVI, i slika je ok,al me zanima jel trebam možda i onaj drugi i jel preko tog drugog slika možda bolja ???

Drugo pitanje je:

nativna reza monitora je 1920x1080, i max refresh kaj mogu stavit je 60 Hz, jel to dobro. Znam da kad sam imo monitor od 17" da sam mogao staviti na više Hz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nikako DVI je digitalni prijenos slike (čak i HD slika) a VGA je ja mislim do negdje rezo oko 1280*1024 (to je SD rezolucija)!!!! znači samo jedan kabel trebas prištekati i to DVI (širi) , VGA konektor je plave boje.....

the PeRo
15 godina
neaktivan
Novi monitor 22"+

A što se tiče toga da mi je max refresh monitora 60 Hz, jel to dobro ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

to je brzina osvježavanja ekrana!!!! koliko ti monitor podržava......najbolje stavi na automatski refresh rate!!!!

the PeRo
17 godina
neaktivan
Novi monitor 22"+

Hajde ako je neko kupio taj monitor LG LCD W2343T nek napise kako je zadovoljan jer i  meni izgleda ok pa bi ga i ja

THX

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Novi monitor 22"+

Ja sam pročitao recenziju tog monitora ovdje - http://www.digitalversus.com.hr/article-758-6023-35.html

Kad sam pročitao recenziju odustao sam od kupnje. Pošto mi ne paše, ali nikako ne kažem da je loš. Najbolje pročitajte tekst pa prosudite prema svojim potrebama.

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Novi monitor 22"+

Evo da se i ja ovdje ubacim kad smo vec kod monitora,mislio sam kupiti lg-jev monitor ali sam od lg-ja potpuno odustao,nebitno zasto,pa me zanima sto kazete na ovaj monitor http://www.svijet-medija.hr/samsung_2343nw,19518,154.aspx ili http://www.technomax.hr/Default.aspx?tabid=415 

Znaci monitor do 1400 kn,pa me zanimaju i vasi komentari,slobodno mi preporucite i neki drugi monitor ako mislite da ima bolji do 1400kn-znaci sve osim lg-ja!

Pozzz

martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Full HD monitor
cgsi kaže...

Nedavno sam odlučio zamijeniti 17'' Sony LCD za neki 22'' monitor. Laičkim istraživanjem tržišta izbor se sveo na tri izbora: NEC (najbolja kvaliteta, cijena ca 2500+ kn), Dell (standardno kvalitetni monitori) i Samsung/LG monitori koji imaju najbolji omjer cijena/kvaliteta. Na kraju sam uzeo LG M2262D http://www.lge.com/products/model/detail/M2262D.jhtml FullHD TV-monitor. Uređaj ima DVB-T tuner sa MPEG-4 dekoderom, hrpu A/V ulaza po aktuelnim standardima i daljinski upravljač. Zanimljiva je funkcija USB preglednika slika odn. svirača glazbenih datoteka koje obavlja samostalno kao prezentacijski uređaj.

Nedostatak je izbijanje pozadinskog osvjetljenja na horizontalnim rubovima ekrana i sjajan finiš na kojem lako ostaju utisci prstiju i prašina. Komande za podešavanje su senzorske, a poneki puta treba više puta tražiti pravo mjesto ''tipke''. Monitor se može samo naginjati na već definiranoj visini. S druge strane, moguće ga je montirati na zid s pomoću nosača koji nije u paketu.

S obzirom da je to zapravo TV prijamnik koji služi i kao PC monitor za cijenu od oko 1800 kn mislim da je best buy.

mala ispravka taj monitor je 21.5 inchni :)

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
15 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Evo da upitam nešto.

Kupio sam novi komp sa novim monitorom (moj PC), prešo sam sa 17" na 22" i sad me nešt zanima. Dobio sam 2 kabla sa monitorom. Jedan širi i grafa ima utor za njega i jedan tanji, ali grafa za njega nema utor (dobi se sa grafom adapter za taj kabel), pa me zanima koji kabel da ukopčam ???

Ukopčo sam taj širi, valjda je to DVI, i slika je ok,al me zanima jel trebam možda i onaj drugi i jel preko tog drugog slika možda bolja ???

Drugo pitanje je:

nativna reza monitora je 1920x1080, i max refresh kaj mogu stavit je 60 Hz, jel to dobro. Znam da kad sam imo monitor od 17" da sam mogao staviti na više Hz.

60 Hz refresh rate ti znači ta će ti se 60 puta monitor osvježit u sekundi 1Hz jedan titraj u sekundi što je zapravo loše za oči ja imam samsung syncmaster 740N i može se podesit na 75Hz što više Hza to bolje za tvoje oči

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
15 godina
odjavljen

Ovako jedno pitanje, h233h, koji refresh rate ima na najvećoj rezoluciji?

16 godina
Novi monitor 22"+

SAMSUNG P2370 , najjaci 23" Lcd monitor!

nekidan sam ga kupio , malo manje od 2000kn, i oduševljen sam!

ps. taj LG 23 što si naveo, recimo da je Samsung duplo bolji a cijenom su tu negdje, kontrasti, odziv i dizajn su najjaci.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.10.2009 17:52 (bik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Refresh rate 60Hz? 300 kuna viša cijena od acera, ipak ostajem pri tome, nadam se da sljedeći tjedan stignem kupit to čudo...

16 godina
Novi monitor 22"+

Za ove noobove sa CRTom , bilo bi im bolje da se malo informiraju jer ocito nemajo poima o cemu pricaju. Herci se kod lcd-a i crta ne mogu uspoređivati, za oci je kudikamo bolji lcd!! googlajte ako neznate. 60hz na Lcd-u je meni bar kao 120hz na crt-u, znaci 60hz je normalno za lcd.

Što se tice Acera , imao sam ga prije 2tjedna te reklamirao i nadoplatio za samsung, acer 23" H233 nešto.. ugl to je navece smece što postoji, uz to imao sam 2 stalana bad poksela i jos par cudnih koji se nekad pojavljuju i mjenjaju boju, da ne kažem koliko samsung bolje izgleda na istim rezolucijama..  Prije njega sam imao asusa koji je srednja klasa i kudikamo bolji od acera, znaci bježi od acera. Navodno im je i tolerancija za bad piksele 3kom i svezi reklamacije, hvala qurcu da je na mom bilo više svakakvih točkica. 

Samsung rula u Lcd monitorima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.10.2009 22:32 (bik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Profesor Jakov kaže...

Refresh rate 60Hz? 300 kuna viša cijena od acera, ipak ostajem pri tome, nadam se da sljedeći tjedan stignem kupit to čudo...

Sretno! :) 

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.10.2009 22:33 (bik).
16 godina
Novi monitor 22"+

Na netu sam negdje naišao da p2370 ima dosta problema s probijanjem pozadinskog osvjetljenja, osobito po donjoj strani: Bik da li je to istina, kakvo je tvoje iskustvo s time?

Ako red bull daje krila, onda rakija daje WARP

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bik kaže...

Za ove noobove sa CRTom , bilo bi im bolje da se malo informiraju jer ocito nemajo poima o cemu pricaju. Herci se kod lcd-a i crta ne mogu uspoređivati, za oci je kudikamo bolji lcd!! googlajte ako neznate. 60hz na Lcd-u je meni bar kao 120hz na crt-u, znaci 60hz je normalno za lcd.

Što se tice Acera , imao sam ga prije 2tjedna te reklamirao i nadoplatio za samsung, acer 23" H233 nešto.. ugl to je navece smece što postoji, uz to imao sam 2 stalana bad poksela i jos par cudnih koji se nekad pojavljuju i mjenjaju boju, da ne kažem koliko samsung bolje izgleda na istim rezolucijama..  Prije njega sam imao asusa koji je srednja klasa i kudikamo bolji od acera, znaci bježi od acera. Navodno im je i tolerancija za bad piksele 3kom i svezi reklamacije, hvala qurcu da je na mom bilo više svakakvih točkica. 

Samsung rula u Lcd monitorima.

...Mislim da bi 75 Hz bilo optimalno za LCD monitor a dobro ti budi na 60hz pa si sjebi oči

Prodajem konfiguraciju INTEL Celeron 1.9,ATI Radeon9600XT,1GBKingmax,120GB Tvrdi Disk 120GB(7200RPM),CD čitač ASUS QuietTrack 52xMax i DVD čitač s pržilicom,Matičnaploča:Gigabyte478Soc7 700KN ZAGREB
15 godina
odjavljen

Gle bik, ako si ti imao negativno iskustvo, a ovi ga u bug-u preporučili, znači da može svašta bit, isto košto ja bježim od lg-a čisto zato što sam vidio koliko su im loši mobiteli i optički pisači (jest da vjerojatno među prvim generacijama taj bio, ali svejedno). A što se tiče samsunga, vjerojatno misliš na p2370H, jer je HD 2600 kuna (2200 najeftiniji na nabavi). A kod njega me muči taj refresh rate i to što nema hdmi ulaz.

16 godina
Saryne kaže...

Na netu sam negdje naišao da p2370 ima dosta problema s probijanjem pozadinskog osvjetljenja, osobito po donjoj strani: Bik da li je to istina, kakvo je tvoje iskustvo s time?

Samsung P2370 nema nikavo pozadnisko osvjetljenje?! gdje si to našao, još jednom tvrdim da je monitor savršen.

@anX , prijatelju ti svaki dan buljiš u Tv koji radi na 50Hz i to godinama pa ti nije sjebo oci, molio bih te da si kupiš neki pošten Lcd pa se onda tu javiš, vjerovatno si još na Crt-u LOL

@Profesor j.: mislim na Samsung P2370. , zasto te muci refresh?!, zaboravi refresh kao što ces zaboravit Crt, nema drhtanja slike na 60hz kod lcda, slika je savršena i oštra, vecina Lcd-a imaju 60hz osim nekih ekstremnih profi što je nepotrebno, pa i taj Acer što misliš uzet je 60hz, nemoj se s tim zamarat, gledaj kvalitetu izrade, kontrste i provjeri ga od Bad piksela prije kupnje.

16 godina
neaktivan
Novi monitor 22"+

ja imam lcd monitor iz 2004/5 i on ima refresh rate 75 Hz...

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
anX kaže...
Tsar kaže...

Evo da upitam nešto.

Drugo pitanje je:

60 Hz refresh rate ti znači ta će ti se 60 puta monitor osvježit u sekundi 1Hz jedan titraj u sekundi što je zapravo loše za oči ja imam samsung syncmaster 740N i može se podesit na 75Hz što više Hza to bolje za tvoje oči

nemoj zezat,kod lcd monitora nisu uopće bitni herzi jer njegova slika ne trepti za razliku od crt-a,i većina lcd-a ima 60Hz
15 godina
odjavljen
Novi monitor 22"+

Sutra dobivam p2370 čisto jer je kolko tolko provjeren, pa bumo vidli Cool

1 0 hvala 0
16 godina
Novi monitor 22"+

Čini mi se da samsung p2370 ima problema s prikazom slike u gornjoj polovici ekrana. Evo dolje vam je link na kojem se može vidjeti koliko u donjoj polovici ekrana slika ima mnogo više detalja i kontrasta u usporedbi s gornjom.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi monitor 22"+

Ja imam jedno pitanje vezano uz 24" best buy monitor...Samo me zanima da li postoji neki 24" monitor koji ima 2ms, dobar dinamički kontrast, dobru sliku i da je FullHD, a uz sve to da dođe do 2000 kn, +-100kn..

Hvala!

Filip
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Novi monitor 22"+

Mislim da ovaj 24 incni LG zadovoljava tvoje uvjete i čini mi se na papiru kao super ponuda, ali kako se ponaša u praksi nemam pojma, ali općenito gledajući lg-evi monitori su u zadnje vrijeme vrlo dobri.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_192&products_id=7590

P.S. Jedini je nedostatak izostanak DVI priključka, ali zato je i cijena takva...

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2009 21:07 (Saryne).

0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice