Da, vidio sam taj, no koliko sam skužio na kraju da ipak ima samo jedan HDMI ulaz premda na njihovoj stranici piše da ima kao 2.
Koji monitor kupiti
- poruka: 20.927
- |
- čitano: 5.024.502
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Gdje se može uzeti taj 27GS75q ?
Amazon
Aha, ja mislio kod nas. Amazon mi ne igra, nisam nikada uzimao preko amazona.
Bok,
Neka preporuka monitora 27"? Koristio bi se za lagani gaming i office (WFH). Budget do 300€
Vidim da si preporučaju Dell G2724D, na rtings piše da je dobar i za office.
Best buy ili postoji nešto bolje?
Hvala
Jel ovo šta valja, na netu nisam našao ništa.150 eura
PHILIPS GAMING EVNIA 27M2N3200S
1920x1080 je premala rezolucija za 27 inca tocnije slika ce ti biti poprilicno pikselasta/neostra. takva kolicina piksela se danas stavlja u mobitele 5-6 inca
monitor se kupuje jednom u 5+godina a svakodnevno satima te sluzi stoga izmisli-ustedi-zaradi jos 150eur i za 300eur pocasti oci kupi neki 32" 2560x1440 144+hz ips monitor koji se preporucuju u temi, ova 2 su neki best buy:
https://www.nabava.net/search.php?q=LS32DG500EUXEN
https://www.nabava.net/monitori/gigabyte-gs32q-monitor-cijena-ips-315-16-9-605577131
1920x1080 je premala rezolucija za 27 inca tocnije slika ce ti biti poprilicno pikselasta/neostra. takva kolicina piksela se danas stavlja u mobitele 5-6 inca
monitor se kupuje jednom u 5+godina a svakodnevno satima te sluzi stoga izmisli-ustedi-zaradi jos 150eur i za 300eur pocasti oci kupi neki 32" 2560x1440 144+hz ips monitor koji se preporucuju u temi, ova 2 su neki best buy:
https://www.nabava.net/monitori/gigabyte-gs32q-monitor-cijena-ips-315-16-9-605577131
Monitor se kupuje u skladu s budžetom i ostalim komponentama PCa, pogotovo ukoliko će se na njemu igrati, tako da se tih tvojih 150€ lako pretvori u još 500 - 700 i više €. Imam i sam 1080p 27" monitor i slika nije pikselasta i neoštra na njemu a nije niti na 32" 1440p što i nije puno više ppi. Da bih uopće kupio monitor koji imam sada 32" 1440p morao sam prije toga dokupiti novo jače napajanje i novu jaču graf. karticu pa tek onda i novi monitor.
Philipsova Evnia seria gaming monitora su stvarno ok, recenzije i vise nego pozitivne, imaju stvarno top modele u svakoj seriji ovaj to nije no za 150€ koliko se vidi iz specki budes prezadovoljan! Inace 27" pri 1080p rezoluciji bude dosta nazubljeno kao sto su ti gore rekli pogotovo text pa ako ti to ne smeta go for it!
Monitor se kupuje u skladu s budžetom i ostalim komponentama PCa, pogotovo ukoliko će se na njemu igrati, tako da se tih tvojih 150€ lako pretvori u još 500 - 700 i više €. Imam i sam 1080p 27" monitor i slika nije pikselasta i neoštra na njemu a nije niti na 32" 1440p što i nije puno više ppi. Da bih uopće kupio monitor koji imam sada 32" 1440p morao sam prije toga dokupiti novo jače napajanje i novu jaču graf. karticu pa tek onda i novi monitor.
Upravo ovo, to je kao da kazes liku koji kupuje auto od 10.000€ da mu je bolje da kupi od 20.000€ jer ne kupuješ auto svakih godinu dana, ali nije to ni samo do cijene nego je i taj auto od 20.000€ skuplji za održavati.
Danas uopće nije problem kupiti 1440p monitor sa high RR-om, problem je što onda trebaš i puno jaču grafu, šta ti vrijedi 32" 1440p 165Hz monitor ako ti je ukonfi RX6600 ili RTX3060. Danas je RX7800XT neki minimum da se ugodno igraš na 1440p a to je kartica koja košta od 550€ na gore.
A to onda opet povlači druge stvari, možda si tu rx6600/rtx3060 drzao na napajanju od 450w ali ti za rx7800xt treba i jače napajanje pa daj još 70-100€ za nešto što će nju držati, pa za koju godinu kad ona ne bude više baš dovoljna za 1440p ajde daj opet 550-600€ za novu umjesto cca 250-300€ za nešto što može tjerat 1080p na visokim postavkama.
Da ne otvaram novu temu, jel koristite light bar za monitor ? Uzeo bi vjerojatno ovaj Xiaomi pa me zanima jel može radit ako je računalo ugašeno ?
Koristio bi ga za čitanje kao običnu lampu a tad mi je komp ugašen, koliko vidim napaja se kroz USB C a pretpostavljam da ne može povuć struju iz kopa u tom slučaju ?
Za televizore koristim LG G3 i C3 ali nisam više u PC segmentu, zato pitam.
Klinac za PC koristi monitor s-wiev W2206 koliko vidim iz 2008. i kaže da mu ne treba drugi monitor i veličine mu je ok.
Ipak bi mu uzeo nešto drugo. Ovaj je 145€ sto mi je ok dok je Dell 2424d 230€. Dell je 60% skuplji. No ako je toliko bolji uzeo bih ga?
Upravo ovo, to je kao da kazes liku koji kupuje auto od 10.000€ da mu je bolje da kupi od 20.000€ jer ne kupuješ auto svakih godinu dana, ali nije to ni samo do cijene nego je i taj auto od 20.000€ skuplji za održavati.
nije tako brajkane, uspoređujes neusporedive stvari 150eur koje vecina ovdje moze izmisliti pa cak i da je u pitanju srednjoskolac na dzeparcu od mame i tate na prosjecnim primanjima vs slobodnih 10.000eur na racunu kojih ovdje atm vjerojatno <0.1% citatelja ima na racunu
Poanta toga je bila poduplavanje love i onda cijena održavanja ili prenesenom značenju za ovu konkretnu temu nije to samo dati duplo više love pa kupit 1440p monitor i riješeno nego moraš imati dovoljno jako računalo da goniš 1440p i da će te nadogradnje grafe koštati puno više nego na 1080p rezoluciji.
I sam si rekao da su ljudi koji imaju 10.000+€ na računu u manjini, isto tako su oni koji žele davati za grafe po 550-600+€ za grafe u manjini.
cuj uvijek moze voziti full hd na 32 ili u prozoru na 32" imati 27" full hd. ali zaista grdo je kupovati full hd na 27" I TOCKA.
Da ne otvaram novu temu, jel koristite light bar za monitor ? Uzeo bi vjerojatno ovaj Xiaomi pa me zanima jel može radit ako je računalo ugašeno ?
Koristio bi ga za čitanje kao običnu lampu a tad mi je komp ugašen, koliko vidim napaja se kroz USB C a pretpostavljam da ne može povuć struju iz kopa u tom slučaju ?
Imam tu Xiaomi lampu već par godina, ali da budem iskren, koristim je jako rijetko. Na početku je bila fora, ali s vremenom sam je prestao paliti i sada uglavnom samo skuplja prašinu na monitoru.
Što se napajanja tiče, kod mene je spojena na USB od monitora i radi sve dok monitor nije potpuno isključen na power tipku. Isto vrijedi i za PC, ali to možeš testirati s mobitelom, spoji ga na USB i provjeri puni li se dok je komp isključen.
Ako se ne puni, onda provjeri postavke u BIOS-u. Potraži opciju poput "USB Power Delivery", "ErP Mode" ili "Wake-on-USB" i postavi na Enabled.
cuj uvijek moze voziti full hd na 32 ili u prozoru na 32" imati 27" full hd. ali zaista grdo je kupovati full hd na 27" I TOCKA.
Nekome je grdo i 1440p na 32", nismo svi isti
https://www.nabava.net/monitori/gigabyte-g24f-2-monitor-cijena-ips-238-24-16-9-478523891 ovo ti je solidan izbor za 130eura idealno za 1080p rezoluciju
monitor se kupuje jednom u 5+godina a svakodnevno
Monitor se kupuje u skladu s budžetom i ostalim komponentama PCa, pogotovo ukoliko će se na njemu igrati, tako da se tih tvojih 150€ lako pretvori u još 500 - 700 i više €.
Hvala svima na sugestijama no uvijek je taj problem gdje podvuči granicu, najgore kod grafičke , kreneš sa 200 pa 300 pa 400 pa 500, eh kad bi dao 700.... a evo tako ispada i kod monitora.
Htio sam pokloniti nešto korisno i eto me u problemu:
PC je CPU i5 3470s, GPU ASUS GeForce GTX 1660 Super 6GB Evo. Monitor prastari iz 2008, 22".
Maksimalno do 27 a da posluži i kao Tv ako bude htio , zasad ne želi Tv u sobi.
Zato bih ipak 27. Hvala mislioc na preporuci za Gigabyte 24. Hvala Petar HW ali ne bi na 32.
Ovih 140€ mi je super, radije ne bih ali ako treba budem dodao 100 eura.
Koja bi onda bila 2 najbolja izbora do 250 eura ?
monitor se kupuje jednom u 5+godina a svakodnevno
Monitor se kupuje u skladu s budžetom i ostalim komponentama PCa, pogotovo ukoliko će se na njemu igrati, tako da se tih tvojih 150€ lako pretvori u još 500 - 700 i više €.
Hvala svima na sugestijama no uvijek je taj problem gdje podvuči granicu, najgore kod grafičke , kreneš sa 200 pa 300 pa 400 pa 500, eh kad bi dao 700.... a evo tako ispada i kod monitora.
Htio sam pokloniti nešto korisno i eto me u problemu:
PC je CPU i5 3470s, GPU ASUS GeForce GTX 1660 Super 6GB Evo. Monitor prastari iz 2008, 22".
Maksimalno do 27 a da posluži i kao Tv ako bude htio , zasad ne želi Tv u sobi.
Zato bih ipak 27. Hvala mislioc na preporuci za Gigabyte 24. Hvala Petar HW ali ne bi na 32.
Ovih 140€ mi je super, radije ne bih ali ako treba budem dodao 100 eura.
Koja bi onda bila 2 najbolja izbora do 250 eura ?
Ovaj: https://www.nabava.net/monitori/dell-g2724d-monitor-cijena-ips-27-16-9-498507071
cuj uvijek moze voziti full hd na 32...
I onda govoriš o pikselizaciji...
ili u prozoru na 32" imati 27" full hd. ali zaista grdo je kupovati full hd na 27" I TOCKA.
Kupovat će 32" monitor da bi gledao full hd u prozoru i onda je grdo kupovati 27" full hd, lupaš nenormalne gluposti a točke si postavljaj doma, na forumu se raspravlja.
Btw. govoriš o točno 12ppi razlike, jedan ti je smeće koje nipošto ne treba kupiti a drugi dižeš u nebesa i predlažeš dugoročnu kupnju... Evo sada gledam u jedan i u drugi, razlike nema s radne udaljenosti kao ni nazubljenosti ni mutnosti, moram se približiti na 2cm kako bih vidio razliku... molim prestani pisati bedastoće, 1080p na 27" je sasvim normalan monitor a onome tko dolazi s lošijega premija.
Previše smo se razmatili, 27 1080p ako je odmaknut monitor mrvu dalje izgleda solidno, u igrama se skoro i ne primjeti razlika naspram 2k, znatno je manja nego na tekstu gdje se ipak više primjeti, no daleko od toga da je neupotrebljivo.
Pa što bi rekli onda za tv dijagonale 85 4k da isto nije dobro??
Stvar je samo o udaljenosti promatrača, sve je to ok i svaka roba ima svoga kupca.
Ja osobno bi izabrao 27" 1080p ispred bilo kojeg 24" 1080p monitora, jednostavno mi je 24" presitan, imam filing kao da sjedim ispred ekrana od tableta.
Dva posta iznad tvoga...
Pozz, trebam burazu naci monitor, a vec duze vremena nisam u "trendu".
Tako da, ima netko savjet za 27" 2k monitor ispod nekih 250€? Primarno za gaming (najvise FPS i multiplayer). GPU je 7800XT.
Ja sam malo istrazivao po netu i ovo su neke opcije koje sam nasao, a da su u tom price-rangeu (Cijene iz Njemacke posto ce ga tamo naruciti):
HP Omen 27q
Gigabyte G27Q Gaming-Monitor
MSI G274QPF E2
Dell G2724D
27" GIGABYTE M27Q Rev. 2
LG 27GN750-B
LG UltraGear 27GS85QX-B
LG UltraGear 27GR75Q LED-Monitor
- Lenovo Legion R27qe
Jel jedan od tih dobar izbor ili pak neki deseti?
Hvala! :D
I ja sam to gledao no na istoj stranici piše:
Zahvaljujući USB C napajanju kada spojite Light Bar na računalo, svjetlo se automatski pali kako se upali i računalo te se tako štedi energija i ne morate posebno razmišljati o svjetlu.
Dakle, gasi se s računalom pa za offline čitanje opcija spojiti na USB punjač , no radi se o 5w svijetiljci od 270 lm pa mi to više sliči ambijentalnom nego radnom svijetlu.
Pogledaj njihove stolne svetiljke su do 500 do 700 lm.
I ja sam to gledao no na istoj stranici piše:
Zahvaljujući USB C napajanju kada spojite Light Bar na računalo, svjetlo se automatski pali kako se upali i računalo te se tako štedi energija i ne morate posebno razmišljati o svjetlu.
Dakle, gasi se s računalom pa za offline čitanje opcija spojiti na USB punjač , no radi se o 5w svijetiljci od 270 lm pa mi to više sliči ambijentalnom nego radnom svijetlu.
Pogledaj njihove stolne svetiljke su do 500 do 700 lm.
Btw. čemu to uopće služi? Pokušao sam naći neku primjenu tog svjetla uperenog u vrh ekrana monitora ali nisam uspio, ukoliko je glossy monitor može samo još više smetati odbljesak pretpostavljam... Mislim nije da sam tražio po webu ali svako malo vidim da ljudi to koriste.
Također sam vidio na yt da se Linus iz LTT čudi onom svom zaposleniku azijatu kad to koristi i nagovara ga da prestane jer je besmisleno a ovaj baš inzistira na tom svjetlu...
Pozz, trebam burazu naci monitor, a vec duze vremena nisam u "trendu".
Tako da, ima netko savjet za 27" 2k monitor ispod nekih 250€? Primarno za gaming (najvise FPS i multiplayer). GPU je 7800XT.
Ja sam malo istrazivao po netu i ovo su neke opcije koje sam nasao, a da su u tom price-rangeu (Cijene iz Njemacke posto ce ga tamo naruciti):
HP Omen 27q
Gigabyte G27Q Gaming-Monitor
MSI G274QPF E2
Dell G2724D
27" GIGABYTE M27Q Rev. 2
LG 27GN750-B
LG UltraGear 27GS85QX-B
LG UltraGear 27GR75Q LED-Monitor
- Lenovo Legion R27qe
Jel jedan od tih dobar izbor ili pak neki deseti?
Hvala! :D
Ja sam uzel 27GS85QX-B, isto za fps i mp, 261€ prek amazona.. vec dosta dugo gledam sta uzet i prvo sam skoro uzel Dell G2724D prek svijet medija za 188€ (bila je akcija + erste popusti) ali sam zakasnio, i nakog toga je izgleda ovaj LG jedan medju boljima pogotovo za fps/mp
Deliberately Burning In My QD-OLED Monitor - 9 Month Update
TL;DR: nakon 9 mjeseci se očekivao veliki efekt burn-in, ali za konstantno korištenje će biti neprimjetno kod svakodnevnih korisnika.
- Brightness se nije smanjio
- Taskbar najviše radi burn-in
- Nije radio nikakve preventive kao dark-mode, low brightness, sleep-mode nakon par minuta nekorištenja ili hidden taskbar.
Hvala
Trebam monitor
Uvjeti:
-najmanje 27 inča
-dobro se skalira slika i puni bateriju mb pro preko usbc
-high refresh rate (zbog privatnog kompjutera)
-300-500 eura
čuo sam da mu macbooku ne paše baš 1440p reza monitora?
Postoji li uopće neki koji bi ovo ispunjavao?