Skupi Microsoftovi tableti

poruka: 90
|
čitano: 15.572
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Skupi Microsoftovi tableti".
15 godina

Ako ima imalo istine u ovome Microsoftu se loše piše.

Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Skupi Microsoftovi tableti
bus kaže...

kao šta je jedan kolega na drugom forumu rekao apple je za debile, a samsung, microsoft i ostali za kretene pa birajte gdje pripadate,,  dok se ekipa po forumima nateže tko je bolji, brži,,,,,  ovi se smiju i broje milijarde $

po meni,  sve preko 150-200 eura je suludo davati za ove stvari osim ako ti ne trebaju za posao

Vidiš tako razmišlja moj frend; ima običan dummy mobitel za 200kn, nijedan komad odjeće mu ne prelazi 200kn (puno sam i rekao)...

Ali zato mu nije bed dati pare za finu klopu i novi motor za 50-ak soma kuna... Baduvej inače je informatičar i dobro zarađuje...

Tako da stavljam veliki potpis na ono što je BMK rekao.... Svaka "budala" ima svoje veselje, a nazivati nekoga debilom i kretenom, gey, metro... zato što koristi komad plastike/metala  (pod uvjetom da si ga može priuštiti) je u najmanju ruku jadno...

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.7.2012 14:31 (Gasttozz).
16 godina
Lol sad kao glasine ovo ono, a kad na kraju dignu cijenu vise nego ovo...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina

možda su se ovi na stranici malo za*ebali pa stavili cijenu u češkoj kruni {#}

(14990kr cca 4420kn za najskuplji model {#})

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

ako ove cijene ostanu onda ce doslovce biti bez konkurencije. al po cijeni

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.7.2012 15:18 (djdamir81).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako stvarno bude ovakva cijena, jedino razumno objašnjenje bila bi jedna špekulacija koju sam negdje pročitao: da MS sa Surfaceom ide tek toliko da ohrabri druge proizvođače WinRT tableta, ali da će imati višu cijenu od ostalih kako im ne bi bio konkurencija.

Nadam se da neće ostati ova cijena, to bi bilo nakon svega... kh..WP...kh... neozbiljno.

Meni jedna druga stvar nije jasna: istrčali su se ko purani da neće biti nadogradnje WP7.x na Apolo. Mogli su šutiti neko vrijeme, lagano napraviti tranziciju itd. A s druge strane, pokažu Surface i - šute o cijeni (kakva god bila). Pa predstavljen je Nexus7, eto sad i Huawei Lite, zna se da dolaze novi Kindlovi, iPadi, Noteovi; gomila hibrida i ultrabookova, i za gotovo sve se zna bar otprilike koliko bi trebali koštati. Zašto bi netko čekao Surface ako ne zna hoće li mu biti cijenom prihvatljiv? Ovako i dolazi do tih špekulacija da će koštati ko auto... a dok se njihov PR domisli, rasprodat će se svi Kindlovi, Nexusi i iPadi i moći će si uokvirivat Surface na zidu.

...Cause It's Got Electrolytes.
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina

Treba uzeti u obzir i to da (koliko je meni poznato) MS nigdje nije naveo cijene svojih uređaja nego su te cijene objavljene samo na nekoj švedskoj stranici!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
djdamir81 kaže...

ako ove cijene ostanu onda ce doslovce biti bez konkurencije. al po cijeni

Za vas sa ove stranice, koji niste čitali prethodnu, evo nešto bitno što ste propustili. Jbt dovoljno je da se stranica promjeni i odmah ono što je napisano na prethodnoj kao da i ne postoji... -.-'

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.7.2012 16:18 (rustweaver).
14 godina
neaktivan
igustin kaže...
M_dipl. kaže...

Nerazumno ako se gleda samo hardver, ali plaćaš i dizajn, činjenicu da je novo i inovativno, itd. Isto kao s Appleom.

Hm... pročitao sam dosta prikaza tog uređaja, ali svejedno ne znam na što misliš pod "novo i inovativno". {#} Moglo bi se reći da oni pokušavaju primijeniti Appleov pristup, ali to očito rade potpuno krivo i previše si umišljaju. Bojim se da će ovo ići na istu policu sa Zuneom, Kinom i sličnim neuspješnim MS proizvodima. Ako zadnji dođeš na tržište i ne ponudiš ništa novo, onda te jedino niska cijena može spasiti od tržišne katastrofe.

Nije li Xbox zadnji dosao na police?
17 godina
zoki.zlikowski kaže...
igustin kaže...
M_dipl. kaže...

Nerazumno ako se gleda samo hardver, ali plaćaš i dizajn, činjenicu da je novo i inovativno, itd. Isto kao s Appleom.

Hm... pročitao sam dosta prikaza tog uređaja, ali svejedno ne znam na što misliš pod "novo i inovativno". {#} Moglo bi se reći da oni pokušavaju primijeniti Appleov pristup, ali to očito rade potpuno krivo i previše si umišljaju. Bojim se da će ovo ići na istu policu sa Zuneom, Kinom i sličnim neuspješnim MS proizvodima. Ako zadnji dođeš na tržište i ne ponudiš ništa novo, onda te jedino niska cijena može spasiti od tržišne katastrofe.

Pa i uspio je samo zato što je u stvari prepakirani PC...i što su ga prodavali ispod proizvodne cijene

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.7.2012 17:03 (segregator).
16 godina
neaktivan
segregator kaže...
zoki.zlikowski kaže...
igustin kaže...
M_dipl. kaže...

Pa i uspio je samo zato što je u stvari prepakirani PC...i što su ga prodavali ispod proizvodne cijene

kaj nije i plejka isto tek nakon godinu (ili više) postala profitabilna?

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
16 godina
odjavljen

PlayStationu je trebalo 3 godine, ako se ne varam. No, kakve su to glupe usporedbe? igustin očito trola. Ne hraniti. :)

17 godina
cekpi kaže...
segregator kaže...
zoki.zlikowski kaže...
igustin kaže...
M_dipl. kaže...

kaj nije i plejka isto tek nakon godinu (ili više) postala profitabilna?

Pa i on je uspio jer se prodavao ispod cijene, ali ne vidim kakve to veze ima s tim zašto je ili nije

Xbox uspio?

Ove razne konzole koje se tu i tamo pokušavaju ugurati failaju ne zato što su loše, nego zato

što su sve mali igrači koji nemaju 4-5 milijardi dolara za baciti prodajom konzole ispod cijene, i

još par milijardi za ulupati u ekskluzive, ili čak ni za portanje već postojećih igara

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
neaktivan
Brawndo kaže...

Pa predstavljen je Nexus7, eto sad i Huawei Lite, zna se da dolaze novi Kindlovi, iPadi, Noteovi; gomila hibrida i ultrabookova, i za gotovo sve se zna bar otprilike koliko bi trebali koštati. Zašto bi netko čekao Surface ako ne zna hoće li mu biti cijenom prihvatljiv?

A pazi ovu situaciju - MS objavi cijenu i svi proizvođači spuste cijenu nexusa, notea, ipada da surface izgleda skupo ili neisplativo.

Objavi se cijena od 800$, a slijedeći tjedan s naslovnica vrišti nexus od 200$ - opet nije dobro. Ovako barem mogu kasnije naštimati cijenu s obzirom na konkurente

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
Paolo2612 kaže...
Brawndo kaže...

Pa predstavljen je Nexus7, eto sad i Huawei Lite, zna se da dolaze novi Kindlovi, iPadi, Noteovi; gomila hibrida i ultrabookova, i za gotovo sve se zna bar otprilike koliko bi trebali koštati. Zašto bi netko čekao Surface ako ne zna hoće li mu biti cijenom prihvatljiv?

A pazi ovu situaciju - MS objavi cijenu i svi proizvođači spuste cijenu nexusa, notea, ipada da surface izgleda skupo ili neisplativo.

Objavi se cijena od 800$, a slijedeći tjedan s naslovnica vrišti nexus od 200$ - opet nije dobro. Ovako barem mogu kasnije naštimati cijenu s obzirom na konkurente

A ne znam kolika je ralika ako se to napravi sad, ili izdaju Surface po $800, a Google nakon par sati spusti cijenu?

Zar će se zbilja toliko uređaja prodati u tih par sati?

17 godina
neaktivan
segregator kaže...
A ne znam kolika je ralika ako se to napravi sad, ili izdaju Surface po $800, a Google nakon par sati spusti cijenu?

Zar će se zbilja toliko uređaja prodati u tih par sati?

Najveće zanimanje za uređaj je pri prezentaciji i puštanju u prodaju ili bolje rečeno medijska pokrivenost. Kasnija sniženja ili poskupljenja u cijeni ne izvještava gotovo niti jedan portal ili novine.

14 godina
neaktivan
bas nepotrebna i neprovjerena vijest...
There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Što se tiče tvog komentara, M_dipl., da Apple u deset godina nije napravio ništa novo i inovativno, s oproštenjem, melješ potpune gluposti. Mobitel (iPhone) s kapacitivnim dodirnikom i iOS sustavom, a zatim iPad kao prvi tablet zaista upotrebljiv, revolucija je koju nismo vidjeli dugo vremena u svijetu računala. To ignorirati ili omalovažavati je... glupo. iOS je sam po sebi već revolucija koja je na konkurenciju uz spomenuti hardver imala efekt kao noga u trbuh.

Microsoftov Metro je evolucija UX-a za tablete i mobitele (bolji od iOS-a u mnogim stvarima), kao i tipkovnica (koja je "avion" u odnosu na druge). Za Microsoft znači nevjerojatno puno i korak je u pravom smjeru. Ne znam što vi očekujete kao "revoluciju"? Upravljanje glasom? Revolucija je napravljena onog trenutka kad je stigao iPhone i zatim iPad. Nakon toga je teško, gotovo nemoguće izvesti nešto sličnog efekta još dosta vremena. Eventualno Kinect ima ogroman potencijal ako u mini verziji uđe u uređaje.

Moj PC  
7 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Ja meljem gluposti jer se moje poimanje invencije, noviteta i revolucije ne podudara s tvojim ili sa nekim generalnim poimanjem? Bravo Tonči!

"Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine."

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pa šta vam je ljudi, ako budu takve cijene to znaci da ce se furat na apple. Valda su pametni pa nece gledati na njih i njihovu prokletu politiku.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
M_dipl. kaže...

Ja meljem gluposti jer se moje poimanje invencije, noviteta i revolucije ne podudara s tvojim ili sa nekim generalnim poimanjem? Bravo Tonči!

Napisao sam ogroman tekst o tome zašto to mislim i editor je ukenjao stvar. Nemam više volje objašnjavati zašto. Tvoje "poimanje" nema s time veze. To je mjerljivi utjecaj: A revolution (from the Latin revolutio, "a turn around") is a fundamental change. Protiviš li se tvrdnji da se u ICT-u dogodila radikalna promjena s iPhoneom i iPadom?

Ukratko: 550 milijardi vrijednosti, 2 nova tržišta, ubrzani razvoj usluga mobilne telefonije i mobilnog pristupa Internetu, dvije kompanije pred propasti (RIM, Nokia) te sveukupna promjena načina na koji koristimo tehnologiju, posebice mobitele, dovoljni su "dokazi" u prilog mojim tvrdnjama pa tvoje omalovažavanje Appleovog utjecaja postaje smiješno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 14:41 (Tonči).
Moj PC  
4 0 hvala 2
17 godina
Dino89 kaže...
Pa šta vam je ljudi, ako budu takve cijene to znaci da ce se furat na apple. Valda su pametni pa nece gledati na njih i njihovu prokletu politiku.

Koliko sam ja uspio vidjeti, ekvivalentni Android tableti koštaju isto ili više nego Appleovi

Druga je stvar što se može kupiti i jeftini krš sa 200MHz procesorom i 640x400

rezolucijom na 5" ekranu za male novce

14 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
Tonči kaže...
Protiviš li se tvrdnji da se u ICT-u dogodila radikalna promjena s iPhoneom i iPadom?

Da, protivim se toj tvrdnji. Radikalna promjena se dogodila na marketinškom planu, ali u samom ICT-u ne. To je moje mišljenje.

Ti si druga osoba koju stavaljam u ignore listu. Bugovci, hvala vam na toj opciji.

0 3 hvala 1
16 godina
M_dipl. kaže...
Tonči kaže...
Protiviš li se tvrdnji da se u ICT-u dogodila radikalna promjena s iPhoneom i iPadom?

Da, protivim se toj tvrdnji. Radikalna promjena se dogodila na marketinškom planu, ali u samom ICT-u ne. To je moje mišljenje.

Ništa radikalno na marketinškom planu Apple nije napravio jer ne koristi ništa drugačije marketinške 'alate' od onih koje koriste drugi proizvođači.

A to tvoje mišljenje o (ne)promjeni na polju ICT-a vrijedi otprilike kao da si rekao:"Da ja se protivim tvrdnji da se Zemlja okreće oko Sunca i to je moje mišljenje', pogotvo kad pročitaš (i shvatiš) da veliki Microsoft (koji u informatičkom pogledu baš i nije neka beznačajna firma) pokušava stvoriti dostojnu konkurenciju Apple-u na tržištu koje je sam Apple stvorio i na kojemu je neprikosnoveni lider.

Lijepo je biti hejter (ili fan), ali ta zaluđenost ne može biti opravdanje za 'lupanje' ovakvih gluposti.

2 1 hvala 0
16 godina
Ne znam kakvu revoluciju si očekivao, ali ne možeš reći da iPhone svojim dizajnom (minimalni broj tipki i OS u potpunosti prilagođem korištenju prstom) nije revolucija, danas praktično svi smartfoni imaju upravo prethodno spomenute karakteritike. Zatim, Retina displej, prvi put da je netkome palo na pamet staviti rezoluciju sa 12" ekranima na 3" ekran mobitela. Pa onda iPad, nova kategorija uređaja koja je ostvarila neosporan uspjeh na tržištu.

Ne znam što ti još treba, osim ako si očekivao neku inovativnost fundamentalnog tipa, ali takvog nečega nema ni kod drugih firmi oviga profila

1 2 hvala 0
16 godina
Promjena sa Symbiana S40 (tada najzastupljeniji) na iOS1 je nevjerojatna.

Google je kriv sto je kasnio sa svojim OS-om, makar su planovi bili u isto vrijeme.
17 godina
Mitch kaže...
Promjena sa Symbiana S40 (tada najzastupljeniji) na iOS1 je nevjerojatna.

Google je kriv sto je kasnio sa svojim OS-om, makar su planovi bili u isto vrijeme.

Google je kasnio jer kad su vidjeli prototip iPhona krenuli su skoro pa ispočetka.

Razlog što su kasnili, i što je Jobs popiz... na njih {#}

16 godina
Sumnjam da su u razmaku od 12 mj. krenuli radit potpuno novi OS.
17 godina
Mitch kaže...
Sumnjam da su u razmaku od 12 mj. krenuli radit potpuno novi OS.

Podloga OS-a je ostala ista, ali je način interakcije sa korisnikom iz korijena promijenjen

16 godina
Ne znam u kojem razmaku, i što su sve osim dizajna uređaja mijenjali, ali prvi prototip androida je bio "upljunuti" BlackBerry.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice