Otkud sad ti smartphonei?

poruka: 219
|
čitano: 22.483
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Otkud sad ti smartphonei?".
17 godina
Re: Otkud sad ti smartphonei?
doxy kaže...

Ja se cukam na starom SE W395 od dana njegvog izlaska...i ne vidim RAZLOGA prelazit na neki pametni telefon. Ne vidim nikakvu primjenu u svom životu za njega.

Postoji PC, laptop...pa čak i "padovi" razni, stoga ne vidim kaj će mi neke pisdarije na aparatu koji SLUŽI za nazvati, i poslat koju poruku.

Čak i u SF-ovima, komunikator je komunikator, a ne neka fensi-šmensi glupost za drkati.

Eto vidis, zadrt si i zatucan, opce nisi cool :)

Vecini korisnika je to dovoljan razlog da kupe neki "šajni tačskrin"...

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
16 godina
neaktivan

iPhone ljudima vise koristi kao modni dodatak nego kao upotrebljivo pomagalo...

totalna istina.

pomodni smo svi, šta se može :)

BALKANAC OD GLAVE DO OPANAKA
17 godina
panonski kaže...

Smart phone je za mene glupost.

Touchscreen još veća. J..eš telefon na kojem ne možeš žmirećki natipkati poruku lijevom rukom.

za sve ostalo imam lap, ili stolni komp. Mail mogu gledati i na telefonu koji nema touch screen.

Zapravo mi jedino touchscreen smeta. Totalno me nije briga jel ima sto aplikacija i koliko liči na ipod, ipad, ili iphone.

Hoću tipke. I upravo zato što su sad svi telefoni bez tipki, ne kupujem više ništa. Imam S.Ericsson C905 koji ima super solidnu kamericu ( to je jedina stvar koju valja spojiti sa telefonom ), 

i gud baj.

Razumijem te prijatelju 100%, zbog toucha zamalo nisam sletio u kanal. Al dobro nije do moba, nego je do mene, žurio sam, posao ne pita, vozim i čačkam na užasni touch pa profulam pa pozovem pogrešnog.

Dobro ja radim takav posao gdje touch baš i nema neke prednosti nego samo nedostatke. Kad god dođem u takve situacije sjetim se SE i one fenomenalne gljivice, ma leti imenik sa 500-600 brojeva, u sekundi u mraku opipam na tipku favorite brojeve, a ovako se uhvatim kako nešto nabadam prstima. Istekla mi je pretplata i ozbiljno razmišljam da ponovno kupim neki old school manji i tanji mobitel sa tipkama, onim malim navigatorom/joysitckom i solidnom kamerom, te pristojnom baterijom. Ništa mi više ne treba, apsolutno ništa više...

Digni se iz pepela, kao sto put do sada, sad s' mirisom ljiljana, ljubavi moja!!! Zemljo mojih djedova, dok je tvojih sinova, ti ćeš biti prkosna, slobodna i ponosna!
16 godina
neaktivan
boxer kaže...

Istekla mi je pretplata i ozbiljno razmišljam da ponovno kupim neki old school manji i tanji mobitel sa tipkama, onim malim navigatorom/joysitckom i solidnom kamerom, te pristojnom baterijom. Ništa mi više ne treba, apsolutno ništa više...

eto...

a ja najviše zapravo pizd..m jer je era tipaka izgleda iza nas.

jeftinije im je proizvesti multifuntcion ekran i dobro zaradit.

kod tipki je puno više dijelova za sastavljanje. I zato sam pomalo razočaran, vidim da sve što je high end ima veliki ekran i naravno nema tipke.

ja ostajem kod svojeg moba, pa ako treba i naredne dvije godine. {#}

16 godina
neaktivan
panonski kaže...
PRVI KORISNIK SA E-BAYA ZA SATIO KOJI JE IZAŠAO POSLIJE MOJEG TELEFONA:
Liked;
look of the phone (black)
very good camera quality, lens, and functions of it
quite light wieght
cover over lens

didnt like;
poor touch screen, you have to be patient with it

DRUGI KORISNIK
One aspect of the phone that doesn't disappoint is its camera. This 12.1-megapixel monster takes the best shots we've seen from a camera phone, nearly beating our inexpensive compact camera at its own game.
The Sony Ericsson Satio blew me away with its photo quality, but the rest of the phone doesn't live up to its lofty goals. The irritating resistive touchscreen and confusing keyboards take the pleasure out of poking this handset, and its lack of a standard headphone jack means that, despite its excellent music quality, it can't be one of our favourite music phones.
evo, nasljednik mojeg telefona u opisima dvoje korisnika.
Oba se žale na touch screen,
a zapravo vole smart i high end telefone.

Bravo! Nasao si sto ces usporedjivat...

panonski kaže...

ta tipkovnica je također idiotski izum.

kome je to namijenjeno?

ljudima koji danima ne mogu do normalnog kompa, a trebaju ga ?

ratište, močvara, survival?

{#}

Evo ja ne mogu do normalnog kompa 5 dana u tjednu, a trebam ga. I za to mi sluzi Desire, koji ima skoro sve sto mi treba...

Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
16 godina

U potpunosti se slažem s obojicom, imao sam hrpu mobitela i nedavno iphone 3gs i popi--dio prodao ga.. Ugl više mi paše funcionalan oldscool mobitel sa tipkama a ne neka touch cigla.

Sljedeci mob pikiram na Nokiu C5, fino jednostavno i sve ima što mi treba. Smartphone je za ljudi koji to stvarno trebaju za poso ili za djecu koja bi se igrali.

AMD FANOBY !!
17 godina
neaktivan
Blue_Fatal1ty kaže...

Zašto čovijek ima auto kad ga i kočija dovede od točke a do točke b.

Za 99% korisnika je i kočija dovoljna.

Taj boom smartphonea je takva glupost da je to za ne povjerovati. 99% korisnika ili ne koristi funkcije smartphone-a ili je to mogla s puno slabijim mobitelom.

Najbolji su mi oni koji kupe smartphone od 5000kn ili više jer na tom "čudu tehnike" mogu instalirati i koristiti igre/programe, ići na internet, pogledati koji filmić/isječak,slikati koju fotografiju i slušati mp3. To sam ja radio pred 7 godina i na svome starom Sony Ericssonu K700i. Jedino što on nije imao je debelu reklamu iza sebe i riječ pametan.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2011 21:42 (Paolo2612).
15 godina
neaktivan
panonski kaže...

kod tipki je puno više dijelova za sastavljanje. I zato sam pomalo razočaran, vidim da sve što je high end ima veliki ekran i naravno nema tipke.

Kompromis?

16 godina
neaktivan
Šef kaže...

Evo ja ne mogu do normalnog kompa 5 dana u tjednu, a trebam ga. I za to mi sluzi Desire, koji ima skoro sve sto mi treba...

pa to je onda telefon za tebe.

to upravo i govorim. Treba razlikovati stvarne i nestvarne potrebe.

realno gledano, ti si jedan od jako malo posto ljudi koji ne mogu do stalnog kompa.

recimo mislim da je za studente smart phone sa dobrim mail preglednikom koristan, oni nemaju puno love i stalno se seljakaju

17 godina

Zašto je dobar smartphone i zašto sam ga čekao ko žedan vodu?

Touchscreen nije nužna stvar da bi bio smartphone, jer i blackberry postoji i jako je raširen.

Uglavnom, ono što me izrazito veseli je to što mogu biti u kontaktu sa ljudima 0-24 za neki maleni mjesečni iznos, tj. imam upaljen IM na mobu i uvijek sam dostupan što je meni izuzetno bitno i super duper jer ne trebam slati ograničene , šugave i skupe SMS poruke.

MMS sam poslao u životu 0 puta, ali zato postoji gmail kojim šaljem što god treba sa moba, uslikam, send via mail i peri , jednostavnije ne može biti. MMS je bezobrazno skup.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa ja kad sam pored kompa lakse mi je pogledati mail na mobu nego palit komp i cekat 2-3 min da se sve loada. + jos i manje struje potrosim

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
eevek kaže...
Šef kaže...
Mozete vi kenjkati po iPhoneu, da je los i fali mu funkcija, ali on je bio tako napravljen da ga je mogao svatko koristit. Bio je jednostavan za koristenje i to se ljudima svidjelo. I da ne zaboravim, tome je pridonio u velikom broju agresivni marketing, bez njega nista...

Odličan je i jednostavan. Zadivljuje me kad na tako jednostavnoj stvari nemreš stavit je*eni mp3 ringtone.

Ma dobro, prejednostavan je, pa mu fali dosta toga sto Android ima... :)

Ali, ne mozes reci da nije okrenuo trziste... Pa pola xda-dev foruma, koji su svi sad Android ili WM/WP su imali iPhone

Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
16 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...
panonski kaže...

Kompromis?

pa jel to bolji telefon od mojeg moba trenutno? :)

i koliko bolji ? :)

čekam sljedeći korak sony ericssona.

meni je recimo ovaj INNOV 8 bio prava pila, ali mu je AF na kameri bio spor pa sam ga dao. Ali u svemu ostalom je bio mnogo dobar i bolji od C905.

kako je samo lijepo ležao u ruci, kao saliven. A tipke predivne za tipkanje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2011 22:00 (panonski).
16 godina
neaktivan
Šef kaže...

Ali, ne mozes reci da nije okrenuo trziste... Pa pola xda-dev foruma, koji su svi sad Android ili WM/WP su imali iPhone

Šefek, ne govorim ja niti o androidu, niti o bilo čemu drugome...govorim o principu.

Neke stvari moraju biti normalne i dostupne...tako nema opravdanja ako nedostaje MMS opcija, ili jedna tako klasična stvar kao jednostavno stavljanje pjesme za zvono.

Ja imam popriličan broj kupljenih pjesama/albuma u mp3 formatu, a sad ti meni objasni...zašto ja ne bih mogao staviti da mi Thunderstruck svira kao zvono, bez da je*ajem po mobitelu i dodatnom softveru...govorim o stvari koju napraviš na mobitelu od 100 kn, doslovno. Kod mene ne prolaze takve gluposti i kenjat ću dok se ne sredi, bez obzira na proizvođača. To ne bi smjelo biti dopustivo na takvom aparatu.

Kao što je nedopustivo da na je*eno skupom Andropid aparatu ja moram "hackat", jer se Hrvatska (donekle sa pravom) smatra zaostalom i nesigurnom zemljom (valjda), pa ne žele moj novac na Android marketu...a eto, samo ja sam potrošio preko 150$ već. Ne-do-pu-sti-vo

Netko je napisao da su smartphonei danas pomodarstvo...jesu.

Imaš ljude poput mene, koji u džepu drže dva aparata ukupne vrijednosti preko soma eura i koriste ih za sve...zabavu, rad, sve.

A onda imaš ekipu koja se sjedne u bircek, bijele lanene čehla, skidaju se "uberkul" cvikse i vadi se uberkul foun (većinom ajfon), onak...ku'š, ono... {#}

"Foun" se, naravno, stavlja na sredinu stola...baca se i pepeljara sa stola, ako treba, da se napravi mjesta {#}

Potonja "klonovi napadaju" ekipa vodi ka "idiocracy" društvu...a ljudi poput mene imaju se čemu smijati...na kraju opet svi zadovoljni :p

14 godina
panonski kaže...
dj_beni kaže...

Apple je poznat po tome da obično uzme neku skupu/poslovnu/ nedodirnu smrtnicima tehnologiju i proširi je u mase. To je napravio prije s kompjuterima, sada s mobitelima i tabletima.

ma apple je poznat po snobovštini čemu je masu pridonio macintosh i dizajn za dizajnere.

evo frendu se sad u i-mac-u zaglavio cd i nema boga da ga izvadi.  Ja vam kažem,

ljudi su davali 5 milja kuna za telefon koji mms nije mogao poslati.

Bilo im je jedino što se mail i internet vidi fakat lijepo i što sve klizi, i ima kao mnoštvo aplikacija.

kakvih aplikacija ? istih ko i u svakom drugom boljem telefonu za tri puta manje pare.

apple je škart roba, neš ti proizvoda koji jedan htc prejebe u svemu čim se sjeti,

a nikada ni telefona proizveli nisu.

Od svih napisanih postova, ovaj mi ce činio kao naj za participirati na temu, daklen;

Činjenica kako su u današnjem kontekstu gledanja na pojam smartphone, po mom skromnom mišljenju svi smartpone-i, slijednici iPod-a, kome se to sviđalo, kome ne, i činjenica kako je Iphone prvi kao modern feature gadget spojio funkcionalnost telefona, čitaj smartphone-a, i jednog kvalitetnog MP3 playera. Kao bivši user Iphone-a 3GS, smatram kako je konekcija moba i Itunesa malo pa savršena, ostale opcije telefona Iphone-a su ipak malo diskutabilnije, to je 100%.

Daleko od toga da prije nije bilo mobova koji su se trudili biti smartphone-i, no to nije još bilo to, činjenica kako je i prije bilo kvalitetnih MP3 playera, ali ne razvijenih i postavljenih na način kako to sjedinjuje Iphone, makar u to doba, to je bilo OK, ali uvijek postoji mjesta za razvoj, usavršavanje, smisao praktičnosti postojanja takvog gadgeta. Tko ne vjeruje, neka se priupita, tko je stvarni tvorac i kada iPoda, a time i Iphone-a, ne to nije Steve Jobs, on je bio tu samo da zbroji 2 i 2 i pobere vrhnje kako je ON nešto pokrenuo.

Ipak, kada netko truća o nečemu da je škart roba, neka se priupita, a što ja znam napraviti slično ili bolje od njega.

Činjenica kako je Apple dizajnerska marka stoji, ali što najviše prodaje robu, poslije reklame i dizajna, naravno KVALITETA, koju Iphone u prvim izdanjima baš i njie imao, ovdje govorim isključivo o svrsishodnosti nečega, naprimjer bluetootha, čemu on služi pa i na Iphone-u 3GS, samo za ukras, žalosno ali istinito.

Na kraju posta, kada se zapitam i kažem "smartphone", pitanje je treba li on meni i ako treba, znam li ga, mogu li ga u potpunosti iskoristiti, za sve ostalo tu ne pomaže EurocardMastercard, već neki obični drugi malo jednostavniji mobovi, a pitanje tipkovnice ili touch ekrana, vjerojatno biram po osobnom subjektivnom modusu, osobno, biram touch ekran iz vrlo praktičnog razloga, tipkovnica se ne može raspasti niti pukom slučajnošću, a i mailove mi je osobno lakše i lijepše slati.

Nemojte me kuditi ako ne spomenem padove na tvrde podloge, od toga ih je jako malo imuno, imao on tipkovnicu querty, qwertz, vanjsku, bilo kakvu ili ovakav, onakav ekran touch ili klikabilan.

Jedan od primjera skupog moba je MOBIADO ili MERIDIIST Tag Heuer mob, cijenom do neba, nisu smartphone-i, nemaju 25% mogućnosti smartphone-a i ne kupuje ih svatko, zašto oni postoje, ha valjda iz razloga što ih netko ipak kupuje, ja ne, nemam tih novaca, niti mogu mi zamijeniti moj HTC DHD, Smartphone s velikim S, koji volim, pazim, mazim, i da s njim mogu skoro sve, osim svima platiti rundu, a kako je krenulo, i to će možda biti u skoroj budućnosti moguće.

BTW, neka se Panonski ne nađe uvrijeđen, smatra prozvanim jer sam njegov post citirao, njegov post mi je poslužio za najplastičnije odgovoriti s mojim razmišljanjem na temu otkuda ti smartphone-i. Očigledno je otkuda vode porijeklom, očigledno da nas je sve više kojima takvo nešto treba u svakodnevnom životu i komunikaciji, sada je samo za očekivati kako će se slijedjeći smartphone-i još više prilagoditi nama krajnjim userima, svaki na svoj univerzalan način, ali puno jači, boljih performansi, živi bili pa doživjeli, uz onu rundu koju ću pozvati preko mojeg najnovijeg smartphone-a i.  

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan

Meni mobitel služi samo da mogu nazvat nekog i da mogu poslat poruku. Ove ostale džidže midže mi ne trebaju...

3 0 hvala 0
14 godina
panonski kaže...

Smart phone je za mene glupost.

Touchscreen još veća. J..eš telefon na kojem ne možeš žmirećki natipkati poruku lijevom rukom.

za sve ostalo imam lap, ili stolni komp. Mail mogu gledati i na telefonu koji nema touch screen.

Zapravo mi jedino touchscreen smeta. Totalno me nije briga jel ima sto aplikacija i koliko liči na ipod, ipad, ili iphone.

Hoću tipke. I upravo zato što su sad svi telefoni bez tipki, ne kupujem više ništa. Imam S.Ericsson C905 koji ima super solidnu kamericu ( to je jedina stvar koju valja spojiti sa telefonom ), 

i gud baj.

Koliko se ne slažem s tobom, toliko se i slažem.

Svi smartphonei su sada na tač. To i mene malo živcira. Čast Blackberry-u. Osobno, kada moram kod nekoga natipkati poruku na taču, ubijem se živ. Inače imam prilično veliku šapu i prste, tako da je muka natipkati poruku.

Možda mi nedostaje malo vježbe, možda bi ta praksa došla s vremenom, ne znam. Nisam tač imao duže od 10 minuta u rukama. Imam trenutno N95 8GB o kojoj nemam što pričati. Mobitel je fenomen. Ne planiram ga skoro mijenjati {#}

Velik, osjetiš da ga imaš, otporan na udarce, pouzdan, relativno brz, odlična kamera, glasan, odlična tipkovnica. Što više treba?

No, znanost i tehnologija moraju napredovati, ići dalje i razvijati se. I to također podržavam!!

Tko voli, nek' izvoli. Hvala Bogu, uvijek na tržištu postoji za svakoga po nešto

** Live 4 Music **
16 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Očigledno je otkuda vode porijeklom....

smartphone je bio svaki mobitel koji je imao naprednije opcije od svojih prijašnjih verzija.

Prvi smart phone bio je na symbian platformi i od NOKIE.  ( ako naravno ne zadiremo us prijašnje pile sa monochromatskim ekranima koji su se pojavljivali u matrixu i sličnim filmovima )

meni je to recimo bilo GLUP PHONE jer je zbog tog symbiana bio sporiji od najšugavijeg alcatela ili sagema.

ali porijeklo smartphona je od Nokie, žao mi je što si napisao tako dučaka post, ali povijest mobilne telefonije očito preslabo poznaješ

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2011 22:20 (panonski).
16 godina
neaktivan
Jest eevek, tocno je sve sto kazes i slazem se s time.

Ali nijedan mobitel/OS nije savrsen po tome. Nikad ni nece biti jer je nemoguce svakog zadovoljit.

I ovo za Android Market se slazem. AppStore je bolji po tom pitanju.
A sto se tice rootanja i Market Enablera - slicno sam i ja mislio. Imam root, pa sad mogu i enableati Market, ali sam se predomislio. Necu se ja prilagođavati Googleu po tom pitanju, nego cu piratizirat aplikacije, sve dok Google to ne rijesi
Kad napravim PayPal cu kupit i donirat onima koji nude aplikacije i van Marketa, ali za ostale cekam dok se to ne sredi... :)
17 godina
protjeran
Batista kaže...
doxy kaže...

Ja se cukam na starom SE W395 od dana njegvog izlaska...i ne vidim RAZLOGA prelazit na neki pametni telefon. Ne vidim nikakvu primjenu u svom životu za njega.

Postoji PC, laptop...pa čak i "padovi" razni, stoga ne vidim kaj će mi neke pisdarije na aparatu koji SLUŽI za nazvati, i poslat koju poruku.

Čak i u SF-ovima, komunikator je komunikator, a ne neka fensi-šmensi glupost za drkati.

:D

Baš neki dan, na semaforu stojim u autu, i gledam neke 3 klinke...šetaju se skupa, ali ne reagiraju na ništa osim MOBITEL, bulje u njega čak dok hodaju, pretpostavka na "fejsu su".

Ista scena prije 10 godina, šetaju se, razgovaraju i zabavljaju se...a ne upisuju statuse na fejsu i tipkaju po forumima preko pametnih "telefona".

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
16 godina
neaktivan
doxy kaže...
Batista kaže...
doxy kaže...

Baš neki dan, na semaforu stojim u autu, i gledam neke 3 klinke...šetaju se skupa, ali ne reagiraju na ništa osim MOBITEL, bulje u njega čak dok hodaju, pretpostavka na "fejsu su".

Ista scena prije 10 godina, šetaju se, razgovaraju i zabavljaju se...a ne upisuju statuse na fejsu i tipkaju po forumima preko pametnih "telefona".

jedva čekam dan kad će ljudi shvatiti koliko im je ekran uzeo stvarnog života :)

17 godina
doxy kaže...

stojis u autu ? bogati, kako ti to vozis ? :D {#}

zezam se...

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
16 godina
neaktivan

>> stojis u autu ? bogati, kako ti to vozis ? :D {#}

vozi po ipadu :)

14 godina
panonski kaže...
ATJLučko kaže...

smartphone je bio svaki mobitel koji je imao naprednije opcije od svojih prijašnjih verzija.

Prvi smart phone bio je na symbian platformi i od NOKIE.  ( ako naravno ne zadiremo us prijašnje pile sa monochromatskim ekranima koji su se pojavljivali u matrixu i sličnim filmovima )

meni je to recimo bilo GLUP PHONE jer je zbog tog symbiana bio sporiji od najšugavijeg alcatela ili sagema.

ali porijeklo smartphona je od Nokie, žao mi je što si napisao tako dučaka post, ali povijest mobilne telefonije očito preslabo poznaješ

Hmmmmm, kažeš Nokia i Symbian, OK!

Ali ipak tek za zapisnik, ono što je napravila Nokia i Symbian kao smartphone OS, nekako mi nisu u rangu nekih detalja koji su primjenjeni kod Iphone-a, touchscreen na primjer, kada je to 1 puta Nokia uporabila bilo gdje na bilo kojem mobu, smatrphoneu, ranije ili paralelno s Iphone-om. 

Osobno, generalno, touchscreen je zakon, barem meni, ali ako tražim jedan pojam koji ocrtava smartphone, to je upravo touchscreen, njegova različitost od klasičnih tipkovnica, veličina samog displaya tehnički gledano i puuuno lajžje scrolanje stranica, oćeš mailova, internet stranica, pinch up i down slika, dokumenata, način uređenja Office dokumenata, ....

Meni je zato draži smartphone + touchscreen, a taj princip je prvi uveo Aplle s Iphone-om, oduzmi telefoniju i dobio si iPod, koji je razvijen paaaaa i prije Nokia Symbiana, ko se slažeš!!??

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
Batista kaže...
doxy kaže...

stojis u autu ? bogati, kako ti to vozis ? :D {#}

zezam se...

Mozda ovo vozi...

16 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
panonski kaže...
ATJLučko kaže...

Hmmmmm, kažeš Nokia i Symbian, OK!

Ali ipak tek za zapisnik, ono što je napravila Nokia i Symbian kao smartphone OS, nekako mi nisu u rangu nekih detalja koji su primjenjeni kod Iphone-a, touchscreen na primjer, kada je to 1 puta Nokia uporabila bilo gdje na bilo kojem mobu, smatrphoneu, ranije ili paralelno s Iphone-om. 

Osobno, generalno, touchscreen je zakon, barem meni, ali ako tražim jedan pojam koji ocrtava smartphone, to je upravo touchscreen, njegova različitost od klasičnih tipkovnica, veličina samog displaya tehnički gledano i puuuno lajžje scrolanje stranica, oćeš mailova, internet stranica, pinch up i down slika, dokumenata, način uređenja Office dokumenata, ....

Meni je zato draži smartphone + touchscreen, a taj princip je prvi uveo Aplle s Iphone-om, oduzmi telefoniju i dobio si iPod, koji je razvijen paaaaa i prije Nokia Symbiana, ko se slažeš!!??

slažem se da je touchscreen uveo revoluciju, jer je potpuno izbacio tipke.

ako to nije revolucija, ne znam što jest :)

no kako vidiš, nije baš da smo svi presretni :)

15 godina
eevek kaže...
Šef kaže...

Šefek, ne govorim ja niti o androidu, niti o bilo čemu drugome...govorim o principu.

Neke stvari moraju biti normalne i dostupne...tako nema opravdanja ako nedostaje MMS opcija, ili jedna tako klasična stvar kao jednostavno stavljanje pjesme za zvono.

Ja imam popriličan broj kupljenih pjesama/albuma u mp3 formatu, a sad ti meni objasni...zašto ja ne bih mogao staviti da mi Thunderstruck svira kao zvono, bez da je*ajem po mobitelu i dodatnom softveru...govorim o stvari koju napraviš na mobitelu od 100 kn, doslovno. Kod mene ne prolaze takve gluposti i kenjat ću dok se ne sredi, bez obzira na proizvođača. To ne bi smjelo biti dopustivo na takvom aparatu.

Kao što je nedopustivo da na je*eno skupom Andropid aparatu ja moram "hackat", jer se Hrvatska (donekle sa pravom) smatra zaostalom i nesigurnom zemljom (valjda), pa ne žele moj novac na Android marketu...a eto, samo ja sam potrošio preko 150$ već. Ne-do-pu-sti-vo

Netko je napisao da su smartphonei danas pomodarstvo...jesu.

Imaš ljude poput mene, koji u džepu drže dva aparata ukupne vrijednosti preko soma eura i koriste ih za sve...zabavu, rad, sve.

A onda imaš ekipu koja se sjedne u bircek, bijele lanene čehla, skidaju se "uberkul" cvikse i vadi se uberkul foun (većinom ajfon), onak...ku'š, ono... {#}

"Foun" se, naravno, stavlja na sredinu stola...baca se i pepeljara sa stola, ako treba, da se napravi mjesta {#}

Potonja "klonovi napadaju" ekipa vodi ka "idiocracy" društvu...a ljudi poput mene imaju se čemu smijati...na kraju opet svi zadovoljni :p

ma ni sam Jobs nebi ovo bolje sročio da ide prodavat maglu o nekom novom ajfonu.

ja imam jednostavan kompromis , SE X1 ,

nit je velik,niti mali ,smart,tipkovnica je tu,tač skrin je tu:)

,a zasada ne manjka aplikacija ,jedino mi fali Skype,

jer su gamad ukinula podršku za wm6 al preživljava se i bez toga.

napokon dočekao DNF!
17 godina
protjeran

Stojim s autom na semaforu...xD.

Ne kužim kaj se s djecom prepirete...očito se nekima jajca još ni spustila nisu pa ne shvaćaju neke stvari.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pojavom iphonea trziste se preokrenulo i svi su poceli stancati slicne uredaje cija je glavna znacajka bila toucscreen koji je meni najiritnatnija stavr na tim uredajima... puno vise mi leze uredaji tipa Blackberry, Nokia E serija sa pravom fizickom qwertz tipkovnicom i dovoljno velikim ekranom... vise od toga ne treba...

samo zbog toga nikad necu kupiti touchscreen uredaj koji nema fizicku tipkovicu..

It s me against the world
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da se na ovom vražjem forumu otvori tema o otvaraču za konzerve uvijek bi se našla budala koja bi napravila svađu.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice