Osam megapiksela za iPhone 5?

poruka: 55
|
čitano: 10.294
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Osam megapiksela za iPhone 5?".
15 godina

Napokon iPhone s pristojnom kamerom.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

3 51 hvala 0
15 godina
Re: Osam megapiksela za iPhone 5?
EVO kaže...

LOL.Jesi vidio kakvu kameru ima ip4?

Da si vidio nebi ovakvu glupost napisao

15 godina
neaktivan

Meni je na Iphone 4 kame bolja nego na večini mobitela s 8 MPX pa čak i 12.

27 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
EVO kaže...

Pobogu kakve veze imaju megapixeli sa kvalitetom kamere? 8 MP uopće ne možeš vidjeti na ekranu od 3.5"

Android ♥ /// aka triplex
15 godina
neaktivan

Joj neki nikako da skuže da su megapixeli samo rezolucija slike.

Leća je najbitnija stvar za kvalitetu slike.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

43 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovo je odlicno....samo sto-veća rezolucija-vise memorije jede ali eto....sony je uvijek bio odlican proizvođač tako da, razlog vise nekima za kupovinu

Bilo bi zgodno...ali nije potrebno.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2011 16:40 (d3stroy3r_cro).

0 1 hvala 0
17 godina
explorer 4 kaže...

Joj neki nikako da skuže da su megapixeli samo rezolucija slike.

Leća je najbitnija stvar za kvalitetu slike.

to je jedna od najvećih debilana koje nam uvaljuju a nažalost od toga ne možemo pobjeć i od toga napraviše takav hype da je to strašno.. puno ljudi tu priču o megapixelima puši..

8mpx sliku ne možeš ni na 2560x1920 monitoru vidjet.. ako pak ideš zumirat onda vidiš da je kvaliteta slike sa moba njesra i da je toliki mpx nepotreban..

nepotreban je čak i na svim amaterskim fotićima.

s druge strane, interesantno mi je vidjet konglomerate tipa sony i samsung kako na nekim poljima ipak surađuju sa suparnicima (apple) i da globalizacija ima za posljedicu svakakve paradokse

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2011 17:12 (nixass).
16 godina
neaktivan

ja imam samsung 8800 pixon 8 mpx, je da da pixeli nisu toliki potrebni, ali brate fotić je extra!  slika je predobra, blic također odličan!

Odi na google i upiši SEARCH...:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
El Maniachi kaže...

ja imam samsung 8800 pixon 8 mpx, je da da pixeli nisu toliki potrebni, ali brate fotić je extra!  slika je predobra, blic također odličan!

Da, takav bi bio i da ima 2 MP..

16 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

upravo to!

17 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...
El Maniachi kaže...

E sad si baš u ekstrem otišao.{#}. Jest da je kvaliteta leće najbitnija ali nije baš da količina piksela nema baš nikakvog utjecaja.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
16 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...

E sad si baš u ekstrem otišao.{#}. Jest da je kvaliteta leće najbitnija ali nije baš da količina piksela nema baš nikakvog utjecaja.

Baš i nisam, na tom mobitelu se ne može baš vidjeti razlika između 8 i 2 MP {#}

16 godina

Pa to, u mobitelima je važan senzor i software, jer leće su ionako male da bi bilo razlike među modelima. Ali recimo primjer, HTC desire sa 5 megapiskela protiv iphona 4 sa isto 5mpx-a puši bitku totalno. Em slabija oštrina, lošiji sa manje svjetla, manji framerate(više mutnijih slika) te više šuma. 

Tako da ne vidim potrebu da pumpaju pixele, i da ostane ovako kako je ne bi bilo loše, sa više mpxa samo veličina slike se povećava a na mobu nema drastične razlike u kvaliteti. SE w995 sa 8mpx-a je mi je radio slike i po 5MB-a teške a krcate šuma, dok iphone napravi bolju sliku a uzme 1-2MB-a...

Ali sam za to da poboljšavaju u uvjetima manjeg osvjetljenja, i još ako uspiju ugurati i 1080p snimanje kao i galaxy S2 mislim da će biti solidan upgrade.

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2011 17:43 (Stoja).
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

meni su na pixonu slike 3 mb, al vride toliko, kvaliteta je odlicna! sad cu uploadat jednu pa cete vidjeti

Uživajte :

http://img546.imageshack.us/f/photo1091.jpg/

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2011 17:50 (El Maniachi).
Moj PC  
10 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A već se zna i kad iPhone 5 dolazi!

Pa mogli bi malo usporit.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
El Maniachi kaže...

meni su na pixonu slike 3 mb, al vride toliko, kvaliteta je odlicna! sad cu uploadat jednu pa cete vidjeti

Uživajte :

E di nađe ovu Jettu?! Ja pomislio da je škicno susjedu prek balkona..

16 godina
El Maniachi kaže...

Uživajte :

lagani OT; sjajna slika golfa II {#}

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
14 godina

Vec u devet mjesecu iPhone 5?

Gdje su 4G i 4GS? :D

I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
limitedition kaže...
El Maniachi kaže...

Uživajte :

E di nađe ovu Jettu?! Ja pomislio da je škicno susjedu prek balkona..

golf  2 1.6 D..hahaha :)..a evo kad već hoćete moje pravo auto evo, ovo je inace za polje :P

http://img851.imageshack.us/f/photo0054k.jpg/

nije da se hvalim, al eto :PPP

17 godina

E moji njubići... Nije najbitnija ni leća ni broj piksela nego veličina senzora...

0 10 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako cemo se pravit pametni bitna je kolicina svjetlosti koja padne na jedan pixel. Ako je senzor mali a ima puno pixela onda malo svjetlosti padne na taj pixel i mora se to pojacavat napumpanim ISOm i onda dolazi do suma i lose slike.

0 0 hvala 0
15 godina
Kuv kaže...

E moji njubići... Nije najbitnija ni leća ni broj piksela nego veličina senzora...

Najbitnije da je slika dobra.Koliko ima raznih điđa miđa ni me briga{#}

15 godina
neaktivan
Ako ekran nepodrzava razoluciju(u ovom slucaju 8 mp) nevidi se razlika,za uspordebu slike treba prebaciti slike na kompjuter ili sl.u usporedivat na istom ekranu,meni je samo da izbace nesta novo odnosno da imaju pokrice za svoje reklame a ne da bude ki sa 4 "this changes everything,again"a ostali proizvodaci istu stvar izbacili misecima prije,to me jednostavno ljuti
RazorNapster
17 godina
neaktivan
El Maniachi kaže...

golf  2 1.6 D..hahaha :)..a evo kad već hoćete moje pravo auto evo, ovo je inace za polje :P

http://img851.imageshack.us/f/photo0054k.jpg/

nije da se hvalim, al eto :PPP

Ma i ja bi se hvalio da imam M5 :)

A što se tiče pixona, uistinu radi super slike.

Imao sam ga prilike isprobati na 2 dana i uvjeriti se.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
16 godina
neaktivan
Osam gigapiksela za iPhone 5?

8 Mpixela to mijenja SVE

to je budućnost digitalne fotografije koju jednostavno morate imati

znate da to želite, sline vam se cijede, predplatite se

Do the inposible, see the invisible ROW ROW FIGHT THE POWER
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2011 19:40 (Katana).
Moj PC  
9 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Pa to, u mobitelima je važan senzor i software, jer leće su ionako male da bi bilo razlike među modelima. Ali recimo primjer, HTC desire sa 5 megapiskela protiv iphona 4 sa isto 5mpx-a puši bitku totalno. Em slabija oštrina, lošiji sa manje svjetla, manji framerate(više mutnijih slika) te više šuma. 

Ovo nema veze sa istinom. Ok, video se ne vrti na 30fps-a kod Desire, te iphone 4 definitivno pici Desire, no sto se tice fotografija, razlike stvarno neprimjetna. Eto i male usporedbe .. http://www.smartphoneenvy.com/featured/face-off-apple-iphone-4-vs-htc-desire/

In the end there will be only ( c )haoss ...
15 godina

Samo neka IPhone 5 izadje bez vecih mana,a kamera vjerujem da nece bit glavni faktor kupnje ovakvog mobitela.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
16 godina
Leglo kaže...

Ovo nema veze sa istinom. Ok, video se ne vrti na 30fps-a kod Desire, te iphone 4 definitivno pici Desire, no sto se tice fotografija, razlike stvarno neprimjetna. Eto i male usporedbe .. http://www.smartphoneenvy.com/featured/face-off-apple-iphone-4-vs-htc-desire/

A čuj, imao sam desire 13 mjeseci i sada imam iphone i to je ono što sam ja zapazio da je meni kamera drastično lošija na desire-u naspram iphona. Ono što ti onom reviewu fali su slike koje su slikane u zatvorenom prostoru pri nešto slabijem osvjetljenju, desire tu pada drastično po pitanju kvalitete. Najveći je problem što slika ako iso nije na 800 je sva trzava i za čistu sliku moraš biti apsolutno miran i nikako slikati nešto što se kreće, u protivnom dobiješ nešto u ovom stilu(vidi sliku) a kada se stavi iso na 800 onda je po tom pitanju bolje ali ima puno više šuma...

htc desire htc desire
Stoja
17 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Vec u devet mjesecu iPhone 5?

Gdje su 4G i 4GS? :D

Pa tko je rekao da ih neće bit ja sam uvjeren da će bit 4s kao što je bio 3gs za 3g.

Rumori su to ti.

Katana kaže...

8 Mpixela to mijenja SVE

to je budućnost digitalne fotografije koju jednostavno morate imati

znate da to želite, sline vam se cijede, predplatite se

Gdje su oni to rekli?

Riga mi se od tih komentara android fanboyova.

Tko te sili da uzmeš iphone kad imaš more mobitela.

Stoja kaže...
Leglo kaže...

A čuj, imao sam desire 13 mjeseci i sada imam iphone i to je ono što sam ja zapazio da je meni kamera drastično lošija na desire-u naspram iphona. Ono što ti onom reviewu fali su slike koje su slikane u zatvorenom prostoru pri nešto slabijem osvjetljenju, desire tu pada drastično po pitanju kvalitete. Najveći je problem što slika ako iso nije na 800 je sva trzava i za čistu sliku moraš biti apsolutno miran i nikako slikati nešto što se kreće, u protivnom dobiješ nešto u ovom stilu(vidi sliku) a kada se stavi iso na 800 onda je po tom pitanju bolje ali ima puno više šuma...

I ja sam imao desire i onda sad imam ip4 i dosta je bolja kamera od desirea po svemu kaj je stoja nabrojao i netrebaš bit miran da bih slikao i ok je kamera na ip4 među boljima s galaxy s nokijom n8 koji iam najbolju kamera za slike na kojima ljudi nisu mirni.

I baš cijenim taj minimalizam na ip4 to je kao sarvšen mob ti samo slikaš ili snimaš on sve ostalo obavi u najboljem mogućem načinu.

Nisu važni megapixeli nego leća koju apple uzimaju uvijek vrhunsku čak i iphone 3g posrami npr. sve mobitele koji su izašli tih godina kao galaxy i7500 koji ima 5mpx ili t-mobile pulse dok je kamera bila na strani android mobitela kao i bljeskalica.Ponekad mi nisu apple jaasni s nekim odlukama kao što da nema iphone 3g video snimanje..ali su lideri i svi ih slijepo kopiraju npr. oni nisu izumili prednju kameru ali kad oni nešto stave onda konkurencija samo slijepo kopira.Koji je pošteni mob imao prednju kameru prije ip4?Kao i mnogo stvari.

17 godina
neaktivan
jpelko2 kaže...

I ja sam imao desire i onda sad imam ip4 i dosta je bolja kamera od desirea po svemu kaj je stoja nabrojao i netrebaš bit miran da bih slikao i ok je kamera na ip4 među boljima s galaxy s nokijom n8 koji iam najbolju kamera za slike na kojima ljudi nisu mirni.

I baš cijenim taj minimalizam na ip4 to je kao sarvšen mob ti samo slikaš ili snimaš on sve ostalo obavi u najboljem mogućem načinu.

Nisu važni megapixeli nego leća koju apple uzimaju uvijek vrhunsku čak i iphone 3g posrami npr. sve mobitele koji su izašli tih godina kao galaxy i7500 koji ima 5mpx ili t-mobile pulse dok je kamera bila na strani android mobitela kao i bljeskalica.Ponekad mi nisu apple jaasni s nekim odlukama kao što da nema iphone 3g video snimanje..ali su lideri i svi ih slijepo kopiraju npr. oni nisu izumili prednju kameru ali kad oni nešto stave onda konkurencija samo slijepo kopira.Koji je pošteni mob imao prednju kameru prije ip4?Kao i mnogo stvari.

Zabrio si frende. videocall je usluga stara 5-6 godina samo kod nas. Prednju kameru ima i imao je cijeli niz mobitela prije iphona.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice