Nokia postaje Microsoft Mobile

poruka: 46
|
čitano: 7.067
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nokia postaje Microsoft Mobile".
11 godina
neaktivan
Re: Nokia postaje Microsoft Mobile
Ajmo recimo da je microsoft preuzeo sve dugove od nokie i sve to, a nokia je dobila veliku svotu novca tj ne tako veliku i kasnije kupe za siću Jolu koju pocnu prodavati pod Nokia imenom.imali bi dobru prodaju zbog imena i vratili bi staru slavu
16 godina
neaktivan

Imam Jollu, super je, jedino joj fali kuciste i kamera od Nokie

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hahaha, kad se samo sjetim da sam se s nekim na jednoj temi raspravljao da vise nema Nokie i da je to sad MS, dok me doticna osoba (ne sjecam se tko) uvjeravala da je Nokia i dalje Nokia. Sad sam u potpunosti uvjeren. {#}
Ah, morat cu pocet arhivirati takve poruke, nikad ne znas.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

s obzirom da mi je prvi mobitel bio Nokia ovo je blago rečeno katafaksingstrofa da odsutaju od imena Nokia ,koji je bio sinonim za mobitel , ali od poplave smartfonea oni su toliko krivih poteza vukli da su to naprosto drame,

sami su sebe "pokopali", jer na početku nisu odustajali od tipkovnice na mobitelu i forsali su onaj symbian od katastrofe.

da mi je 5 minuta sa tim CEO u to vrijeme navuko bi ga za uši.

što je najbolje od svega Nokia mobile prodana za 7 miljardi dolara, a za koliko je whatssapp prodan? 16 miljardi dolara.{#}

battlelog: CRO_ZeNGe
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Nokia je bila pojam u svijetu mobitela. Tako ću je se i sjećati.

http://www.neobux.com/?r=inoxzg,
13 godina

Ako Microsoft Mobile bude isto što i stara Nokia i ako nastave istim tempom, mogu postići dobru reputaciju, Nokijina je već nekoliko godina narušavana.

Da mi je žao onog natpisa, jeste.

0 0 hvala 0
14 godina

dakle i ofišl je, nece biti vise nokie

trenutno imam lumia 1020 i to ce biti izgleda posljedni phone od nokie sto sam kupio

nije samo do kvalitete kucista i sl, samo ime nokia nesto znaci, uzmi sad lumia 1020 recimo i na nju stavi ime microsoft mobile, nece biti isto, bar ne meni

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 5 hvala 0
16 godina
Markić7 kaže...
Ajmo recimo da je microsoft preuzeo sve dugove od nokie i sve to, a nokia je dobila veliku svotu novca tj ne tako veliku i kasnije kupe za siću Jolu koju pocnu prodavati pod Nokia imenom.imali bi dobru prodaju zbog imena i vratili bi staru slavu

kaj misliš da u ugovoru ne stoji klauzula da se nokia ne smije određeni broj godina bavit razvojem mobitela?

16 godina
Indestructible kaže...

trenutno imam lumia 1020 i to ce biti izgleda posljedni phone od nokie sto sam kupio

nije samo do kvalitete kucista i sl, samo ime nokia nesto znaci, uzmi sad lumia 1020 recimo i na nju stavi ime microsoft mobile, nece biti isto, bar ne meni

neće se zvat ms mobile daj shvatite ...

13 godina
odjavljen
Memphis kaže...
Indestructible kaže...

neće se zvat ms mobile daj shvatite ...

nego Zune Reborne ? :P

http://www.snabbox.org/
11 godina
neaktivan
Memphis kaže...
Markić7 kaže...

kaj misliš da u ugovoru ne stoji klauzula da se nokia ne smije određeni broj godina bavit razvojem mobitela?

Daj mi reci ono sto ne mislis, potvrdi taj dio, koliko treba proči god dok se ne smije prodavati pod tim imenom ? 

Možda je i nokia zato tako jeftino koštala, možda je microsoft odbio tu klazulu upravo zato jer bi sa tom klazulom platio duplo za mobilno poslovanje. 

12 godina
neaktivan

Zar je toliko teško prije komentiranja malo "dublje" proučiti temu o kojoj se raspravlja? Ista stvar se događa na mnogim temama ovog foruma. Mnogi forumaši se vole predstavljati da su u tijeku s tehnološkim događanjima a ustvari su u tijeku samo s naslovima pojedinih događanja pa tako i komentiraju.

Ukratko, vezano uz ovaj članak:

1. Microsoft ne mijenja samostalno naziv (kupili su proizvodni pogon telefona {Nokia Devices and Services} + pravo na korištenje mobilnih patenata idućih 10 godina, ne i korištenje imena koje nikad nije bilo na prodaju)

2. Nokia zadržava svoje druge tehnološke odjele (Nokia Solutions and Networks, Nokia HERE {HERE maps, HERE Drive,...}) i odgovarajuće patente.

3. Proizvodni pogon koji je Nokia prodala (Nokia Devices and Services) mijenja ime u Microsoft Mobile, to ne znaći da će uređaji nositi isto ime. Imati će samo Microsoft + model uređaja. Niti dosad niste imali uređaje na kojima je pisalo Nokia Oyj (što je puni naziv kompanije)

3. Nokia se obvezala da idućih nekoliko godina neće proizvoditi mobitele (pametne i obične), u budućnosti sigurno hoće čim nisu htjeli prodati pravo na korištenje imena. U ugovoru jasno stoji: "Nokia will not be able to use its logo on its phones until the end of 2015."

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 1:13 (Legatus).

4 0 hvala 1
14 godina

posto ce te patente koristit microsoft iducih 10 godina, da li ce moci i nokia koristiti poslije 2015te? 

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

posto ce te patente koristit microsoft iducih 10 godina, da li ce moci i nokia koristiti poslije 2015te? 

Ako plate tantijeme na njih, onda da.

14 godina

Pa patenti su Nokijini, nisu prodani Microsoftu već su kupili pravo korištenja, tako da ne vidim zašto Nokia nebi smjela koristiti svoje patente i zašto bi plaćala, kome, sami sebi?!

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 0:25 (5220).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
5220 kaže...

Pa patenti su Nokijini, nisu prodani Microsoftu već su kupili pravo korištenja, tako da ne vidim zašto Nokia nebi smjela koristiti svoje patente i zašto bi plaćala, kome, sami sebi?!

Meh, skuzio sam kolegu da je MS kupio bas patente, a ne pravo na koristenje tih patenata, sve pet.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice