LG G3 - Rasprava

poruka: 7.244
|
čitano: 1.228.088
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
LG G3 - Rasprava

LG Driver

LG Flash Tool

v30b (Android 6.0)

Dakle, skineš i instaliraš na komp LG drivere, te skineš flash tools-e i sam ROM. Baterija u samom mobu neka bude bar jedno 70% puna. Napraviš si backup svega što ti je potrebno (imenik, sms, slike...). Još jednom napomena da je ovo službeni rom i da se ne gubi garancija.

Ugasiš potpuno telefon. Dok je telefon ugašen, stisneš i držiš Vol+ tipku i tada spajaš telefon sa USB kabelom prethodno ukopčanim u komp. Tipku Vol+ pustiš čim se na ekranu ispiše da je telefon u download mode-u. Ukoliko su driveri dobro instalirani, komp treba prepoznati telefon.

Ako je sve prošlo u redu, pokreneš LG Flash Tool. U prvom prozoru pod "select kdz file" klikneš na folder ikonu i odabereš skinuti rom. Ostale postavke ne diraš. Poslije toga klikneš na CSE Flash (s obzirom da je ovo potpuno nova verzija androida, preporučuje se CSE flash s kojim se telefon u potpunosti resetira). Može se probati i Normal Flash gdje ostaju sve postavke i instalirane aplikacije, ali postoji velika mogućnost za razne probleme i bugove.

Nakon toga pojaviti će se drugi prozor u kojem klikneš samo na "start", drugo ništa ne diraš.

Tada dolazi treći prozor. Pod "country" odabereš other, a pod "language" english (ovo nije previše bitno, ali bolje da je sve dalje na engleskom u slučaju da nešto ne valja). Klikneš OK.

E sad, tada počinje sama nadogradnja, prilikom toga pojaviti će se dva prozora. U jednom će ići postotak nadogradnje (ide sporije nego na telefonu, ne treba se brinuti). Važniji je onaj drugi, tu će pisati (ne znam sad u riječ točno napamet) da je izgubljena veza sa serverom (connection lost). Ne treba ništa u njemu kliknuti, tek kada završi sama nadogradnja (telefon će se restartati). Ako klikneš na OK ispod poruke da je veza izgubljena, morati ćeš sve ispočetka.

Na samom telefonu možeš pratiti postotak nadogradnje, kada bude gotovo telefon će se restartati. Prvo paljenje će malo potrajati, pa budi strpljiv.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 9:08 (Dardevil).

7 0 hvala 6
13 godina
neaktivan
Re: LG G3 - Rasprava
@daredevil
Dal ovo vrijedi za tmobile 16 gb? I ovi driveri, jel ih trebam ponovo odnekud trazit ili su dobri ovi loji su vec na kompu jer imam pc suite i to...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LG G3 - Rasprava

Nije na odmet instalirati ih opet, s obzirom da postoji mogućnost kako su ovo novije verzije drivera od onih koje imaš.

Što se tiče ROM-a, mislim da je potpuno isti za obje verzije (ako je vjerovati informacijama na internetu) ali evo za svaki slučaj LINK sa obje verzije (iako mi se čini da su oba linka vezana uz isti rom, možda i griješim).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LG G3 - Rasprava

Evo kome treba brzo i jednostavno, root za 6.0

Provjereno radi :) do restarta moba

vtc
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 11:37 (Virka).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dardevil kaže...

Nije na odmet instalirati ih opet, s obzirom da postoji mogućnost kako su ovo novije verzije drivera od onih koje imaš.

Što se tiče ROM-a, mislim da je potpuno isti za obje verzije (ako je vjerovati informacijama na internetu) ali evo za svaki slučaj LINK sa obje verzije (iako mi se čini da su oba linka vezana uz isti rom, možda i griješim).

evo, pratim korake, al zapne na 60 %... nezz zasto

13 godina
neaktivan
Dardevil kaže...

evo, pratim korake, al zapne na 60 %... nezz zasto

13 godina
neaktivan
Dardevil kaže...

napravio sam sve kako je objašnjeno, probao sam 2 puta, uvijek zapne na 60 %

13 godina
LG G3 - Rasprava

Eno ti lgup na linku, probaj s njim

ja

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bender_007 kaže...Eno ti lgup na linku, probaj s njim

na kojem linku?

Edit : našao

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 14:32 (acerbis).
15 godina
Meni je sve iz prve uspjelo. Flešanje i root.
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
LG G3 - Rasprava

Sredjeno ?

ja

0 0 hvala 0
17 godina
LG G3 - Rasprava

Može netko stavit par SSova te verzije što je kolega stavio? Nprnotification bar i oni shortcuti tamo, glavni izbornik (gdje su aplikacije) itd, par komada tako po 'bitnijim' mjestima.

I jedno bitno pitanje, radi li ta verzija bez greške ili se pojavljuju neki bugovi? Ako da, možete li navesti koji?

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
preko ceg da napravim backup (sms, pozivi itd) jer cu napr clean install pa sam restore kasnie
Accidentaly sent from my SGS i9000

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bender_007 kaže...

Sredjeno ?

ne prepoznaje mi uređaj, ni upaljen ni download modeu taj lgup...

13 godina
acerbis kaže...
bender_007 kaže...

Sredjeno ?

ne prepoznaje mi uređaj, ni upaljen ni download modeu taj lgup...

jel ti flash tool sad prepoznaje uredjaj uopce ?

ja
11 godina
LG G3 - Rasprava

A ova metoda? Jel ovo šljaka?

http://www.naldotech.com/root-lg-g3-d855-android-6-0-marshmallow/

Bender???

0 0 hvala 0
13 godina
Bez1 kaže...

A ova metoda? Jel ovo šljaka?

http://www.naldotech.com/root-lg-g3-d855-android-6-0-marshmallow/

Bender???

Pa valja ali kad citas za taj podvig moras imati twrp a twrp instaliras na g3 ako imas rootan uredjaj :), zvuci kao zacarani krug.

Na tvom mjestu bi 5.0 stavio (ako nemas), root, twrp. Pohitao na autoprime'ov thread, flashao kao sto pise, tako ces dobiti root sigurno :)

ja
9 godina

LG PC Suite program ili na mobu: Postavke sustava->Standardno->Arhiviranje i reset->LG Backup usluga.

Naravno, backup prebaciti na računalo (ako radiš preko LG Backup usluge) i preko iste usluge restore napraviti.

11 godina
bender_007 kaže...

Pa valja ali kad citas za taj podvig moras imati twrp a twrp instaliras na g3 ako imas rootan uredjaj :), zvuci kao zacarani krug.

Na tvom mjestu bi 5.0 stavio (ako nemas), root, twrp. Pohitao na autoprime'ov thread, flashao kao sto pise, tako ces dobiti root sigurno :)

Imam 5.0 i rootan je.

Znači ako sam dobro skužio, trebam instalirati TWRP (može preko neke app na trg.play) i onda flasham 6.0 (MM) i onda sa ovim gore root-am šesticu. Ili sam nešto krivo pretpostavio?

13 godina
LG G3 - Rasprava

Imas moj app, da. Nisam siguran jel na playstoru jer sam ga maknuo zbog ovih sto ga pokusavaju na MM instalirati pa vratio.

znaci root, twrp, flashas ovo http://forum.xda-developers.com/lg-g3/development/stock-d855-30b-images-kdz-flashables-t3282012/page55

ja

0 0 hvala 0
11 godina

Ček, zašto se ne može nakon instalacije twrp flashati ovaj stock MM sa LG stranice (MarkoB7 link)?

13 godina
Bez1 kaže...

Ček, zašto se ne može nakon instalacije twrp flashati ovaj stock MM sa LG stranice (MarkoB7 link)?

Mozes ali nema smisla. Taj kdz mozes kad god flashati <- mislio sam da zelis flashati iz twrpa, ovo ne ide iz twrpa

ja
11 godina

Ma ne kužim previše sve te twrp zapetljancije. Samo trebam što jednostavnije doći do stock MM al' rootanog.

13 godina
Bez1 kaže...

Ma ne kužim previše sve te twrp zapetljancije. Samo trebam što jednostavnije doći do stock MM al' rootanog.

Onda onaj link sto sam ja ostavio :)

ja
13 godina
LG G3 - Rasprava

Svjeze iz pecnice:

Autorec za Marshmallow za LG G3 d855

Potrebno:

-root

-marshmallow

-LG G3 D855

ja
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 17:01 (bender_007).

3 0 hvala 3
9 godina
neaktivan
LG G3 - Rasprava

jel zna netko zasto mi racunalo ne prepoznaje mobitel? znaci, spojim se usb kablom i prikaze mi obavjest o slabom punjenju ali nigdje na racunalu ne vidim mobitel. instalirao sam najnovije drivere, lg suit i nista ne pomaze. jel zna netko u cemu je problem? mislim da je to nastalo prilikom zadnje nadogranje jer prije nisam imao tih problema.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
f12 kaže...

jel zna netko zasto mi racunalo ne prepoznaje mobitel? znaci, spojim se usb kablom i prikaze mi obavjest o slabom punjenju ali nigdje na racunalu ne vidim mobitel. instalirao sam najnovije drivere, lg suit i nista ne pomaze. jel zna netko u cemu je problem? mislim da je to nastalo prilikom zadnje nadogranje jer prije nisam imao tih problema.

Nezz zašto neće, nije ni meni htjelo preko originalnog.

Spojio sam preko drugog USB-a i radilo je.

9 godina
neaktivan

probao sam 3 druga USB-a i nista... i dalje ga samo puni. vidio sam da ima vise ljudi problema, ali efikasnog rjesnjea nisam nasao

11 godina
protjeran

e ajd mozda glupa stvar al kad spojis mob na usb i komp dal ti je oznaceno Medijski uredaj (MTP) ili samo punjenje

9 godina
neaktivan

samo punjenje

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice