Nokia gubi udio

poruka: 124
|
čitano: 24.135
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nokia gubi udio".
15 godina
protjeran
RE: Nokia gubi udio

za takve nezahtjevne nokija i je...a takvih je vecina..i odatle pociva ta nokijina prednost na trzistu...vidjet cemo za 10ak godina koliko ce im biti udio

17 godina
stevan94 kaže...

Nokia ima svoje kupce.

Recimo moj tata,moja tetka itd. nikada ne bi kupili drugi mobitel osim Nokije.

Mislim da će raznorazne tetkice i bakice ostati jedini kupci, konačno je i tržište prepoznalo prenapunanost tog branda. Prošao sam kroz par Nokija, ali nijedna mi se nije nešto dopala. Najprenapuhaniji model je N97 koji stvarno mi nije ništa posebno. Čudi me samo takav pad SE-a (iako mu ponuda modela donedavno nije baš bila bajna), dok je rast Samsunga vjerojatno najviše zbog povoljnih cijena.

Izlazak Androida i sve povoljniji smartphoneovi konkuriraju nimalo posebnim Nokijinim smartphoneovima...

There's no business like showbusiness
16 godina
protjeran
bugonja kaže...

najmocniji po cemu?cigla n900 od 5 kila?po aplikacijama mozda?po rezultatima prodaje mozda?

najmocniji OS na mobitelu, najmocnije aplikacije na mobitelu(posto se radi o desktop aplikacijama), najmocniji browser itd, itd...

n900 bez OC-a vrti preko 30 aplikacija u PRAVOM multitaskingu(za razliku od "multitaskinga" u iOS4), sto ukljucuje par tabova u firefoxu

a rezultati prodaje nemaju s tim veze, n900 je namjenjena power userima i entuzijastima

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 13:02 (grimyHR).
17 godina
Tcherot kaže...

Ah pa sad su mi otvorene oci kad od 20 postova 15 ih je da ti mobiteli ne 'zgledaju' .

Nije se tebi ništa otvorilo, ti misliš da možeš prodavati gače sa sloganom - ugodno i toplo.

17 godina
rjakopec kaže...
Tcherot kaže...

Ah pa sad su mi otvorene oci kad od 20 postova 15 ih je da ti mobiteli ne 'zgledaju' .

Nije se tebi ništa otvorilo, ti misliš da možeš prodavati gače sa sloganom - ugodno i toplo.

Ili još bolje, nije važno kako izgledaju glavno je da su udobne i tople.

16 godina
neaktivan
Nokia gubi udio

nokia dosta očekuje od meego OS-a

potpis

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nokia gubi udio

Vec je bilo i vrijeme, više nigdje nema vijesti o njima... ajde dobro sada zbog N8 inace kao i da ne postoje. 

Umjesto da gledaju kako su drugi uspjeli oni su tupili svoje i evo kako su završili.

I uopce mi nije jasno, izdaju novi flagship N8 i automatski prije prodaje ga osude na propast  tako što objave da je sa Symbianom gotovo... buduci top modeli serije N ga se odricu.

I zašto bi ja sada kupio N8.. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dom031 kaže...

Vec je bilo i vrijeme, više nigdje nema vijesti o njima... ajde dobro sada zbog N8 inace kao i da ne postoje. 

Umjesto da gledaju kako su drugi uspjeli oni su tupili svoje i evo kako su završili.

I uopce mi nije jasno, izdaju novi flagship N8 i automatski prije prodaje ga osude na propast  tako što objave da je sa Symbianom gotovo... buduci top modeli serije N ga se odricu.

to je nova verzija symbiana.

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
15 godina
Nokia gubi udio

nokija malkice spava

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

nokija malkice spava

nadam se da ce se uspavani div probuditi Belji se

17 godina
Nokia gubi udio

Vidim da mnogi još uvjek padaju na dizajn. Jesu to curice ili teenageri? Ne zanima me.

Android je ugrabio dobar dio tržišta i eto ud tuda pad Nokije, koja i dan danas ima odlične nonTS smartphone uređaje. Nemaju bezveze takav udio, budimo iskreni bilo je i pitanje vremena, samo kada će se smanjiti njihov udio, mogao bi i još pasti, odnosno tržište se nešto više izjednačiti.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bus kaže...

i ja sam na N95 8gb već skoro 3 godine, i odlična integracija SIP telefonije i besplatno pričanje preko VoIP-a mi je zakon, zato sam toliko i svojevremeno izvojio za njega uz pretplatu, iako se od tada već dobrano vratilo upravo zbog VoIP-a,,, pogotovo kad odeš izvan države,zakačiš se za WiFi ili uzmeš mobilni internet paket i pričaš sa hrvatskom free,

da iPhone ima SIP integriran direktno u OSu kao i N95, već bi prešao na njega, a i cijena iPhona u pretplati je poprilično povoljnija nego tadašnje N95

ovako i dalje ostajem na N95 dok ljepo radi,,

Odlicna integracija SIP telefonije? Je li ti radi i kad se premjestis sa Wirelessa na 3G i nazad? Dobro, to je mali bug, ali nema veze, to je ipak Nokia. Mozes li odabrati drugi port osim 5060? Ne? Ali nema veze, to je ipak Nokia koja to ima ugradjeno u OS dok glupi iPhone ili Android based mobile mora instalirati besplatni program za to. Bas uzas.

16 godina
neaktivan
HCSC kaže...

Vidim da mnogi još uvjek padaju na dizajn. Jesu to curice ili teenageri? Ne zanima me.

Android je ugrabio dobar dio tržišta i eto ud tuda pad Nokije, koja i dan danas ima odlične nonTS smartphone uređaje. Nemaju bezveze takav udio, budimo iskreni bilo je i pitanje vremena, samo kada će se smanjiti njihov udio, mogao bi i još pasti, odnosno tržište se nešto više izjednačiti.

Odlicno receno :)

16 godina
neaktivan
Nokia gubi udio

Neki od vas hvale Nokiu N900... Ne pratim Nokijine telefone otkad sam prešao na iPhone, pa sam pogledao specifikacije te nokije. Enivej, vrlo brzo sam prestao čitati specifikacije kad sam shvatio da taj mobitel ima resistive touch screen!!!!!

Mislim na stranu sve, na stranu i dizajn i nevjerojatno glupavo guranje nekih neuglednih operativnih sustava pored BESPLATNOG Androida!!! Na stranu tisuće beskorisnih i sporih mogućnosti. Na stranu to sve ali, taj mobitel je izišao u 11. mjesecu prošle godine i on i dalje ima resistive touch screen.PlačPa dobro tko je tu glup???? Iphone je 2007 izišao sa capacitive screen i preokrenuo filozofiju ekrana osjetljivih na dodir. Konačno više nije bilo potrebno furati sa sobom onaj debilni stylus i bockati ekran do iznemoglosti kako bi telefonu objasnio što ustvari hoću od njega. Na stranu subjektivnosti i sentimenti, ali ovo je stvarno strašno. To je kao njihova perjanica???

To bi bilo kao da na primjer netko izmisli motor za automobil koji se puni vodom i sad firme masovno počnu proizvodit takve automobile. Ljudi već dvije godine toče svoje automobile doma na pipu...vozamo se okolo ko ludi bez ograničenja....i onda dođe Nokia i kaže evo, pogledajte samo, kako smo mi dobar auto napravili. Doduše morate ga i dalje puniti na benziskoj po cijeni od 8,5kn po litri ali evo ima operativni sustav koji samo mi podržavamo. To ujedno znači da nećete moći skidati tisuće aplikacija sa Android Marketa, neeeeeee, ali zato imate naših stotinjak aplikacija na OVI storeu!!!

Fakat tko tko je u toj firmi tako beznadno glup????

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 14:43 (Vlays).

2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nokia gubi udio

po meni nokia samo štanca poboljšane verzije starijih mobitela, ništa inovativno

0 2 hvala 0
16 godina
protjeran
Vlays kaže...

Neki od vas hvale Nokiu N900... Ne pratim Nokijine telefone otkad sam prešao na iPhone, pa sam pogledao specifikacije te nokije. Enivej, vrlo brzo sam prestao čitati specifikacije kad sam shvatio da taj mobitel ima resistive touch screen!!!!!

Mislim na stranu sve, na stranu i dizajn i nevjerojatno glupavo guranje nekih neuglednih operativnih sustava pored BESPLATNOG Androida!!! Na stranu tisuće beskorisnih i sporih mogućnosti. Na stranu to sve ali, taj mobitel je izišao u 11. mjesecu prošle godine i on i dalje ima resistive touch screen.PlačPa dobro tko je tu glup???? Iphone je 2007 izišao sa capacitive screen i preokrenuo filozofiju ekrana osjetljivih na dodir. Konačno više nije bilo potrebno furati sa sobom onaj debilni stylus i bockati ekran do iznemoglosti kako bi telefonu objasnio što ustvari hoću od njega. Na stranu subjektivnosti i sentimenti, ali ovo je stvarno strašno. To je kao njihova perjanica???

To bi bilo kao da na primjer netko izmisli motor za automobil koji se puni vodom i sad firme masovno počnu proizvodit takve automobile. Ljudi već dvije godine toče svoje automobile doma na pipu...vozamo se okolo ko ludi bez ograničenja....i onda dođe Nokia i kaže evo, pogledajte samo, kako smo mi dobar auto napravili. Doduše morate ga i dalje puniti na benziskoj po cijeni od 8,5kn po litri ali evo ima operativni sustav koji samo mi podržavamo. To ujedno znači da nećete moći skidati tisuće aplikacija sa Android Marketa, neeeeeee, ali zato imate naših stotinjak aplikacija na OVI storeu!!!

oprosti ali kapacitivnom ekranu je jedina prednost multitouch, a rezistivni je puno precizniji i meni puno drazi od kapacitivnog, to sta su kapacitivni noviji ne znaci da su bolji

a sto se aplikacija tice ti shvacas da se tu radi o debianu?

15 godina
neaktivan
stevan94 kaže...
Dom031 kaže...

to je nova verzija symbiana.

Razumijem ali to je verzija koja je odavno trebala biti vani, verzija koju su stalno odgađali. Danas je trebao biti ^4

Ali opet, i da je nova ili nije... koja korist kada je sa time gotovo... Baš me zanima kako će sve to ispasti sa N8

15 godina
neaktivan
bugonja kaže...

najmocniji po cemu?cigla n900 od 5 kila?po aplikacijama mozda?po rezultatima prodaje mozda?

po tome što je open source,što ima multitasking koji ni jedan smartphone ili netbook ne nudi,jako detaljno dorađenom sučelju i po web browseru u kojem možeš igrati prave flash igrice(provjereno).

17 godina
neaktivan

Nokia gubi udio?! Ukratko - i neka! A vjerujte mi da znam što govorim, s obzirom da sam u zadnjih 13 godina isključivo koristio njihove uređaje!

Toshiba A300D-16W
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
alien kaže...

nekoč nedostižni proizvođač mobitela pao na niske grane. vrh ponude im je nikakav, čak ga jedan donedavno nepoznati HTC tuče u mnogo segmenata. i iShit mi je bolji od bilo kojeg nokijinog modela. nisu pratili tržište pa su se doveli u tu situaciju.

tko je "bolji" opstaje!

vrh ponude im je najmocniji smartphone trenutno dostupan na trzistu

Da, ali u njihovim snovima.

16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
Vlays kaže...

oprosti ali kapacitivnom ekranu je jedina prednost multitouch, a rezistivni je puno precizniji i meni puno drazi od kapacitivnog, to sta su kapacitivni noviji ne znaci da su bolji

a sto se aplikacija tice ti shvacas da se tu radi o debianu?

Oprosti ali ni uz najbolju namjeru neću shvatiti kako bi nekome rezistivni bio draži od kapacitivnog! Mislim imaš ti pravo na svoje subjektivno mišljenje, ali ovo što si rekao kako je rezistivni precizniji je stvarno notorna glupost. Opet ako je tebi bolji ti samo daj...ali kapacitivni ekran je napredak u rangu napretka televizora sa onih debelih katodnih na ove flat screen. Opet se naravno nalaze ljudi koji tvrde da im je slika bolja na starim televizorima, što na kraju krajeva i nije toliko teško za razumjeti uzevši u obzir da su ti ljudi većinom primali analogni TV signal pa im je slika bila razvučena. A kako njima onda objasniti da to što primaju ne znači da im televizor ne valja.

Potpuno je isto i s tim ekranima na dodir. Ono al stvarno, kako bi rezistivni ekran mogao biti bolji??? Nemoj molim te. Šutim

P.S. da znam da je operativni Linux based, ali eto moram priznat da ne znam šta to zači u pogledu aplikacija. Iskreno nije me ni briga jer da kakve god aplikacije imao, džabe mu sve kad moram prste polomit na ekranu da bi nešto pokrenuo. Karikiram malo ali you get the point.

16 godina
protjeran
Vlays kaže...
grimyHR kaže...
Vlays kaže...

Oprosti ali ni uz najbolju namjeru neću shvatiti kako bi nekome rezistivni bio draži od kapacitivnog! Mislim imaš ti pravo na svoje subjektivno mišljenje, ali ovo što si rekao kako je rezistivni precizniji je stvarno notorna glupost. Opet ako je tebi bolji ti samo daj...ali kapacitivni ekran je napredak u rangu napretka televizora sa onih debelih katodnih na ove flat screen. Opet se naravno nalaze ljudi koji tvrde da im je slika bolja na starim televizorima, što na kraju krajeva i nije toliko teško za razumjeti uzevši u obzir da su ti ljudi većinom primali analogni TV signal pa im je slika bila razvučena. A kako njima onda objasniti da to što primaju ne znači da im televizor ne valja.

Potpuno je isto i s tim ekranima na dodir. Ono al stvarno, kako bi rezistivni ekran mogao biti bolji??? Nemoj molim te. Šutim

P.S. da znam da je operativni Linux based, ali eto moram priznat da ne znam šta to zači u pogledu aplikacija. Iskreno nije me ni briga jer da kakve god aplikacije imao, džabe mu sve kad moram prste polomit na ekranu da bi nešto pokrenuo. Karikiram malo ali you get the point.

prste polomit? jesi li ti idiot? da si isprobao ekran vidio bi da je mozda i preosjetljiv i da ne treba pritiskat po njemu, kao i svaki kvalitetni rezistivni, ali naravno, ti si citao da su rezistivni ekrani neosjetljivo sranje i da samo kapacitivni valjaju...

i da rezistivni je daleko precizniji od kapacitivnog, ocito nemas pojma o tome

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 15:21 (grimyHR).
16 godina
protjeran
diletant kaže...
grimyHR kaže...
alien kaže...

nekoč nedostižni proizvođač mobitela pao na niske grane. vrh ponude im je nikakav, čak ga jedan donedavno nepoznati HTC tuče u mnogo segmenata. i iShit mi je bolji od bilo kojeg nokijinog modela. nisu pratili tržište pa su se doveli u tu situaciju.

tko je "bolji" opstaje!

navedi mi jedan koji pokrece mocniji OS. i pazi, mocniji, a ne bolji po tvom misljenju

16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
diletant kaže...
grimyHR kaže...
alien kaže...

tko je "bolji" opstaje!

navedi mi jedan koji pokrece mocniji OS. i pazi, mocniji, a ne bolji po tvom misljenju

Koristim Debian već godinama. Da kažem da je "moćan" bio bi eufemizam. Ali Debian nije mobilni OS, kao što ni standardne linux aplikacije nisu prilagođene koritštenju na mobitelima.

16 godina
protjeran
diletant kaže...
grimyHR kaže...
diletant kaže...
grimyHR kaže...
alien kaže...

tko je "bolji" opstaje!

Koristim Debian već godinama. Da kažem da je "moćan" bio bi eufemizam. Ali Debian nije mobilni OS, kao što ni standardne linux aplikacije nisu prilagođene koritštenju na mobitelima.

pa debian u desktop obliku nije, ali maemo je zato mobilni OS sa skoro 100% funkcionalnosti debiana

15 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

Daj definiraj mocniji? Linux based (Android) ili Uix based (iOS)? To si mislio?

16 godina
neaktivan

Pa pogledaj ko je prvi počeo koga vrijeđati.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
facewithascar kaže...
grimyHR kaže...

android je linux based, ali maemo JE linux, znaci dobijes sve funkcije desktop OS-a u mobilnom formatu, to ne nudi nitko drugi

Vlays kaže...

oprosti, ali ja sam tebe samo pitao, ja tebi nisam rekao da si idiot, ti meni jesi

razlika je ogromna

16 godina
protjeran
Nokia gubi udio

Ja sam mogao birati između Samsunga Innov8 i Nokie N86, izabrao sam Samsunga jer je bolji od N86. Možda sam pogriješio, ne u smislu specifikacija jer je stvarno Innov8 i bolji, od kamere do onih sranja šta ima u njemu, nego radi supporta (podrške). Samsung ima daleko najgori support, tu je Nokia najjača i sljedeći mobitel će biti Nokia radi support-a i brige za korisnike.

Can I Bus? The Shit Is In My Blood I'm Blessed... Outside The Bones But Inside The Flash.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
facewithascar kaže...
grimyHR kaže...

android je linux based, ali maemo JE linux, znaci dobijes sve funkcije desktop OS-a u mobilnom formatu, to ne nudi nitko drugi

Vlays kaže...

oprosti, ali ja sam tebe samo pitao, ja tebi nisam rekao da si idiot, ti meni jesi

razlika je ogromna

Ovo još nisam nikad čuo moram priznat. On mene pita jesam li ja idiot? I to po njegovom objašnjenu nije uvreda.

Dok ja koji sam mu odgovorio da nisam ja idiot nego da je on, ja sam taj koji vrijeđa....

Nema šta objašnjenje na mjestu. Evo ispričavam ti se javno što sam ti rekao da si idiot.

Sad još samo da ti ne ostanem dužan ću reći: A jesi li ti idiot? Ili si možda debil? Ili si možda mutav?

Koliko sam skužio dok god je u obliku pitanja sve je OK.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice