Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 22.095
|
čitano: 6.394.722
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Koji monitor kupiti
zvonac kaže...

Baš igrao cod bo6 zombie, igranje na oledu je puno bolji doživljaj, jednostavno je sve fluidnije, smooth, što se tiče raspona boja, najviše dolazi do izražaja u nekim scenama tj u određenoj situaciji gdje se baš vidi ta razlika između oleda i miniled-a i tu je oled u prednosti.

Miniled je nekak najbliži oledu po pitanju boja, taman je između ips i oleda. Boje na šaomiju su bile saturirane možda čak i previše naglašene, možda sam trebao ih malo prigušit, al ostavio sam kako je.

Teska glupost, što si tocno usporedio? 240hz oled vs 240ips/tn/miniled? razlika je jedva primjetna s tim da na oledu motion clarity opada ako nemas nativno fpsa kao hz.
Kaj se tice "boja" vecina Oleda je presaturirana neki cak idu do 150% srgb-a sto nema veze s mozgom i sto daje da gledas u totalno krive boje jer je sav multimedijski sadrzaj od kad je svijeta raden za 99%srgb.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:29 (Boris grozni).
17 godina

Čovjek iznosi svoje mišljenje i dojmove koji su striktno njegovi i tako ih i opisuje a ti ga tu ispravljaš i učiš nekoj pameti.....njemu je dobro, čovjek je zadovoljan, to što tebi to iz nekog razloga ne paše to je tvoj problem....tko te više tu drži ja stvarno ne znam, pajac obični.

15 godina
Koji monitor kupiti

Ne kužim takvu kroničnu urotu protiv oleda. Tehnologija ima mana kao i svaka druga. 

Uzeo prije 2-3 tjedna mi g pro 27i miniled sa 1152 zone i odličan je za igru i film ali je olde bolji jer ovdje kad se upali jedna zona na detalju koji je manji od te zone, bloom-a cijela zona pa razjebe i taj jedan bitni detalj u sceni. 

Ne računam to da moram svaki dan 2-3 puta štelati postavke jer za surfanje i rad miniled uopće nije dobar, tj. užasan je pa ga moraš isključiti ili će ti spržiti oči. 

Rekao bih da Stevica ustvari nema pojma o čemu priča i protiv čega ide

Moj PC  
1 1 hvala 2
12 godina
dax-lax kaže...

Ne kužim takvu kroničnu urotu protiv oleda...

nije to kronična urota nego stjepko fantazira i pretjeruje dok ga moderatori ne plesnu s hlađenjem

nekako mi se čini da mu je nova runda hlađenja vrlo blizu... netko bi rekao da će se naučiti pameti s vremenom, al očito je to jače od njega

13 godina
picajzla0707 kaže...
dax-lax kaže...

Ne kužim takvu kroničnu urotu protiv oleda...

nije to kronična urota nego stjepko fantazira i pretjeruje dok ga moderatori ne plesnu s hlađenjem

nekako mi se čini da mu je nova runda hlađenja vrlo blizu... netko bi rekao da će se naučiti pameti s vremenom, al očito je to jače od njega

A moglo je biti jednostavno.

Najskuplji monitor je naj-bolji.

Najskuplja grafa je, najbolja!

Najskuplji desktop CPU, je, najbolji naravno.

Lp

;)

scion of the storm
12 godina
Koji monitor kupiti

Ako vam Stjepanj kaže da OLED s vremenom degradira onda mu vjerujte jer on kao Intel fan od rođenja ima najviše iskustva sa degradacijom 

Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Meni je OLED i dalje praktički jednokratna tehnologija, jer zbog burn-ina nakon par godina nemaš više vrhunsku sliku, a niti se može prodati. Zbog straha od burn-ina cijena mu padne puno brže nego Mini LED-u. Mini LED mi je zato puno prihvatljiviji, nema taj problem oko zapečenih logotipa i lakše ga je prodati nakon što istekne garancija. OLED bih uzeo jedino ako baš želim top sliku i svjesno prihvatim da je to potrošna roba koja nakon tri godine izgubi kompletnu svoju vrijednost. Za nekog tko planira za par godina mijenjati ekran i biti u korak s tehnologijom, Mini LED jednostavno ima više smisla.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Koji monitor kupiti

koji god monitor kupis on ce za 3+ godine jedva vrijediti 1/2 te cijene, a moci ce ga prodati za 1/3, pa neznam zasto se brinete oko toga. kupio si oled pred godinu dana od 1k eura, a danas su ispod 400e. za par godina ce vrijediti za i obicni ips/VA. kada budem uzimao novi monitor ovaj ce ici kao sporedni, cak i da ima blagi burn in nece vise biti bitno

ne kupujes monitor s namjerom prodaje, bar ja ne.

meni je glupo ako das vece pare na grafu i onda igras na losem monitoru radi straha od burnina. cak bi volio da dobijem vidljivi burn in pred kraj garancije od 3 godine, jer cu onda dobiti novi panel ili monitor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Gemmy kaže...

koji god monitor kupis on ce za 3+ godine jedva vrijediti 1/2 te cijene, a moci ce ga prodati za 1/3, pa neznam zasto se brinete oko toga. kupio si oled pred godinu dana od 1k eura, a danas su ispod 400e. za par godina ce vrijediti za i obicni ips/VA. kada budem uzimao novi monitor ovaj ce ici kao sporedni, cak i da ima blagi burn in nece vise biti bitno

meni je glupo ako das vece pare na grafu i onda igras na losem monitoru radi straha od burnina. cak bi volio da dobijem vidljivi burn in pred kraj garancije od 3 godine, jer cu onda dobiti novi panel ili monitor.

Logika ti je izgleda yebena, dakle bolje "baciti" nego dobiti pola love za panel koji je i dalje na 99% iste kvalitete slike?  inace u prosjeku ljudi imaju monitor od min 7 pa do 10 godina.

Rtings 10. mjeseci test, oled monitori, za smece dakle ako te zapadne losiji primjerak koji ce prije degradirati kupit ces ih u ovom prosjeku jedno 7-10 komada? Bravo

Poruka je uređivana zadnji put danas u 18:57 (Boris grozni).
17 godina
Koji monitor kupiti

ako dobijem jaki burn in tako brzo, cu ga reklamirat i posipat ce pepelom i kupiti novi monitor koji nece biti oled. reci cu boro je bio u pravu.

ali posto me c3 sluzi vec 2g sumnjam da ce se to desiti

ovi testovi su nerealni jer ljudi nece stavljat CNN cijeli dan na monitoru, maknes taskbar i ikone, ako vec kupujes oleda

taj burnin ce dobiti penzici koji su dobili oled na poklon, ili neznaju sta su kupili

sada kada bolje pogledam taj tvoj link, to je sa prvih verzija oleda gdje jos nisu imali previse mjera prevencija i nakon 12ksati

evo link na reddit thread tog testa

https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/1k2ywnc/rtings_results_month_22_burnin_results_for_qdoled/

Poruka je uređivana zadnji put danas u 19:11 (Gemmy).
Moj PC  
0 1 hvala 0
2 tjedna
Gemmy kaže...

Definiraj loš, mini led ips/va monitori monitori drže boje, kontrast i svjetlinu bolje nego što mnogi misle, a cjenovno obrišu guzicu sa OLED monitorima. Boje su također izvrsne, često i podjednake. OLED pobjeđuje u savršenoj crnoj i boljem kontrastu, ali mini led ips/va pobjeđuje u svjetlini, HDR-u, dugovječnosti i bez burn-ina, pa u stvarnom korištenju miniled često djeluje kao pametniji izbor. Tak da rečenica "igraš na lošem monitoru" ako nemaš OLED nema smisla, kolko loš? 50%, 90% ili možda 3% ako ne i manje. 

11 godina
Koji monitor kupiti

Ja kada sam kupovao prvi 144hz 1440p monitor sa gsyncom sam ga platio 500 eura ja mislim, danas takav monitor košta 150 eura, mislim da će i Oled postat pristupačniji što je već i sada više manje istina, 500 eura svakih par godina mi čak nije problem dati s obzirom da dosta koristim računalo, a i vjerujem da je burn in ipak i stvar održavanja, meni se recimo neda s time zajebavati, ja volim plug and play stvari, micanje taskbara, posebni wallpaperi, ne znam, isto kao što mi se neda local dimming dirati dok nešto igram pa ne igram, jbg čini mi se da ćeš u svakom pogledu napravit kompromis oko monitora šta god radio, stoga je najbolje gledati koji ti se kompromis najviše da raditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
nhooydz kaže...

Ja kada sam kupovao prvi 144hz 1440p monitor sa gsyncom sam ga platio 500 eura ja mislim, danas takav monitor košta 150 eura, mislim da će i Oled postat pristupačniji što je već i sada više manje istina, 500 eura svakih par godina mi čak nije problem dati s obzirom da dosta koristim računalo, a i vjerujem da je burn in ipak i stvar održavanja, meni se recimo neda s time zajebavati, ja volim plug and play stvari, micanje taskbara, posebni wallpaperi, ne znam, isto kao što mi se neda local dimming dirati dok nešto igram pa ne igram, jbg čini mi se da ćeš u svakom pogledu napravit kompromis oko monitora šta god radio, stoga je najbolje gledati koji ti se kompromis najviše da raditi.

Sve stoji no 1440p oled na 27" covjece zgleda pokvareno od tog krivog rasporeda piksela, neznam tko to normalan kupuje i bulji u to satima i jos to plati min 500€, teski downgrade, danas je sve trend ako nisi u trendu ispadas klaun, neki ljudi ocigledno nemaju oci niti kad im testovi pokazu suprotno

Da kompromisi sry na oledima ih je previše za 2-3 cak i vise puta love.m2c

15 godina
Koji monitor kupiti

Moze preporuka do 250e za igrice i filmove, mora imati zvucnike. (27", 2k)

Poruka je uređivana zadnji put danas u 21:47 (Hrca24).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice