I kako ga ne otkriju preko broja računa (SWIFT/IBAN)?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Što manje izmene, pa bolje je raditi nikakve izmene dok ne nađu rješenje. Dok to ćekate za to vrijeme koristite linux
Što manje izmene, pa bolje je raditi nikakve izmene dok ne nađu rješenje. Dok to ćekate za to vrijeme koristite linux
Kako konstruktivno od tebe.A što ako na računalu imam važne podatke?Baze, sourceve ...itd...?
radi redovite backupe.
gle ovo je kažnjivo čak i po "rvackim" standardima. ova poruka u notepadu može poslužiti kao dokaz ucjene i iznuđivanja što je vjerovali ili ne kažnjivo čak i kod nas xD
Jeftiniji savjet:Izvadite HDD iz kucista i potopite u domestos pazeci pritom da je cijeli disk u tekucini.Ostavite preko noci da se datoteke dezinficiraju kako bi i najzilavija gamad krepala.U jutro isperite disk vodom i ostavite 24 satada se prosusi dobro(najbolje na propuhu). "Domestos,kill all known germs"
Skuplji,najucinkovitij savjet:Posegnite rukom u dzep i kupite si zastitu na vrijeme. Don't be infected,Kaspersky LAB :)
Svasta sam pocistio od kad se bavim kompovima, ali se jos nikada nisam susreo sa necim sto je obrisalo podatke/disk ili napravilo neku vecu stetu. Mozda nisam te "srece" :)
pa nije ni losa ideja... nista ne unistavaju vec samo kriptiraju... pa nek naleti neka banka ili nešto slično i eto ti dobre zarade...
off... čuo sam za tako nešto u Srbiji... maznu ti novi auto i onda ti se jave ako ga želiš otkupit za neznam 5000 eura, pa il ćeš na policiju, i tko zna će bit šta od toga ili ćeš platit i dobit auto odmah... :)
EP palo je meni ovo na pamet ali kako sam duhom i tijelom agnostik vjerujem i nadam se dokazima.
I onako nema šanse da takvo nešto saznaš ikada... ako i sazna netko bit će... pa poprilično mrtav... prevelik se tu novac okreće...
OK, ovo mi se ne sviđa nimalo. Nemam ništa osobito bitno na diskovima ali u krajnjem slučaju, šteta slika sa fešti i sl .
It's backup time...
Također, uopće me nebi čudilo da viruse pišu same AV kompanije...
pa nije ni losa ideja... nista ne unistavaju vec samo kriptiraju... pa nek naleti neka banka ili nešto slično i eto ti dobre zarade...
off... čuo sam za tako nešto u Srbiji... maznu ti novi auto i onda ti se jave ako ga želiš otkupit za neznam 5000 eura, pa il ćeš na policiju, i tko zna će bit šta od toga ili ćeš platit i dobit auto odmah... :)
mom frendu su to napravili u lijepoj našoj rvackoj. doduše za 4 soma dojč maraka.
mom frendu su to napravili u lijepoj našoj rvackoj. doduše za 4 soma dojč maraka.
ma...! provjere oni tebe i financijsko stanje. i onda ti vjerovatno "serviraju" cifru koju si u mogućnosti isplatit...
Izgleda da GpCode nije tako opasna kako se pravi, koga zanima može pogledati screenshotove kako to izgleda nakon infekcije na http://blog.fortinet.com/all-your-drives-are-belong-to-us.
Ispada da virus samo makne MBR pa je ipak pametnije pozvati nekoga tko se razumije u te stvari nego dati broj kreditne kartice ekipi da provjere koji joj e limit
Izgleda da GpCode nije tako opasna kako se pravi, koga zanima može pogledati screenshotove kako to izgleda nakon infekcije na http://blog.fortinet.com/all-your-drives-are-belong-to-us.
Ispada da virus samo makne MBR pa je ipak pametnije pozvati nekoga tko se razumije u te stvari nego dati broj kreditne kartice ekipi da provjere koji joj e limit
to nije gpcode, pročitaj bolje, imam starije verzije gpcodea koji već i tada nije bio toliko naivan kao što je ovaj, RBNCrypter (fortinet naming) o kojemu je riječ u tekstu je više scareware nego ransomware
što on nije već razbijen... znam da će ti trebati cluster i dosta vremena... ali ima metoda dekriptiranja aes-a
što on nije već razbijen... znam da će ti trebati cluster i dosta vremena... ali ima metoda dekriptiranja aes-a
Osim toga, ova verzija koristi i izuzetno snažne RSA-1024 i AES-256 algoritme kriptiranja, koje je gotovo nemoguće probiti kako bi se dobio izvorni sadržaj datoteke.
baš me boli briga :) nemaju šanse da mene zaraze :)
ja mislim da oni ovo čitaju i da si baš ti sljedeći kojega su uzeli na pik. nema ti spasa. hdd van i natapanje u domestosu, čisto da budeš ziher da je čist xD
ja mislim da oni ovo čitaju i da si baš ti sljedeći kojega su uzeli na pik. nema ti spasa. hdd van i natapanje u domestosu, čisto da budeš ziher da je čist xD
Zbog OS-a kojeg rabim i zbog toga što sve skidam i pokrećem s admin ovlastima...
Nope... they don't even have a chance...
a ništa... napravit dual boot sa linuxom, za surfanje... pa nek rade šta oće onda...
i pokrećem s admin ovlastima...
upravo suprotno, pokretati nepoznati kod s admin ovlastima znači da mu daješ sve moguće privilegije... nepoznate programe ako ih se već mora pokretati onda se to čini sa limitiranim juzerskim ovlastima
i pokrećem s admin ovlastima...
upravo suprotno, pokretati nepoznati kod s admin ovlastima znači da mu daješ sve moguće privilegije... nepoznate programe ako ih se već mora pokretati onda se to čini sa limitiranim juzerskim ovlastima
Sarkazam, sarkazam...
U gornjoj rečenici, cijeloj, ti je rečeno da gotovo ništa ne pokrećem s admin ovlastima... NADA...
apt-get je jedini kojem lupim sudo...