DELL UltraSharp U2410 ili U2412M

poruka: 20
|
čitano: 7.498
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ovako planiram zamijeniti ova dva Samsunga T240 (koje prodajem btw {#}) Sa nekim od ova dva monitora:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_226&products_id=10485    (U2412M)

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.6b3a0299c0b0473b9e9e8d4ec6d72679.monitor-lcd-24-dell-u2410.aspx    (U2410)

Sad zanima me po cemu je ovaj duplo skuplji toliko bolji od jeftinijeg modela? I dali se isplati kupovati 2 skuplja monitora ili tu razliku necu previše osjetit. Monitori bi se koristili naravno za igranje, ali osim toga crtanje u CAD programima, 3D modeliranje i vizualizacije, slaganje prezentacijskih plakata za fax i sl. Da li netko ima iskustva sa ovim monitorima pa da mi može dat neku preporuku i sl.

Isto tako ako imate neki drugi prijedlog koji je unutar 3500kn / monitor buđetu molio bih da predložite.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: DELL UltraSharp U2410 ili U2412M

U2410 je wide gamut monitor, može prikazati 10 bita boje po kanalu (30 bitna boja (8 bit + A-FRC matrica), 1 073 741 824 boja), dok je U2412M monitor sa standardnim gamutom (8 bita po kanalu (6 bit +A-FRC matrica), 24 bitna boja, 16,7 milijuna boja). Budući da nisi naveo (polu)profesionalnu obradu slike kao namjenu, isplativije je uzeti U2412M.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
16 godina
neaktivan

Ili kad već imaš novce, uzeti dva U2412M, to bi bio "poso"!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 23:53 (Ivsa).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina

Za takvu upotrebu U2412M ti je i više nego dovoljan... upravo gledam u njega dok ovo tipkam i stvarno sam zadovoljan monitorom... spojiš dva komada i super..

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Ovako planiram zamijeniti ova dva Samsunga T240 (koje prodajem btw {#}) Sa nekim od ova dva monitora:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_226&products_id=10485    (U2412M)

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.6b3a0299c0b0473b9e9e8d4ec6d72679.monitor-lcd-24-dell-u2410.aspx    (U2410)

Sad zanima me po cemu je ovaj duplo skuplji toliko bolji od jeftinijeg modela? I dali se isplati kupovati 2 skuplja monitora ili tu razliku necu previše osjetit. Monitori bi se koristili naravno za igranje, ali osim toga crtanje u CAD programima, 3D modeliranje i vizualizacije, slaganje prezentacijskih plakata za fax i sl. Da li netko ima iskustva sa ovim monitorima pa da mi može dat neku preporuku i sl.

Isto tako ako imate neki drugi prijedlog koji je unutar 3500kn / monitor buđetu molio bih da predložite.

HP 2475W, bez razmišljanja pola sekunde. Radim na njemu često na poslu, odličan.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan

Vjerojatno ce i biti taj HP...Nemaju della u2410.

16 godina
neaktivan

Ja bih opet rađe išao na dva Dell-a, "screen space all the way"!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 3:10 (Ivsa).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Polovan Dell U2711 je prije par dana otišao za nekih 3000kn :D

Uzmi Dell U2412M odličan je to monitor.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Ivsa kaže...

Pa kad nema della. Al idu 2 monitora koja god uzmem. Trenutno je odluka na dva HP LP2475w (kakva su im to glupa imena).

@nick

Sve iznad 24" mi je previše jer spajam 2 monitora. Toliko sam se navikao na 2 monitora da ih ne bi mijenjao za jedan veci :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 12:04 (mislav_01).
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...
Ivsa kaže...

Pa kad nema della. Al idu 2 monitora koja god uzmem. Trenutno je odluka na dva HP LP2475w (kakva su im to glupa imena).

@nick

Sve iznad 24" mi je previše jer spajam 2 monitora. Toliko sam se navikao na 2 monitora da ih ne bi mijenjao za jedan veci :)

Iman taj HP LP2475w, vrhunski za fotografije, adobe  i taj biznis......

za office i igre...NE!

16 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...
Ivsa kaže...

@nick

Krivo si me razumio, ja govorim da uzmeš dva 2412M, to je 4000 KN, kako god okreneš mislim da je to odlična opcija, sa HP-om ćeš kupit jedan monitor, koji je vjerovatno puno bolji, ali prosječnom korisniku možda čak i ne vidljivo, uglavnom sve je na tebi, ali da sam ja na tvom mjestu ja bih išao na dva Dell-a ipak su i to jako dobri monitoru, plus naravno 2 x 24", još okrenuta horizontalno na profesionalni rad, kud ćeš bolje!?

15 godina
neaktivan

Nije nelogično, ali košta 1000+ kn više.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A košta otprilike 500 KN razlike, a dobiješ još jedan monitor, iil sam ja nešto krivo razumio!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Krivo si razumio, mislim. Kupujem obavezno dva monitora sa buđetom otprilike 3500kn po minitoru. Dakle koji god se odabere dolaze dva komada. Nije dilema dva u2412 ili jedan HP nego dva vs. dva.

Ono zbog cega me privlaci HP je problem koji imam kod pripreme plakata i printanja. Gdje se zna vrlo vrlo često dogodit da boje na printu ne odgovaraju boji na monitoru. Monitori, koje sad imam, super rade, za igre, filmove i slicno su odlični. Ali kad sam vidio kod brata U2410 i malo radio neke poslove za FAX na njemu odstao sam oduševljen prikazom. A po rewievima HP i taj DELL su tu negdje, neki cak i daju prednost HPu. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 13:01 (mislav_01).
15 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Krivo si razumio, mislim. Kupujem obavezno dva monitora sa buđetom otprilike 3500kn po minitoru. Dakle koji god se odabere dolaze dva komada. Nije dilema dva u2412 ili jedan HP nego dva vs. dva.

Ono zbog cega me privlaci HP je problem koji imam kod pripreme plakata i printanja. Gdje se zna vrlo vrlo često dogodit da boje na printu ne odgovaraju boji na monitoru. Monitori, koje sad imam, super rade, za igre, filmove i slicno su odlični. Ali kad sam vidio kod brata U2410 i malo radio neke poslove za FAX na njemu odstao sam oduševljen prikazom. A po rewievima HP i taj DELL su tu negdje, neki cak i daju prednost HPu. 

mislim da je to do plotera, ne do monitora. radio sam jedno ljeto u geodeziji, pa sam vrlo cesto i narihtavao covjeku u kopiraoni ploter, odnosno softverski da dobijem boju kakva je na ekranu.

16 godina
neaktivan

Za dobivanje identičnih rezultata na monitoru i papiru, potrebno je kalibrirati i monitor i printer (ploter).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
15 godina
neaktivan
hrx kaže...

Za dobivanje identičnih rezultata na monitoru i papiru, potrebno je kalibrirati i monitor i printer (ploter).

Po mogućnosti hardverskim kalibratorom..ne softverskim funkcijama u uređajima. Nego fino uzmeš EIZO od 15-20k kuna, i daju ti džabe kalibrator {#}{#}

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
hrx kaže...

thedream kaže...
hrx kaže...

Po mogućnosti hardverskim kalibratorom..ne softverskim funkcijama u uređajima. Nego fino uzmeš EIZO od 15-20k kuna, i daju ti džabe kalibrator {#}{#}

sve je to lijepo, al ja sam uskocio taj put ko kalibrator, jer su inzenjer koji je plotao i covjek u kopiraoni iskreno receno bili za Q, pa sam im ja spasavao kozu

17 godina
neaktivan
hrx kaže...

Ne trebaju mi ne znam kakvi identični rezultati ali mi isto tako ne trebaju kompletno drugacije nijanse boja...

Prelomio danas i narucio sam dva HPa može tema pod lock što se mene tice.

16 godina
neaktivan

Naravno, nakon par tjedana ćeš napravit review monitora, jelda?! {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice