Stigao Raspberry Pi 2

poruka: 340
|
čitano: 112.821
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stigao Raspberry Pi 2".
17 godina
Re: Stigao Raspberry Pi 2
izzy007 kaže...
U ovoj priči oko potencijalnih uređaja nije bitno koji je jači (cpu, ram) već tko ima bolju SOFTWARE PODRŠKU. Ako nema službenog OpenEleca (Kodi) za taj box onda je to za mene beskoristan uređaj. Ovisiš o milosti jednog ili dva lika koji će prilagoditi os da radi na tom uređaju. Znači podrška je nikakva.

Upravo to, support je uvijek važniji od hardwarea.

Bez supporta imaš ciglu za pridržavanje vrata

15 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Razmišljam da kupim jedna komad da uštedim na struji zbog desktop računala. 

Koristio bi se za kao platforma za gledanj filmova na tv ( trenutno monitor ), pjesme i najbitnije torrenti

Koliko sam primjetio može gurati full hd na 1080p pa neće biti problem sa ripanim, isto tako primjetio sam da ne može unutarnji hdd nego treba vanjski

Ono što mene interesira

1. kako će se dobiti windows 10 beplatan, da li će to biti puna verzija ili slabija i dobivat će se prema serijskom broju ili, da li treba račun za to 

2. koja stranica bi bilo najjeftinija, uzeo bi rppi2, kučiste i napajanje, da li je tko uzimao sa ove stranice http://uk.rs-online.com/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Imas HDMI na njemu i nema vga ili dvi. Spojis externi usb disk i peglas, mozes torrent koristit ili jednostavno streamas filmove i serije s neta tak da ne moras nist skidat. Kvaliteta streama za gledat hd na monitoru je dovoljno dobra.

Windowsi budu valjda free i ista bude ko na kompu ali rpi nije jak ko pravi desktop tak da ne treba ocekivat nesto previse. Mogel budes dici windoze, pisat txt, surfat i ono nekaj naj osnovnije.
Taj uk.rs je prva ruka i vjerojatno jedan od jeftinijih. Mozda ima i jeftinije ali ak ti se nije sila ciganit za par kuna onda naruci od njih.
10 godina

Unutarnji HDD trazi specifican prikljucak pata/sata a R. Pi ima samo USB (zato treba vanjski HDD).

Zaboravi na win 10, koliko sam ja citao to ce biti totalno okljastrena verzija, ne moze se usporedjivati sa onom za PC platformu

Preko RS-a moras ici na hr.verziju gdje ti ispadne skuplje (kad uracunas PDV+dostava) nego npr. sa https://www.modmypi.com/

10 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Sto sve od funkcija radi preko CEC-a? Konkretno ako netko zna za Panasonic VieraLink.

0 0 hvala 0
17 godina
Meni na samsungu radi sve od funkcija a pretpostavljam da je na panasonicu isto tak.
Znaci sve radi sve tipke i sve funkcije i sve kaj ti moze pasti na pamet to mogu s daljincom. Za pisat koristim app Yatse jer pikat slovo po slovo s daljincom je debilana.
10 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Super..nadam se da je tako i sa Panasonicom :)

Planiram si piknuti RP2 i zamaskirati ga negdje pored rutera, hdmi na receiver i to je to..a sve povlaciti na nas-a. Neka radi 24/7 i uvijek je dostupan svima za gledanje. Na njega bi stavio samo Kodi, ostalo mi nista ne treba..cisti play vecinom hd materijala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

vidim da treba kupiti još memoriju. Predlaže se 8GB. Zar to ne bi bilo pre malo za neki os tipa i ako se poslije stavi win 10 ili linux min. 

Jer je problem što bi mi bio za torrent 24 sata, te gledanje filmova na tv/monitor možda internet i ništa drugo

windows 10 minimum je 16 GB dok linux 10 GB ako se ne varam, da li ide bilo koja memorija tipa sa nabave

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
@robee1
Ja imam Panasonic G30. Kad upalis Rpi2 i kad se boota u kodi interfejs na daljincu od Tv-a stisnes tipku VieraLink. Ponudit će ti dostupne uređaje. Odabereš Media Player ili što ti već bude pisalo i time si upario daljinac sa Rpi2. S daljincem možeš sve. Strjelicama se krećeš po izborniku. Tipka Back/Return ti je za izaći jedan korak unatrag. Tipka OPTION simulira desni klik miša. Četiri "pofarbane" tipke (crvena, zelena, žuta, plava) su šortkati za Video, Slike, Glazbu ako se ne varam. Jedino još nisam prokljuvao što simulira Home tipku da ne moram X puta klikati Back već da odmah izleti u početni ekran u Kodiju. Super su mi i tipke na dnu daljinca za Play, Stop. Kad gledaš film stisneš Play da bi pauzirao isti. Opet stisneš i film se nastavlja. Kad klikneš stop film se zaustavlja i vraća te u kodi izbornik.
14 godina
@Jim Carrey.
Da se ne zezneš kao ja. Uzeo sam samsungovu karticu microSd od 16Gb. Zglavnom čitajući forume ako je istina MicroSd kartice dosta često odlaze. I moja je meni počela stvarati probleme. Ja sam uz MicroSd uzeo i Usb 3.0 stick te sam po uputama na sd karticu stavio dio os-a, a na usb drugi dio. Na usb se sve zapisuje. Usb služi kao radna memorija. Time ćeš produljiti vijek trajanja microSd kartice. Probingaj kako se boota sa usb-a i bit će ti jasno o čemu pričam. Jer sad što god skidam ide na usb. Navodno micoSd kartice ne vole kad se po njima puno piše i briše. Za takve stvari tu je usb stick koji je puno robustniji. Osim toga na ovaj način ćeš nakon upgrejda na novu verziju OpenEleca sačuvati sve postavke i nećeš morati na novo instalirati.
15 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Išao bi pokraj vanjski hdd. na kartici bi imao samo OS i program ( tipa media player pjesem i video te browser ) ništa drugo. Makar nije problem instalirati i na vanjski hdd programe i sve što treba. Samo ne znam koliko mi treba GB za OS. Ove koje preporuča Pi vjerojatno ide na tih 8GB ne znam koliko će trebati win 10 pa da ne kupujem bzv više puta. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Jel moguće na neki način osposobit skype videopozive na ovom čudu?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

@izzy007

Hvala za info :)

Mislim da bolji player za tu lovu ne mozes kupiti...a bome ni za dosta vise (android box jos uvijek ima djecijih bolesti a od nesto boljih plajera jos nisam naletio na neki koji vrti Kodi, bilo bi odlicno da postoji nesto tipa WdTV sa Kodijem...).

0 0 hvala 0
14 godina
robee1 kaže...

@izzy007

Hvala za info :)

Mislim da bolji player za tu lovu ne mozes kupiti...a bome ni za dosta vise (android box jos uvijek ima djecijih bolesti a od nesto boljih plajera jos nisam naletio na neki koji vrti Kodi, bilo bi odlicno da postoji nesto tipa WdTV sa Kodijem...).

Samo moraš znati da ARM ima svojih ograničenja. NAvodno Dolby i DTS stvaraju probleme na ARM arhitekturi. Također neki stream-ovi ne rade na ARM arhitekturi. Ali budući da ja koristim PULSAR (radi savršeno), Genessis (radi savršeno), iz Phoenix addona NHL (radi savršeno), meni druge stvari niti ne trebaju. Osim možda poštenog NBA addona. NBA on demand je prestao raditi. Vidim da je kolega sa foruma složio svoj repozitorij sa addonom za NBA pa ga idem upravo testirati. Ako to bude radilo ok onda imam sve što mene zanima.

10 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Play cu raditi iskljucivo i samo sa NAS-a...jedino me taj passtrough muci :( ..za sada mi je dosta dts i dolby.

0 0 hvala 0
14 godina
Stigao Raspberry Pi 2

gdje je sada trenutno najeftnije za kupiti rb pi 2 ?

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

Pogledaj prethodnu stranicu.

BTW u čemu držite RP2? Na otvorenom ili ste napravili kutijice od kartona?

15 godina
neaktivan

ja sam uzeo ono plasticno s ebay-a

15 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

Aliexpress bi ja reko, nade se za 38 dolara, jos kako mozes skupit 5 dolara bon (cesto se dijele) taman tridesetak, ja sam jos ovog zamolio da napise 20 dolara na box da ne placam cainu, prekjucer doslo :) moj 4. pi svaki ima svoju ulogu :D

mojpismonosa
16 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Za šta točno koristiš 4 komada? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Jel tko naručio odavde?

http://www.hr.galagomarket.com/index.php

Izađe 328 kuna zajedno s poštarinom od 5 eura, što i nije tako puno.

Edit: ok, sad sam prolistao temu i vidio da su neki kupili preko galago shopa, koliko ste čekali dostavu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 22:15 (crozoki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Val kaže...

Za šta točno koristiš 4 komada? :)

Ovako, lazem. 3 rpi, 2 x rpi 2, 1 x rpi 1, 1 x banana Pi

Banana pi mi sluzi kao NAS (sata + napajanje za disk + gigabitni LAN)

i nonstop je "online", disk se pali samo kad treba (3.5'' 2TB stari WD Green)

i kao ruter jer zapravo se spajam na tetkin wireless (naravno s dozvolom)

od kad sam kao student u garsonjerici. Taj isti banana Pi mi je i za WOL,

da kad trebam izvana se spojit na komp (Noip + SSH, pa probudis komp i eventualno team viewer).

Takoder za torrentanje. Zbog njega sam izbacio disk iz racunala i sad komp radi doslovce pasivno

(SSD + NH-D15 bez venta + 4790K, bez grafulje jer mi ista ne trebam, napajanje evga koje radi

u hibridnom modu, 850W da ima puno overheada da se vent nikad ne pali, i usitinu ne pali se, opticni nema).

Jedino kaj me jos zeza je kaj mi je maticna u banani moram je reklamirat a nemrem sad dok traju ispiti.

i da dabe mi je bio taj gigabitni kad je sve to jos uvijek prikopcano na 100mbit switch.

Ima puno prostora za upgrade.

rpi 2 mi jedan sluzi kao airplay, streaming server, rpi 1 mi sluzi za razlicite modele,

konkretno isprobavanje servo motora itd, on the go. konkretno potencijal tog prvog rpi 2 je

neiskoristen dok ovaj banana pi radi 24h dnevno i sve zivo nakrcato na njemu xD

drugi rpi 2 sam uzeo da mami slozim kakvo racunalo za rad u kakvom

"ofisu" + gledanje filmova.

Kad za ovo prvo slozim kakvo kuciste javim i postam slike, mozete mislit kak gadno izgleda

plocica sa 4 kabla ustekana (Wifi koji prima signal, SATA koji mi je za mass storage, LAN kabl

koji ide u neki prastari cacin dlink 9 port 100Mbit switch, s tim da je napajanje za 3.5 inca disk

posebno + posebno napajanje za bpi, konkretno stari punjac od ipada)

ukratko, NAS, media server, on-the-go equipment check, i uredsko racunalo

to su moji PIjevi.

mojpismonosa
16 godina
crozoki kaže...

Jel tko naručio odavde?

http://www.hr.galagomarket.com/index.php

Izađe 328 kuna zajedno s poštarinom od 5 eura, što i nije tako puno.

Edit: ok, sad sam prolistao temu i vidio da su neki kupili preko galago shopa, koliko ste čekali dostavu?

Ja sam narucio i stiglo je u roku 5 dana cini mi se sa vikendom. Uglavnom brzo je došlo.

Najbolji program za zaradu na internetu -> https://outloud.us/landingpage/8192
14 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

ups ja sam mislio da se može instalirati android na ovo... evo stigao mi je i skinio sam NOOBS i u njemu trebam odabrati koji OS - jel imate prijedlog koji bi bio najbolji za gledanje video i surfanje netom?

0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
1 0 hvala 5
16 godina

Neradi vise stranica?

17 godina
neaktivan
DommY kaže...

Neradi vise stranica?

https://dev.windows.com/en-US/iot

Yes, I work for Microsoft!
16 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Hvala, nasao sam kasnije ali vidim da je potreban W10 preview za instalaciju, a ja sam jos uvijek na 8.1.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DommY kaže...

Hvala, nasao sam kasnije ali vidim da je potreban W10 preview za instalaciju, a ja sam jos uvijek na 8.1.

Instaliraj W10 TP u VM ili boot from VHD.

Yes, I work for Microsoft!
16 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Danas sam instalirao kodi na raspberry pi i pogledao po prvi puta video tj dvije epizode serije. A ovo sa w10 cu ostaviti za neki drugi dan. Mogu reci da mi se zaista svida kako radi.

Imam nekoliko pitanja:

1. za ovaj put titlove sam skinuo na laptopu, pa sam zajedno sa serijom prebacio na stick kojeg sam ubacio u raspberry i onda gledao na TVu. Pitanje, da li je moguce naci i skinuti titlove nekako a da nije kao sto sam ovaj put radio preko laptopa?

2. da li se moze instalirati jos jedan OS uz kodi, recimo da bude dual boot i da imam utorrent pa da mogu skidati i sve raditi na tvu bez potrebe da prebacujem sa stickom?

To je to za sad, kad se sjetim jos kakvih pitanja budem napisao. 

Hvala unaprijed na odgovoru!

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice