Internet,sporo računalo

poruka: 14
|
čitano: 3.962
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Internet,sporo računalo

Pozdrav svima,pošto ima puno sličnih tema a nema meni zadovoljavajučeg odgovora eto nova tema!

uglavnom imam komp

as rock fsb 1066

intel pentium 4 3.2Ghz

512mb RAM

nvidia geforce 2 mx400

komp je loš ali za moje potrebe zadovoljavajuč (photoshop,xara xtreme,firefox,winamp)

ne igram igrice niti mi ne treba neka konfiguracija.

Promjenio sam operatera za internet sa tcom na h1 i komp tj. oba 2 u kući su se usporila abnormalno

i koga god da pitam i u autronicu i hg spotu il bilo kojem servisu čude se ko' pure dreku.

e sad,šta mi je radit,pošto o videu na youtubeu mogu samo sanjati (na tcomu je radilo normalno) mislio sam kupiti 2GB ddr400 RAM,našo sam za 200kn u oglasu

dali se isplati nadograđivat ovakvu konfiguraciju ili ne.

još jedna info: tcom mi je dao 4mbit brzinu interneta al je max tv uzimao 2.5mbit tako da je za internet ostalo 1.5mbit i radilo je 5puta brže nego ovdje gdje mi je stvarno isporučeno

3Mbit

PLIZ HELP

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Internet,sporo računalo

pogledaj u addremove programs ako imas neki flash instaliran, i kao imas probaj ga odinstalirat.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Internet,sporo računalo

ako misliš na youtube krivo sam napisao mogu ih gledat al je toliko sporo da je negledivo jer šteka sve

i da imam win7 i mislim ponovno xp instalirat,jer ovo nema smisla,dal če mi 2gb rama ubrzat opće išta ali osjetno,znam da oće al kad več dajem 200kn da onda bar vidim zašto sam ih dao :)

16 godina
neaktivan
Internet,sporo računalo

Pa dodatna 2GB ram-a bi bila taman dovoljna za funkcioniranje windowsa 7. Nije mi jasno zašto si ti uopće išao instalirati windows 7 na 512mb ram-a!?

Sigurno da bi to mogao biti uzrok tvog "sporog računala" i sporog interneta koji ustvari i nije tako spor!

Flash player koristi podosta ram-a i vjerujem da je tu glavni problem. Moja preporuka je da se vratiš na xp i onda isprobaš dali je računalo i dalje sporo, kao i internet. Ako bude sve ok, onda možeš uzeti te ram-e i instalirati win7! ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Pa dodatna 2GB ram-a bi bila taman dovoljna za funkcioniranje windowsa 7. Nije mi jasno zašto si ti uopće išao instalirati windows 7 na 512mb ram-a!?

Sigurno da bi to mogao biti uzrok tvog "sporog računala" i sporog interneta koji ustvari i nije tako spor!

Flash player koristi podosta ram-a i vjerujem da je tu glavni problem. Moja preporuka je da se vratiš na xp i onda isprobaš dali je računalo i dalje sporo, kao i internet. Ako bude sve ok, onda možeš uzeti te ram-e i instalirati win7! ;)

imao sam xp i jučer sam instalirao win7 jer na xpu nije ništa radilo kako treba znači ni add/remove prog. i nakon višestrukog formatiranja harda i particija i instaliranja winxpa reko idem probat win7,znam da su zahtjevniji windowsi i sve to al ne znam više ni sam šta da radim.

ponavljam da je prije ukopčanja interneta komp radio najnormalnije a sad mi treba 5min da pobrišem folder sa desktopa :S

mislim...

Tak da mislim da mi neće pomoć vračanje na xp,istina je da če ga ubrzat ali svejedno nije na razini ljudske strpljivosti

u sub.se trebam nać sa momkom za 2GB rama i trebam do tad znat dal ih kupiti ili ne...

15 godina
neaktivan
zvone106 kaže...

uglavnom imam komp

as rock fsb 1066

intel pentium 4 3.2Ghz

512mb RAM

nvidia geforce 2 mx400

Meni ni xp sp3 ne radi kako treba na staroj konfiguraciji sa 512mb rama, čim otvorim browser ili nešto sve se uspori.

ugl. Sedmica nije nikako za toga, vrati se na xp ili skini neki linux live pa bootaj i vidi da li radi. Kupovina dodatne memorije će svakako pomoći.

- možeš još pokušati isključiti na sedmici aero,programe u pozadini,windows defender, i antivirus ako imaš neki. Pa vidi onda da li je bolje.

https://twitter.com/#!/Mario1990_Bug
14 godina
zvone106 kaže...

ako misliš na youtube krivo sam napisao mogu ih gledat al je toliko sporo da je negledivo jer šteka sve

i da imam win7 i mislim ponovno xp instalirat,jer ovo nema smisla,dal če mi 2gb rama ubrzat opće išta ali osjetno,znam da oće al kad več dajem 200kn da onda bar vidim zašto sam ih dao :)

Isto je kod mene, od danas kad pustim video na YT, dok ga gledam i mičem miš po videu video mi počne štekati, ali onako žešće... Grozno...

Game experience may change during online play.
13 godina
neaktivan

poskido sam sve nepotrebne efekte na win7 i ništa,uglavnom instalirao sam ponovno xp i radilo je normalno do prije 5min :)

uglavnom mislim da mi neki od drivera ili programa utječe na to (nvidia driver,nod 32) sad ću to zbrisat,odnosno promjenit pa čemo vidit...

14 godina
Internet,sporo računalo

testiraj brzinu interneta,često zna bit lošija brzina od obećenae..

http://www.speedtest.net/

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

bio sam već testirao 3.01Mbit tak da to štima,nego riješio sam problem,nod 32 mi je uzrokovao sve probleme nez iz kojeg razloga al rješeno je sad :)

tnx na pomoći svima :)

13 godina
neaktivan
trebao bi probat kak se ponasa u live linuxu
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
Internet,sporo računalo

Prvo nadogradi jos RAM memorije da ti win7 moze funkcionirat, a onda ocisti racunalo sa CCleaner-om (free program).

Sto se tice interneta, nazovi sluzbu za korisnike pa se raspitaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Internet,sporo računalo

Win 7 je ok sto se tice hardwareskih zahtjeva, ako radi xp radit ce i 7 jednako dobro. Jedino zdere prostor na disku.

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Gospodine koji imate antivirus na kompu

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice