I want, in ZG :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Odlicna stvar, i sam se razmisljam krenuti na ovo, znanja nikada dosta iako programiram na fakultetu.
I want, in ZG :)
DUMP je iz Splita, formirajte i vi u Zagrebu takvo što. :D
Odlicna stvar, i sam se razmisljam krenuti na ovo, znanja nikada dosta iako programiram na fakultetu.
Pa šta ako programiraš na fakultetu, tamo će te naučiti osnovama osnova, za bilo šta iole naprednije je potreban samostalan rad. I na ovim predavanjima ćeš shvatiti najosnovnije stvari, ali, koliko znam, radionice su im super, tamo rade svašta.
Pa šta ako programiraš na fakultetu, tamo će te naučiti osnovama osnova, za bilo šta iole naprednije je potreban samostalan rad. I na ovim predavanjima ćeš shvatiti najosnovnije stvari, ali, koliko znam, radionice su im super, tamo rade svašta.
Pa i nije bas tako, ocito nisi na fakultetu bio.
Sigurno da je potreban samostalan rad, no postoji ovdje i rad van predavanja, barem u mene na PMF-u.
Ma vidi, opet bi li znao napraviti aplikaciju koja će raditi sa bazom podataka, da to bude kasa za trgovinu, da printa račune itd...?
To te na fakultetu neće naučiti, nego će te učiti načinu rješavanja problema, tako i treba, nakon toga ćeš sam stečeno znanje o rješavanju problema primjeniti u praksi.
Naravno da postoji rad van predavanja, ali opet tu nećeš steći ništa praktično, o tome sam govorio, za bilo šta više moraš sam čitati, gledati, istraživati, pisati linije i linije kôda, pa sve ispočetka...
Ma vidi, opet bi li znao napraviti aplikaciju koja će raditi sa bazom podataka, da to bude kasa za trgovinu, da printa račune itd...?
To te na fakultetu neće naučiti, nego će te učiti načinu rješavanja problema, tako i treba, nakon toga ćeš sam stečeno znanje o rješavanju problema primjeniti u praksi.
Naravno da postoji rad van predavanja, ali opet tu nećeš steći ništa praktično, o tome sam govorio, za bilo šta više moraš sam čitati, gledati, istraživati, pisati linije i linije kôda, pa sve ispočetka...
Naravno da nebih znao, za par godina cu vjerojatno znati.
Ono sto radis nakon zavrsetka faksa kao programer se potpuno razlikuje od onoga sto ucis na faksu.Tako je svugdje, to mi je jasno i bez tebe.
Naravno da nebih znao, za par godina cu vjerojatno znati.
Ono sto radis nakon zavrsetka faksa kao programer se potpuno razlikuje od onoga sto ucis na faksu.Tako je svugdje, to mi je jasno i bez tebe.
A zašto čekati par godina? Nakon utabanih osnova ideš dalje, pusti ono što radite na fakultetu, većina dobrih programera je samouka.
Ako misliš biti programer okani se plana i programa fakulteta, sam knjigu u ruke i uči, upoznaji objektno orjentisano programiranje, uči OOp jezike C# ili Javu, radi baze podataka.
Naravno, sve ovo ako misliš biti profesionalni programer, ako ne, onda ok, izvini na smetnji. Jer život je kratak.
Sad ce vam na fesbu bit predavanja o c++ 5 tjedana subota teorija / ned praxa
Hvala na sugestiji, svakako je primljena na znanje :)
Neznam jeli tko odavde tamo s njima, ali ja bi jako volio da na webu stave neku snimku pošto je predavanje besplatno :)
Neznam jeli tko odavde tamo s njima, ali ja bi jako volio da na webu stave neku snimku pošto je predavanje besplatno :)
Dosta predavanja su već stavili:
http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/tutorial-dump-vas-uci-programirati/105778.aspx
Ovaj ciklus neće snimat zato što se ponavlja već nekoliko puta. Snimke prethodnih predavanja imaš tu:http://vimeo.com/dump/videos
Zahvaljujem :)
Dosad su sva predavanja snimana i uploadana, ovo se nece snimati jer su vec 2 ista ciklusa snimljena. Za sve koji namjeravaju uci u programiranje ovo vam je najbolji nacin ;)
Kao što su već kolege forumaši rekli, ovo predavanje nećemo snimati - na Vimeu su već 2 ista ciklusa, pa nam se činilo pretjerano snimati i staviti još jedan isti, bolji je plan, recimo snimiti jedan novi ciklus
Kao što su već kolege forumaši rekli, ovo predavanje nećemo snimati - na Vimeu su već 2 ista ciklusa, pa nam se činilo pretjerano snimati i staviti još jedan isti, bolji je plan, recimo snimiti jedan novi ciklus
Ako niste prošle godine radili i snimali po C++11 standardu, možda će vam nedostajati štogod?