Molim pomoć. Kupio sam AOC monitor C27G1 144Hz, i sve sam spojio i monitor mi radi na 60 hz? Spojio sam i hdmi kabelom, i dual dvi kabelom. Instalirao drivere i ništa se nije promijenilo. U postavkama monitora ima opcija 60 hz i niže. Ne kužim šta krivo radim. Grafička koju imam je amd raedon r9 xfx 280. Hvala ekipa na odgovorima :)
Koji monitor kupiti
- poruka: 21.426
- |
- čitano: 5.485.412
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Molim pomoć. Kupio sam AOC monitor C27G1 144Hz, i sve sam spojio i monitor mi radi na 60 hz? Spojio sam i hdmi kabelom, i dual dvi kabelom. Instalirao drivere i ništa se nije promijenilo. U postavkama monitora ima opcija 60 hz i niže. Ne kužim šta krivo radim. Grafička koju imam je amd raedon r9 xfx 280. Hvala ekipa na odgovorima :)
Pa koristi display port kabel? to sa hdmiom zaboravi...to samo radi u teoriji...
Pa koristi display port kabel? to sa hdmiom zaboravi...to samo radi u teoriji...
Hvala. Jel trebam na što obratiti pažnju pri kupnji?
Ovaj okej:
https://www.instar-informatika.hr/roline-mini-displayport-kabel-mdp-dp-mm-v1314-10m/11.04.5814/product/
jel ovo puno bleeda ili skoro pa top panel
normalno
ma to mi lav1000 poslao sliku..kaze da jako malo bleeda ima...moj stari g2u aoc 24...na svom novom nisam ni gledao..nekakko me nezabrinjava ni hhosting ni bleed..nisam zahtjevan...ali sve u svemu ovaj lg je klasu iznad aoc majke mi...i nekuzim pixele na fhd na 27...

Hvala. Jel trebam na što obratiti pažnju pri kupnji?
Ovaj okej:
https://www.instar-informatika.hr/roline-mini-displayport-kabel-mdp-dp-mm-v1314-10m/11.04.5814/product/
Identican kabel koristim i ja i radi savrseno. I moja graficka ima samo miniDP. miniDP ti je identican DP-u po standardu samo je utor malo drugačiji jer je namjenjen za laptope većinom..
ma to mi lav1000 poslao sliku..kaze da jako malo bleeda ima...moj stari g2u aoc 24...na svom novom nisam ni gledao..nekakko me nezabrinjava ni hhosting ni bleed..nisam zahtjevan...ali sve u svemu ovaj lg je klasu iznad aoc majke mi...i nekuzim pixele na fhd na 27...
Trebas vidjet moj drlog od M27Q, koji je trenutno u garantnom postupku, doslovno cijeli ekran je jedan veliki zlatni bleed :P
Samsung odessey g5 kolika mu bude cijena kad je akcija jel prati tko?da vidim jel se isplati cekat
https://www.hgshop.hr/monitor-samsung-c27g55tqwuxen-odyssey-g5-27-va-2560x1440-1ms-wqhd-144hz-hdr10-amd-freesync-hdmi-dp-zakrivljeni/proizvod/287183
bolji ti je aoc - link
imaš na kraju usporedbu sa g5
jel ovo puno bleeda ili skoro pa top panel
Užas!
VRAČAJ TO!!!!!
Ja sam reklamirao i puno manje
Jebe me taj VA panel na 2k rezoluciji,a ako odem na ips odmah je cijena dupla jbt...
A da idem na 75herca ipak?onda mogu i ips,i 2k
jel ovo dobar bleed na novom mi lggl650f..brightnes na 65
Stavi 20, 50 i onda 90%, neka ti bude potpuni mrak i onda stavi 3 slike da vidimo, ovo kako si ti stavio se nista ne vidi i jos imas svjetla u pozadini...
budem dans navecer opet...ovo svijetlo je od grafe samo ostalo sam pogasio u pc

Obrisati
Molio bih pomoć ponovo.
Molim preporuku za 32" 4K monitor za ured do cca 3500-4000 kn, a može i za manje ako ima nešto dobro.
Izbor mi je bio Philips 326p1h. Ima USB C, ugrađenu kameru, IPS. Međutim, nije 4K nego 2K.
Koliko je to uopće presudno, 2K ili 4K na 32"?
I može li proći dobar VA umjesto IPS za tu namjenu?
Hvala unaprijed na pomoći!
Molio bih pomoć ponovo.
Molim preporuku za 32" 4K monitor za ured do cca 3500-4000 kn, a može i za manje ako ima nešto dobro.
Izbor mi je bio Philips 326p1h. Ima USB C, ugrađenu kameru, IPS. Međutim, nije 4K nego 2K.
Koliko je to uopće presudno, 2K ili 4K na 32"?
I može li proći dobar VA umjesto IPS za tu namjenu?
Hvala unaprijed na pomoći!
BenQ 32" EW3270U
najjeftinij ovdje
a koliko je dobar procitas ovdje
ovo je jedini VA monitor koji bi uzeo umjesto IPS za rad, do nekih 4000kn
jedina mana mu je ergonomija, ali to rjesis nekim VESA stalkom za 200kn, ako ti ne bude odgovaro njegov stalak
Ovo je odlična preporuka, hvala puno!
Ako još tko ima kakav prijedlog iznesite slobodno!
EDIT: https://www.bug.hr/recenzije/aoc-u3277pwqu-prostrani-radnik-14671
Philips 328P6VJEB/00
PHILIPS 328B1/00
Ovo 3 možda?
Pozdrav, kupujem novi monitor, htio bih uzeti neki budget 2560×1440 i 144Hz.
Za ostale specifikacije nisam siguran jer se ne razumijem bas u što se isplati uložiti, također monitor bi bio za gaming, bilo bi takodjer kad bi ping bio ispod 5ms
Za ostale specifikacije nisam siguran jer se ne razumijem bas u što se isplati uložiti, također monitor bi bio za gaming, bilo bi takodjer kad bi ping bio ispod 5ms
AOC Q27G2U
AOC Q27G2U
a koji je sljedeći po nekom rangu i performansama, stepenica iznad ovog AOC?
AOC Q27G2U
a koji je sljedeći po nekom rangu i performansama, stepenica iznad ovog AOC?
po meni je dell s2721dgf/dgfa ips panel (razlika u a je novija verzija monitora) inace indeticni
htio kupit al prodano bilo sve ev vidim da je dosla nova serija u linksu trenutno cijene oko 3500kn!
ja uzeo dell s3220dgf (VA panel) nije mi se dalo cekat tog della i odusevljen sam snjim!
https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/s2721dgf
edit:
obojca imaju podrsku za HDR
Jel se stvarno toliko vidi razlika izmedju va i ips
Jel va panel isto pati od bleedinga i glowa?
ja sam htio ips zbog zivljih boja i ganjo par mjeseci na kraju odusto kak si i napiso razlika izmedju VA i IPS nije neka velika.
Svaki ima svoje prednosti ali zato imaju i svoje mane. VA je brzi nema ghostinga IPS sporiji ima ghostinga i tako dalje i tako dalje.....
Iskreno novi monitori svi koji idu preko 60Hz su odlicni jedino je pitanje cijena i sada dobavljivost nekih jeftiniji modela nazalost nema nigdje.
moje misljenje je da se covjek danasnje vrijeme nemoze zeznit u kupovini monitora bio to VA il IPS.
jedino se moze zeznit da kupi nes sto nevalja tj tvrornicki neki feler al opet postoji garancija!
i da se nadovezem na ovo gore sto je picajzla0707 reko slazem se bolji je kontrast jos ovaj moj ima i pre jb odlican negdje sam procito da je u rangu cak oled monitora. zato sam ga i kupio.
Hah, meni pak VA izgleda ispran kad sam vidio IPS, ali ok, valjda sto ljudi sto cudi. Ali da danas pored ovakvih cijena IPS monitora, za mene bi VA panel bio MRTAV. Tako da ako kupujes, VA prekrizi sa liste.
zzxxy, pak, opet nesta pobrkano... VA je sporiji i ponekad ima ghostinga, to valjda sve ovisi od monitora do monitora i od igre do igre, IPS je brzi i ne pati od tih problema...
ps lp stjepanj
Ips zato obično ima veću preciznost boja, pa je bolji za grafičku obradu i manjak kontrasta se ne vidi toliko u osvjetljenijim prostorijama, gdje obično ima prrdnost zbog obično veće svjetline
jbg ispravak nisam htio ulazit u temu razlike izmedju VA i IPS jer ovo nije ta tema neg sam htio navest neke od prednosti i mana jednih i drugih.
vjerovatno sam pomjeso koji ima ghosting koliko sam trazio monitor za sebe unazad 3 mjeseca vec sam poludio od toga i iskreno sve mi se pomjesalo al fala bogu pa nabavio i kazem nisam zazalio.