Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.691.078
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti

Lol, koji si ti lik, ja sam naveo da je klimav i to lijepo rekao zašto ( u usporebi sa starim AOC-om koji mi stoji pored). I ja imam navedeni monitor pa ga ne dižem u nebesa, nemoj si nabijati komplekse bezveze. Stavio si monitor na zid, naravno da se neće onda klimati lol (okej to je naravno super što monitor ima tu opciju), ja svoga ne držim na zidu nego na dobivenom stalku. Ovog monitora spašava samo činjenica da ima 4k na IPS-u i freesync za tu cjenu, inače bih pobjegao od njega...ima LG sličan monitor isto, 4k IPS itd...za soma kuna više, a soma kuna više nije bezveze skuplji. Ali to naravno ne mjenja činjenicu da je monitor odličan, ako netko fkt pati za nekim detaljima onda ovo nije monitor za njega. Ukoliko netko želi veću rezoluciju što se ne može ne primjetiti, uzimte ovo ofc. Sada više ne mogu zamisliti da moram raditi na 1080p, što se tiče gejminga ništa posebno, ne gejmam ali pretpostavljam da ovo ne uzimate jer mislite gejmat makar eto ima taj freesync. Ako radite konkretne poslove, office, photoshop tu je odličan, kada vidiš 3 puta više toga odjednom rad je svakako lakši :)

17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Bar danas ima za kupiti monitor držača kakvih poželiš za nikave novce pa ak je neteko zahtjevan po tom pitanju ili ima klimavi tresavi stol, to riješi bez problema. 4K, IPS, freesync za tu lovu loooooooooool.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Koji monitor kupiti

vi o 4K, a ja jos uvijek na 1440x900 :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Molim preporuku za monitor.

Prvo sam ciljao na 1440p s vecim refreshom i manjim lagom ali sve vise nekako naginjem prema 4K, IPS i 60Hz. Primarno za gaming, a onda za web/kod - s time da pod gaming manje FPS, a vise igra tipa Dota 2, World of Warships, War Thunder.

Nisam bas voljan placati 5k+ kuna za monitor, a http://www.adm.hr/product.asp?product=monitor-lg-27ud68p-b-27-ah-ips-4k-3840x2160-5ms&code=89016ADM mi se cini dosta ok. Jedno usput pitanje, taj monitor na admovim stranicama je http://www.lg.com/us/monitors/lg-27UD68-P-4k-uhd-led-monitor?

EDIT: verzija 27ud58 (http://www.adm.hr/product.asp?product=monitor-lg-27ud58-b-27-uhd-3840x2160-ah-ips&code=89019ADM) je dosta jeftinija, a po speckama i reviewovima nema meni bitnih razlika.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.4.2017 11:40 (Profesor Jakov).

0 0 hvala 0
11 godina

Razlike su kaj 68 ima izlaz za slušalice te podesivi stalak i pivot, vjerojatno i koji kabel više u kutiji. Ako ti je to nebitno idi na 58 verziju.

Mene i dalje interesira downscaling na npr. 1080p film. Negdje pišu da je dobar, negdje da je loš, da ovisi, ali o čemu? Ima kakav program koji pegla downscalanje?

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.4.2017 11:46 (The_Fichek).
16 godina
Azmo kaže...

I ja sam gledao taj monitor ali sam se na kraju odlučio za ASUS MG278Q. Ta 2 monitora su vrlo slična ali ASUS ima neke bolje fičre koje BENQ nema i po rivjuima se čini za nijansu bolji pa eto, skrećem pažnju da usporediš i uzmeš u obzir i njega. :)

Sad se troumim između Benq, Asusa sta ga imas i ovog AOC-a 

Sva 3 su skoro ista s tim da je AOC najjeftiniji.

9 godina
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

cijena je van pameti, skaliranje u windowsima na 150% skoro radi savrseno! uzimati neki skuplji 24"/27" 1080p ili nedaj boze 1440p trebas biti udaren u glavu...

Dosadan si sa tim dizanjem u nebesa jednog low-end monitora...

misliš dosadni su ovi šta guraju 1080p panele pored ovoga lga koji je oćiti best buy desetljeća

12 godina

Profesor Jakov

Osim onoga što je naveo kolega, razlika je u tome što UD58 ima integrirano napajanje, a UD68 adapter. Meni osobno je bolje kada je adapter u pitanju jer je njega lakše promijeniti, ukoliko se pokvari. Iznimka su EIZO monitori jer se kod njih napajanje neće pokvariti. :)

Ovdje dolje ima usporedba i po njoj mi se čini da je UD58 bolji za gaming (bolji 'response'), a UD68 ima manja odstupanja u bojama i nešto bolji kut gledanja.

Usporedba

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.4.2017 12:58 (kiwi_91).
9 godina
uz to monitor je tanji i manje se grije kad je vanjsko napajanje.
15 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Razlike su kaj 68 ima izlaz za slušalice te podesivi stalak i pivot, vjerojatno i koji kabel više u kutiji. Ako ti je to nebitno idi na 58 verziju.

Mene i dalje interesira downscaling na npr. 1080p film. Negdje pišu da je dobar, negdje da je loš, da ovisi, ali o čemu? Ima kakav program koji pegla downscalanje?

Nikakav problem, sve izgleda super, samo koristiš normalan program tipa vlc i sve 5

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

krupnija slika? LOL

delete

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.4.2017 21:37 (danny_2).
11 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

misliš dosadni su ovi šta guraju 1080p panele pored ovoga lga koji je oćiti best buy desetljeća

A tko gura 1080p panele? LJudi traze savjete i na temelju onog sto zele dobiju savjete. Bude tu i fhd i 4k i qhd, te svako 
ima svoje misljenje sto misli da bi mu bilo bolje. Ali cini mi se da vi ne mozete prihvatiti da nije svima potreba 4k panel, da ne svrsavaju svi na 4k
da drugi ljudi imaju drugacije prioritete. Netko hoce za gaming brzi panel, vise hz i slicno. Ali ti sad odjednom vidio 4k i sad je sve drugo
nevalja, te sad svi moramo misliti isto. Zanimljivo.

Za sada jos uvijek prevladava FHD, vjerojatno ce 4k postati mainstream u skoroj buducnosti. 4k je super, ali vjerovali ili ne

nekima je u ovom trenutku ipak prioritet drugaciji i ne lete svi na 4k. I samo zato jer je 4k odlican i sve svoje prednosti, ne znaci
da je sve ostalo odjednom postalo smece i da su ljudi glupi samo zato jer ne ugrabe priliku desetljeca kako kazete i ne predu odma
na 4k. Ja ne znam sta bi tko gurao FHD panele. Istina lg je jako dobra prilika za nekog tko hoce 4k, i svakako ga treba ugrabiti.
Medutim i fhd i wqhd za odredene dijagonale su jos dobre rezolucije, pogotovo za gamere. Svakom njegovo po njegovim potrebama i
zeljama.

9 godina
danny_2 kaže...
.. ti sad odjednom vidio 4k i sad je sve drugo

nevalja, te sad svi moramo misliti isto. Zanimljivo....

nemoš to meni nikako reć jer san dosad prića i mislia isto ko i ti i govoria svima šta će ti 4k nemoguće je vidit razliku bla bla,a koristia san 106cm 1080p tv na udaljenosti od ~75cm ,i nisan vidia piksele i bila mi je super slika. sad san preša na 28" 4k na istu udaljenost i moran priznat da se razlika jebeno vidi.
slućajno san uzea 4k monitor jer san se nešto zainatia i sad toplo preporućam svakome 4k jer mi je sad oćito koliko je bolja veća rezolucija, bez obzira jeli ti treba ili ne.
di imaš problem uvik možeš smanjit rezoluciju i/ili detalje. jednostavno su 1080p paneli preskupi za ono šta nude, da ne govorim o onim "gaming" 1080p panelima koji su skuplji ćak od boljih 4k.

ustvari pitaj bilo koga ko ima 4k nek ti reće šta misli , a ekipu šta imaju 1080p ne pitaj ništa jer nisu svjesni koliko je bolje sve na 4k, isto ko šta ni ja nisan bia svjestan.

15 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Tako je, svi imaju svoje prioritete, ja sam trazio monitor veci od 27" i da nije ips, iskljucivo amva jer glow i los kontrast ne trpim...

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

nemoš to meni nikako reć jer san dosad prića i mislia isto ko i ti i govoria svima šta će ti 4k nemoguće je vidit razliku bla bla,a koristia san 106cm 1080p tv na udaljenosti od ~75cm ,i nisan vidia piksele i bila mi je super slika. sad san preša na 28" 4k na istu udaljenost i moran priznat da se razlika jebeno vidi.
slućajno san uzea 4k monitor jer san se nešto zainatia i sad toplo preporućam svakome 4k jer mi je sad oćito koliko je bolja veća rezolucija, bez obzira jeli ti treba ili ne.
di imaš problem uvik možeš smanjit rezoluciju i/ili detalje. jednostavno su 1080p paneli preskupi za ono šta nude, da ne govorim o onim "gaming" 1080p panelima koji su skuplji ćak od boljih 4k.

ustvari pitaj bilo koga ko ima 4k nek ti reće šta misli , a ekipu šta imaju 1080p ne pitaj ništa jer nisu svjesni koliko je bolje sve na 4k, isto ko šta ni ja nisan bia svjestan.

Ne razumijes me. Ja ne kazem da razlike nema ili da ne mozes primjetiti razliku, pa nisam lud ni corav. Rekao sam da je 4K super,
da je vjerojatno rezolucija koja ce u skoroj buducnosti postati mainstream. Dakle  logicno da je 4k bolje od FHD, ostrije i slicno. Dakle

nema rasprave da je 4k bolje i ljepse.

Medutim moras shvatiti da nisu svi ljudi isti, nemaju svi iste prioritete. Tebi je najvaznije da bude sto ostrije i slicno,
drugima je vaznije da je monitor brzi, da ima sto veci refresh. Znaci ljudi imaju razlicite prioritete. Netko bi radije
kupio FHD monitor ili wqhd sa 144 hz. Dakle vaznije mu je da u igrama moze to pogurati do te granice, od primjer
ostrije slike u 4 k. Na zalost jos nema hardwera da u 4K gura igre na 100 i vise fps, sto je nekima vaznije nego 4K.
Netko mu je vazno samo da igra u 60 fps i iuzet ce 4k monitor, a netko ipak zeli 100i vise fps, taj ga nece uzet.
A vjerovao ili ne ima i ljudi kojima koliko god 4k bio ostriji, to opet nije nesto sto eto moraju imat i zadovoljni su 
sa fhd ili wqhd. Dakle nitko ne spori da je 4K bolje i ostrije, samo da ljudi imaju drugacije prioritete. Nadam se da sad shvacas
razliku o cemu pisem. Naravno za 4k je potreban i popratni hardwere ukoliko netko igra, te koliko je dovoljno da bi SVE igre
netko uredno igrao na 4k i priomjer high detaljima, ne znam. Mozda iduce godine bude to sve sjelo na svoje mjesto.
Ovo sto spominjes bolje 4k monitore, ne znam na koje mislis. Medutim slazem se da su FHD monitori pogotovo sa 144 hz skupi
i da im cijena realno treba ici dolje, medutim pretpostavljam da je takva potraznja. Mozda dolazak povoljnijih 4k monitora
dovede do spustanja cijena ostalim, medutim gamerski 144 hz monitori ce uvijek imati vislje cijene, jer ciljaju odredenu
publiku. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.4.2017 4:23 (danny_2).
15 godina

Dal je netko kupovao zakrivljene 4k monitore sa ebaya?

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

IPS 2K 144hz najjeftiniji moze link? preporuke molim

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
danny_2 kaže...
..

Medutim moras shvatiti da nisu svi ljudi isti, nemaju svi iste prioritete...
Na zalost jos nema hardwera da u 4K gura igre na 100 i vise fps....

ne razumiš ti mene oćito ,boli mene briga za oštrinu slike bilo mi je jedino bitno jedino da je 27" i za novce koje imam i s freesyncom.
evo meni prastara nano s jadnih 4gige rama gura sve starije igre preko 100fps a recimo bf1 na medium na od 50-60, uostalom ko mi brani da sve igre igram na 1080p a da ostavim 4k na desktop i filmove, a platia san 200kn više monitor nego slićan 1080p. 
i dalje tvrdim da su pre male razlike u cijeni 4k/fhd panela istih dimenzija/specifikacija pa samim tim fhd paneli nemaju smisla.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.4.2017 8:53 (dabar_solta_V2).
15 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Odlučio sam se na kraju ipak za 27UD68P-B, nema gloss naprijed, ima podešavanje po visini i elegantniji rub. Plus ovo za eksterno napajanje mi se isto čini bolja fora.

1 0 hvala 0
11 godina

More neko provjeriti kakav je 1080p Twitch live stream na 4K ili 1440p monitoru?

9 godina

na 1440p ćudan ali na 4k isti ko na nativnom 1080p.

edit: 720p sadržaj možeš upscaleat na 1440p i ne gubit na kvaliteti isto ko s 1080p na 2160p,tj vjerovatno će izgledat slićno možda ćak bolje 720p od 1080p upscaleano na 1440p.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.4.2017 14:37 (dabar_solta_V2).
8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav ljudi! 

Zamolio bih vas za preporuku u vezi kupnje 34" UltraWide 1440p monitora. Grafička je GTX 1070.

Cijene su dosta visoke i ne mislim izdvojiti 6000+kn ali opet htio bih nekakav pristojan monitor. Jel to izvedivo?

Gledao sam po našim trgovinama i razlika zna biti i do 2000kn naspram Alze tako da mislim da ću tamo kupiti.

npr.  https://www.alzashop.com/34-acer-b346ckbmijphzx-4k-uhd-d3859990.htm?o=1  -  to mi je nekakva maksimalna cifra koju bih dao, možda malo više ako se isplati.

E sad, šta vi preporučujete? Kupiti ovaj malo lošiji 34" ultrawide(primarno za filmove,igre, multitasking) ili neki drugi 34" ultrawide? 

P.S.-zanima me Vaše mišljenje o tom monitoru(34" Acer B346CKbmijphzx) 

Hvala! 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

ne razumiš ti mene oćito ,boli mene briga za oštrinu slike bilo mi je jedino bitno jedino da je 27" i za novce koje imam i s freesyncom.
evo meni prastara nano s jadnih 4gige rama gura sve starije igre preko 100fps a recimo bf1 na medium na od 50-60, uostalom ko mi brani da sve igre igram na 1080p a da ostavim 4k na desktop i filmove, a platia san 200kn više monitor nego slićan 1080p. 
i dalje tvrdim da su pre male razlike u cijeni 4k/fhd panela istih dimenzija/specifikacija pa samim tim fhd paneli nemaju smisla.

Kao prvo, ne bih rekao da te boli briga za ostriju sliku, jer da te boli briga uzeo bi jeftiniji ips FHD, a ne taj 4K.
Primjer navedeni lg 4k u normalnoj trgovini oko 3000 kuna, a dell se2717h 1700 kuna, 75 hz i freesync.
To je razlika od 1300 kuna, nadalje 27" lg sa freesyncom oko 2000 kuna, razlika je 1000 kuna. 
U globalu se slazem da razlike izmedu FHD i navedenog lg 4k su male, medutim kao sto vidis da ima i FHD
monitora koji su jeftiniji i di je ta razlika 1000-1300 kuna, a to ipak nije bas tako malo. Navedeni dell je
za nekog ko se igra sasvim dobra kupovina ukoliko mu je ta rezolucija ok, a zeli proci sto jetinije. Neko ne zeli IPS,
vec VA i uzet ce mozda zakrivljeni samsung sa freesyncom za nekih 2000 kuna i opet solidno. 
Kao sto sam naveo vjerujem da ce jeftiniji 4k monitori ce s vremenom utjecati na cijene FHD monitora,
te da ce proizvodaci morati spustiti cijene.

Sto se tice igranja na 4k mislim da velika vecina ljudi jos nema hardwere da bi ugodno igrali na toj rezoluciji.
Tvoja kartica iako stara, jos je dobra, medutim i ona dobrano stuca na 4k u dosta igara. U BF 1 po testovima
pise da ide oko 45 fps, ali i dosta padova ima na 30 i malo ispod, a to ipak nije igrivo. Smanjivanjem detalja ce nekad pomoci,
ne uvijek, ali onda gubis na ljepoti igre, u nekoj vise u nekoj manje. Dakle nije bas idealna situacija.
E sad nitko tio ne brani da igras igre na 1080p, medutim ne znam kako igre izgledaju kada ih igras na rezi 1080p na monitoru,
od 4K???? Ne izgleda li takva igra bolje na nativnom FHD monitoru, nego na 4K monitoru u nenativnoj rezoluciji????

9 godina
danny_2 kaže...

..Ne izgleda li takva igra bolje na nativnom FHD monitoru, nego na 4K monitoru u nenativnoj rezoluciji????

ista je prića ko s videima za upscale, ne gubi se na kvaliteti 720p>1440p ili 1080p>2160p.
bf1 mi na medium i nano power na +50 i memorija na 570mhz radi na 50-60fps na 4k. s freesyncom sasvim igrivo.

meni se iskreno neda tražit ali ako želiš možeš probat nać fhd ekran od bar 27" da ima freesync ,10bit panel ,i navodno 1ms odziv. pa da usporedimo cijene. ovaj moj je košta 2350.

12 godina
Koji monitor kupiti

Bok

Imam 500kn da kupim polovni monitor...uvjeti su mi 22-24inca i full hd...sta da gledam

Naso sam lgw2343t za te pare....molim za neki savjet

Primarno za igre

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.4.2017 20:27 (GSP).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...

meni se iskreno neda tražit ali ako želiš možeš probat nać fhd ekran od bar 27" da ima freesync ,10bit panel ,i navodno 1ms odziv. pa da usporedimo cijene. ovaj moj je košta 2350.

Nije taj LG 10-bitni, to je 8-bit+FRC sta nije pravi 10-bit.

9 godina
nek nađe onda 8+frc.

znaš li jeli ovaj moj pravi 10 bit? i di mogu nać info, 10bit filmove šta san skinia mi izgledaju malo bolje od obićnih ali to je možda radi x265.
15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
nek nađe onda 8+frc.

znaš li jeli ovaj moj pravi 10 bit? i di mogu nać info, 10bit filmove šta san skinia mi izgledaju malo bolje od obićnih ali to je možda radi x265.

Ne moze za te novce biti pravi 10-bit, al i 8+frc je bolje od 8 pa ti valjda zato izgleda bolje.

11 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

ista je prića ko s videima za upscale, ne gubi se na kvaliteti 720p>1440p ili 1080p>2160p.
bf1 mi na medium i nano power na +50 i memorija na 570mhz radi na 50-60fps na 4k. s freesyncom sasvim igrivo.

Iskreno nisam vidio igru u 1080p rezi na nativnom 4K monitoru, pa ne mogu reci. Neki kazu da nije bas odlicno.
Ako mislis na svoj samsung 4k monitor sa TN panelom, on je 8bit + frc, tako sam bio procito na netu. A i nativni 10bit
monitori su puno skuplji. Ipak ja osobno nikada ne bih isao vise nas TN panel.
Ukoliko bih isao na 4K izabrao bi onaj LG sto je IPS i takoder 8bit + drc, ali je bar IPS.
Kupio si monitor po odlicnoj cijeni, to nitko ne dvoji, ali jos jednom sve sam napisao u prijasnjim postovima
oko cijena i razlike u njima.

13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Najbolji monitor trenutno za gejming od 4000 do 5000 kn?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice