Ubuntu 10.10

poruka: 196
|
čitano: 67.242
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ubuntu 10.10".
16 godina
neaktivan
RE: Ubuntu 10.10

http://www.ri.linux.hr/?p=377

Riječka podružnica HULKa i Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci pozivaju vas na OpenClass UBUNTU 10.10 INSTALLFEST InstallFest (kompozicija riječi installation i festival) je općenito događaj na kojem se ljudi okupljaju i vrše masovne instalacije određenog softvera, najčešće neke od distribucija Linux operacijskog sustava, i to na prijenosna računala zainteresiranih-

InstallFest će voditi Vedran Miletić i Domagoj Margan, u utorak 26.10.2010. u prostoriji 101 na Odjelu za informatiku (gornja zgrada Filozofskog fakulteta u Rijeci,Omladinska 14) s početkom u 13 sati.

Za ovaj put, naš je moto “što više egzotičnog hardvera, to bolje” Šalu na stranu, slobodno donesite kakav god laptop imate, pokušat ćemo učiniti da sve proradi. Ubuntu podržava većinu danas dostupnog hardvera, ali neki uređaji zahtjevaju malo dodatnog podešenja. Za to ovakvi događaji i služe. Nadamo se vašem dolasku!

Ja bi došao da je zblizu mene :)  sretno vama ostalima 

Ubuntu 10,04 (Lucid Lynx) , ako želite naučiti o linuxu posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.10.2010 12:46 (linuxuser).
16 godina
protjeran
M_dipl. kaže...

I, sve u svemu, kakva je nova verzija (generalni dojam)? Ja čekam da se srede početni bugovi pa ću ga stavit za jedno mjesec dana, kako to uvijek i biva...

meni je odlicna,al dobro meni je svaki takav jer programe koje koristim lagano slozit 

nikad nisam imo problema sa mrezom ili vec sa kojim drugim stvarima koje muce neke druge korisnike

ak me do sada nest zezalo bila je moja krivica

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina

Meni je frend donio laptop s pokvarenim cd rom-om da mu formatiram i stavim win xp, ali pošto je instalacija usb-om prošla loše (more errora) stavio sam mu novi ubuntu da ima bar privremeno..

Laptop je prastari IBM Thinkpad r50e, sve je proteklo savršeno.. svi driveri su odmah šljakali bez dodatne instalacije, čak i wireless s kojim sam dosta puta znao imati problema na starijim verzija ubuntu-a, uvijek su trebali dodatni driveri.

Zna netko kad izlazi novi Mint? Vidio sam na stranicama da je trenutno RC.

When night falls, she cloaks the world... In impenetrable darkness. A chill rises from the soil and contaminates the air... Suddenly.. life has new meaning..
14 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10

Mogu vam reči da je ubuntu 10.10 dobar(nije loš) stavio sam na "try it" i meni je ok ali dosta komplicirano...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10

Da se mogu igrati sve igre na Ubuntu,windowsi bi odmah propali.Ja se prebacio na ubuntu jer mi je na windowsima veza štekala svakih sat vrimena a jako mi je bitno da ne šteka veza jer skidam full hd filmove od 15gb i ubuntu je došao ko Isus na križu

Kakav pastir,takvo stado.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ubuntu 10.10

Evo gledam bas malo novi mint i cini mi se da cu na njega prec ima 

stvarno zanimljiva rjesenja

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tinča14 kaže...

Mogu vam reči da je ubuntu 10.10 dobar(nije loš) stavio sam na "try it" i meni je ok ali dosta komplicirano...

Prije bih rekao, drugačije (nego ono na što si navikao), nego komplicirano...

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Tinča14 kaže...

možda ima fetiš na viruse i ostale gamadi pa mu je neobično tj kompliciranoBelji seJUST KIDDINGSmijeh

16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Tinča14 kaže...

Slažem se. Meni nije bio nei problem preć na linux, pošto sam zao da je drugačiji, ali nekom tko je cijeli život na Windowsima, to može bit problem, prvensveno jer se sve svodi većiom na terminal, kji obični korisnici neče razumjet. Onda, update je drugačiji, kompletan način na koji radi je drugiačiji, pa treba privikavanja, ali ako nešto evalja tu ti je zajednica.

arijearius kaže...
1domagoj1 kaže...
Tinča14 kaže...

možda ima fetiš na viruse i ostale gamadi pa mu je neobično tj kompliciranoBelji seJUST KIDDINGSmijeh

Ima i linux viruse. Najlakše ti je napisat sam svoj i onda isprobat. Ono što će se desit bit će čudo.

Uglavnom ne bježe ljudi od Windowsa jer imaju puno virusa, ima linux i drugih kvaliteta.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
17 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10

Probaj iskompajlirati i pokrenuti:

#include <unistd.h>

int main()
{
    while(1) fork();
    return 0;
}

Eto ti virus. LOL.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

#include <unistd.h>

int main()
{
    while(1) fork();
    return 0;
}

Eto ti virus. LOL.

No THX.

Već sam se shebo jedanput, sa svojim virusićem(pratio sam neki tutorial, onda sam sve to lijepo napravio, nešto malo dodo s drugog tutorial, i ošlo sve  tri pm. Uglavnom izgledalo je ovako: Disk Check-Error-Unable to boot- System Files Deleted- Mssing files:93...

17 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10

Ovo je bilo sarkastično... Nije ti to nikakav virus, jedino kaj ti se dogodi, zamrzne ti se komp... jer kao što vidiš, fork() funkcija se vrti u beskonačnoj petlji, a fork() inače stvara novi proces (child process) koji je identična kopija pozivajućeg procesa (parent process) uz neke sitne razlike, da sad tu to ne objašnjavam, prouči si ovo.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Ovo je bilo sarkastično... Nije ti to nikakav virus, jedino kaj ti se dogodi, zamrzne ti se komp... jer kao što vidiš, fork() funkcija se vrti u beskonačnoj petlji, a fork() inače stvara novi proces (child process) koji je identična kopija pozivajućeg procesa (parent process) uz neke sitne razlike, da sad tu to ne objašnjavam, prouči si ovo.

Ne radi to više od ne znam kojeg kernela.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
17 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...
1domagoj1 kaže...

Ne radi to više od ne znam kojeg kernela.

Ja imam ovaj, pa mi se smrzne sve...

2.6.31-22-generic

16 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10

Ja imam 2.6.35-22.

U čemu je razlika?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

#include <unistd.h>

int main()
{
    while(1) fork();
    return 0;
}

Eto ti virus. LOL.

barem da se svi zločini ovog svijeta svedu na uploadanju virusa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 18:52 (arijearius).
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

#include <unistd.h>

int main()
{
    while(1) fork();
    return 0;
}

Eto ti virus. LOL.

Isprobao sam ono gore i radi :D sve zblesira i terminal nije od koristi a i malo sam pričao sa prijateljem koji zna dobro programirati. U linuxu tj u kernelu postoji sigurnosna mjera protiv forkbombi ali su po defaultu isklučeni. 

http://rg03.wordpress.com/2007/05/12/limiting-the-number-of-user-processes-under-linux-or-how-i-learned-to-stop-worrying-and-love-the-fork-bomb/

Ubuntu 10,04 (Lucid Lynx) , ako želite naučiti o linuxu posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com
16 godina
neaktivan

Čini se da će se Canonical idučom verzijom ubuntua 11.04 odreči Gnomea i priječi na Unity. Gnome se bude i dalje dao provuči iz repozitorija ali će Unity biti default grafičko sučelje, nadam se da znaju što rade.

http://www.linux.hr/modules/news/article.php?storyid=2941

17 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10

bug1:  svako malo mi se događa: kad iskoči ono za upisivanje passworda, upisem pass i stisnem 'Authenticate' i ništa se ne dogodi. onda zatvorim taj prozor i dalje ide normalno :S

bug2:  igrao sam 3d chess, i kad sam izasao iz njega sve se zamrznulo. mogao sam micat mis, ali nista nije reagiralo. mogo sam uc u terminal i restartat.

bug3:  nakon instalacije nvidijinih drivera, spash screen na pocetku izgleda sj*bano.

valjda ce fixat

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
linuxuser kaže...

Čini se da će se Canonical idučom verzijom ubuntua 11.04 odreči Gnomea i priječi na Unity. Gnome se bude i dalje dao provuči iz repozitorija ali će Unity biti default grafičko sučelje, nadam se da znaju što rade.

ja sam si ga sad stavio bas da vidim....i izgleda odlicno,ali ja sam naviknut na desktop pa je malo cudno,al dobro

to je zapravo kao netbook verzija samo na 11.04 nece imat ovalj Bar tako velik i bit ce jos nekih promjena 

i da nije bas namjenjeno 4:3 monitorima (malim ;(

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 15:51 (hrvatskafarkasevec).
16 godina
neaktivan
nadimak888 kaže...

bug1:  svako malo mi se događa: kad iskoči ono za upisivanje passworda, upisem pass i stisnem 'Authenticate' i ništa se ne dogodi. onda zatvorim taj prozor i dalje ide normalno :S

bug2:  igrao sam 3d chess, i kad sam izasao iz njega sve se zamrznulo. mogao sam micat mis, ali nista nije reagiralo. mogo sam uc u terminal i restartat.

bug3:  nakon instalacije nvidijinih drivera, spash screen na pocetku izgleda sj*bano.

valjda ce fixat

bug1: kad ti se to dogodi  šta radiš ??

bug2: na takve stvari se treba naviknuti  :)) ništa čudno 

bug3: hm što je tu shebano ? di je slika? ili tak nešto da se vidi na što misliš.

17 godina
neaktivan

1. kad skidam software iz ubuntu software centra, ili kad mjenjam neke postavke.

2. ok, to je do nvidie izgleda.

3. kad se loada ubuntu ili kad gašam pc... ispod toga iskacu neke poruke,font prevelik i kao da ode "preko" ekrana, nemozes cjelo procitat. nije da me smeta ali ipak je bug :D

16 godina
neaktivan
nadimak888 kaže...

3. kad se loada ubuntu ili kad gašam pc... ispod toga iskacu neke poruke,font prevelik i kao da ode "preko" ekrana, nemozes cjelo procitat. nije da me smeta ali ipak je bug :D

Imaš u repozitoriju program koji se zove startup-manager instaliraj ga preko ubuntu software centra ili upiši sudo apt-get install startup-manager, nači čes ga na System/Administration/startup-manager

Kad ga pokreneš moči čes podesiti rezoluciju gruba i splashscreena probaj to poštimati i onda restart

16 godina
neaktivan
linuxuser kaže...

e pa hebo ima je sve odreda, prvo dovedu taj glupi unity, dovedu puno bugova, a onda kažu da nema više gnomea, da će ostat na tom glupom bugovitom smeću.  Jedan od najžalosnijih poteza godine.

hrvatskafarkasevec kaže...
linuxuser kaže...

ja sam si ga sad stavio bas da vidim....i izgleda odlicno,ali ja sam naviknut na desktop pa je malo cudno,al dobro

to je zapravo kao netbook verzija samo na 11.04 nece imat ovalj Bar tako velik i bit ce jos nekih promjena 

i da nije bas namjenjeno 4:3 monitorima (malim ;(

Izgleda odlično, al je to sve šminka.

sažmimo to u jednu malu priču.

Jednog dana jedna mala budala, vidjela je kako unity izgleda super i odma je otišla nadogradit ubuntu 10.04 nrx, na 10.10 nrx. Kada se sve zavvršilo, za otprilike pola godine, sve je počelo radit. Ali unity se nije činio jako funkcionalan. Svaki put bi mu trebalo 2 sekunde da se pokrene, ponekad bi zamrzno ekran, a najviše boli to da se na desktop ne mogu stavit ikone. Tako je jedno lijepo sučelje postalo pravi kaos. U nadi da će nekako uspit doć do skrivenih mapa, pošto nigdje nema preglednika datoteka kako je prevedeno, budala je poludila.  Napokon kada je shvatio da postoji način kako doć do skrivenih mapa, bio je oduševljen, ali maleni ekran malenog netbook, sada je bio još manji, a stranice u browseru su bile sporije, sve je štekalo, a najviše živcira to da se sve odvodi u unityu, tj.  na desktopu, a ne preko preglednika datoteka.Isto tako, skužio je da  ima dvije trake s programaom, tako da ga može zatvorit na dva načina, ali WOW efekt je splahnuo, kada je to još više umanjilo ekran. Sučelje izgleda neispolirano, i umjesto tipičnih kategorija, sve je podjeljeno u šesto glavnih, a taj poredak je šrot. Premda je tu instalirane aplikacije, ništa ne pomaže. U nadi da se to može riješit logout se, i onda išo promjenit radno okruženje. Ali ni k od radnog okruženja. Pa nakon pol dana traženja, i klanja bugova, napokon je našo gdje se to podesi, zatim prebacio na 2d sučelje i bio miran, ali u 2d sučelje su nakrndali elemente desktop sučelja, pa je otišo na desktop verziju, ali u desktop verziji sve radi na principu na kojem radi unity. Dakle ako stisne maximize, otiće mu preko donjeg taskbara, kojeg unity nema. Nakon svega toga, probao je vratiti 10.04, ali nije uspio, mogao je samo prokleti dana kada su kreirali Unity.

Eto ukratko što mislim o Unityu. Neto najgore što postoji.

EDIT: Molim modove da ignoriraju ovaj post, ako je moguće.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 20:39 (EVO).
16 godina
Ubuntu 10.10

Kad dođe unity idemo svi na debian :)

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
xxxxx kaže...

haha ja sam si mislio mandrivu il suse,a mogo bi i debian nisam ga jos probo

16 godina
xxxxx kaže...

Ma debian je jako sličan ubuntu-u (tj ubuntu je derivat debiana) samo što se na njemu nalaze starije verzije programa (zbog stabilnosti, zato je uz red hat dosta popularan za servere). Jedino ponekad zna biti zajebancije oko podešavanja drivera za grafu i sličnih stvari (u reprizitoriju nema zatvorenih programa, sve je open-source, može se uz malo muke ubaciti :) ).

Mandrivu nisam probao ali čujem da je ok distra, a openSUSE (inače se SUSE plaća, pa ćeš ako budeš se prebacivao vjerojatno na openSUSE) je vjerojatno najbolja KDE distra koju sam probao (uz arch s kde-modom).

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
17 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10

Ma kakvo prebacivanje, kakav KDE, kakav Unity, tu je Gnome 3! Već se dvije godine razvija i opet je odgođen izlazak... ima da bude ko bubica dobar (ne nisam ga probal i ne budem do službenog izlaska :P).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
xxxxx kaže...
xxxxx kaže...

Ma debian je jako sličan ubuntu-u (tj ubuntu je derivat debiana) samo što se na njemu nalaze starije verzije programa (zbog stabilnosti, zato je uz red hat dosta popularan za servere). Jedino ponekad zna biti zajebancije oko podešavanja drivera za grafu i sličnih stvari (u reprizitoriju nema zatvorenih programa, sve je open-source, može se uz malo muke ubaciti :) ).

Mandrivu nisam probao ali čujem da je ok distra, a openSUSE (inače se SUSE plaća, pa ćeš ako budeš se prebacivao vjerojatno na openSUSE) je vjerojatno najbolja KDE distra koju sam probao (uz arch s kde-modom).

ma ja to vec godinama pricam da cu ic na suse il na neku drugu 

pa najdalje sta sam ostiso je mint : )

neda mi se kad mi netreba nest posebno bolje

17 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10

unity će biti kad bude gotov, a mark se samo nada da je to kod sljedećeg izdanja. ali linux je uvijek bio konfigurabilan, staviš si gnome ili nešto treće prije nego kažeš kernel. odluka jeste riskantna, al što bi rekao ćiro sine, sreću treba isprovocirati

link

JA:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice