Triple channel ram ?

poruka: 9
|
čitano: 2.759
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Triple channel ram ?

Pozdrav, trazim slicne teme al nigdje konkretan odgovor nisam dobil. Dakle, imam maticnu koja podrzava triple channel mod ram memorije, al mi trenutno radi u dual. imam dakle 3x2GB ddr3 i ustekane su u 3 plava porta i ostao jedan crni slobodan. Dakle tu je okej (valjda), a sad kako se prebaciti u tripple? U biosu nisam nista nasao da promjenim. Programom nekim isto nista... hmmm.. ajde help, jer vjerujem da bi brze trebao radit komp u tripple nego u dual..
P.S evo moj komp i trenutno stanje:

Operating System
   Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
CPU
   Intel Core i7 920 @ 2.67GHz
   Bloomfield 45nm Technology
RAM
   6,00GB Dual-Channel DDR3 @ 532MHz (7-7-7-20)
Motherboard
   Gigabyte Technology Co., Ltd. EX58-UD3R (Socket 1366)
Graphics
   W2240 (1920x1080@60Hz)
   512MB ATI Radeon HD 5450 (Sapphire/PCPartner)
Storage
   465GB Seagate ST3500418AS ATA Device (SATA)
Optical Drives
   HL-DT-ST BDDVDRW CH08LS10 ATA Device
   HL-DT-ST DVD-ROM DH16NS10 ATA Device
Audio
   High Definition Audio Device

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Triple channel ram ?

Imam tako stavljeno. Ili je bas bitan redosljed kojim stavim, da sve povadim van pa onda stavim u prvi utor, pa drugi pa četvrti? Ne kužim kako komp prepoznaje koji stavim prvi po redu koji drugi koji treći kad je isključen i bez napajanja.. ? Pokušat ću to, kad dođem s posla.. ima neka alternativa ako to ne uspije?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Triple channel ram ?

stavio sam tako kako si rekao ali mi onda ne ucita ni bios a kamoli windowse.. jedino mi zeli raditi u dual modu i to kad popunim 2,3,4 slot.. jos jednom napominjem da je svaka plocica rama ispravna i svaki port na maticnoj ispravan.. e sad u cemu je problem da mi ne zeli ni podignut bios gore da se poigram u opcijama, neznam. help?

p.s. radio mi je u triple modu do nedavno kad sam htio stavit jos jedan radm pa sam sve uzeo vanka i odstekao, al nije prepoznal ram jer mi netko uvalio krivi sa njuskala (bemti), i od onda ne radi u triple nego dual.. pinovi? ispravni su inace nebi radio u dual.. hm?

0 0 hvala 0
15 godina
Triple channel ram ?

Napravi update BIOS-a na zadnju verziju. Koliko vidim na Gigabyte web stranici, za tvoju matičnu ploču je izašlo par BIOS-a koji su se odnosili na "unapređenje kompatibilnosti sa memorijom". Znači, flash BIOS-a na zadnju verziju pa onda testiraj. Obrati pozornost na reviziju tvoje matične ploče (postoje 3 ili 4 revizije) kako bi sa web stranice preuzeo pravi BIOS jer u suprotnom možeš zeznuti ploču.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Triple channel ram ?

nisam siguran dal je to rjesenje jer kazem, prije je radilo, sad vise ne.. al malo (2 tjedna) sam trazio po netu rjesenja i mislim da bi trebal napraviti cmos reset.. jer kao ne zeli ni bios se podici kad je u triple.. moguce?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Triple channel ram ?

Samo da pitam ovdije imam asusovu ploču https://www.asus.com/Motherboards/SABERTOOTH_X58/ i 6GB rama međutim 2 ploče su crkle jednostavno nerade, a onaj jedan radi u svim portovima. Zna netko koju memoriju sad uzet pošto vidim da nema za kupit više takve memorije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
tom kaže...

Samo da pitam ovdije imam asusovu ploču https://www.asus.com/Motherboards/SABERTOOTH_X58/ i 6GB rama međutim 2 ploče su crkle jednostavno nerade, a onaj jedan radi u svim portovima. Zna netko koju memoriju sad uzet pošto vidim da nema za kupit više takve memorije.

Otvori link u prilogu pa klik na link "Global" pod Sabertooth X58 DRAM QVL https://www.asus.com/Motherboards/SABERTOOTH_X58/HelpDesk_QVL/

Radi se o listi RAM-a koji je testiran da radi sa tvojom pločom pa pronađi dostupan.

13 godina
tom kaže...

Uzmi najbolje neke 3x4Gb DDR3 i nebi trebalo biti problea. Jedino gledaj da su do 1866MHz

16 godina
tom kaže...

.. Zna netko koju memoriju sad uzet pošto vidim da nema za kupit više takve memorije.

- nije to neka 'posebna' (triple) memorija, to je samo kit od tri komada/ista serija... teoretski svaka (koja zadovoljava uvijete, tj prepoznata od BIOSa) radi. Kad su iz iste serije-generacije.. tad u pravilu nema problema za dual/triple/quad channel modove. Kit je samo paket 2-3-više komada.

+ proizvođač ima i QVL popis DIMMova koji su testirani, s tog popisa radi 100% (ako je HW ispravan + odgovarajući BIOS), ako nije na popisu, moraš ubosti i vidjeti dali radi.. ponekad zbog gustoće, ne prepozna kapacitet ili brzinu.. ponekad moraš zamijeniti za neki drugi (sličan, drugi brand, druga serija..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 23:33 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice