Pogledao sam malo recenzije po netu za ovaj monitor i čini mi se ok. Koliko vidim, nema velikih zamjerki niti problema. E sad, bilo bi dobro provjeriti to i u praksi jer sam tu napravio grešku prvi put. Kupio sam monitore bez da sam ih imao prilike prije kupnje osobno vidjeti i isprobati.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tesko ces naci monitor sa svim tim stavkama:
- Gsync krecu tek tamo od 3.600kn i to sa TN matricom
- takoder IPS matrice imaju uglavnom od 4ms pa nadalje response time, 1-2 imaju TN matrice ali s tom matricom zrtvujes boje i kut gledanja
Mozda da uzmes ovako nesto, 4K IPS, 27" ima Freesync sto ti je ista stvar kao i Gsync ali za AMD grafe pa ako ikada budes isao na drugi laptop/stolno racunalo uzmi sa AMD grafom
Ima i monitora koji ispunjavaju vecinu tvojih zahtjeva ali po paprenim cijenama:
AOC AG271UG 27" 4K IPS 60Hz Gsync 5.950kn
Acer Predator XB271HU 27" 2K IPS 144Hz Gysnc 6.600kn
Asus ROG PG279Q 27" 2K IPS 144Hz (OC 165Hz) Gsync 6.180kn
Hvala ti na savjetu... Vidim da se predator pojavljuje na puno mjesta kao preporucen monitor.
A kad bih isao na monitor bez g-sync, jel dobar LG 29UM69G ? Cuo/procitao sam na puno mjesta da ovi UW 29" monitori imaju manu, i to da su preniski, dakle odnos visine i sirine ne pase (nama koji smo navikli na 16:9 omjer), pa me zanima da li je to istina, dal da ipak idem ili na 27" ili na neki drugi? Nisam imao UW monitor i nisam isprobavao, pa ako neko zna nesto bolje o ovome nek napise par rijeci, hvala.
Pa otidji u bilo koju radnju pa vidi.... Da UW monitor vec dijagonale ima visinu manje dijagonale. Kljucna rijec je dijagonala.... Uzmes svoj monitor i razvuci ga u sirinu ali ne i u visinu i dobijes vecu dijagonalu....
- takoder IPS matrice imaju uglavnom od 4ms pa nadalje response time, 1-2 imaju TN matrice ali s tom matricom zrtvujes boje i kut gledanja
Mozda da uzmes ovako nesto, 4K IPS, 27" ima Freesync sto ti je ista stvar kao i Gsync ali za AMD grafe pa ako ikada budes isao na drugi laptop/stolno racunalo uzmi sa AMD grafom
Ima i monitora koji ispunjavaju vecinu tvojih zahtjeva ali po paprenim cijenama:
Hvala ti na savjetu... Vidim da se predator pojavljuje na puno mjesta kao preporucen monitor.
A kad bih isao na monitor bez g-sync, jel dobar LG 29UM69G ? Cuo/procitao sam na puno mjesta da ovi UW 29" monitori imaju manu, i to da su preniski, dakle odnos visine i sirine ne pase (nama koji smo navikli na 16:9 omjer), pa me zanima da li je to istina, dal da ipak idem ili na 27" ili na neki drugi? Nisam imao UW monitor i nisam isprobavao, pa ako neko zna nesto bolje o ovome nek napise par rijeci, hvala.
Acer Predator XB271HU se može kupiti za 5.700,00 kn u Svijet Medija. Tko je pri kunicama mislim da je to jako dobar deal ...
lp
Acer Predator XB271HU se može kupiti za 5.700,00 kn u Svijet Medija. Tko je pri kunicama mislim da je to jako dobar deal ...
lp
Hvala ti na savjetu, ali na njihovoj stranici taj monitor kosta 6.400kn a na nabavi.net najjeftiniji je takodjer preko 6k kuna.
Jel mozes mozda pojasniti kako do te cijene?
hvala
Za promocijsku cijenu 5.759,10 kn u košarici upišite promo kod: zaba10
Pozdrav svima. Molim za pomoć oko kupnje monitora. Planiram potrošiti između 2500 - 3500kn za min. 27"-32", 2k-4k IPS display, 1-5ms, zvučnici, VESA (optional). Monitor bi služio prvenstveno za multimediju i PS4 Pro. Našao sam sljedeće primjerke na amazonu pa molim za pomoć oko odabira:
1. BenQ EW3270ZL
2. Asus PB278QR 27-inch IPS Monitor (1000:1, 80000000:1, 300cd/m2, 2560 x 1440, 5ms, HDMI)
3 | 1. BenQ |
---|---|
0 | 2. Asus |
1 | 3. Neki drugi -navedi u koment |
https://www.alzashop.com/27-lg-27ud68-w-d4089292.htm
Sve super ali nema zvučnike :(

Sve super ali nema zvučnike :(
lol, jesi ozbiljan? ti zvucnici u monitorima su najvece smece, neznam tko ozbiljan uopce razmislja slusati ista na tome!
sto se tice monitora zanemari 4k monitor osim ako ne mislis konstantno ulagati u high-eng graficku,
za plejku, multimediju i sve pomalo razmisli o ovome:
https://www.hgshop.hr/proizvod/monitor-acer-eb321hquawidp-31-5-ips-wqhd-2560x1440-4-ms-dvi-hdmi-dp/219079#.WZqw1EvvlyQ
ako bas mora biti 4k takoder zanemari kupovinu vani cijena kod nas je ista:
brutalan monitor, odlican ips s mozda mrvicu manjom svijetlinom nego neki drugi no zanemarivo ako nisi puno toga vidio!
https://www.nabava.net/search.php?q=LG+27UD58
lp
Znaci ti ne koristis ni zvucnike od TV-a?
Normalno da nije za usporediti zvucnike tv/monitora sa zvucnicima i subom ali da bas moram gledat dnevnik ili tekmu na subu sa zvucnicime - pa i ne baš...
Iskreno meni tv sluzi samo i iskljucivo za filmove ;) ne igram igre, ne gledam dnevnik niti utakmice ;) Ali d amoram gledati 5.1 sistem je bolji ako nista drugo iz jednog jedinog razloga a to je da ne moram pojacati zvuk da bi cuo jer su zvucnici po cijeloj sobi i kad jednom naviknes na taj zvuk koji ispunjava sobu sve poslije toga skiči i cvili....
Ali generalno manje vise sve je bolje od zvucnika na tvu....
Pa i ja koristom sub i zvucnikr na kompu, headset za vecinu igara ali nije da ne mogu gledat tv ili film i na zvucnicima od tv-/monitora
Odosmo u offtopic. Naravno da se moze. Moze se gledati i film snimam kamerom u kinu (karikiram). Ja ne mogu. Jednostavno to nije to.
Da ne listam kroz 300 stranica. Za koliko para sada kod nas idu 144Hz IPS ili VA monitori ??
od koliko inchi? VA krecu od nekih 3.300kn a IPS od preko 4.000kn
Da ne listam kroz 300 stranica. Za koliko para sada kod nas idu 144Hz IPS ili VA monitori ??
Pametnije ti je uložiti u neki pošten 4k ekran, uz kakve takve korekcije u detaljima igraš se bez problema,
a GTX 1070 modela ima po oglasima ko blata.
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-gtx-1070-g1-gaming-oglas-23185792
Stiže u petak
E sad, moje pitanje je sljedeće. Zanima me da li će sve normalno raditi pošto ću ga primarno koristiti za PS4 Pro i PC koji ima samo integriranu grafiku na i5 7500 (to je PC samo za web browsing i multimediju) ?
Na službenoj str za i5 7500 piše:
- "Max Resolution (HDMI 1.4) 4096x2304@24Hz
Max Resolution (DP) 4096x2304@60Hz
Max Resolution (eDP - Integrated Flat Panel) 4096x2304@60Hz"

Hvala na odgovoru. Ma pod to "normalno" sam mislio da mi neće možda procesor imat dovoljno snage za prikazivanje multimedijalnog sadržaja u 4k, dok ne nabavim grafu ?
Treba te brinut integrirana grafa, a ne CPU dio što se toga tiče, ali mislim da si ok.
Hvala na odgovoru. Ma pod to "normalno" sam mislio da mi neće možda procesor imat dovoljno snage za prikazivanje multimedijalnog sadržaja u 4k, dok ne nabavim grafu ?
taj cpu ima sve sto je potrebno za vrtiti glatko 4k((H.265/HEVC).lp
Zna li itko ima li neki kvalitetan IPS (tipa Dellova Ultra Sharp serija), ali da ide preko 60 Hz i ne košta puno više nego Dell U2414H (1800 kn)? Znači ne zanimaju me monitori od 3-4 tisuće kuna.
Dell 27 Monitor | SE2717H....za tu cifru samo 75Hz
Koliko se uopće primjeti razlika na tih 75Hz s obzirom na 60Hz?
ja sam svoj stari dell clockao na 75 i primjetim razliku.
gdje se slika tearala na 3 mjesta, sada se teara na jednom, eventualno dva u nekim situacijama.
sve se svodi na to koliko obracas paznju/primjecujes takve stvari.
Ti to baš očima primjetiš ili recimo kad slikaš sa mobitelom ekran? Jer i meni se čini da to nije neka razlika za oči...
Zna li itko ima li neki kvalitetan IPS (tipa Dellova Ultra Sharp serija), ali da ide preko 60 Hz i ne košta puno više nego Dell U2414H (1800 kn)? Znači ne zanimaju me monitori od 3-4 tisuće kuna.
Dell 27 Monitor | SE2717H....za tu cifru samo 75Hz
Koliko se uopće primjeti razlika na tih 75Hz s obzirom na 60Hz?
ja sam svoj stari dell clockao na 75 i primjetim razliku.
gdje se slika tearala na 3 mjesta, sada se teara na jednom, eventualno dva u nekim situacijama.
sve se svodi na to koliko obracas paznju/primjecujes takve stvari.
Ti to baš očima primjetiš ili recimo kad slikaš sa mobitelom ekran? Jer i meni se čini da to nije neka razlika za oči...
Očima, gamer sam od malih nogu, i u fps-ovima i mobama se itekako primjeti razlika. A tek razlika izmedju 60 i 144hz, nebo i zemlja. Jednostavno osjetis fluidnost.
Ako ti komp sluzi samo za surfanje i gledanje filmova, neces to primjetiti..
koliko znam, ljudsko oko ne vidi vise od 100Hz...
Here we go again...
Dajte mi recite da li se ovaj monitor isplati uzimati?
Radi se o AOC G2460VQ6