Juhu, prvi domaći javni email servis, 10 kn mjesećno. To, jedva se čekam registrirati. Samo gmail mi nudi 6 GB prostora za samo 0 kn. Ni Yahoo nije puno lošiji. Genijlc(i) koji stoje iza ovoga projekta možda nisu svjesni kakvu konkurenciju imaju.
Juhu, prvi domaći javni email servis, 10 kn mjesećno. To, jedva se čekam registrirati. Samo gmail mi nudi 6 GB prostora za samo 0 kn. Ni Yahoo nije puno lošiji. Genijlc(i) koji stoje iza ovoga projekta možda nisu svjesni kakvu konkurenciju imaju.
Hehe, dobra fora - šteta što se ja toga nisam sjetio. Dobra je zarada, domena sa hostom od 900 MB košta 225 KN - a oni ovdje daju e-mail od 100 MB + eventualno domenu (možda imaju već registriranu).
Meni samo nije jasno kako ide ovo s domenama .us .in ... hmm.
Oni regaju domenu svaki put? Čudno.
Morao bi imat dobar registar, DNS i server. Jer oni imaju svoje servere u data centru u Njemackoj (gdje i Raiffeisen banka ima svoje servere), jedan od tih servera je samo za taj servis. Tak da se ja osobno sa nekim lijevim hostingom ne bih usudio ici u takav podhvat jerbo nikad ne bih znao ko je vlasnik servera kod kojih hostam, tko sve gleda taj email, ako je nesto hitno da imam brzo rjesavanje problema (zato je i cijena nesto visa, ali mislim 120kn godisnje je realno smjesna cijena). Ja osobno radim u tom slicnom podrucju, organizacije koje imaju i po nekoliko tisuca accounta, to i nije bas ugodan posao. Ali ideja je dobra, ali naravno u hrvatskoj gdje predvladava poznati hrvatski jal ljudi koji su osmislili servis naici ce na mnogo nerazumnih negativnih feedbackova, kao sto je ovaj linuxas na prvom postu :)
Najbolje je sto pise u uvjetima koristenja:
"Registracijom željene e-mail adrese ne postajete vlasnikom domene, vlasnik domene je tvrtka Logomedia."
Ne znam zasto bi netko normalan platio da se registrira domena koja predstavlja njegovo prezime, a da ne bude vlasnik iste.
Uostalom domenu se moze registrirai za 40 kn godisnje i uz nju najcesce mozes dobiti besplatno bar jedan email account (ovisno kod koje firme registriras, npr. www.godaddy.com). Znaci 40 kn umjesto 120 kn za koliko posta.com.hr prodaje, a i vlasnik si domene.
neznam jesu li pametnjakovici koji stoje iza toga svjesni da registriranjem .us domena za gradjane izvan US krse terms&conditions od firme ciji su reseller
neznam jesu li pametnjakovici koji stoje iza toga svjesni da registriranjem .us domena za gradjane izvan US krse terms&conditions od firme ciji su reseller
Bit ce zanimljivo gledati razvoj dogadjaja i dugovjecnost ovog projekat. Ocito apleraju na publiku kojoj strani jezici bas i nisu jaka strana... ali za tu publiku vec postoji par besplatnih email servisa u HR... hm... i jos zgodna navlakuša. Registrirate neku zogdnu domenu, dakako za vas besplatno, ali oni su vlasnici domene. Dobra fora. Pretpostavljam da ce kasnije ljudima pokusati prodati i hosting za web (kad su vec kod njih) jer mi se cini da je to neki core business za vlasnike projekta.
Sretno im bilo, koliko go magle bilo na putu.
< c|N >
Ideja mi se čini dobra. Uzmite u obzir da su na ovome forumu većina ljudi manje-više iskusni sa računalima a da prosječni korisnik interneta ne zna niti ga zanima kako registrirati domenu, kreirati mail adresu u HELM-u, cPanelu, gdje već... Jednostavnije je platiti 10kn mjesečno iako ne najisplativije. Pa možeš si i kruh sam ispeći, nije to znanstvena fantastika ali ipak svaki dan ideš u trgovinu i daješ 7-8 kn za njega.
Za današnji web start treba ti samo ideja. Tko god stoji iza ovoga projekta ideju ima. Hoće li proći ili ne vrijeme će pokazati ali činjenica je da su servisi prodani za milijune ili čak milijarde dolara nastali baš u nekoj studenstkoj sobi/garaži.
Isto tako je i činjenica da oni registrirajući domene .us i .in (mogli su i .tk :D) možda krše pravila korištenja, a i naplaćuju ono što Google i Hotmail/Live nude besplatno i vrlo, vrlo kvalitetno.
Hehe, bas prije 5 minuta procitao u siječanjskom Bugu o hrvatskim "tigrovima 2.0" i mislim si koliko ce i kakvih projekata jos niknuti...