Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O) izdvojena tema

poruka: 21.948
|
čitano: 3.647.755
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
Deawood kaže...

Dali da kupim ili ne?

Trenutno napajanje je više nego dovoljno za sadašnju konfiguraciju.

Napajanje je svakako izvrsno. Ako želiš modularnost, vrlo visoku efikasnost i financijski ga si možeš priuštiti, zašto ne?

13 godina
Deawood kaže...

Dali da kupim ili ne?

- "Go for it". {#}

13 godina
odjavljen
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Staro napajanje je krepalo i sa sobom povuklo matičnu.

Treba mi što tiše i efikasnije napajanje zato jer komp radi 0/24, a ja sam blago rećeno ovisan o tišini. Ako postoji neko bolje napajanje od navedenog, zašto ne?

0 0 hvala 1
13 godina
Deawood kaže...

Staro napajanje je krepalo i sa sobom povuklo matičnu.

Treba mi što tiše i efikasnije napajanje zato jer komp radi 0/24, a ja sam blago rećeno ovisan o tišini. Ako postoji neko bolje napajanje od navedenog, zašto ne?

Razmisli i o ovako  nečemu, mislim da nije uopće lošije od ovog XFX-a (ako ne uzmemo u obzir manji broj konektora).

13 godina
odjavljen

Nemoj me krivo shvatiti, ali je polu modularno što većini neće ništa znaći, ali meni je zlata vrijedno.

1 0 hvala 2
13 godina
Deawood kaže...

Nemoj me krivo shvatiti, ali je polu modularno što većini neće ništa znaći, ali meni je zlata vrijedno.

Fair enough{#}.

12 godina
protjeran

treba mi jos jedan extra kabal za napajanje gpu-a di ima za kupiti ovo:

nemora biti 6/8 moze i 6/6...samo da su muski!:)??

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

treba mi jos jedan extra kabal za napajanje gpu-a di ima za kupiti ovo:

http://www.links.hr/?naziv=kabel-delock-15-pin-sata-na-6-pin-pci-e-za-vga&option=artikl&id_artikl=052.799.169

- Prije su imali i Molex na 6 pin PCI-E, ali sad trenutno ga nemaju, možeš se raspitati i za njega.

- Možeš pogledat i sam, imaš komponente - napajanja - dodaci za napajanja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 14:55 (Valentin17).
12 godina
protjeran

ne zelim molex/6pin, imam modularno napajanje i fali mi jedan 6pin za grafu tj imam slobodan izlaz na njemu, ocu da to izgleda uredno!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Stjepanj kaže...

ne zelim molex/6pin, imam modularno napajanje i fali mi jedan 6pin za grafu tj imam slobodan izlaz na njemu, ocu da to izgleda uredno!{#}

- A tako, mislim da budeš morao kontaktirati proizvođača napajanja za to, možda ti on pošalje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 14:57 (Valentin17).
12 godina
protjeran

zajebavas me ili stvarno?, kaj nema za kupiti kod nas, i htio bi zapravo ovakak flat

ali ak nema zadovoljit cu se i onim zuto crnim...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 15:05 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Stjepanj kaže...

zajebavas me ili stvarno?, kaj nema za kupiti kod nas, i htio bi zapravo ovakak flat

- Zašto bih te zajebavao, ozbiljno ti kažem.

- Malo sam prestar za zajebanciju i nikad se ne zajebavam.

- Pričekaj mišljenje još koje, možda netko zna nešto što ja ne znam.

- ps nisi prvi koji to traži.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 15:14 (Valentin17).
12 godina
protjeran

javio sam se suportu, zatrazio sam isti kabal{#}hvala!lp

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Stjepanj kaže...

javio sam se suportu, zatrazio sam isti kabal{#}hvala!lp

- Svaka čast. {#}

16 godina

Pomažem legi sastaviti komp pa me zanima hoće li mu LC 6650 Green Power deklarirano na 650 W držati AMD fx 8350 u kombinaciji sa grafom R9 270,matična asrock fx990 extreme i još 8 gb rama disk itd. Ne znam kakva su Lc napajanja pa da ne bi bilo ups kad stignu komponente, znam da bi neki Corsair deklariran na 650 w vozio bez problema to, ali za Lc nisam siguran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ako je to novija Bronze izvedba onda će držati, a ako nije onda će biti usko...Preporučljivo je kasnije staviti neko bolje napajanje od 500+ W.

16 godina

ovaj model je http://www.lc-power.de/index.php?id=197&L=1

Fora je što on već ima to napajanje, tako da treba uzeti ostatak komponenti,inače bi mu ja preporučio neko bolje...jel bi bilo onda možda pametnije ići na hd 7850? vidim da nešto manje troši nego R 9, jel bi držalo to bez problema bez clockanja(barem za sada)?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 16:46 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sasvim mu je dovoljan navedeni LC pa i za R9 280/X.

Preporuci mu da si ustedi s FX 8320, ubaci neku bolju mbo tipa GIGA 990XA-UD3/FXA-UD3, ASUS M5A97 R2.0 EVO/M5A99X EVO R2.0 + posten hladnjak ako ga nema tipa RAIJINTEK EREBOSS/THEMIS ili SCYTHE MUGEN 4, CM 412S i sl. (naravno pripazite na visinu hladnjaka jer ne znam koje ce kuciste biti u igri).

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 16:50 (zober).
16 godina

Hvala na brzim odgovorima momci, hladnjak ne planira uzimati jer neće on ništa clockati,a za matičnu i proc smo prvo kontali fx 8320 i asrock970 extreme ali se odlučio malo probiti budžet pa sam mu stavio malo bolji proc i asrock fx990 extreme jer nije on neki zahtjevan korisnik ni clocker tako da mislim da nema potrebe za nečim jačim ići...ili sam u krivu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Taj model ima 550 W na 12V, a za tog FX-a i R9-270 ti treba max možda 350 W tako da će držati bez problema, ali stvar je u tome što su unutra malo lošiji kondenzatori pa je preporučljivo uzeti malo kvalitetnije napajanje, no nije loša regulacija napona u tom napajanju tako da je i manja degradacija kondenzatora pa može biti da će i poživjeti to napajanje. Koliko je staro?

EDIT: I slažem se sa Zober-om, ne isplati se dati 300-400 kn više za FX-8350, bolje potrošiti na hladnjak i bolju matičnu (GA-990XA-UD3 ili M5A97 EVO R2.0, ako idete na matičnu oko 700 kn, ili one DS3P ili M5A97 R2.0 ako hoćete malo uštedjeti.)

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 17:09 (kiwi_91).
16 godina
neaktivan

Pozdrav, da li je corsair cx 430 v2 dovoljno jak za apu 3650 (tdp 100w) i gtx 660 (uz to imam 1 hdd, 1 przilicu)

tnx

PC/PS3/Android gamer

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

lobotomac90

Ako nece oc-at jos veceg ima smisla uzeti osjetno jeftiniji FX 8320 i ostaviti samo turbo boost ukljucen - malo usporedi razliku u taktovima FX 8320/8350 pa ce ti biti jasnije o cemu pricam. Sad kad si to spomenuo dovoljne su jeftinije i provjereno dobre maticne u kombinaciji s njime GIGA 970A-DS3P ili obicna ASUS M5A97 R2.0 (ne LE).

Hladnjak mora uzeti jer je stock bucan i nedovoljan, od jeftinijih je ok RAIJINTEK AIDOS ili CM TX3 EVO.

Sims

Dovoljan je, ali ti je cpu usko grlo za GTX 660.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 17:06 (zober).

0 0 hvala 1
16 godina
zober kaže...

lobotomac90

Ako nece oc-at jos veceg ima smisla uzeti osjetno jeftiniji FX 8320 i ostaviti samo turbo boost ukljucen - malo usporedi razliku u taktovima FX 8320/8350 pa ce ti biti jasnije o cemu pricam. Sad kad si to spomenuo dovoljne su jeftinije i provjereno dobre maticne u kombinaciji s njime GIGA 970A-DS3P ili obicna ASUS M5A97 R2.0 (ne LE).

Hladnjak mora uzeti jer je stock bucan i nedovoljan, od jeftinijih je ok RAIJINTEK AIDOS ili CM TX3 EVO.

Hmm pa ne znam baš sam zato i konto možda jači proc jer ga ne planira clockat, a vidim da je nekih 10-ak % jači od fx 8320 i da ga isti uz OC stigne bez beda, ali kad on nije za to baš pa reko onda bolje malo jači uzet pa mir kad je već odlučio dati tih 300 kn više, da se mene pita ja bi uzo slabiji i nafriljio ga do ibera {#}

Hvala na savjetima, vidjet ću još s njim šta hoće, najbitnije mi bilo napajanje da može držat to sve da ne bi bio bijeli dim čim ga upalimo haha

13 godina

Taj LC je super napajanje i neće biti apsolutno nikakvih problema s njim. Umjesto 300Kn više za FX-8350, razliku u cijeni rađe uložite u bolju karticu. FX-8320 + odlično ohlađena R9 280 3GB, super kombinacija za Plug&Play korisnika.

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

moze netko napisati kako zapravo izracunat "prave" wate napajanja, jer minogi kazu da oni wati koji pisu na napajanju zapravo nisu stvarni {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
kazo26 kaže...

moze netko napisati kako zapravo izracunat "prave" wate napajanja, jer minogi kazu da oni wati koji pisu na napajanju zapravo nisu stvarni {#}

Ides po LOGICKOJ procjeni, i staroj "Koliko para tolko muzike" Npr. ti si na web shopu i piše ti 500W napajanje, 250Kn, MS. I ti si ga odma staviš u oznake, i onda nakon par minuta naletiš na napajanje 500W,420Kn, Corsair. LOgično, večina baba, balonja, i ostalih koji nemisle ce uzeti ovo jeftinije, i cudit se kada im komp završi u dimu... ZNači, prvo gledašomjer W na Kn. Ugrubo, kvalitetno napajanje od 400 do 500W bi trebaalo kostati između 350 i 450Kn. NApajanje od 550W bi trebalo doći od 500 pa do čak 800Kn. Drugo, po meni još važnije jest marka. Ako vidiš MS napajanje od 500W odma fake,ja i ostali forumasi si u glavi zamislimo da nemože više od 200 tinjak W dati, ali ako ti pak piše 440W XFX,Corsair,Forton, Zalman, Chicony odma znaš da češ dobiti oko 50ak W manje nego što piše, naravno, tu još imaš puno čimbenika, no to ti je ovak odoka. Ako očeš kupiti napajanje, a nemaš iskustva, nemoj bolje učiti na vlastitoj koži,novčaniku i konfiguraciji. Bolje pitaj. NAdam se da sam pojasnio{#}

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
12 godina
neaktivan

hmm, ali ima kao nesto da moras mnozit,zbrajat itd. neke ampere s voltima...ali ja tocno neznam koji broj uzet.

sad tu pise +3.3V pa 35 A pa +5v 35 A pa +12V1 20 A itd..

postavit cu sliku :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kazo26 kaže...

hmm, ali ima kao nesto da moras mnozit,zbrajat itd. neke ampere s voltima...ali ja tocno neznam koji broj uzet.

sad tu pise +3.3V pa 35 A pa +5v 35 A pa +12V1 20 A itd..

postavit cu sliku :)

Množiš ovo +12V 20A

12 godina
neaktivan

nije mi bas bitna marka, za nekih cca 150 kn od frenda novo, nekoristeno..prodaje jer su zice pre kratke

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Trebalo bi isporučivati 480W ali to je neki jeftinjak od napajanja pa je upitno to. Ako ćeš ga stavljati na ovu konfu koju imaš pod Moj PC onda nemaš brige, sigurno bi i jače od toga držalo.

Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice