Windows 8 u 128 bita?

poruka: 179
|
čitano: 43.126
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 8 u 128 bita?".
17 godina
neaktivan
Windows 8 u 128 bita?

Meni paše.

Taman budem kupoval novi komp kad izbace prve 128 bitne CPU-u i onda su bum mogel okolo faliti kak ja imam 128 - bitni cpu svim onim ljudima kojima bitovi opće nisu važni.

Vrijeme ide i logični su napretki. FAT 16 FAT 32 pa NTFS, 16, 32, 64, 128 bita, MB, GB, TB, 800x600.......2560x1600, VGA s 16 MB pa VGA s 2 GB.

Sve se to doogdilo, dogodilo se bude i to. Sad kad su došli na & jezgri (Istanbul) ili Intel s 4(x2=8) vrijeme je malo da "bituju", GHz su davno ispucali.

Dajte mi 128 bita, 10 TB, 4 GB grafike, 16 GB DDR3, sam kad za to dođe vrijeme (u normalnim cijenama.

LP

Jimi
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows 8 u 128 bita?
Xanzzu kaže...

Jesi ikada koristio MAC? Jesi spreman platiti duplo više za Apple računalo? Windowsi trenutačno drže 92.77% tržišta dok MAC OS ima 4.59%. Sigurno je nekakva urota.

postoci .. postoci .. pa i internet explorer 6 drži 65% tržišta, po tvojoj logici on je najbolji. inače odličan potez micrsofta, nisu još prodali ni ovaj servis pack viste koji izlazi za par dana, a već lagano ufuravaju javnost kako će tek ono što slijedi biti ono pravo. sigurno neće pravit procesore prema OS-u, nego će microsoft,apple, torvalds i ekipa raditi os prema čipu

17 godina
Windows 8 u 128 bita?

Da sve aplikacije koje ja koristim na x64 sedmici se instaliraju u x86 program & files, u x64 ništa dosad. Jedino što sam probao na x64 je crysis warhead sa patchem 1.1 i znam da i obični crysis ima x64 launcher, sve ostalo mi je x86.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Windows 8 u 128 bita?

1) Ovo mnogo liči na novinarsku patku.

Nezavisno od toga:

2) Neko je već pomenuo da 128-bitne SIMD instrukcije već postoje u današnjim procesorima =>   tu i tamo tih 128 bita dobro dođe; recimo, već je takođe pominjana kriptografija kod koje se standardno radi sa 128-bitnim brojevima; 64-bitna ALU može da sabere dva 128-bitna broja iz dva prolaza, a 128-bitna iz jednog => očigledan dobitak u performansama (doduše, u slučaju kriptografije, brže izvršavanje operacija nad 128-bitnim brojevima bi učinilo 128-bitne ključeve manje sigurnim što bi najverovatnije pomerilo standard ka 256 bita i opet bismo bili na istom).

3) Moguće je da bi prelazak na 128-bitne procesore otvorio neke nove mogućnosti, recimo da se za određene instrukcije 64-bitni operand (ili dva 32-bitna) kodira direktno u samu instrukciju tako da ih nije potrebno dohvatati po njenom dekodiranju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8 u 128 bita?

Ovo je turbo pojednostavljena verzija, samo da shvatite...

Procesor obrađuje riječi (word). 32/64/128 bita je duljina te riječi. Svaki takt on dohvati/izvrši/itd jednu riječ. 2GHz jezgra to obavi dvije milijarde puta u sekundi.

S 32 bita se može zapisati dva na tridesetdrugu različitih kombinacija (to je 4G odakle ograničenje za RAM).

S 64 bita dva na šezdesetčetvrtu (184 puta 10 na osamnaestu), itd...

Procesor ima određene instrukcije. One su npr. (ponavljam, pojednostavljeno za potrebe foruma...) dohvati podatak (koji ima npr. 32 bita), zapiši podatak na tu i tu mem. lokaciju (lokacija je zapisana s npr. 32 bita), zbroji broj koji imaš s brojem na određenoj mem. lokaciji, itd... Možda vam se instrukcije čine banalne, ali ukupno ih ima jako puno jer svaka instrukcija ima puno kombinacija sa uvjetima. S obzirom na to da se s 64 bita može izraziti jako jako JAKO jako puno instrukcija, nema potrebe da se koristi (vidi gore) 128 bita. Svako poduplavanje bitova daje mogućnost novih instrukcija i ne nekoliko novih nego na kvadrat novih. Tko zna kada će se svih 184*10^18 instrukcija smisliti.

Kada 64 bitni procesor radi s 32 bitnom aplikacijom sve je isto osim što prva 32 bita instrukcije ili podatka su ispunjeni nulama.

128/256 bitni pipeline na grafičkoj, 32 bitna boja i slične pojave nemaju nikakve veze s tim.

To je sve što mi se za sada da pisati.

http://kv43994.mybrute.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 23:36 (Kuv).

4 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8 u 128 bita?

Samo neka tehnologija napreduje nitko nas ne tjera cim dode novi os i novi hardver da isti dan kupimo!

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 u 128 bita?

128 bita je krajnje potrebno!!!

0 6 hvala 0
17 godina
neaktivan
doxy kaže...

al kaj je da je, faka tpretjeruju s tim glupostima

svakih 3 dana novi OS, i novi hardver, novo sranje bez kojeg drugo sranje ne radi, 10k mjesečno iz đepa od svakog korisnika PC bi trebalo izbijat po njihovom

idioti prokleti

Ma glupost.

Ja si cirka mijenjam PC svake 2 godine, i to samo i isključivo radi toga što se nekad zaigram.

Na poslu sam imao isti PC pet godina i radio sasvim OK, totalno sam bio zadovoljan.

17 godina
neaktivan
Windows 8 u 128 bita?

Kome se sad žuri na 128-bita, a niti 64-bita nije zaživjelo kako treba, a prošlo je 6 godina od 64-bita za x86 (AMD Opteron) i skoro 25 godina od pojave prvog 32-bitnog x86 procesora (ako ćemo uzet da je Intel 386 prvi)!??

I mi imamo neke principe! Ako vam se ne sviđaju, imamo i druge!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kakve sve gluposti ljudi mogu napisati u novinama i ostati živi!

Ok, razumjem da se autor ne kuži u internu arhitekturu procesora, što je to akumulator (AX, EAX, RAX), program counter (PC) i slično, ali bi trebao znati za Mooreov zakon i da se odnosi i na povećanje kapaciteta memorije (nešto ispod 1,4 puta godišnje), pa će od sadašnjih 4GB do 16EB koliko može adresirati 64-bitna arhitektura proci vise od 60 godina.

16-bitni Windowsi su zbog segmentnih registara bili u protected large modu zapravo 24-bitni i mogli adresirati 16 MB memorije.

Po Mooreu od 16 MB do 4 GB: 16*1,4^16,5=4096 MB dakle cca 16,5 godina, a sto je zivotni vijek 32-bitnog OS-a. Na 32-bitne Windowse smo prešli 1995, pa sad vidite grijesi li Mooreov zakon, a po njemu je zivotni vijek 64-bitnog OS-a 61 godinu (4*1,4^61,8= 4294967296 GB) .

Što se tiče brzine kod prelaska na više-bitnu arhitekturu na dobitku su samo algoritmi za enkripciju, dok je za 90% cjelobrojne aritmetike dovoljna i 16-bita, pa su i int i long tipovi i u 64-bitnim Windowsima ostali 32-bitni.

17 godina

Hehe tih 128-bit obicni korisnik nece vidjet minimalno do 2018 godine, bez ozbira kad ti Windowsi izadju. Govorim po prosjeku jer i sami kazu da 64 bitni Windowsi ce tek sad pravo krenut kod obicnih ljudi sa novim Windows 7. Osobno kupujem svake druge windowse i tako je najbolje, manje gnjavaze i placanja od software do hardwarea.

Imam WinXP koji imaju jos mnooogi, i sad kupim win7, a onda kad se oni srede sa win8 i 128 bita... ce proci neko vrijeme i onda se srede u verziji win9 i to lijepo kupim.

17 godina
neaktivan
Xanzzu kaže...

Jesi ikada koristio MAC? Jesi spreman platiti duplo više za Apple računalo? Windowsi trenutačno drže 92.77% tržišta dok MAC OS ima 4.59%. Sigurno je nekakva urota.

Jesam, povremeno i treba se naviknuti. Posto sam ga koristio premalo ne mogu tvrditi da li je dobar ili nije, ali posto svi koji imaju Maca (ima Macova i za 4-5.000 kn, to nije skupo) tvrde da je dobar onda im vjerujem. Isto pitanje vrijedi i za BMW-a i ostale aute. Nikad najkvalitetnije ne drzi vecinu trzista.

tnakir kaže...

Hyundai je medju top 10 pouzdanih auta na svijetu. Medju ostalim istocnjacima. BMW i Audi negdje daleko ispod 20-og mjesta :)

Eh moj tnakir. Jednog dana ces mozda sjesti u BMW ili Audi i shvatiti, do tada turiraj svoju Ladu i sanjaj o Hyundai Coupeu.

17 godina
neaktivan

Pa baš i ne tvrde. Moj prijatelj je baš ovih dana kupio najnoviji MBP i nije baš oduševljen, točnije, iziritiran je nekim stvarima.

Neke su stvari dobre, ali nakon svog i njegovog iskustva i iskustva nekih drugih ljudi (što uključuje profesionalne fotografe, dizajnere...) mogu samo konstatirati da je buka oko OSX-a i Apple te "kvalitete" daleko veća od one koju zaslužuje.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
neaktivan
Windows 8 u 128 bita?

Mislim da bi trebali pustiti Windowse 7 da se ukorijene, a ne već za četiri-pet godina napraviti sličan cirkus kao s Vistom. Nek' si uzmu vremena i nek' odrade posao kako treba, poput Windowsa 7.

Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su zakon! I AMD je to potvrdio.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 u 128 bita?

jos je prereno o tome razmisljati a kmali raspravljati...70% nas jos nije ni win 7 probalo a kamoli razmisljalo o win 8 na 128 bita...

http://grand-hercegovina.com/default.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gman kaže...

jos je prereno o tome razmisljati a kmali raspravljati...70% nas jos nije ni win 7 probalo a kamoli razmisljalo o win 8 na 128 bita...

Slažem se sa Gmanom, ali za sada samo ćaskamo (što bi bilo, kad bi bilo). Za takvu temu je još malo rano, iako sam ja za napredak i volio bih doživjeti da imam komp sličan onomu u Vojageru, samo na žalost imam osjećaj da se softwer brije više radi zarade nego radi kvalitetnog napredka. Tko preživi, pričat će, a mi možemo maštati i raspravljati kao što rekoh (što bi bilo, kad bi bilo).

17 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Bio si pametan pa si instalirao 32-bitne winse i onda kazes da ti ne citaju 4Gb, nego 3Gb rama.I naravno M$ kriv, zivio Apple!

Chill out.

Ako je tebi OS X kreativan, uzivaj u njemu.

Koliko je puta Apple najavljivao revoluciju, pa sipak!

Sve je to marketing, samo funboy-i to nemogu shvatiti..Izlanuo se

Malo čitaj s razumijevanjem. Na Mac koji sigurno već ima 3 godine, OS također  instalirao sam OS s jedog jedinog instalacijskog medija koji postoji, kliknuo 4 puta i radim. I onda dodao 2 GB RAM-a nakon godinu dana i sad imam 4 GB u stroju i OS vidi 4 i svi programi to mogu iskorisiti i nikakih dodatnih aktivnostima nema po tom pitanju - jednostavno radi. 32 bita, 64 bita? Jednostavno radi

Ti misliš da si ti genijalac kakvoga regija ne pozna jer eto znaš da 32 bitni windowsi ne mogu adresirati više od 3 gb. Baš ti je mudar savjet nema što. Pitanje je naravno zašto nemaju OS koji to riješava kao OS X - jedan medij, jedna instalacija.

Uostalom 64 bita je pogotovo tada (kada je Vista izašla), a i danas dodatna briga jer neke stvari ne rade.. Normalnom čovjeku koji nije život posvetio posluživanju kompjutera već očekuje od kompjutera da poslužuje njega nije prihvatljivo....

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Pa baš i ne tvrde. Moj prijatelj je baš ovih dana kupio najnoviji MBP i nije baš oduševljen, točnije, iziritiran je nekim stvarima.

Neke su stvari dobre, ali nakon svog i njegovog iskustva i iskustva nekih drugih ljudi (što uključuje profesionalne fotografe, dizajnere...) mogu samo konstatirati da je buka oko OSX-a i Apple te "kvalitete" daleko veća od one koju zaslužuje.

A taj tvoj prijatelj je The Referenca - kad on kaže da nije oduševljen onda je to mjerilo po kojemu bi se cijeli svijet trebao ravnati i reći "da, u pravu je onaj prijatelj od onoga Naxeema to je sve preuveličano i Mac je bezveze".

Nažalost Naxeem ti ne možeš po tom pitanju ništa konstatirati jer Mac gledaš samo na slikama i sve što znaš o njemu je - ništa.

Zato piši o Windowsima, Linuxu i čemu god želiš ali kloni se pisanaja o računalu o kojemu ne znaš ništa..

Doista, ovdje se ne može ozbiljno diskutirati jer se preslikava hrvatska stvarnost - o svemu govore svi a reference da o tome mogu govoriti su im nikakve, ali to nikoga ne spriječava da se prezentira kao "nezvisni stručnjak" i ako treba i u nacionalnom dnevniku će komentirati samo da mu daju mikrofon i kamere u facu...

17 godina
neaktivan

@onaj sa XOS avatarom: 4GB  rama ti ne moze prepoznati komp ako nemas 64bitni proc jer proc ne moze adresirati toliko memorije (kuzis, stvar je do hardvera, ne OS-a) tako da...

Koliko sam skužio što drugi pišu, 64 bitni procesori su tu već 10 godina, čuče u strojevima neiskorišteni... ili ih i OS ograničava.. Ma svejedno, činjenica da stvar ne radi fluidno kako bi trebala i kao što sam niže napisao da je pohvalno (barem) da kad staviš dodatnih 2 gb RAM-a da ti računalo ima 4 GB i da sve radi s 4 GB, a ne 3 kao što se dogodi na onoj drugoj platformi

Ustvari jedna sramota industrije, a to je i point mojeg komentara da se industrija pretvorila u obećanja za sutra (sve će biti super, samo kupite sve novo) a niti stvari od jučer ne može/ne želi riješiti kako treba

17 godina
neaktivan

Odlično za tebe! Platio si barem 2x puta više za laptop. 

Da, i? To ti je neki argument? Misliš da sam glup da ne znam da je 15.000 više od 10.000 ili 5.000? I da ne znam pogeldati na www.ve-mil.hr ili www.hgspot.hr ili uzeti Bug i pogledati što se nudi gdje?

Platio 2x više od čega? Od laptopa koji bi ti kupio sebi za raditi to što radiš (ako uopće nešto radiš na računalu?)

Daj objasni u čemu je sad moj problem jer sam kupio laptop za 2x više od laptopa koji bi ti kupio sebi.

I objasni još malo koliko me to čini glupim jer sam eto samo morao tebe pitati "hej Xanzzuu, gdje mogu kupiti 2x jeftiniji laptop" i ti bi mi dao besplatni savjet i živio bih nakon toga sretno do kraja života...

16 godina
Windows 8 u 128 bita?

Mislim da je ova rasprava izgubila smisao (ako ga je uopće imala).

Svi pljujete po tom Microsoftu, kako je 7ica samo pokrpana Vista s nekim novim mogućnostima, niste zadovoljni, okradeni ste... Nitko vas ne tjera da kupite iti jedan od spomenutih operativnih sustava, slobodno koristite XP/98/neki Linux.

Iako nezamislivo većini na ovom forumu, glavna namjena računala nije igranje. Iz tog razloga, nema smisla buniti se što jedan API poput DirectXa nije podržan u starijim verzijama OSa. Industrija igara samo je jedna mala grana u krupnom planu.

Microsoft je vodeći na području operativnih sustava, ali i šire. Razvili su cijelu .NET platformu kako bi olakšali razvoj aplikacija, dali Visual Studio Express besplatno kako bi svi mogli razvijati za njih. Najrasprostranjeniji su, a ljudi ih napadaju jer su svoj internet preglednik integrirali u svoj operativni sustav. Žale se jer svoj API DirectX ne integriraju u starije verzije OSeva...

Ukoliko vam ne valja ono što Microsoft radi, jednostavno se okrenite alternativama. Ljudima koji tamo rade u prvom je planu daljnji razvoj, ali dakako i zarada koja bi pokrila taj daljnji razvoj.

4 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Hrvoje.B kaže...

Da, i? To ti je neki argument? Misliš da sam glup da ne znam da je 15.000 više od 10.000 ili 5.000? I da ne znam pogeldati na www.ve-mil.hr ili www.hgspot.hr ili uzeti Bug i pogledati što se nudi gdje?

Platio 2x više od čega? Od laptopa koji bi ti kupio sebi za raditi to što radiš (ako uopće nešto radiš na računalu?)

Daj objasni u čemu je sad moj problem jer sam kupio laptop za 2x više od laptopa koji bi ti kupio sebi.

I objasni još malo koliko me to čini glupim jer sam eto samo morao tebe pitati "hej Xanzzuu, gdje mogu kupiti 2x jeftiniji laptop" i ti bi mi dao besplatni savjet i živio bih nakon toga sretno do kraja života...

ne, platio si 2 puta vise od laptopa istih karakteristika, ali drugih proizvodaca

17 godina
neaktivan
Windows 8 u 128 bita?

Ja samo ne znam zašto se u svakoj temi koja ima veze s Windowsima pojavljuju dosadni Apple i Linux fanatici?

everybody lies

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zale kaže...

Ako se sjećate microsoftove najave za win7 "...Operativni sustav će biti dostupan isključivo u 64bitnoj verziji....". Evo koliko ja znam dostupne su i 32bitne verzije! isto to je bilo i sa "okruglim" izbornicima....

Moje mišljenje je da su već sa win7 trebali povući granicu i izdavati samo 64bitne verzije jer onaj hardwere koji može izvoditi win7 bez poteškoća i jeste 64bitni. A sada ovo što je riječi o 128 bitnome sustavu mislim da je to još daleko..... Uostalom taj podatak nije potvrđen od microsofta a kamoli ostvaren.

Nije problem u hardware-u, nego u nepostojanju 64bitnih drivera za milion uređaja koji nisu procesor i matična ploča.

这是我的个性签名
15 godina
neaktivan
Hrvoje.B kaže...

Vidiš Apple ne koristi posebne blagoslovljene komponente. Oni, kao i drugi proizvođači poput Dell-a otkupljuju komponente od proizvođača. Jedina razlika je u logo-u. Ne u performansama. Nadam se da me pratiš do sada. Pošto očito preferiraš MAC OS mogao si kupiti laptop koji ima veći ekran, bolji procesor, više memorije ... itd. za iste novce i na njega instalirati MAC OS. 

A gdje si ti tu našao problem? Ti si sebi kupio laptop ne meni. Usput ja sam svoj platio 4199kn. HP 6735s možeš pogledati komponente slobodno, pa sada ti idi usporedi svoj MacBook pro sa mojim.

Recimo ovako. Ja ima dvije jednake jabuke. Jedna košta duplo više od druge iako su identične. Ti uzmeš ovu duplo skuplju i sada misliš da si faca. Nisi.

I nemoj 3 puta za redom postati imaš višestruko citiranje. A tvoja dva prijašnja odgovora neću ni komentirati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 13:30 (Xanzzu).
16 godina
virtualAThome kaže...

Jesam, povremeno i treba se naviknuti. Posto sam ga koristio premalo ne mogu tvrditi da li je dobar ili nije, ali posto svi koji imaju Maca (ima Macova i za 4-5.000 kn, to nije skupo) tvrde da je dobar onda im vjerujem. Isto pitanje vrijedi i za BMW-a i ostale aute. Nikad najkvalitetnije ne drzi vecinu trzista.

Eh moj tnakir. Jednog dana ces mozda sjesti u BMW ili Audi i shvatiti, do tada turiraj svoju Ladu i sanjaj o Hyundai Coupeu.

Ugrožen si s BMW-om i Audijem ,prije dva mjeseca pišeš o Macovima ko da samo njih imaš ,a tu sad ispada da si linuxaš i da baš nisi na ti sa OSX-om!!

Pitanje je sad imaš li uopće BMW ili Audi ili ga ko mnogi samo gledaš na slikama?!

Hrvoje.B kaže...

Doista, ovdje se ne može ozbiljno diskutirati jer se preslikava hrvatska stvarnost - o svemu govore svi a reference da o tome mogu govoriti su im nikakve, ali to nikoga ne spriječava da se prezentira kao "nezvisni stručnjak" i ako treba i u nacionalnom dnevniku će komentirati samo da mu daju mikrofon i kamere u facu...

Hrvatska stvarnost?! Daj molim te!!

Ja na poslu imam i MacPro i Windows PC ,radim na obadva paralelno i sorry stari ,ali 10 ,15 ili 20+ k kuna sigurno nisu vrijedni ,pogotovo kad vidiš koji je hardver instaliran!!

I daj klikni na višestruko citiranje ,a ne da ispisuješ pola stranice!!

I tema je o Windowsima ,koga vraga uopće Mac i Linux fanboyevi uopće imaju o tome reći ,osim očitog flameanja?!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
Windows 8 u 128 bita?

BS!

Nema 128 bita kad jos ni 64 bita nije standard.

Kad naprave prve windowse koji su 64 bit only, onda tek mora proci jos dugi niz godina i tek onda bi se moglo razmisljati o 128 bit OSu.

Zbog ovog sta MS nema "muda" izdati 64 bit ekskluzivni OS je i razlog sta nema podrske drivera za svakakvi hardware i zasto se i ne pisu tolki 64 bitni softwarei.

Ovog OS X manijaka...ja to ne vjerujem.

Citam mu postove i umirem od smijeha.

Ukratko on kaze: "OSX je zakon i sve jednostavno radi a vindouz nemoze iskoristit 64 bita !!!111 Ja instaliro vindouz (krivi) i nisam imo 4 GB RAMa!!!!!"

Uopce nema tragova suvislom argumentu. On jednostavno kaze da Windows nekaj nemoze iskoristit ili jednostavno kaze da je "smece" al argumentima ni traga. To je tako jer je on tako rekao i jer on ima OSX.

LOM!

- Psiho246
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Hrvoje.B kaže...

@onaj sa XOS avatarom: 4GB  rama ti ne moze prepoznati komp ako nemas 64bitni proc jer proc ne moze adresirati toliko memorije (kuzis, stvar je do hardvera, ne OS-a) tako da...

Koliko sam skužio što drugi pišu, 1.64 bitni procesori su tu već 10 godina, čuče u strojevima neiskorišteni... ili ih i OS ograničava.. Ma svejedno, činjenica da stvar ne radi fluidno kako bi trebala i kao što sam niže napisao da je pohvalno (barem) da 2.kad staviš dodatnih 2 gb RAM-a da ti računalo ima 4 GB i da sve radi s 4 GB, a ne 3 kao što se dogodi na onoj drugoj platformi

3.Ustvari jedna sramota industrije, a to je i point mojeg komentara da se industrija pretvorila u obećanja za sutra (sve će biti super, samo kupite sve novo) a niti stvari od jučer ne može/ne želi riješiti kako treba

Kolko *ranja u jednom postu....

1. 64bit procesore koči OS? Koji OS? Aj mi reci koji x64 OS ograničava 64bit procesore??? Gore si negdje reko da su Windowsi 64bit od Viste. Vidiš da nemaš pojma. 64bit su od XP Pro x64.

2. Ako imaš 4 GB rama i 32bit procesor, tih 4 GB NIKAKO ne možeš koristiti, čak ni na Macu. Malo pročitaj osnove informatike da bi znao zašto! Druga stvar ako OSX maže oči korisniku i prikazuje da se 4GB KORISTE a ne samo prikazuju na 32bit procesoru (velika je razlika imeđu koristiti i prikazati!)

3. Apple je puno bolji... Smijeh

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
17 godina
Windows 8 u 128 bita?

Fascinantno da nitko nije ovo registrirao

"Morgan je naglasio da razvija binarnu kompatibilnost instrukcijskog seta IA-128 s postojećim IA-64..."

Izgleda da vecina tu ni nema pojma sto je IA-64 i gdje se koristi, tj. u kojim procesorima... IA-64 nije u stolnim procesorima, to je za serverske procesore, tj. itanum arhitektura. Ono sto je u A64 i Core i srodnim stolnim procesorima je tzv. x86-64 a to su dva razlicita svijeta. Isto tako, IA-64 windowse se ne moze instalirati na x86-64 procesore i obrnuto. To je jednostavno drugacija arhitektura.

I sada je na vidim sto je tu kriminalno/nevjerojatno/nemoguce ako MS razvija podrsku za IA-128 procesore, koji ce ocito biti nasljednici IA-64 procesora i kao takvi se koristiti u serverima? U serverskoj i high performance domeni su 64 bita bili normala dok su na stolovima ljudi imali 386ice. Windowsi 8 ce doci, mozda ne pod tim imenom, mozda da. Nije bitno, no ima jos jedna caka. Tijekom razvoja se ta jezgra "rastavi" na 2 grane, desktop (vista npr.) i server (Win2008 server). Stvarno ne kuzim galamu i paniku zato sto ce npr. server verzija win8 imati podrsku za serverske 128bit procesore...

Sto se mac-ovaca tice, samo se i dalje zakapajte u svoje flame warove. Da je taj OS tako dobar ne bi imali potrebu hvaliti ga, ili vidi vraga, imali bi sto raditi na njemu umjesto da flame-ate okolo po bilo cemu sto nije mac. I to sto win useri pljuju po windowsima, pa naravno da pljuju, nista nije savrseno, samo sto mi nismo ta racunala platili kao suho zlato pa se ne moramo uvjeravati da je bolje nego sto realno je. Npr. ako nista drugo da sam mac-ovac pljuvao bi sto na mac-u nema igara, a apple se bas i ne trudi da to promjeni, kao sto i slika dolje pokazuje. A o onome da mac nema problema oko 4GB memorije... Ajde se malo educirajte... To sto OS moze reci da komp ima 4GB ne znaci da i koristi tih 4 GB. I 32bit Vista sa SP1 kaze da je u kompu 4 GB, a ne 3.25 GB kao cista Vista ili XP. A ako cemo o kompatibilnosti mac-ovci bolje da se sakriju pod klupu, nije se jednom desilo da je upgrade mac os-a onemogucio pokretanje dobrog dijela starih aplikacija...

mac vs pc mac vs pc
Moj PC  
6 0 hvala 3
17 godina
neaktivan

Daj mi link na taj laptop koji ima iste karakteristike kao moj MacBook Pro i da košta 2x manje. Naravno, da je Mac i da pokreće OS X jer karakteristike nisu oni beskorisni brojevi koji tebe uzbuđuju i želiš njima dokazati da imaš najjačau konfu u susjedstvu, veću od frendove. To ustvari nisu karakteristike računala, to su samo inžinjerski pokazatelji hardvera, a kako nitko normalan ne kupuje hardver (osim trgovci koji dilaju s opremom), već alat za rad - nisam baš siguran da ćeš mi moći poslati taj link...a link na hardverske karakteristike me baš i ne zanimaju, pošalji ih u HGspot

Iste karakteristike moraju uključiti OS X, Keynote, iPhoto itd i naravno bez virusa i bez instalacija drivera, bilo da ukopčam neku novu kameru, disk ili fotoaparat. I još bi ti bio zahvalan da mi daš link na takvu konfu od prije 5 godina, jer otprilike toliko već imam instant desktop search, 3D GPU pogoni sučelje, widgets... A možeš u to dodati i isprintati Blue Screen of Death, tolik oda ga imam pri ruci i svakih malo stavim pred monitor toliko da se mogu poistovjetiti s tvojom 2x jeftinijom i moćnijom konfom

I onda mi još daj i link na taj laptop istih karakteristika po 2x jefintijoj cijeni u kojemu kada odvrtim Keynote prezentaciju ostavim dojam profesionalca a ne tehnogogije 2D prezetnacija od prije 10 godina..

I da, za kraj, taj tvoj laptop istih karakteristika mora barem svake 2 godine dobiti novu nadogradnju OSa koja je i do 20% brža na istom hardveru (ne da čkem 7 godina da se pojavi novi OS)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice