Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.696.880
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Koji monitor kupiti
softwaremaniac kaže...
molnyi kaže...

Pozdrav,

Kolegi treba monitor do 3.500 kn +/- 200kn... Poželjno je da je UW 29-32", bitna je kvaliteta slike (dosta gleda filmove i radi obradu fotografija, te takoder nešto malo igra igre - LoL i Hearthstone) i bitna je funckija podešavanja po visini.

Može neka preporuka?
Hvala :)

Recimo LG 29UC88-B. Jedino ne znam koliki je IPS glow.

ips glow ti je samo nekim ljudima u glavama (isto ko i bottleneck)...

Odi na strane recenzije, ovdje ti se samo ponavlja (trola) BenQ i pogledaj što se preopruča ....

15 godina
Ne mjenjam sadasnji LG, vec ce doc 2. PC u stan - pa za njega i novi monitor cu trebati!
13 godina
Koji monitor kupiti

Ljudi,  znaci Benq GW2470H 24" LED Monitor AMWA+ monitor je best buy za budget oko 1000kn, za gaming naravno.  Ako je tako,  sutra odmah kupujem :) 

0 0 hvala 0
17 godina
RedHill kaže...

Ljudi,  znaci Benq GW2470H 24" LED Monitor AMWA+ monitor je best buy za budget oko 1000kn, za gaming naravno.  Ako je tako,  sutra odmah kupujem :) 

Da tak je plati i nosi.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=175&jumpto=4861010&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
15 godina
Koji monitor kupiti

Decki vrhunska ponuda ako je itko zainteresiran

Prodajem ASUS MX25AQ vrhunski monitor sa dijagonalom od 25'' incha i

rezolucijom od 1440p monitor je koristen jako malo

a razlog prodaje je kupnja 27'' inchnog ASUS 279Q

na sebi ima i male Bang & Olufsen zvucnike koji su stvarno dobri

ima 3 HDMI ulaza i jedan Display port,

dizajn uredaja je vrhunski totalno bez okvira

ima jos 2 godine i 5 mjeseci garancije

Placen 2800 kn prodao bi ga za 1600 kn

ASUS Designo MX25AQMonitor - 25" 2K WQHD (2560x1440), IPS, Audio by Bang & Olufsen ICEpower®, Frameless, Flicker free, Low Blue Light

Samsung S6 Edge+
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.9.2016 9:27 (pasko).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Asus ima vrhunski dizajn monitora, bas sexi izgledaju. Nego jel nije 25 premalo za 1440p? Jer ja imam 27 i 1080p i taman mi je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Evo upravo danas kupio monitor 29" ASUS MX299Q IPS i mogu reci da je to to Nikakvih "curenja svjetla", IPS glowa i slicnih bedastoca. 21:9 se zasad pokazao iznimno ugodan za rad, a u igrama je spektakl! Prosireno vidno polje daje znacajnu prednost nad 16:9 konkurentima. Boje odlicne, kontrast odlican. Ako radite u programima koji imaju timeline poput Premiera ili Cubasea, ovakav monitor je prava stvar za vas. Ljudi cesto odustanu od kupnje 21:9 jer u ducanu pored "klasicnih" monitora izgledaju cudno, ali kada ga kod kuce stavite na stol, sve brige nestaju. Topla preporuka!!

Moj PC  
5 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Predivan je, ovako na stvarnoj fotografiji. Ja bih sad, tj. kroz 1-2 mjeseca kad bude kakva akcija, išao na 34" 3440x1440 pa u budućnosti nadografio procesor u gpu, samo me strah hoće li i3 4330, r9 270x i 8 gb ram bit dostatna za pogonit osnovne stvari ne toliko za igrice, nije me briga, bacija bi tenkove tu i tamo, ako netko ima kakvo mišljenje?
17 godina
Koji monitor kupiti

Radit će ti normalno u svakodnevnom radu, ali 3440x1440 rezolucija uparena sa 270 karticom se neće snać u igrama... Nikako...

Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Hvala na odgovoru, dobro monitor neću minjat dugo, ako ugrabim u Njemačkoj priliku za 3500-4000 kn 34" oko Nove godine, neću propustit priliku, a GPU će doć...
13 godina
Koji monitor kupiti

Što kažete na Asus MX25AQ 1440p , dobijam ga u pola cijene već sam rezervirao kod čovijeka, s garancijom.

Mišljenja?

Edit: sad sam vidio, da je to od bugovca ovaj gore :).

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.9.2016 19:38 (Luka123).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Za moj ukus premala dijagonala za tu rezoluciju..

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Može mišljenja za ovaj SAMSUNG S27F350FHU . Prijatelj traži freesync i 27'.. jel dobar deal za 1500kn?

0 0 hvala 0
10 godina
nature kaže...

Može mišljenja za ovaj SAMSUNG S27F350FHU . Prijatelj traži freesync i 27'.. jel dobar deal za 1500kn?

Ja se također premišljam između tog Samsung i LG 27MP48HQ-P monitora.

Makar je 60hz refresh rate, freesync je solidna prednost za poneku igru.

LG opet ima 12 mjeseci veću garanciju, pa sad ovisi što će više prevagnuti :)

Ima netko iskusan za svoje mišljenje?

Hvala! 

9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Kad već pričate o freesyncu...otkako sam kupio lg 24mp68 uvijek bi mi preskakao bios prilikom paljenja te bi pokazao sliku tek u windowsima i evo sad sam utvrdio da je freesync problem i čim ga isključim monitor normalno prikaže bios. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2016 5:03 (roxas).

0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

LG 38" Ultrawide Monitor

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

To je to . To se kupuje za koju godinu. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

Da li valja ista, treba mi neki jeftini monitor od 21.5" da ima HDMI.

acer ka220hqbid 

BENQ GW2270H

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2016 12:44 (ivanzu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Imal' sta bolje od Acer Predator GN246HLBbid 144Hz za gaming (pucacine prvenstveno cs:go ponajvise) 144hz i taj odziv izgleda mrak?
Ako ima sta jeftinije slobodno, ja ne mogu naci nista jeftinije 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ivanzu kaže...

Da li valja ista, treba mi neki jeftini monitor od 21.5" da ima HDMI.

acer ka220hqbid 

BENQ GW2270H

Benq AMVA monitor plati i nosi, kaj se tiče Acera on ima TN LCD panel dakle ne treba ga uopče niti uzimat u obzir.Nabava.net opet krivo označava taj Acer, dakle on nema IPS nego ima čokljavi TN LCD panel.

https://www.nabava.net/monitori__90/acer-monitor-tv-ka220hqbid-215-ips-lcd-led__22235101

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
12 godina
chaselol kaže...

Imal' sta bolje od Acer Predator GN246HLBbid 144Hz za gaming (pucacine prvenstveno cs:go ponajvise) 144hz i taj odziv izgleda mrak?
Ako ima sta jeftinije slobodno, ja ne mogu naci nista jeftinije 

ima sa free syncom

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=G2460PF

https://pcmonitors.info/reviews/aoc-g2460pf/

12 godina
Koji monitor kupiti

dakle, za prijatelja sam narucio slijedeci monitor

27 "Acer XZ271bmijpphzx (144Hz VA Freesync) : https://www.alzashop.com/27-acer-xz271bmijpphzx-gaming-d4373203.htm?catid=18842948

LED Monitor Black, FHD (1920x1080) VA LED anti-glare panel, 144Hz, 100M: 1, 300cd / m2, 4ms, DisplayPort, USB 3.0 Hub, HDMI, BlueLightShield, Flickerless, Low Dimming, Height adjustment, ComfyView, VESA, DTS speakers 2x7W

nesto manje od 3000kn

sam sam vlasnik Acer XB270H monitora (27" 144Hz, 1ms, TN, nije zakrivljen) 

znaci ovaj Acer XZ271 je brutalan u odnosu na moj - kao prvo kutevi gledanja su dosta bolji (kod mog TNa je situacija toliko losa da pomicnjem glave za samo par stupnjeva se mjenja prikaz boja, pomicanjem malo vise slika gotovo nije ni vidljiva vise..jednostavno se mora gledati ravno u njega) 

zatim prikaz boja je puno bolji i sto je najjace, pixeli uopce nisu vidljivi kao na mom monitoru 

naravno prikaz boja i dalje nije kao na IPSu, ali je eonima ispred TNa

kod mene kao da je sharpness na 1000% (najociglednije je vidljivo na desktop ikonama i kod prikaza vegetacije u igrama) - naravno, nema uopce sharpness opcije u OSDu mog monitora tako da ne mogu poduzeti nista po tom pitanju (paljenjeFXAA u nvidia control panelu pomaze da igre izgledaju gladje, a ne ko quake 1 klonovi)..

backlight bleed nije izrazen, niti ima kuteva koji bljest, vec je vise uniformno to rasporedjeno i ne primjeti se uopce u igrama

XZ271 ima Freesync range od 48-144Hz i podrzan je ULMB - u samom OSDu monitora uopce nema freesnyc opcije, vec se ona izgleda pali samo preko AMD drivera 

nisam imao puno vremena za igranje i nastimavanje, tek nekoliko minuta (odigrao partiju UTa novog) - screen tearing nisam uopce primjetio (capao sam FPS na 143), jedino motion blur (kojeg sam u igri ugasio) - mozda je motion blur posljedica preseta koji je bio odabran na monitoru (ne znam da li sam odabrao gaming preset ili slicno..) 

Freesync me nije nesto odusevio, mozda zato sto i nema tolike razlike izmedju 144Hz monitora sa freesyncom i 144Hz monitor bez njega (na mom monitoru ima tearinga, ali on nije toliko primjetan kad je FPS iznad 110) 

monitor ima ugradjene zvucnike i DTS opciju i dosta su jaci od zvucnika na mom acera i mogu posluziti za pustanje glazbe u nekom drustvu (naravno bas je tanak, ali ni ne treba ocekivati nesto bolje) 

monitor je podesiv po visini i moze se rotirati i zakretati kako god

zakrivljenost me nije smetala (posto je relativno velika dijagonala), pogotovo u igrama, i brzo se navikne na nju

postolje izgleda OK, ali nije nesto narucito stabilno (za HC gamere koji udaraju po spaceu kao da im zivot ovisi o tome)

prikljuci iza su svi na mjestu i USB utori su lako dostupni (jedino nije neki razmak izmedju njih..) 

sam dizajn monitora je super, i nije kicast

od mene preporuka

Moj PC  
4 0 hvala 3
11 godina
neaktivan
Fanu kaže...

27 "Acer XZ271bmijpphzx (144Hz VA Freesync) : https://www.alzashop.com/27-acer-xz271bmijpphzx-gaming-d4373203.htm?catid=18842948

kod mene kao da je sharpness na 1000% (najociglednije je vidljivo na desktop ikonama i kod prikaza vegetacije u igrama) - naravno, nema uopce sharpness opcije u OSDu mog monitora tako da ne mogu poduzeti nista po tom pitanju (paljenjeFXAA u nvidia control panelu pomaze da igre izgledaju gladje, a ne ko quake 1 klonovi)..

Koliko sam vidio prije na netu, pisalo je da u OSDu ima opcija za ukljuciti ili iskljuciti super sharpnes za navedeni monitor. 
Pa probaj jos potraziti o tome.

12 godina
danny_2 kaže...
Fanu kaže...

Koliko sam vidio prije na netu, pisalo je da u OSDu ima opcija za ukljuciti ili iskljuciti super sharpnes za navedeni monitor. 
Pa probaj jos potraziti o tome.

moj monitor je Acer XB270H bmjdprz

u OSD opcijama nema skoro nista..neke opcije su cak i zakljucane (tipa auto config) i nemam pojma kako im se pristupa

acer ima uvjerljivo najgore oznake modela, jer pod jednom oznakom im stoji vise modela koji su totalno razliciti

npr ovaj moj XB270H ako ga guglas, izbacit ce ti ugl 1440p g-sync verziju, a moj je 1080p 144hz bez freesynca i gsynca..

16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav znalci!

Evo doslo je vrijeme da promijenim svoj prastari samsung t220, za kojeg sam molio boga da rikne vec par godina ali neće:) Izgleda da mu reciklaža slijedi bez obzira na sve

Trebao bih dobar monitor u cjenovnom rangu do 2000 kn. Ako treba stotka plus nije bad.

Monitor se bude koristio primarno za gaming, a nakon toga za sve ostalo.

Pošto trenutno imam 22 incha 16:10 volio bih nešto veći monitor. Opet ne prevelik pošto sjedim relativno blizu monitora.

Mislim da mi WS ne dolazi u obzir jer imam relativno mali stol

Molim vas preporuke jer citajuci temu (iskreno ne više od 10-ak stranica) nisam naletio na nesto sto bi bilo po mom "ukusu"

Hvala!

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

postoji li neki razlog zašto ovaj monitor Monitor Dell Flat panel 24" E2416H (http://www.instar-informatika.hr/monitor-dell-flat-panel-24-e2416h-akcija/5K4MY/product/) je duplo jeftiniji od ovog monitora Monitor Dell Flat panel 24" U2415 (http://www.instar-informatika.hr/monitor-dell-flat-panel-24-u2415-best-buy/7MT01/product/)

Meni, laiku, na prvi pogled ova dva monitora i njihove osnovne karakteristike su iste?!

Hvala!!

0 0 hvala 0
15 godina

Prvi ti je TN monitor, a drugi IPS.

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav.

Može li se u nekoj trgovini u Zagrebu vidjeti u UW monitor od 29' ili 34'?

Bilo kojeg proizvođača. Samo da mogu procijeniti jeli to za mane i koja dijagonala.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2016 20:22 (Adam).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Adam kaže...

Pozdrav.

Može li se u nekoj trgovini u Zagrebu vidjeti u UW monitor od 29' ili 34'?

Bilo kojeg proizvođača. Samo da mogu procijeniti jeli to za mane i koja dijagonala.

Hvala.

Najbolje da ih zvrcneš i pitaš, možda bi moglo biti u ovim većim dućanima, a za ove manje sumnjam, nemaju oni to gdje staviti.

A i nećeš se razočarati, vjeruj mi :D

11 godina

Fanu

Hvala na dojmovima. Monitor je zvijer za te novce. Da naprave 24" verziju istog bi bio super mega best buy, ali do tada samo slinjenje.. 

Btw. Samsung radi na zakrivljenom 24" 144Hz isto VA FHD monitoru, C24FG70, ali ga stavlja u cijenovni rang tog zakrivljenog 27" Acera. Ups, ima SVA matricu i 1ms i bespotrebno je zakrivljen pa moze kostati 400+ eura.

Fakat mi nije jasno zakaj ne naprave 144Hz VA ili IPS, tj. AHVA nezakrivljeni 1080p monitor sa ili bez podesavanja po visini za oko 2000kn. Ako mogu napraviti takve vece monitore, di je problem sa 24" dijagonalom koju najvise ljudi koristi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2016 1:18 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice