Opasniji GpCode

poruka: 24
|
čitano: 6.742
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Opasniji GpCode".
15 godina
neaktivan
Opasniji GpCode

I kako ga ne otkriju preko broja računa (SWIFT/IBAN)?

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Opasniji GpCode

Što manje izmene, pa bolje je raditi nikakve izmene dok ne nađu rješenje. Dok to ćekate za to vrijeme koristite linux 

početnici ili napredni posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com i naučit čete više o linuxu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Opasniji GpCode
linuxuser kaže...

Što manje izmene, pa bolje je raditi nikakve izmene dok ne nađu rješenje. Dok to ćekate za to vrijeme koristite linux 

Kako konstruktivno od tebe.A što ako na računalu imam važne podatke?Baze, sourceve ...itd...?

16 godina
neaktivan

radi redovite backupe.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
17 godina
neaktivan
Opasniji GpCode

gle ovo je kažnjivo čak i po "rvackim" standardima. ova poruka u notepadu može poslužiti kao dokaz ucjene i iznuđivanja što je vjerovali ili ne kažnjivo čak i kod nas xD

There's no SAVE GAME in real life!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opasniji GpCode

Jeftiniji savjet:Izvadite HDD iz kucista i potopite u domestos pazeci pritom da je cijeli disk u tekucini.Ostavite preko noci da se datoteke dezinficiraju kako bi i najzilavija gamad krepala.U jutro isperite disk vodom i ostavite 24 satada se prosusi dobro(najbolje na propuhu). "Domestos,kill all known germs"

Skuplji,najucinkovitij savjet:Posegnite rukom u dzep i kupite si zastitu na vrijeme. Don't be infected,Kaspersky LAB  :)

dasHHa
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ja se ne bih cudio da ovakvo nešto rade zapravo te AV tvrtke da bi što više zaradile novaca prodavanjem AV-a...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
Opasniji GpCode

Svasta sam pocistio od kad se bavim kompovima, ali se jos nikada nisam susreo sa necim sto je obrisalo podatke/disk ili napravilo neku vecu stetu. Mozda nisam te "srece" :)

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Opasniji GpCode

pa nije ni losa ideja... nista ne unistavaju vec samo kriptiraju... pa nek naleti neka banka ili nešto slično i eto ti dobre zarade...

off... čuo sam za tako nešto u Srbiji... maznu ti novi auto i onda ti se jave ako ga želiš otkupit za neznam 5000 eura, pa il ćeš na policiju, i tko zna će bit šta od toga ili ćeš platit i dobit auto odmah... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Ja se ne bih cudio da ovakvo nešto rade zapravo te AV tvrtke da bi što više zaradile novaca prodavanjem AV-a...

EP palo je meni ovo na pamet ali kako sam duhom i tijelom agnostik vjerujem i nadam se dokazima.{#}

dasHHa
17 godina
neaktivan
Dokazi su za wussies :)

I onako nema šanse da takvo nešto saznaš ikada... ako i sazna netko bit će... pa poprilično mrtav... prevelik se tu novac okreće...
16 godina
odjavljen
Opasniji GpCode

OK, ovo mi se ne sviđa nimalo. Nemam ništa osobito bitno na diskovima ali u krajnjem slučaju, šteta slika sa fešti i sl {#}.

It's backup time...

Također, uopće me nebi čudilo da viruse pišu same AV kompanije...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

pa nije ni losa ideja... nista ne unistavaju vec samo kriptiraju... pa nek naleti neka banka ili nešto slično i eto ti dobre zarade...

off... čuo sam za tako nešto u Srbiji... maznu ti novi auto i onda ti se jave ako ga želiš otkupit za neznam 5000 eura, pa il ćeš na policiju, i tko zna će bit šta od toga ili ćeš platit i dobit auto odmah... :)

mom frendu su to napravili u lijepoj našoj rvackoj. doduše za 4 soma dojč maraka.

16 godina
neaktivan
buco74 kaže...

mom frendu su to napravili u lijepoj našoj rvackoj. doduše za 4 soma dojč maraka.

ma...! provjere oni tebe i financijsko stanje. i onda ti vjerovatno "serviraju" cifru koju si u mogućnosti isplatit...

14 godina
neaktivan
Opasniji GpCode

Izgleda da GpCode nije tako opasna kako se pravi, koga zanima može pogledati screenshotove kako to izgleda nakon infekcije na http://blog.fortinet.com/all-your-drives-are-belong-to-us.

Ispada da virus samo makne MBR pa je ipak pametnije pozvati nekoga tko se razumije u te stvari nego dati broj kreditne kartice ekipi da provjere koji joj e limit{#}

s0M3D1g3r4t1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MeDigerati kaže...

Izgleda da GpCode nije tako opasna kako se pravi, koga zanima može pogledati screenshotove kako to izgleda nakon infekcije na http://blog.fortinet.com/all-your-drives-are-belong-to-us.

Ispada da virus samo makne MBR pa je ipak pametnije pozvati nekoga tko se razumije u te stvari nego dati broj kreditne kartice ekipi da provjere koji joj e limit{#}

to nije gpcode, pročitaj bolje, imam starije verzije gpcodea koji već i tada nije bio toliko naivan kao što je ovaj, RBNCrypter (fortinet naming) o kojemu je riječ u tekstu je više scareware nego ransomware

;) ;)
rather sniffin glue instead of private networks
17 godina
neaktivan
Pa ček... to je AES 128...

što on nije već razbijen... znam da će ti trebati cluster i dosta vremena... ali ima metoda dekriptiranja aes-a
17 godina
neaktivan
Pa ček... to je AES 128...

što on nije već razbijen... znam da će ti trebati cluster i dosta vremena... ali ima metoda dekriptiranja aes-a

Osim toga, ova verzija koristi i izuzetno snažne RSA-1024 i AES-256 algoritme kriptiranja, koje je gotovo nemoguće probiti kako bi se dobio izvorni sadržaj datoteke.

17 godina
neaktivan
Woohooo :) prezabavno :)

baš me boli briga :) nemaju šanse da mene zaraze :)
17 godina
neaktivan

ja mislim da oni ovo čitaju i da si baš ti sljedeći kojega su uzeli na pik. nema ti spasa. hdd van i natapanje u domestosu, čisto da budeš ziher da je čist xD

There's no SAVE GAME in real life!!!
17 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

ja mislim da oni ovo čitaju i da si baš ti sljedeći kojega su uzeli na pik. nema ti spasa. hdd van i natapanje u domestosu, čisto da budeš ziher da je čist xD

Zbog OS-a kojeg rabim i zbog toga što sve skidam i pokrećem s admin ovlastima...

Nope... they don't even have a chance...

16 godina
neaktivan
Opasniji GpCode

a ništa... napravit dual boot sa linuxom, za surfanje... pa nek rade šta oće onda...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

i pokrećem s admin ovlastima...

upravo suprotno, pokretati nepoznati kod s admin ovlastima znači da mu daješ sve moguće privilegije... nepoznate programe ako ih se već mora pokretati onda se to čini sa limitiranim juzerskim ovlastima

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

i pokrećem s admin ovlastima...

upravo suprotno, pokretati nepoznati kod s admin ovlastima znači da mu daješ sve moguće privilegije... nepoznate programe ako ih se već mora pokretati onda se to čini sa limitiranim juzerskim ovlastima

Sarkazam, sarkazam...

U gornjoj rečenici, cijeloj, ti je rečeno da gotovo ništa ne pokrećem s admin ovlastima... NADA...

apt-get je jedini kojem lupim sudo...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice