Zašto je Microsoft ubio Start?

poruka: 163
|
čitano: 21.817
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zašto je Microsoft ubio Start?".
15 godina
neaktivan
Re: Zašto je Microsoft ubio Start?
KIKI3ooo kaže...

F1-IVO kaže...

Možda da je MS stavio izbor pa kada se W8 instalira na računalo koje nema touch screen ili nije tablet može odabrati default pogled Desktop a za ove druge Metro.

To bi bilo logično. Svima. Ali, nekome na čelu M$-a je jednostavan odgovor na pitanje: "Zašto ne bi OS za smartphone, tablet i PC izgledao isto?"

Pokušali su to već, sjećaš se? WP, WinCE, ... I ispostavilo se da port GUI-a s klasičnog dektopa na handheld uređaje i nije prošao baš idealno. Ne vidim zbog čega bi obrnuto bilo išta drugačije.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
15 godina
neaktivan

Čudni smo mi ljudi, sada flejmate i pljujete, a za par godina ćete ga hvaliti i nebu prinositi.  Flejmalo se i pljuvalo po win 7, "šta će meni to, xp je najači", pa eto preko 90% vas koristi isti.

Uostalom kao da ćete moći birati prelazak. Microsoft: " Novi direct x prihvaća samo win 8, stoga ga morate kupiti"

AKO SAM TI POMOGAO KLIKNI HVALA!!!!!!!!!!!!!!!!
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
Bera kaže...

Čudni smo mi ljudi, sada flejmate i pljujete, a za par godina ćete ga hvaliti i nebu prinositi.  Flejmalo se i pljuvalo po win 7, "šta će meni to, xp je najači", pa eto preko 90% vas koristi isti.

Uostalom kao da ćete moći birati prelazak. Microsoft: " Novi direct x prihvaća samo win 8, stoga ga morate kupiti"

Jedino čemu ću hvalit i nebu pridonosit je windows za tablete. Ne sjećam se flejmanja i pljuvanja po sedmici. Morat, ne postoji na PCu. Uvijek postoji alternativa. Mogu nam ga....

MIKROBLOG: Ima li nešto gore za čuti od Francuza kako psuje na eng oponašajući afroamerikance? Referenca - FPS MP
16 godina
neaktivan
Bilal kaže...

Kako glupi komentari. Cini mi se da su svi ovi pljuvaci linuxasi i sl. Uglavnom mrzitelji Microsofta. Cak ima i likova koji hvale gnome i govore da je bolji od Win8{#}

Najvise na win7 koristim start. Skoro sve pokrecem preko njega. Na desktopu imam samo red ikona (dokumenti, my computer, kanta i jos par shortcuta).

Sta je problem sa Win8? Udjes, kliknes na desktop i eto te u poznatom okruzenju toliko hvaljene sedmice.

Gasenje?   Dok si na desktopu klines Alt+F4 i shut down. Jeli to nesto komplikovano?

Na kraju, vec imaju barem dva rijesenja za vracanje starta. Lee-soft-ov vistart i http://www.stardock.com/products/start8/

Dobro vama ljudima čim netko napiše nekaj protiv nečeg odma je hater?

Koristim windowse od windowsa 95, sve do xpa sam ih imao godinama, ali vistu sam stavio betu čim je izašla , isto tako i win7, a isto tako i win 8. tak da nemožeš reći da su oni kojima se ne sviđa win8 linuksaši i hateri.

Da hvalim gnome, i da bolji je od win 8, jer imaju istu stvar , win 8 ima metro start, dok gnome ima activities, razlika je ta da mi activities ne otvara odma popis nabacanih aplikacija nego mi prikaže otvorene prozore u mozaiku. a na isti način tražim aplikacije ko i ti na win 8, otvorim i tipkam .

a kod  "pljuvanja" po win 8 se ne radi o metro startu nego o cijelom metro sustavu koji izgleda ko da smo u 90ima.

start sam po sebi je ok , ali ima mana, kad instaliram npr. office, onda mi se sve moguće piz*darije nabacaju po startu i moram ih micat da dobijem start s aplikacijama koje ja trebam, dok je kod klasičnog starta to bilo riješeno folderima.

Zato sam ja nakon par mjeseci na win 8 prešao na ubuntu i gnome 3, i ne vraćam se natrag, a ak ti to ne možeš shvatiti, dobro, koristi win8 koji tebi odgovaraju.

hobi:moj-android.net
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 17:14 (nsoul).
13 godina
neaktivan

Svijet mora ići naprijed, Win8 su ok jer se prilagođavaju budućnosti - sve većoj mobilnosti PC-a i sve raširenijem standardu touch screena.

Ali to da forsaju sa promijenom, forsaju. Nije to samo ovdje, to je globalni stav koliko pratim. Netko je lijepo usporedio: kao forsanje start menija na Windows CE na piko-ekranima...

Međutim nije to ono što me nervira, već ovih par likova koji bi UVIJEK, da izvinete, da Microsoft kaže "Jedite govna!" oni bi se obrušavali na ostatak ekipe i uvjeravali ih "Od sad jedemo govna. A vi koji niste probali, glupi ste jer niste probali.". Ako niste dobro plaćeni od MS za to što radite, fakat ste luzeri.

"CCC... žedni ste, a ne znate tipkovničku kraticu za proljev". Fakat jadno.

Evo vam, pa demantirajte:

AOL (1996) vs Windows 8 (2012) AOL (1996) vs Windows 8 (2012)

...Cause It's Got Electrolytes.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 17:22 (Brawndo).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
cekpi kaže...

a kak da to znaju oni koji nikad nisu ni probali win8 {#}

Tako da napokon počnu čitati upute?

I inače mi na jetrica idu ljudi koji nisu u stanju poštovati dobar stari RTFM prije postavljanja glupih pitanja.

To se, nažalost, izgubilo sa pojavom Windows 95.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
13 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
paradajz kaže...

Meni se čini da ovdje većina ljudi priča gluposti napamet bez da su stvar uopće probali. Pritiskom tipke WIN i tipkanjem imena programa rezultati se dobivaju TRENUTNO, što često nije bio slučaj kod searcha sa klasičnim startom koji je bio dosta spor nekad. A ako vam baš treba popis svih appova stisnite WIN+Q.

Ljudima je problem koristit tipkovnicu za rad s računalom, zbog toga svi i plaču za startom.

Super argument. Imamo OS prilagođen ekranu osjetljivom na dodir, zato da tražimo - kombinacije tipaka na tipkovnici. Po meni, 3 koraka unatrag.

Što je slijedeće, Linux terminal ekran? DOS prompt?

16 godina
neaktivan

Čitajte ,povucite paralele - Windows 7 - dojmovi.

Povijest se ponavlja ,ima hatera i lovera!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 19:13 (kizo2703).
13 godina
neaktivan

Link ti ne radi.

btw, mislim da tu uopće nije bilo hatera. samo ljudi ne vole ultimatume. pa i win95 je imao alternativu a la win 3.1x, čak i file manager! uvijek si mogao birati, dok se ne privikneš na promijenu. hebeš novi sistem ako se sve svodi na izgled i start meni... valjda su i bar malo brži/stabilniji (ne kažem da win 7 nisu ok, samo da imamo razlog za prijelaz).

17 godina
Lazarus Long kaže...
Sinatra kaže...

Podržavam Microsoft. Kad su uvodili ribbon, bili su previše strpljivi i išli aplikaciju po aplikaciju,

Je, kukanja su bila ogromna sa uvodenjem ribona pogotovo od strane ljutitih korisnika Word 2000

Ali, budimo iskreni. Ovo je malo zesci fail sa totalnim izbacivanjem Starta. Sada morate klikati duplo vise da bi ste dosli do neku radnju. Na primjer Shut Down

Izbacivanje Starta, uvodenje ribona u Windows Explorer..... sve ce se ovo odraziti na svijest n00bova koji su jedva naucili(?) da koriste Windows Search i sve divote indeksiranja.

Meni, kao Kompjuterasa Starog Kova©,   to ne smeta. Samo malo osjcema nelagodu kada imam saznanja da mi je neka aplikacija otisla u deep sleep umjesto da je terminirana kada je iskljucim.

Otkud da ja znam da me ne spijuniraju na taj nacin ........ {#}

Ovaj ShutDown se lako sredi ništ strašno, tu je Tray Commander Lite on to rješi u dva klika a tu su još i druge mogučnosti pokretanje programa te ostalo itd.To je starac od programa no radi na 8 bez frke, intresantno Windows 8 smotani i dosadni Smart Screen kaže da je program recimo nesiguran kad ga kreneš instalirat.Jednostavno blokira njegovo pokretaje a program je čist ko suza, ja ga koristim odavno kak se ono kaže SmartScreen mozak ti je nesiguran fučkaj ga.{#}Smart Screen upozorava tam di ne treba, a kad Fake AV prođe kroz Windows 8 bez ikakvog upozorenja(isprobano u praksi) kaj onda jel.{#}{#}

Uglavnom programčič je majušan 250kb, i vrlo korisan kak se kaže odličan mališan pa kome treba a očito da če trebat itekak pa nema frke.U Windowsima kroz od prije poznate opcije, treba obavezno podesit tako da ikona Tray Commander Lite bude uvijek vidljiva dole u Traybar i to je to.{#}

http://www.snapfiles.com/get/traycomlite.html

https://www.virustotal.com/file/e2f9e9b4534d11fa5e1edc93c904da9b0cd17ab6da40ab6b70b2d191b1b33961/analysis/1341247442/

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
Kao što sam već prije nekih cca 3 tjedna rekao u jednom komentaru:"Windowsi 8 jesu nova stranica u Microsoftu, stranica za neko novo "IT" doba, oni se jednostavno prilagođavaju uvjetima tržišta, i po mojem nekom osobnom mišljenju to im za sada poprilično dobro ide. Iskušao sam CP i RP verzije i jedva čekam Windows 8 da izađe u cijelosti,bez mnogo dvojbe.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kužim ja njihove razloge za micanje Start gumba, ali nadam se da će onda biti neke alternative za onaj search box u start meniju preko kojega pokrećem 90% aplikacije. Utipkam prva dva slova i većinom se nađe među prvima na listi i samo udriš enter, jako brzo traženje/pokretanje aplikacija. Pinnanje mrzim, in fact, koristim one klasične "barove" na kojima je ikona i ima aplikacije, a ne one kvadratiće koji se još i grupiraju

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kako god okrenes meni ce nedoatajati Start button.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
FioPro kaže...

Kužim ja njihove razloge za micanje Start gumba, ali nadam se da će onda biti neke alternative za onaj search box u start meniju preko kojega pokrećem 90% aplikacije. Utipkam prva dva slova i većinom se nađe među prvima na listi...

To sad radi savrseno. Umjesto malog prozorcica na lijevoj strani ekrana kao u win7 imas rezultate preko cijelog ekrana. Problem je kod onih korisnika koji su navikli (jos iz doba win95) da kliknu "start" i onda kopaju po menijima.

search search
Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 22:19 (SupremeCommander).
16 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
FioPro kaže...

Kužim ja njihove razloge za micanje Start gumba, ali nadam se da će onda biti neke alternative za onaj search box u start meniju preko kojega pokrećem 90% aplikacije. Utipkam prva dva slova i većinom se nađe među prvima na listi...

To sad radi savrseno. Umjesto malog prozorcica na lijevoj strani ekrana kao u win7 imas rezultate preko cijelog ekrana. Problem je kod onih korisnika koji su navikli (jos iz doba win95) da kliknu "start" i onda kopaju po menijima.

I da se već jedamput shvati: ne treba vam nikakav search box - jednostavno pišete na start screenu ,(recimo - flac ,kao na slici) ,koji onda otvara prijedloge.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 22:44 (kizo2703).
15 godina
kizo2703 kaže...

I da se već jedamput shvati: ne treba vam nikakav search box - jednostavno pišete na start screenu ,(recimo - flac ,kao na slici) ,koji onda otvara prijedloge.

A brzina pretraživanja je impresivna, Windows 7 start pretraživanje je također brzo, ali ovo je nešto posebno.

15 godina
odjavljen

Brzina dizanja je također za pohvaliti, kao i task manager.

Svi smo mi Mentalist.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sa novim ficerima koji donosi, na kraju na forumu cemo imati poruke tipa:

Jbt, kako sam zivio bez ovoga.... ???

Ponekad i sami ne znamo sto zelimo. Sa jedne strane nema Starta ali sa druge imamo malo drugaciji kontekstualni izbornik u kome imamo sve sto nam treba. I moze se srediti da ovaj boota direktno na Desktop.

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

2 0 hvala 0
17 godina
kizo2703 kaže...

Ma bravo. Genijalno i intuitivno. Samo pises po start screen-u. Jesi to sam otkrio? Lupao si od muke po tastaturi pa se pojavilo vjerovatno.

Pa DOS je bio intuitivniji, imao si kursor koji je signalizirao da ocekuje unos teksta.

Korisnik bi ocekivao i u jednom normalnom grafickom OS-u da klikne negdje pa dobije search box koji ima trepcuci kursor, ili da se taj search box nalazi vec na radnoj povrsini jel tako?

Isto tako bi ocekivao da vidi neki button za povratak na "Start ekran" ili settings traku, umjesto da nagadja na koje koordinate mora dovesti misa da bih ih vidio.

MS je u WP7 (prije Manga) radi "estetskih" razloga imao neke slicno glupavo rijesene stvari tipa da moras pritisnuti na (neka) slova da bi dobio padajuci meni. To sto ta slova nicim se ne razlikuju od ostalih obicnih naslova sekcija i sl. nikom nista. U 7.5 su to promijenili - pa sada postoje vidljivi meniji (npr. u Pictures Hub-u da bi promijenio background).

I Win8 oni ne bi to napravili na ovaj nacin, jer oni znaju (za razliku od vas koji ste napaljeni na to) da to nije dobar UX, da je glupo i jednostavno lose sa stanovista razvoja GUI-a. Medjutim, ne mogu (trenutno) naci neki pametniji nacin da objedine isti interfejs za tablete i za normalne ekrane. Zato nas prisiljavaju na ovo.

I prije nego mi ponovo neko krene pametovati kako nisam probao, jesam. Probao i DP i imam sada instaliran RP (preskocio samo CP). Nisam MS hejter, naprotiv. Koristim sve od MS-a, Windows Phone, ovo pisem sa legalne 7-ice, na kojoj je legalan Office i Visual Studio.

Ali ovo sto rade je maltretiranje i prisiljavanje korisnika. Ali ako me i prisiljavaju, valjda mogu barem reci da ne valja. Na kraju cu to naravno morati koristiti, ali cu se stalno osjecati koliko je glup takav nacin. Ovo je interesantno samo djecurliji koja sada misle da su pametna jer su nasli nacin da saznaju kako doci do Search box-a i Start-a, iako se ne vide.

Vjerovatno ce za dobivanje Start ekrana u Windows 9 biti potrebno napraviti gest misem na ekranu kojim ce se opisati "Ja sam magarac".

15 godina
knight kaže...
kizo2703 kaže...

I Win8 oni ne bi to napravili na ovaj nacin, jer oni znaju (za razliku od vas koji ste napaljeni na to) da to nije dobar UX, da je glupo i jednostavno lose sa stanovista razvoja GUI-a. Medjutim, ne mogu (trenutno) naci neki pametniji nacin da objedine isti interfejs za tablete i za normalne ekrane. Zato nas prisiljavaju na ovo.

Ako ne znaju pametno objediniti interfejs onda to ne treba ni raditi. Metro sucelje je trebalo ostati samo za tablete i eventualno desktope sa touchscreenom, a ne prisiljavati ljude da koriste ovo bastardno neintuitivno djelo. Rješiti start menu za desktop na drugi način, dodati mogućnost pokretanja na desktopu nepotrebnih metro aplikacija pa čak i mogućnost korištenja metro sučelja za nadobudnu djecu i mazohiste i bilo bi sve ok.

15 godina
neaktivan
knight kaže...
Vjerovatno ce za dobivanje Start ekrana u Windows 9 biti potrebno napraviti gest misem na ekranu kojim ce se opisati "Ja sam magarac".

Arhivirano. {#}

Inače, ja cijelo vrijeme pričam o korištenju Win 8 u poslovnom svijetu... A ovako koncipiran OS jednostavno nema što tražiti u takvom okruženju. Pobogu, pa nije još gotov ni ciklus prelaska sa XP na Win7 platformu. Nema šanse da itko krene u novi upgrade Win7 na Win8 - čak ni u teoriji. I MS to jako dobro zna. Ne, ovo je preočiti end consumer OS čija je svrha da posluži kao testna platforma za sljedeću generaciju OS-a. I to je sve što treba očekivati od Win8.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
16 godina
neaktivan
knight kaže...
Ma bravo. Genijalno i intuitivno. Samo pises po start screen-u. Jesi to sam otkrio? Lupao si od muke po tastaturi pa se pojavilo vjerovatno.

"Ja sam magarac" - s ovakvim stavom ,DA ,JESI!!

A bože ,još jedna plačipi*ka ,kojoj su sad krivi svi koji misle drugačije!

Ne ,samo sam umjesto da odmah idem na ''Get it'' ,kliknul i na FAQ's!! I tu se mnogo toga može saznati ,samo ako se hoće!

Ali ne ,bolje je sra*i po forumima i vrijeđat ljude koji su ipak malo nešto i proučili kak kaj radi!!

Get over it ,imaš Sedmicu ,ostani na njoj!

I mene ostavi na miru ,samo sam dal savjet!!!!

Još jedan OS ,princip searcha je isti:

I ne vidim ni ovdje na forumu ,niti na drugima da toliko ljudi cmizdri!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 11:35 (kizo2703).
17 godina

1. Nisam vrijedjao nikoga. Nisam rekao da si ti ili neko drugi magarac (ti za mene jesi). Moj komentar se odnosio na to kako nas (kad je Win8 u pitanju) MS sve zajedno tretira.
2. Ne krivim nikoga ko misli drugacije, zasto pricas gluposti? Ja samo ARGUMENTUJEM ono sto govorim, za razliku od tebe koji si toliko napaljen na sarenilo novih Windowsa da bi najradije zabranio bilo kome da iznese bilo kakvu kritiku.
3. Ne cmizrdim. Kritikujem. Cmizrdirs ti, i molis da te ostavim "nasamo sa tvojim Win8 plocicama" i da ih ne diram vise.
4. Ne znam kakve veze informiranost o tome kako se poziva Search ima s cinjenicom da je to GLUPO i mimo svih standarda? Da su ti u FAQ napisali da trebas opisati misem da si magarac, da bi ti se pojavio Start meni, ti bi bio zadovoljan, jer si eto, pronasao to u uputama?
5. Kakve veze ima "jos jedan OS" s ovim sto govorim? Koga briga?
6. Nemoj cmizdriti, ako ne mozes podnijeti da se kritikuje tvoj "Kids only" OS, promijeni forum.

p.s. Ovakav nacin dolaska do "skrivenih" funkcija u softveru se do sada zvao "Easter Eggs". Valjda je to zato tako zanimljivo djeci.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 11:41 (knight).

0 9 hvala 0
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
knight kaže...

"Ja sam magarac" - s ovakvim stavom ,DA ,JESI!!

A bože ,još jedna plačipi*ka ,kojoj su sad krivi svi koji misle drugačije!

Ne ,samo sam umjesto da odmah idem na ''Get it'' ,kliknul i na FAQ's!! I tu se mnogo toga može saznati ,samo ako se hoće! Ali ne ,bolje je sra*i po forumima i vrijeđat ljude koji su ipak malo nešto i proučili kak kaj radi!!

Get over it ,imaš Sedmicu ,ostani na njoj!

I mene ostavi na miru ,samo sam dal savjet!!!!

Još jedan OS ,princip searcha je isti: I ne vidim ni ovdje na forumu ,niti na drugima da toliko ljudi cmizdri!!

Prije nek i mene počneš vrijeđat :P 

meni kod tog metra smeta izgled, inače ovakav ekran je ok, znači redom:

Plus za metro:

Brže pretraživanje aplikacija i datoteka, sam koncept mi se sviđa

Brzina rada

Minus za metro:

Izgled ( sve kvadratno, bez ikakvog smisla, slideri kvadratni i ružni, sam izgled metra ružan, i to je ono kaj me odvratilo od win8)

Nepreglednost (nakon instalacije nekog programa sve moguće ikone koje dolaze s njim razbaca po start ekranu i moram ih unpinat , onda druga aplikacija i opet unpin, dobro bi došli folderi ko u klasičnom startu, kliknem ga i otvori se popup s aplikacijama)

Eto to je moje mišljenje, ne mora se nitko slagat s tim.

hobi:moj-android.net
13 godina

@knight

Čemu ta bahatost? Može se i normalno razgovarati... Ti ćeš koristiti Windows 7, Ok!, kizo će Windows 8 i svakom svoje.

Senaid
17 godina
royalhero kaže...

@knight

Čemu ta bahatost? Može se i normalno razgovarati... Ti ćeš koristiti Windows 7, Ok!, kizo će Windows 8 i svakom svoje.

Ti meni spocitavas bahatost? Jesi ti uopste citao temu?

Sasvim normalno sam navodio prednosti i nedostatke Win8, dok nije ekipa pocela prozivati i vrijedjati svakog ko kaze bilo sta protiv Win8.

Ali i dalje nisam nazivao nikog magarcima, za razliku od kize. Nebitno.

Opet moram ponoviti, koristicu ja sta hocu (u konacnici i Win8), ali cu isto tako i kritikovati Windows 8.

Ne znam zasto se neko pronalazi u tome, kao da sam im uvrijedio religiju? Zasto je sva argumentacija suprotne strane: "ako hoces koristi, ako neces ne moras, ostavi nas da koristimo"? Ko vam brani da koristite sta hocete?

17 godina
vlad0 kaže... 

Ne, ovo je preočiti end consumer OS čija je svrha da posluži kao testna platforma za sljedeću generaciju OS-a. I to je sve što treba očekivati od Win8.

Osim ako ne budemo cekali Win9 pet godina... {#}

Sto se tice poslovnog svijeta, nisu li promjene uvijek spore? Tko je u poslovnom svijetu mijenjajo Win2000 sa "sarenim" XP-om kad se pojavio?

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
16 godina
neaktivan
nsoul kaže...

Izgled ( sve kvadratno, bez ikakvog smisla, slideri kvadratni i ružni, sam izgled metra ružan, i to je ono kaj me odvratilo od win8)

Nepreglednost (nakon instalacije nekog programa sve moguće ikone koje dolaze s njim razbaca po start ekranu i moram ih unpinat , onda druga aplikacija i opet unpin, dobro bi došli folderi ko u klasičnom startu, kliknem ga i otvori se popup s aplikacijama)

Eto to je moje mišljenje, ne mora se nitko slagat s tim.

Svatko ima pravo na mišljenje ,naravno.

A ja nisam vrijeđal nikoga ,sam je sebe tak okarakteriziral ,ja sam samo ponovil njegove riječi!

Da ,izgled je očajan ,ali još nije sve gotovo - u RTM-u više neće biti ni Aera!! Jedino prozirno ostat će taskbar!

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 13:07 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...
nsoul kaže...

Svatko ima pravo na mišljenje ,pa i ja.

A nisam vrijeđal nikoga ,sam je sebe tak okarakteriziral ,ja sam samo ponovil njegove riječi!

Ja nisam sebe "tak okarakteriziral". Ti ne razumijes jednostavne jezicke konstrukcije.

15 godina
neaktivan

Dakle ako netko voli Metro stil novih Win8 to je njegova stvar no nije nužno da isti svoj stav nameću drugima jer meni se recimo više sviđa izgled Win XP/7 nego izgled Win8. Naravno ako će operativni sustav imati tu mogućnost da biram hoću li Metro ili ne stil onda je to sasvim u redu no ako će netko od mene inzistirati da moram koristiti stil koji je totalno promašen na PC-u onda taj OS na mom računalu neće nikada zaživjeti. Toliko tome o stilu.

Ako sagledamo da li novi operativni OS ima kvalitetniju podlogu za traženje, indexiranje, brigu da Štefica ne pogubi neki fajl i/ili ne pobriše isti jer je smatrala da joj to ne treba te nudi backup na toj razini onda sam savršeno sretan zbog toga jer kad radite u tvrtki koja ima 100 računala na udaljenim lokacijama te još 50 na lokacijama koje su definirane kao poslovne jedinice gdje se 1 dnevno (najmanje) dogodi brisanje nečega te gdje morate za takav zahvat koristiti dodatni alat jer je korisnik isto odmah pobrisao iz košare za smeće onda imate ogoroman problem koji je riješen tako elegantno te meni nudi puno više vremena koje mogu posvetiti nekoj dodatnoj edukaciju po pogledu usavršavanja sigurnosti i sličnog.

Valja pustit da novi OS napravi prve korake te će se onda vidjeti koliko je dobro napisan te gdje su prednosti i mane istoga no ako će se cjelokupna ocjena OS-a stvarati na stilu onda je o ovome potpuno bespredmetno pričati jer do konačne finalizacije ima još pokoji mjesec.

informatika je kao labirint, jednom uđeš i više nikako da izađeš
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 14:16 (dagoberhr).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice