Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.062.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Vodič za izbor RAM memorije

Pozdrav

Zanima me dali bi se isplatilo uzeti ove rame i upariti ih s 2 x HyperX Kingston 9905403-151.A00LF 2GB ? 

Nemam potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za izbor RAM memorije

Mozda.

Opcenito pravilo je da se uparuju RAMovi istog proizvodaca i modela.

A ovdje je drugi proizvoidac(G.Skill),a o modelu da ne pricam.

Iskreno,moj savjet je izbjegavat uparivanje razlicitih ramova,jer dovodi do nestabilnosti memorije.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
15 godina
neaktivan
Paradox1 kaže...

Mozda.

Opcenito pravilo je da se uparuju RAMovi istog proizvodaca i modela.

A ovdje je drugi proizvoidac(G.Skill),a o modelu da ne pricam.

Iskreno,moj savjet je izbjegavat uparivanje razlicitih ramova,jer dovodi do nestabilnosti memorije.

A jel bi se isplatilo prodat ove koje sad imam i uzet 2x G-SKILL SNIPER DDR3-1333 4GB ?

Nemam potpis
15 godina

Uparivenje memorije različitih prizvođača je moguće i radi samo što moraju biti istih latencija i radnog napona.

Govorim iz iskustva jer sam to napravio sa corsair vengeance i gskill ripjaws x ,obje su 1600Mhz CL9 i napona 1.5v.

Jedino što treba napraviti je staviti zadnji bios na matičnoj koji je najvjerovatnije popravio dosta problema i točno podesiti sve u njemu pa ako imate sreće možda uspije.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Se7en kaže...

Uparivenje memorije različitih prizvođača je moguće i radi samo što moraju biti istih latencija i radnog napona.

Govorim iz iskustva jer sam to napravio sa corsair vengeance i gskill ripjaws x ,obje su 1600Mhz CL9 i napona 1.5v.

Jedino što treba napraviti je staviti zadnji bios na matičnoj koji je najvjerovatnije popravio dosta problema i točno podesiti sve u njemu pa ako imate sreće možda uspije.

Znaci ti mislis da bi funkcioniralo Gskill s kingstomom mojim ? 

Trenutni Kingston je 1600mhz al radi na 1333mhz 

Ok Hvala

Nemam potpis
14 godina

Izgleda da mi crkva Ram memorija (ucestalo mi se pojavljuje bsod a i memtest je ukazao na greske) i na istoimenoj temi smo do tog zakljucka dosli,sad samo da otkrijem koja od ove dvi identicne plocice od 4gb pravi problem..Maloprije sam zamjenio mjesta plocica i stvar je jos gora.

I zasto su dva soketa na mbo plave boje a druga dva crne ? I posto mi je kako stvari stoje jedna plocica otisla moze preporuka kojom da je zamjenim jel mora biti od istog proizvođaca,velicine itd

Ovo je trenutni ram kopiram sa everesta :

DIMM1: Kingmax FLGF65F-C8KK9A    4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM  (9-9-9-24 @ 666 MHz)  (8-8-8-22 @ 592 MHz)  (7-7-7-19 @ 518 MHz)  (6-6-6-16 @ 444 MHz)

EDIT:I sad kad budem testirao ram u koji slot da ga ostavim, dosad mi je bilo a1 i b1 nisam ni otvarao komp do nekidan i sad sam i to primjetio jel ubuduce bolje tako ok ?

oznake su DIMM A1: Plave boje

DIMM A2:Crne

DIMM B1: Plave

DIMM B2: Crne

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2014 16:17 (kaw_liga).
15 godina
askip kaže...
Se7en kaže...

Znaci ti mislis da bi funkcioniralo Gskill s kingstomom mojim ? 

Trenutni Kingston je 1600mhz al radi na 1333mhz 

Ok Hvala

Moguće je da bi samo se moraš malo poigrati sa bios-om tj.podesiti oba dvije memorije na iste latencije,isti napon +/- koji volt,vrijeme kašnjenja u milisekundama ako to imaš u biosu i bios ažurirat na najzadnji stabilni prije svega toga.Memorije najbolje postavi tako da npr.Gskill bude prvi slot pa kingston drugi pa opet Gskill i zadnji kingston ako misliš sva 4 slota napuniti.

12 godina
neaktivan

naletio sam na ebay oglas za ram i piše da je možda floor model (This item may be) ....sad mene zanima kako to prevest a da ima smisla?

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Daj link ili sliku...

EDIT: ne treba, skužio sam...

Izložbeni artikal bi se to kod nas zvalo.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 13:15 (XXX-Man).
15 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, mislim nadograditi RAM na laptopu HP Probook 450 g0, trenutno imam jedan keks 4GB ddr3 1600 SODIMM memorije i mislim kupiti jos jedan keks Kingston memorije istih specifikacija. 

Zanima me dal bude radilo ak nisu iste RAM memorije?

Nothing is true, Everything is permitted!

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Bitno da su iste specifikacije, sve drugo je u 99.99% slučajeva nebitno.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
16 godina
neaktivan

Ja u probooku 455 imam DDR3L memu   1.35v    tako da sumnjam da imaš baš DDR3 1.50v.

Ja kada sam i stavio baš DDR3 upozorio me lap kod paljenja da je ipak izvadim zbog moguće buduće nestabilnosti sustava pa sam zamjenio i stavio baš DDR3L.

Unutra je bio keks od Microna dodao sam Kingston i radi bez problema.

0 0 hvala 0
12 godina

Posjedujem Asus Vivobook S500CA sa i3 ivy bridge procesorom. Kupio sam ga prije tj dana, i nisam potpuno zadovoljan performansama. Ugradit cu jedan SSD samsungov 840 Pro, i uz to bih i RAM povecao. Trenutno imam 4 GB na 1600 MHz, i dodao bih jos barem dvije. Sto trebam tocno gledati da bude potpuno kompatibilna? Ovih 4 GB ugradjeni trenutno su zalemljeni na maticnoj.

Enjoy The Silence
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2014 12:44 (MatijaZG).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Jel mi dovoljno 4gb rama u prvom računalu pod moj pc, jel bi vidio razliku u performansama kad bi dodao još par gb?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
macgyver 53 kaže...

Jel mi dovoljno 4gb rama u prvom računalu pod moj pc, jel bi vidio razliku u performansama kad bi dodao još par gb?

Nebi baš, jer vjerovatno ne koristiš nikakve programe kojima treba više od 4GB rama

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
11 godina

Pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2014 9:00 (Dr.Feel).

0 0 hvala 0
14 godina

Crkao mi je jedan slot Ram memorija (ucestalo mi se pojavljivao bsod a i memtest je ukazao na greske pa sam ga izvadio i otad nema greske)

Nisam nasao u uvodu na temi, zasto su dva soketa na mbo plave boje a druga dva crne ? i jel zamjena mora biti od istog proizvođaca,velicine itd

Ovo je trenutni ram kopiram sa everesta sad sta mora biti isto sem tipa  DDR3..

DIMM1: Kingmax FLGF65F-C8KK9A    4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM  (9-9-9-24 @ 666 MHz)  (8-8-8-22 @ 592 MHz)  (7-7-7-19 @ 518 MHz)  (6-6-6-16 @ 444 MHz)

i ovako su oznaceni utori na Mbo,kako je pravilo da budu ako su dva keksa ukljucena u a1i2 ili a1ib1 kako je stajalo kad sam kupio komp

DIMM A1: Plave boje

DIMM A2: Crne

DIMM B1: Plave

DIMM B2: Crne

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2014 13:40 (kaw_liga).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Trebao bih preporuku RAM memorije za ovu ploču Supermicro X8DTL-i non ecc obična PC memorija 6 x 8GB.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gdje i po kojoj cijeni ima najjeftiniji paket 2x2gb memorija koja bi mi odgovarala društvu pod Moj PC? Hvala svima...

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zanima me sta je bolje. Ram je ddr2.

3 4GB@400mhz
0 2GB@800Mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Bado kaže...

Zanima me sta je bolje. Ram je ddr2.

4GB koji radi na efektivnoj frekvenciji od 400MHz nema uopće tako da je samo pitanje besmisleno.

12 godina
neaktivan

Pitanjce,

asus p5b plus mbo je u pitanju. Kupio sam ju nedavno rabljenu, radi sve osim sto mi ne zeli prihvatit rame, a na https://www.asus.com/Motherboards/P5BPlus/HelpDesk_QVL/  nema nikakvih rezultata s kojima su kompatabilni.

Na staroj abit maticnoj sam imao 2x1 gb i od ta dva, samo mi jedna plocica radi. Probao sam stavit drugi set (gskill) 2x1gb, ali oni uopce ne rade.

Ako zna tko kako da provjerim, da ne kupujem bezveze rame, pa da se pokaze da ne rade.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
lukica123 kaže...

Pitanjce,

asus p5b plus mbo je u pitanju. Kupio sam ju nedavno rabljenu, radi sve osim sto mi ne zeli prihvatit rame, a na https://www.asus.com/Motherboards/P5BPlus/HelpDesk_QVL/  nema nikakvih rezultata s kojima su kompatabilni.

Na staroj abit maticnoj sam imao 2x1 gb i od ta dva, samo mi jedna plocica radi. Probao sam stavit drugi set (gskill) 2x1gb, ali oni uopce ne rade.

Ako zna tko kako da provjerim, da ne kupujem bezveze rame, pa da se pokaze da ne rade.

pitanje je dali je ploča 100% ispravna, pokušaj staviti tu jednu pločicu što ti radi i nadogradi na zadnji bios

12 godina
neaktivan

Bila je nadogradnja na zadnji bios, ali rami nisu radili svejedno. Nasao sam user manual pa su tamo bili navedeni neki rami sto pasu sa tom plocom.

Hvala svejedno

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Jedno pitanjce..sad imam veneagance lp 1600 ddr3 na maticnoj 2 plocice..mogu jeftino dobit iste takve samo normalne venegance s visim heatspreaderom..jel bi oni stali ispod mugena3?

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel mi netko može objasniti na kojoj frekvenciji ce raditi kingston HX DDR3 8GB 2400mhz -beast na ploči sa z87 chipsetom i i5 4670 bez K procesorom, meni se čini samo na 1600Mhz!! Piatnje glasi kako da ga natjeram na 2400Mhz? Hvala

Amo ljudi fast odgovor plz!!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 23:51 (swon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako RAM ima upisan XMP profil onda preko njega. Dakle, u BIOS-u odaberi XMP profil i aktiviraj ga na 2400 MHz. Ako RAM nema upisan XMP profil onda u BIOS-u odaberi "Manual" i odaberi/podesi željenu frekvenciju RAM-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Znaci trebam onaj kao case za ram ili kak se vec zove, po mogućnosti da nije obican nego da može i temp. Pokazivati

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Bok imam ram memoriju KHX1600C9AD3K2/4G i maticnu asus p8z77m-pro i sad zelio bih si nadogradti ram na 8gb ali ovog modela rama vise nema i neznam treba li ram biti iste marke,brzine itd....

pa ako mozete da mi preporucite neku ram memoriju iz centro.hr, nemora  biti 2x2 ako moze raditi sa jednim od 4.

oprostite ako sam stavio u krivu temu,novi sam :)

Evo slika cpuz-a Evo slika cpuz-a
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2014 18:27 (AlanXZS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AlanXZS kaže...

Bok imam ram memoriju KHX1600C9AD3K2/4G i maticnu asus p8z77m-pro i sad zelio bih si nadogradti ram na 8gb ali ovog modela rama vise nema i neznam treba li ram biti iste marke,brzine itd....

pa ako mozete da mi preporucite neku ram memoriju iz centro.hr, nemora  biti 2x2 ako moze raditi sa jednim od 4.

oprostite ako sam stavio u krivu temu,novi sam :)

Ovo podebljano ti je najbitnije, dakle bilo koji Kingston 1600 mHz s latencijama 9-9-9-24 bi ti trebao odgovarati.

Ove druge oznake su više manje za nas smrtnike nebitne.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice