Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O) izdvojena tema

poruka: 21.948
|
čitano: 3.647.662
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

trenutno nemam ovu grafu pod moj pc, imam smece HD 5450.

ali kasnije mislim kupit nesto bolje kao HD 7770, R7 250x ili tako nesto slicno {#}

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
kazo26 kaže...

trenutno nemam ovu grafu pod moj pc, imam smece HD 5450.

ali kasnije mislim kupit nesto bolje kao HD 7770, R7 250x ili tako nesto slicno {#}

Hvala.

Pa ako je moje napajanje od 500W koje sam platio 200tinjak KN drzalo HD7770 2mj, trebalo bi i ovo

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
12 godina
neaktivan
Strm kaže...

Pa ako je moje napajanje od 500W koje sam platio 200tinjak KN drzalo HD7770 2mj, trebalo bi i ovo

2 mj. ?

nes se dogodilo ?

14 godina

Bude držalo

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
kazo26 kaže...
Strm kaže...

2 mj. ?

nes se dogodilo ?

KUpio sam bolje {#}

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
11 godina
kazo26 kaže...

nije mi bas bitna marka, za nekih cca 150 kn od frenda novo, nekoristeno..prodaje jer su zice pre kratke

Kad se radi o više rail-ova, recimo kao kod tog HKC-a +12V1 20A, +12V2 20A, onda se ne zbrajaju snage pojedinačnih rail-ova nego je ta vrijednost nešto manja. Znači to napajanje ne može isporučiti 40A na 12V nego će prije biti oko 30A +- 5A. Po kvaliteti, HKC je vjerojatno usporediv tvom napajanju, ali budući da je deklariran na veću snagu (bez problema će držati HD7770 ili R7 250X) i nov je, vjerujem da se isplati dati 150 kn za njega, uz jedan 'ali', koji uvijek postoji kad se uzima kinesko napajanje. :)

13 godina
neaktivan

koliko meni treba napajanje za moj pc ako bi nekada htio clocati procesor?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ne idi ispod 550W kvalitetnog napajanja. 

10 godina
neaktivan

Pozdrav! Imam ono jedno staro (10 g.) KING ICT odlikaši računalo koje se još uvijek dobro drži, sve bitne stock komponente rade, međutim htio bih zamijeniti stock napajanje MSI-400W-P4, ali ne znam kakva je kompatibilnost s novijim napajanjima (3.3 V + 5V vs. 12V ?). Mogu li ubaciti unutra Aopen Z400-08FC? MSI ima ovakve specifikacije: +.3.3V=28A, +5V=30A, +12V=16V, -12V=0.8 A, -5V=0.5 V; a A-Open ovakve: +3.3V=20A, +5V=20A, +12V1=10A, +12V2=13A, +5Vsb=2.5A, -12V=0.3 A. Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
flipwise kaže...

Pozdrav! Imam ono jedno staro (10 g.) KING ICT odlikaši računalo koje se još uvijek dobro drži, sve bitne stock komponente rade, međutim htio bih zamijeniti stock napajanje MSI-400W-P4, ali ne znam kakva je kompatibilnost s novijim napajanjima (3.3 V + 5V vs. 12V ?). Mogu li ubaciti unutra Aopen Z400-08FC? MSI ima ovakve specifikacije: +.3.3V=28A, +5V=30A, +12V=16V, -12V=0.8 A, -5V=0.5 V; a A-Open ovakve: +3.3V=20A, +5V=20A, +12V1=10A, +12V2=13A, +5Vsb=2.5A, -12V=0.3 A. Unaprijed hvala!

Možeš ubaciti to napajanje unutra bez problema. Nije to neka posebna nadogradnja sada, ali svakako je jače i bolje od dosadašnjeg MS Industriala. Misliš na polovno napajanje očito jer ako bi imao nešto više sredstava te uzimao novo, prepručit ćemo ti nešto puno bolje.

13 godina
neaktivan

Hoće li ovo napajanje biti dostatno za moju konfiguraciju ili moram povući na nesto više?

CORSAIR 430W, CX Series Bronze 80+

Tko rano rani, cijeli dan je pospan

0 0 hvala 0
12 godina

naravno, više nego dovoljno i za jača računala

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
flipwise kaže...

Možeš ubaciti to napajanje unutra bez problema. Nije to neka posebna nadogradnja sada, ali svakako je jače i bolje od dosadašnjeg MS Industriala. Misliš na polovno napajanje očito jer ako bi imao nešto više sredstava te uzimao novo, prepručit ćemo ti nešto puno bolje.

Hvala na brzom odgovoru. Ma baš sam nedavno zamijenio taj Aopen s Auromom S400 pa mi je pri ruci, a prije je radio sasvim uredu. Evo, obavio sam zamjenu i zasad dobro radi. Hvala još jednom. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2014 15:04 (flipwise).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
kiwi_91 kaže...
kazo26 kaže...

nije mi bas bitna marka, za nekih cca 150 kn od frenda novo, nekoristeno..prodaje jer su zice pre kratke

Kad se radi o više rail-ova, recimo kao kod tog HKC-a +12V1 20A, +12V2 20A, onda se ne zbrajaju snage pojedinačnih rail-ova nego je ta vrijednost nešto manja. Znači to napajanje ne može isporučiti 40A na 12V nego će prije biti oko 30A +- 5A. Po kvaliteti, HKC je vjerojatno usporediv tvom napajanju, ali budući da je deklariran na veću snagu (bez problema će držati HD7770 ili R7 250X) i nov je, vjerujem da se isplati dati 150 kn za njega, uz jedan 'ali', koji uvijek postoji kad se uzima kinesko napajanje. :)

tnx :)

12 godina
neaktivan

Ljudi se malo previše sekiraju glede snage PSU-a. Ne treba vam baš neka snaga da se sve to pokrene - bitnije je da je napajanje kvalitetno.

Moj Fortron 350W bez ikakvih problema drži overklokiran FX 8320 i XFX Radeon HD 5850 (također overklokirana). A ova grafička ćuća više snage od HD 7770 i R7 250x zajedno.

0 5 hvala 0
16 godina

Evo malo informacija, konkretno potrošnja mog PC-a.

U loadu (prime95 + furmark) komp iz UPS-a vuče nešto ispod 260W (s monitorom koji troši 45W iz UPS-a se vuče između 298 i 305W).

U prosječnom surfanju (par tabova, otvoren YT video) komp vuče oko 130W, s monitorom dakle 175W.

Corsair CX400 star 3 i pol godine to gura bez problema.

Twitter: @191x7
Moj PC  
6 0 hvala 3
13 godina

Kako ti komp vuče tako puno struje dok surfaš i tako to ???

16 godina
itomic009 kaže...

Moj troši i 20W više (bez monitora) prilikom surfanja. OC-ane su mi i obje grafe (1100/1300MHz) i proc (4,2GHz uz 1.375V) pa mi sa Prime 95 + Furmark (uključen CF) iznosi oko 680W (bez monitora).

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
16 godina
itomic009 kaže...

Sada kada je komp friško bootan s 5 otvorenih tabova u Chrome i kada UPS nije u AVR komp mi bez monitora vuče 36W.

Sad mi je uključio AVR i odmah je skočilo na 118W. Taj HEP :(

13 godina
neaktivan

Imam napajanje LC Power Office series 600W, staro je 3 godine i od prije 10-ak dana ventilator je poceo zujati( otvarao sam napojnu i ocistio je, pokusao rijesiti problem sa uljem, ali ne pomaze nista) pa sam mislio uzeti neki drugi ventilator i zamijeniti ovaj, ali u prodavnici nemam velik izbor, a i oni ventilatori koji se mogu kupiti imaju prikljucak sa 3-pina, a u napojnoj je 2-pina, pa ne znam kako bi to spojio?

Druga opcija je da kupim novo napajanje, a posto planiram uzimati kasnije i neku graficku(vjerovatno R7 260x ili HD7850) ako budem uzimao napajanje isao bih na nesto kvalitetnije sto ce moci izdrzati jednu od ovih grafickih, ovo su napajanja koja dolaze u obzir, jer nemam neki velik izbor(iz BiH sam pa da ne postavljate neke druge napojne iz hrvatskih prodavnica, jer ne mogu tamo uzimati):

1. Zalman 600-LX PSU 600W (oko 480kn)

2. Zalman 500-GS II PSU 500W (oko 450kn)

3. Seasonic SS-520GB (oko 580kn)

4. XFX Core Edition PRO550W  (oko 580kn)

5. Zalman 600-GLX PSU 600W (oko 580kn)

Recite mi da li je ikako moguce spojiti neki ventilator koji ima prikljucak 3-pina na 2 pina i ako jeste na koji nacin, a ako ovo ne moze nikako onda koju od ovih napojnih preporucujete(kakve su ove Zalman napojne)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Kupi Scythe ventilator i sa njim dobiješ jedan kabel/adapter. Prilagodi sve tako da možeš spojiti novi ventilator, ja sam izrezao stari kabel i muški na tom kablu od Scythea i spojio ih i onda samo uštekaš ventilator.

P.S 2 pin ide u 3 pin, ako netrebaš ništa prilagođavati onda super.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 16:28 (Deawood).

0 0 hvala 1
16 godina

Pa, najlakši način da spojiš novi vent je da njegov konektor proguraš kuda prolaze kablovi od napajanja i spojiš na neki molex preko adaptera (3-pin FAN na 4-pin Molex).

Pošto je taj nekvalitetni (LC office) već star 3 godine, ja bih na tvom mjestu postupio tako kako razmišljaš - kupio novo napajanje.

Od navedenih najbolji je Seasonic, a to je ili SS-520GB ili XFX Core (oba pravi Seasonic), pri čemu XFX (barem u HR) daje 5 godina jamstva.

Što se tiče spajanja venta s 3 žice na 2-žilni konektor, sad ću ti objansiti:

- kod venta s 2 žice jedna je uzemljenje (u pravilu crna) dok je druga napon.

- kod venta s 3 žice imaš 2 kao kod onog s dvije + jednu koja služi za prijenos informacija s brojaća okretaja na matičnu (za nadzor brzine vrtenje i prepoznavanje radi li vent ili ne).

- kod ventilatora s 4 žice imaš te 3 i jednu za regulaciju brzine vrtnje.

Višežični spojiš na konektor s manje "žica" tako što ne spojiš one "nepotrebne" i to je to.

Pošto se na napajanjima brzina vrtnje ventilatora mijenja mijenjanjem samog napona na konektoru, ventilator kojeg stavljaš MORA imati dovoljno nizak napon za pokretanje, tj mora se moći počet vrtjeti i pri manje od 5V te ubrzavati podizanjem napona. Ako staviš ventilator koji se počinej vrtjeti tek kada dobije npr 8V onda može doći do toga da ti se napajanje neće adekvatno hladiti dok se ne ugrije dobrano.

13 godina
eagle05 kaže...

Imam napajanje LC Power Office series 600W, staro je 3 godine i od prije 10-ak dana ventilator je poceo zujati( otvarao sam napojnu i ocistio je, pokusao rijesiti problem sa uljem, ali ne pomaze nista) pa sam mislio uzeti neki drugi ventilator i zamijeniti ovaj, ali u prodavnici nemam velik izbor, a i oni ventilatori koji se mogu kupiti imaju prikljucak sa 3-pina, a u napojnoj je 2-pina, pa ne znam kako bi to spojio?

Druga opcija je da kupim novo napajanje, a posto planiram uzimati kasnije i neku graficku(vjerovatno R7 260x ili HD7850) ako budem uzimao napajanje isao bih na nesto kvalitetnije sto ce moci izdrzati jednu od ovih grafickih, ovo su napajanja koja dolaze u obzir, jer nemam neki velik izbor(iz BiH sam pa da ne postavljate neke druge napojne iz hrvatskih prodavnica, jer ne mogu tamo uzimati):

1. Zalman 600-LX PSU 600W (oko 480kn)

2. Zalman 500-GS II PSU 500W (oko 450kn)

3. Seasonic SS-520GB (oko 580kn)

4. XFX Core Edition PRO550W  (oko 580kn)

5. Zalman 600-GLX PSU 600W (oko 580kn)

Recite mi da li je ikako moguce spojiti neki ventilator koji ima prikljucak 3-pina na 2 pina i ako jeste na koji nacin, a ako ovo ne moze nikako onda koju od ovih napojnih preporucujete(kakve su ove Zalman napojne)?

Za prvo pitanje si odgovor dobio, a što se drugog tiče, rađe uštedi taj novac za neku od navedenih kartica. Zašto? Zato što je taj LC dovoljno snažan i neće biti nikakvih problema s njim ni na duge staze,

11 godina
eagle05 kaže...

...

...

Ako će na ovaj tvoj Xeon ići samo jedna 7850, to će trošiti oko 250 W max., znači nema potrebe ići na 550 W, evo neke od preporuka:

Gigabyte Superb E470 - 96,00 KM

Fortron FSP500-60APN - 98,00 KM

Ili ako baš hoćeš malo jače, ali nema potrebe, onda:

Thermaltake Smart SE 530 - 111 KM

EDIT: Bio sam stavio krivi link za Gigabyte.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 20:29 (kiwi_91).
12 godina
neaktivan

Trebam prijedlog za napajanje...ovo sta imam nazalost mi nije dovoljno...hvala

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Chupa-Chups kaže...

Trebam prijedlog za napajanje...ovo sta imam nazalost mi nije dovoljno...hvala

mene zanima zbog cega nije dovoljno? nekuzim poantu ak mislis ovo pod moj pc?? mozes biti tocniji!tx!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
neaktivan

Slabo je zbog graficke,jer minimalno treba 600w,a toliko imam...zato se nece windows dignuti....probao sam sa drugom grafom i radi normalno

12 godina
protjeran
Chupa-Chups kaže...

Slabo je zbog graficke,jer minimalno treba 600w,a toliko imam...zato se nece windows dignuti....probao sam sa drugom grafom i radi normalno

nemoguce, osim ako nesto ne stima s napajanjem! kako si grafu spojio na koje izlaze, koja je druga grafa u pitanju koja radi na tom napajanju, nekaj ti ne stima ocigledno! snage ima na bacanje to nije problem...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
neaktivan

Stara grafa je gtx 260 oc,a valjda sam dobro spojio,nemres bas fulat,dva pci utora idu na grafu,jedan ima tri pina,a drugi cetiri,mogu ti slikati pa pokazati,ako zelis....samo da napomenem,zasto onda pise da treba minimalno napajanje od 600w

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice