Odrzavanje kompa

poruka: 9
|
čitano: 3.726
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Odrzavanje kompa

Imam problem sa visokim temperaturama komp. nakon nekog vremena komp. se ugasi.
E sad me zanima vase misljenje da li je bolje kuciste drzati otvorenim ili zatvorenim?
Kupio sam i neke coolere ali ne pomaze bas puno.
Osim toga jako brzo se nakupi prasine u kucistu,da li postoje neki filteri za prasinu ili da napravim filtere.
I sa cime je najbolje cistiti kuciste, ja cistim kistom i usisivacem. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Odrzavanje kompa
bl4ck_h4ck3r_1 kaže...

Imam problem sa visokim temperaturama komp. nakon nekog vremena komp. se ugasi.

Jesi čistio hladnjak,mijenjao pastu?

koje kućište imaš?

13 godina
neaktivan
Odrzavanje kompa

Termalnu pastu nisam do sad nikada mjenjao ,ovaj komp. imam vec 3 godine,kuciste je MS evo slika 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Odrzavanje kompa

Promijeni, možda ti to riješi problem.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

ako želiš nešto poduzimati, tada je najbolje zatvoreno kučište tj stranica...

ako nemaš novaca, volje i slično, probaj otvorit ali kažem bolje je kad je zatvorena i kad imaš protok...sa par ventova...struji zrak točno kako treba i onda se komponente dobro hlade...svakako investiraj u pastu i promjeni to stvarno nije skupa metoda...filtere za prašinu možeš napraviti i sam...jednostavno ih stavi na ventilator...bilo da je mrežica, neki materijal i slično...na 4 kuta ventilatora po mali komad obostrano ljepljive trake i onda odrežeš to što će ti biti filter u obliku kocke i poljepiš....pomoći će puno

samo krupno, ništa sitniš
17 godina
bl4ck_h4ck3r_1 kaže...

Termalnu pastu nisam do sad nikada mjenjao ,ovaj komp. imam vec 3 godine,kuciste je MS evo slika 

Ako nemaš na tom kučištu odostraga, barem jedan poželjno 12cm ventilator za ispuh toplog zraka iz kučišta one imaš i pregrijavanje pogotovo ak je komp iznutra sav u prašini. Stražnji ispušni ventilator na kučištu je obavezan, pa barem i onaj od 9cm ili dva koamda ak ne možeš stavit jedan od 12cm kaj i ne možeš na tom svojem lošem MS kučištu.{#}

Skini bočni poklopac od kučišta pa s malim i čistim kistom, pažljivo očisti ventilator i hladnjak od procesora jer je sigurno prašnjav itekak normalno to se radi na ugašenom kompu kaj drugo.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
neaktivan
Odrzavanje kompa

Hvala vam,sutra cu kupit coolere jer imam samo na processoru i na napojnoj,danas sam kupio filtere za kuciste,ostavio sam  kuciste otvoreno i vec je bolje,trenutna temp. na everestu je 31 c

0 0 hvala 0
17 godina
Odrzavanje kompa
Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Odrzavanje kompa

Dat cu u servis neka oni promijene termalnu pastu,jednom sam na grafickoj mjenjao pastu pa nisam dobro stavio i sprzila se.

0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice