Pa konkretno, onaj predator koji sam imao, bio je medju najbrzima, najhvaljenijim monitorom, zavrsna obrada jako dobra, kao i materijali od kojeg je napravljen i solidan broj prikljucaka, krasi ga naziv, gejmerski monitor, naravno, naglasak stavljen na IPS panel..
U praksi, stvar je bila drukcija, ocito me dopao los primjerak ili ta serija, ali, u ono vrijeme, citajuci neka iskustva, isto ili slicno su prosli kao i ja, blb, glow, neujednacen prikaz boje, itd bilo je tih gluposti, al dobro...
Sada da idem kupovat monitor, za 5tkn mora bit odlican, odnosno, da opravda kupnju istog..
Jedan primjer, prije 6-7god. imao jedan monitor od filipsa, vec sam zaboravio koji je tocno model, IPS matrica, bio sam odusevljen, blb je bio jedva primjetan, kontrast jako dobar, cak stovise, a kostao me oko 1800kn, jedino sto je bio 60Hz..
Uglavnom, za malo novaca, kak se veli, "saka puna brade".
A danas, kakva je danas situacija s monitorima a pogotovo s IPS panelima? Rekao bih, lutrija, nazalost.. Jedino mogu izdvojit onaj LG kojeg sam spomenuo i koji i mi se cini jos i najbolji, ne kosta puno, al imam osjecaj da puno daje.. Ostale IPS monitore u tom cjen.rangu nisam istrazivao, a vjerujem da postoji koji bi se mogao izdvojit od ostatka ponude.
Mada me i dalje VA privlaci, al kad nalazim oprecna razmisljanja kod korisnika, recimo, upada mi u oci to muljanje crne boje u brzim scenama, doduse, neko to i ne primjeti, pa ne zna o cemu se radi..