Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.560
|
čitano: 5.678.693
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

hellou, 

danas sam narucio Dell Ultrasharp U3415W, i stize kroz par dana. 

it will be continued ... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2016 15:31 (siick_bubble_gumm).
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti
Andrea

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Koji monitor kupiti
roby27 kaže...

Taj ti ima glossy ekran tak da radije preskoci. 

Kamo sreće da je više ekrana glossy... :(

siick_bubble_gumm kaže...

hellou, 

it will be continued ... 

Ne izgleda tako. Postolje je srebrno (bitno tamnije) kao i rub. Barem nisam nigdje vidio ne-crni U3415W.

Sretno. :)

11 godina
odjavljen
Tonči kaže...
roby27 kaže...

siick_bubble_gumm kaže...

hellou, 

it will be continued ... 

Ne izgleda tako. Postolje je srebrno (bitno tamnije) kao i rub. Barem nisam nigdje vidio ne-crni U3415W.

Sretno. :)

hehe ma to sam cisto neki sample stavio, znam ja kako izgleda, jer imam dell U2715W sad :D

bttw hvala :D

9 godina
neaktivan
Tonči kaže...
ilje2 kaže...
Tonči kaže...
roby27 kaže...
ilje2 kaže...

http://accessories.ap.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=hk&l=en&s=bsd&cs=hkbsd1&sku=210-AEBV

ljudi jel valja ovaj monitor U3415W ? haj napisite nesto o njemu da znam da li da uzimam il da odustanem od njega

itekako valja, tonci moderator ga ima pa ga mozes pitati za dojmove

Koristim ga trenutno kao svoj jedini monitor (dok ne odlučim što dalje). Odličan je. Glow? A to je nebitno, ali backlight bleed na 34" 21:9 ekranima zna biti nezgodan, doduše, to sam trebaš vidjeti u svom okruženju. Kupi, vidi jel' ti odgovara, a ako ne, vrati ga. Sačuvaj ambalažu uredno i nema problema.

Hvala ti na odgovoru narucio sam ga danas u uzishop sad trenutno imam stari samsung syncmaster245+ to je tn ploca nadam se da ce mi dell bit bolji  e sad valjda backlight nije previse izrazen  ovu fotku sam naso gdje je prikazan ne cini se strasno http://www.tftcentral.co.uk/images/dell_u3415w/P1100087.JPG

I kako si zadovoljan? 

vidi jedno sigurno nikad vise na 16:9 :D ovo sad mi je zakon za filmove puno veca provrsina za rad

ma sve mi je bolje sto se tice backlight bleed-a jbg ima ga ali nije tako strasno kao sto se prica

bas moras bit u mraku i crna pozadina da stoji onda se vidi malo po coskovima inace ovako se ne primjeti nista

jbg ja mislim da za 6000 kn trenutno nisam mogo uzet nista bolje tako da sam zadovoljan

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2016 22:05 (ilje2).
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Moram pohvalit kontrast na Benqu Ew2750zl, dugo nisam vidio tak dobru crnu. Kak igram Metro redux i Outlast bas je super slika.

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
ilje2 kaže...
Tonči kaže...

I kako si zadovoljan? 

vidi jedno sigurno nikad vise na 16:9 :D ovo sad mi je zakon za filmove puno veca provrsina za rad

ma sve mi je bolje sto se tice backlight bleed-a jbg ima ga ali nije tako strasno kao sto se prica

bas moras bit u mraku i crna pozadina da stoji onda se vidi malo po coskovima inace ovako se ne primjeti nista

jbg ja mislim da za 6000 kn trenutno nisam mogo uzet nista bolje tako da sam zadovoljan

Da, 21:9 je vrlo ugodan za rad i u velikom broju slučajeva urendo mijenja i dual-screen setup. Ima i super foru - imaš dva ulaza za USB (ulaza) i možeš praktički na dva računala spojiti monitor i 3 USB priključka. Meni je ovo VRLO korisno - kako switcham input monitora, switcha se i sva periferija. :)

Imerzija za filmove i igre u 21:9 je fenomenalna. :)

Baš jako tamne igre u mraku ionako ne igram često, a kad igram, ne smeta mi jer ne primijetim puno.

Praetorian1 kaže...

Moram pohvalit kontrast na Benqu Ew2750zl, dugo nisam vidio tak dobru crnu. Kak igram Metro redux i Outlast bas je super slika.

VA?

12 godina
Tonči kaže...
roby27 kaže...

A i ti ga izvališ ponekad, pravi profi monitori su svi matirani kako i trebaju biti zasto bi sad odjednom svi trebali prelaziti na glossy ekrane?

Nazalost kod televizora izgleda vise nikad necemo vidjeti pravi matt zaslon kakvog imam doma na soniju.

10 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Tonči kaže...
roby27 kaže...

A i ti ga izvališ ponekad, pravi profi monitori su svi matirani kako i trebaju biti zasto bi sad odjednom svi trebali prelaziti na glossy ekrane?

Nazalost kod televizora izgleda vise nikad necemo vidjeti pravi matt zaslon kakvog imam doma na soniju.

Pozdrav Roby27 jeli je ovo dobar monitor?

http://www.centro.hr/acer-cb290cbmidpr-29-led-monitor-21-9.aspx

Andrea
17 godina
Koji monitor kupiti

je dobar je

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

roby27 

Zašto pišeš besmislice? Koliko si profi ekrana koristio? Možeš s modernim premazima i u kontroliranim uvjetima imati glossy ekran. Mat premazi nisu idealni za sliku. Zadnji profi ekran s matom sam koristio Eizo CG277 bio je ok, ali je premaz dosta smetao. Sonyjev OLED koji sam probao je gloss, Appleovi su glossy. Znaš li kakav premaz ima Dellov i HP-ov 5K? Kakav će imati U3017Q? Došli smo do točke da monitori u rangu 1500-2000 eura već mogu imati glossy premaz bez problema.

12 godina
Ma ti se tonci volis ogledati u ekranu, zato ti to i pase :)))
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

Praetorian1 kaže...

Moram pohvalit kontrast naBenqu Ew2750zl, dugo nisam vidio tak dobru crnu. Kak igram Metro redux i Outlast bas je super slika.

VA?

A kaj bi bilo drugo nego VA/AMVA monitor, Plazmu 27 ne bi našo niti sa mikroskopom, a OLED te veličine okvirno opet ne postoji na tržištu monitora.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=175&jumpto=4861010&sort=asc&view=flat

Kad smo več tu eto i ove fotke, tako to izgleda u praksi lijevo je Benq AMVA monitor vs LG AH-IPS lcd panel.Modeli monitora uopče nisu bitni, dakle jedan AMVA vs IPS monitor i filmofili ili multimedija jel.To nisam ja slikal, na jednom forumu neko je to okačil kao zgodnu usporedbu, pa eto nek se vidi fotka u originalnoj veličini.Tu se odlično vidi taj poznati IPS Glow, dakle pogled iz manjeg kuta na IPS zaslon i eto ti IPS Glow blještavila.

https://drive.google.com/file/d/0BzFrxTwtpH4FUXMtZGJRSDM3T1k/view?usp=sharing

Tonči kaže...

roby27 

Zašto pišeš besmislice? Koliko si profi ekrana koristio? Možeš s modernim premazima i u kontroliranim uvjetima imati glossy ekran. Mat premazi nisu idealni za sliku. Zadnji profi ekran s matom sam koristio Eizo CG277 bio je ok, ali je premaz dosta smetao. Sonyjev OLED koji sam probao je gloss, Appleovi su glossy. Znaš li kakav premaz ima Dellov i HP-ov 5K? Kakav će imati U3017Q? Došli smo do točke da monitori u rangu 1500-2000 eura već mogu imati glossy premaz bez problema.

Glossy zaslon ima svojih prednosti, onako ukratko slika i bolje su življe/čiste jer nemaš one magle ili Mat premaza ili neke folije.Ali zato treba pazit na svjetlo u pozadini, jer velika refleksija i odbljesak totalno zašamaraju sliku na glossy zaslonu.Eto recimo ovaj dole Philips VA monitor+glossy zaslon, on je jedno vrjeme bio dostupan u hrvatskim dučanima.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 17:53 (rambox).
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Ma ti se tonci volis ogledati u ekranu, zato ti to i pase :)))

Radim u mraku i udaljen od prozora. :P 

rambox kaže...
Tonči kaže...

Praetorian1 kaže...

Moram pohvalit kontrast naBenqu Ew2750zl, dugo nisam vidio tak dobru crnu. Kak igram Metro redux i Outlast bas je super slika.

VA?

A kaj bi bilo drugo nego VA/AMVA monitor, Plazmu 27 ne bi našo niti sa mikroskopom, a OLED te veličine okvirno opet ne postoji na tržištu monitora.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=175&jumpto=4861010&sort=asc&view=flat

Kad smo več tu eto i ove fotke, tako to izgleda u praksi lijevo je Benq AMVA monitor vs LG AH-IPS lcd panel.Modeli monitora uopče nisu bitni, dakle jedan AMVA vs IPS monitor i filmofili ili multimedija jel.To nisam ja slikal, na jednom forumu neko je to okačil kao zgodnu usporedbu, pa eto nek se vidi fotka u originalnoj veličini.Tu se odlično vidi taj poznati IPS Glow, dakle pogled iz manjeg kuta na IPS zaslon i eto ti IPS Glow blještavila.

Tonči kaže...

roby27 

Glossy zaslon ima svojih prednosti, onako ukratko slika i bolje su življe/čiste jer nemaš one magle ili Mat premaza ili neke folije.Ali zato treba pazit na svjetlo u pozadini, jer velika refleksija i odbljesak totalno zašamaraju sliku na glossy zaslonu.Eto recimo ovaj dole Philips VA monitor+glossy zaslon, on je jedno vrjeme bio dostupan u hrvatskim dučanima.

Ja ni po svjetlu nisam imao problema sa svojim 5K koji je glossy. Ništa odsjaja...

Inače, prekrasan je kontraste na tom BenQu :(

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

ti Glossy premazi dodu dobro za dvije stvari, imate ogledalo i retrovizor u jednom.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
rambox kaže...
Tonči kaže...
usporedbu, pa eto nek se vidi fotka u originalnoj veličini.Tu se odlično vidi taj poznati IPS Glow, dakle pogled iz manjeg kuta na IPS zaslon i eto ti IPS Glow blještavila.

I ako se netko dvoumi izmedu IPS ili AMWA ovu sliku neka pogleda i sve mu jasno

17 godina
Praetorian1 kaže...

Nažalost AMVA monitori nisu dostupni u nekoj boljoj rezoluciji većoj od 1080p... Tako nešto čekam. Također AMVA nije savršena matrica, mene dosta zanima koje su joj mane. Prednosti su očito jako dobra crna boja, ali mane ne znam, sumnjam da je bez njih...

Dali IPS prikazuje točnije boje možda?

13 godina
protjeran
Praetorian1 kaže...

to je nesto pretjerano, doma imam amwa benq27" i ips mac 27" koji je "ultra" glossy i razlika je skoro nikakva ako oba kalibriras na identicnu sliku! ovo gore je valjda usporedba najboljeg s najgorim postavkama...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 15:25 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
Praetorian1 kaže...

Nažalost AMVA monitori nisu dostupni u nekoj boljoj rezoluciji većoj od 1080p... Tako nešto čekam. Također AMVA nije savršena matrica, mene dosta zanima koje su joj mane. Prednosti su očito jako dobra crna boja, ali mane ne znam, sumnjam da je bez njih...

Je IPS ima tocnije boje, ako se bavis fotografijom IPS je must have

11 godina
Stjepanj kaže...
Praetorian1 kaže...

to je nesto pretjerano, doma imam amwa benq27" i ips mac 27" koji je "ultra" glossy i razlika je skoro nikakva ako oba kalibriras na identicnu sliku! ovo gore je valjda usporedba najboljeg s najgorim postavkama...

Stjepanj daj mi pojasni malo ovaj 4K DSR.. 

Dal to u igri recimo postaviš 2160p na 1080p monitor ili ima neka druga caka?

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
17 godina
Koji monitor kupiti

on nema 4k i dao si sebi odgovor

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Praetorian1 kaže...
rambox kaže...
Tonči kaže...
usporedbu, pa eto nek se vidi fotka u originalnoj veličini.Tu se odlično vidi taj poznati IPS Glow, dakle pogled iz manjeg kuta na IPS zaslon i eto ti IPS Glow blještavila.

Kod mene IPS ne izgleda ovako,  oba ekrana kad se malo nakrenu nemaju što tražiti pored plazme pod istim kutom. LCD tehnologija je po tom pitanju falična bez obzira na matricu, TN je naravno totalna katastrofa.

e da, reflektirajuči ekrani imaju tu manu pri direktnom udaru osvjetljenja, ali imaju daleko življe i ljepše boje. 

16 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...
Praetorian1 kaže...

Nisam baš siguran, jer sam ja koristio i 4K VA panel. Nažalost, na njemu su mi smetali VA tipični problemi: netočne boje, različite boje, uniformnost, halo...

Da, IPS je trenutno najbolja tehnologija za boje i kuteve gledanja (ako ne računaš OLED od čega je najjeftiniji nekoliko tisuća funti).

Stjepanj kaže...
Praetorian1 kaže...

Da, ovo na slici je dosta nabrijano, ali je razlika zaista velika kod jeftinih IPS-ova. Eizo IPS može postići 0.2cd za crnu, što je zapravo bolje od većine VA panela i ravno AMOLED-ima na mobitelima. :)

Ali on je 2000 eura. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 17:39 (Tonči).
10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Samo kratko pitanje, čisto me zanima informacija.

Dal' uopće postoji koji 1366x768 monitor, a da nije samo TN panel?

Hvala na odgovoru.

0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...
Praetorian1 kaže...

MA gluposti, ima VA panel svojih prednosti (i mana), ali uzeti onu sliku kao usporedbu, to moraš bit mentalac ekstra klase...

Btw, IPS glow je toliko jak da 90% korisnika novijih IPS monitora niti ne zna za njega...I tu govorim o profesionalnim korisnicima...Ista stvar se može reći i za famozni color shifting na Benq-u...

Ja sam do sad mjenjao, AOC-a, Viewsonica, Benqa, Asusa i Della...Od svih tih U2412M i 16 : 10 mi je najbolje sjeo i ne bi ga mjenjao nikada osim za novog Della na 4k...Jedino što je gadno kod njih kaj su skupi za popizdit...

16 godina
odjavljen

Darth, nažalost, color shifting je očit kod mnogih VA panel. Inače, Dell su relativno jeftini monitori.

13 godina
Tonči kaže...

Darth, nažalost, color shifting je očit kod mnogih VA panel. Inače, Dell su relativno jeftini monitori.

Uh, prijatelju, ne bih se baš složio...Pogotovo kod 27 " + modela

17 godina
Tonči kaže...

Dali je VA panel obrnuti TN? 

Tak mi izgleda, jer TN ima color shifting kad gledaš gore/dolje kut.

Koliko je TN matrica lošija od VA po prikazu boja?

Radim s TN monitorima otkad znam za sebe, nisu smeće, kvalitetne su to matrice koliko toliko jer sam pazio što kupujem. Naravno kupljene prije 7-8 godina dok je IPS bio užasno skup i ne toliko dostupan kao danas.

Ne znam ni sam da idem na AMVA ili IPS sad na kraju... Najradije bi naravno OLED 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 15:10 (lllnuclearlll).
13 godina
lllnuclearlll kaže...
Tonči kaže...

Dali je VA panel obrnuti TN? 

Tak mi izgleda, jer TN ima color shifting kad gledaš gore/dolje kut.

Koliko je TN matrica lošija od VA po prikazu boja?

Radim s TN monitorima otkad znam za sebe, nisu smeće, kvalitetne su to matrice koliko toliko jer sam pazio što kupujem. Naravno kupljene prije 7-8 godina dok je IPS bio užasno skup i ne toliko dostupan kao danas.

Ne znam ni sam da idem na AMVA ili IPS sad na kraju... Najradije bi naravno OLED 

I tata bi sine

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice