Mac App Store u pogonu

poruka: 66
|
čitano: 12.154
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mac App Store u pogonu".
14 godina
protjeran
Mac App Store u pogonu

Jel bi ja mogao koristiti App Store ako bi navedeni OS instalirao na običan PC?

http://forum.links.hr/index.php?tab=forum
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Mac App Store u pogonu
mislim da ne!
17 godina
Mac App Store u pogonu

Citao sam na endgadgetu da je u prvih par sati umjesto mogucnosti kupnje javljao gresku.

Evo link: http://www.engadget.com/2011/01/06/mac-app-store-generating-error-messages-instead-of-app-purchases/

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac App Store u pogonu
Ajd živi bili pa vidjeli taj store :)
I'm from Hollywood

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Naravno da bi mogao, ali OS X nije jednostavno instalirati na običan PC. 

Jedan dio hardwera je rađen isključivo za potrebe appla i nema ga na tržištu (PRIMJER proc intel core 2 duo za MacBook na kojem tipkam je izrađen na tehnologiji od quada što mu je smanjilo jezgru i učinilo ga stabilnijim) Taj proc je intel radio samo za apple. Nešto slično je i sa ostalim hardwerom, sve su to "KAO" standardne PC komponente. OS X je pisan u C jeziku koji zahtjeva izuzetno poznavanje hardwera tako da OS komunicira sa hardwerom na izuzetno visokoj razini. Rezultat toga je taj da Apple računala debelo šiju PC (windows) jačih performansi naročito u obradi slike i zvuka. NAŽALOST kada pokušaš OS X instalirati na PC sretneš se sa svom mukom ovog svijeta. Potrebno je skinuti svu silu raznih dodataka osu koji će omogućiti prepoznavanje hardwera prilikom instalacije i nakon trista muka, ako uspiješ... to je to.

Mi pokušali u servisu, tjedan dana gombanja, pregledavanja tutorijala sa jubitoa izmišljanja bjesnih glista trista pokušaja i zaključak: "...ma nije apple tako skup..."

Uglavnom, ja na appleu provodim tri puta manje vremena nego što sam provodio na PCu a napravim više posla, Fotograf sam pa radim obradu fotki i videa, sviram pa volim miksati gitare i bubnjeve, sve to sam radio i na PCu ali ne sa toliko gušta. Naravno, neigram igre, za OS X ima valjda 3 igre pa ako si gamer odustani odmah.

17 godina
neaktivan

Moj kolega ima čak dva PC-a koje je namjenski kupio za instalaciju OSX-a, i za razliku od tebe, on ima iznimno dobra iskustva sa samom instalacijom. Nikakvih problema od samog starta. I oba stroja normalno rade vec dulje vrijeme na 10.6.x verziji OS-a. Iskreno, ne znam u cemu je kvaka jer radi se o vrlo jeftinim, polovnim brand strojevima bez bilo kakvih hardverskih eskapada.

17 godina
Mac App Store u pogonu

Meni frend radi pripremu za tisak na OSXu na Q6600, PQ5 ploci, neka random memorija, Ati 1950Pro, dakle custom pc... instalacija prosla bez problema.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Citao sam na endgadgetu da je u prvih par sati umjesto mogucnosti kupnje javljao gresku.

Evo link: http://www.engadget.com/2011/01/06/mac-app-store-generating-error-messages-instead-of-app-purchases/

Ako si procitao cijelu vijest, onda shvacas da je ovo potpuno nepotrebna konstatacija da AppStore "ne radi"?

17 godina
ChrisB kaže...
tnakir kaže...

Ako si procitao cijelu vijest, onda shvacas da je ovo potpuno nepotrebna konstatacija da AppStore "ne radi"?

Radi. Popravili su ga. Taj link nisam stavio. Nije mi zanimljiv. :)

17 godina
neaktivan
Bespa, you're in denial:-P
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
ChrisB kaže...
tnakir kaže...

Radi. Popravili su ga. Taj link nisam stavio. Nije mi zanimljiv. :)

Radio je od samog pocetka, jer problem nije bio AppStore nego iTunes.

Kao sto vidis, i na Macu je iTunes "najslabija karika" ;-)

16 godina
neaktivan

SUper je to stvar, tako će nešto izgleda doći i u novim windowsima...

14 godina
protjeran
Mac App Store u pogonu

Svi prate Ubuntu po idejama {#}

Nemam potpis.

5 0 hvala 0
17 godina
Mac App Store u pogonu

I radi samo na snow leopardu. Znaci ovi sto imaju starije verzije OS-a mogu se hebat.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bespa kaže...

Naravno da bi mogao, ali OS X nije jednostavno instalirati na običan PC. 

Jedan dio hardwera je rađen isključivo za potrebe appla i nema ga na tržištu (PRIMJER proc intel core 2 duo za MacBook na kojem tipkam je izrađen na tehnologiji od quada što mu je smanjilo jezgru i učinilo ga stabilnijim) Taj proc je intel radio samo za apple. Nešto slično je i sa ostalim hardwerom, sve su to "KAO" standardne PC komponente. OS X je pisan u C jeziku koji zahtjeva izuzetno poznavanje hardwera tako da OS komunicira sa hardwerom na izuzetno visokoj razini. Rezultat toga je taj da Apple računala debelo šiju PC (windows) jačih performansi naročito u obradi slike i zvuka. NAŽALOST kada pokušaš OS X instalirati na PC sretneš se sa svom mukom ovog svijeta. Potrebno je skinuti svu silu raznih dodataka osu koji će omogućiti prepoznavanje hardwera prilikom instalacije i nakon trista muka, ako uspiješ... to je to.

Mi pokušali u servisu, tjedan dana gombanja, pregledavanja tutorijala sa jubitoa izmišljanja bjesnih glista trista pokušaja i zaključak: "...ma nije apple tako skup..."

Uglavnom, ja na appleu provodim tri puta manje vremena nego što sam provodio na PCu a napravim više posla, Fotograf sam pa radim obradu fotki i videa, sviram pa volim miksati gitare i bubnjeve, sve to sam radio i na PCu ali ne sa toliko gušta. Naravno, neigram igre, za OS X ima valjda 3 igre pa ako si gamer odustani odmah.

Prvo da se malo pohvalim da je moja vijest {#}
Samo bih potvrdio u potpunosti tvoj post. Ja sam se prebacio na Apple prije 6mj. jer sam uspio dobit super cijenu za novi MBP a ionak sam kupovao novi laptop za fax pa mi se sve poklopilo. Pa reko ajmo probat šta je tolko posebno u tom "preskupom" Appleu. I mogu potvrdit da do sad nisam požalio ni dana ni kune placene za laptop. Baš što kažeš provodim duplo manje vremena za kompom a napravim duplo više posla. Da ne govorim da miš ne koristim, jednostavno nemam potrebe.

I zakljucak koji u potpunosti potpisujem "...ma nije apple tako skup..." {#}

Ugl.svakom bi preporucio umjesto gubljenja sata i sata na podešavanje windowsa ili instaliranja OS-a X na PC tih nekoliko dana odradit neki usputni posao i zaraditi za razliku između macbooka i obicnog laptopa {#}

A inace vezano uz samu vjest, instalirao sam App store jucer i odlicno funkcionira, nikakve greške nisam uocio. Odmah mi je registrirao vec instalirane ili kupljene aplikacija (iWork) i sad mogu preko 1 mjesta preuzet update za sve aplikacije na kompu - precool.

I instalirao sam par free izuzetno korisnih aplikacija - sve funkcionira jednostavno i brzo u par klikova. Apple stil {#}

**** Sretna Nova godina!!!! **** Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
16 godina
neaktivan
Mac App Store u pogonu

Interesantno je da je vecina Apple-ovog software-a bitno jeftinija ako se kupuje preko App Store-a nego standardno na CD-u, npr. iWork 48€ umjesto 79€, Aperture 62,99€ umjesto 199€ (!). I puno 3rd party software-a se moze nabaviti po posebnoj cijeni.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
alen-c kaže...

A inace vezano uz samu vjest, instalirao sam App store jucer i odlicno funkcionira, nikakve greške nisam uocio. Odmah mi je registrirao vec instalirane ili kupljene aplikacija (iWork) i sad mogu preko 1 mjesta preuzet update za sve aplikacije na kompu - precool.

I instalirao sam par free izuzetno korisnih aplikacija - sve funkcionira jednostavno i brzo u par klikova. Apple stil {#}

Slažem se - evo i moj Ubuntu Software Center radi savršeno već 8 mjeseci, instalirao ga frendici i bratu (10 godina) koji veze nemaju s računalima, i svaki dan skidaju programe (buraz mahom igre) i ili ga preko njega deinstaliraju. 

Way to go Canonical!!1

Oh - and Apple too {#}

15 godina
protjeran
Mac App Store u pogonu

tja...repozitoriji u linux-u odavo postoje...Ejpl to kopira uz malo više šminke...

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

tja...repozitoriji u linux-u odavo postoje...Ejpl to kopira uz malo više šminke...

nemoj tako - Apple ima poseban procesor Kor Dva Duo (TM) - napravljen samo za njih. I Apple ti je napisan u C-u!!! Tako da radi na visokoj razini s hardverom. Mi smrtnici koji nemamo para to ne razumijemo:D

15 godina
neaktivan
funat kaže...

nemoj tako - Apple ima poseban procesor Kor Dva Duo (TM) - napravljen samo za njih. I Apple ti je napisan u C-u!!! Tako da radi na visokoj razini s hardverom. Mi smrtnici koji nemamo para to ne razumijemo:D

Apple ima nešto što nema ni jedna druga firma u PC svijetu. Izrađuje i svoj soft i hardver tako da je komunikacija između tog dvoje na visokoj razini. I naravno da je tako nešto teško postici u Windows okružju. I naravno da im onda treba i manje snage za iste zadatke.

A Apple fura još Core 2 Duo samo na najmanjim prijenosnim uređajima (macbook air, macbook i macbook pro 13.3") i to iz prakticnog razloga što manje troše od i3 varijante i nemaju usranu intelovu integriranu grafiku nego dosta kvalitetniju GeForce 320M grafiku {#}

**** Sretna Nova godina!!!! **** Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
15 godina
alen-c kaže...
funat kaže...

Apple ima nešto što nema ni jedna druga firma u PC svijetu. Izrađuje i svoj soft i hardver tako da je komunikacija između tog dvoje na visokoj razini. I naravno da je tako nešto teško postici u Windows okružju. I naravno da im onda treba i manje snage za iste zadatke.

A Apple fura još Core 2 Duo samo na najmanjim prijenosnim uređajima (macbook air, macbook i macbook pro 13.3") i to iz prakticnog razloga što manje troše od i3 varijante i nemaju usranu intelovu integriranu grafiku nego dosta kvalitetniju GeForce 320M grafiku {#}

apple ne izrađuje hardver apple unajmi tvornice u kojem je samo kučište made by apple ostalo proizvode drugi,ako uopće i kućište sami proizvode

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
neaktivan
Mac App Store u pogonu

Meni se sviđa i ideja i izvedba so far ... dosta popusta, dosta cool aplikacija za koje nikad nisam čuo ... istina je da par besplatnih koje sam probao skinut nije radio link na buy prvih par sati, sad mi se čini da je većina ispravljena.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...
alen-c kaže...
funat kaže...

apple ne izrađuje hardver apple unajmi tvornice u kojem je samo kučište made by apple ostalo proizvode drugi,ako uopće i kućište sami proizvode

To je naravno danas uvjetno rečeno ...  većinu stvari naručuje izravno od proizvođača, po svojim specifikacijama ili uzima stock. Neke stvari rade sami, ako je isplativije ili im treba custom rješenje. Nemaju svoje tvornice nego uposle najpovoljnijeg izvođača. Trenutno rade svoje matične ploče, razne kontrolere i čipove, kučišta, hladnjake, periferije, monitore, svoju verziju arm - a kojeg za njih onda proizvodi third party ( trenutno samsung , sutra toshiba ) ... dakle sve ono što im se ne isplati razvijati uzmu gotovo, ono što ne mogu nacrtaju sami i daju nekom da im proizvede. Istu stvar radi i ARM ili AMD, nemaju ni oni recimo "svoje" tvornice a razliku od intela, to zaista nije ni bitno danas. Rjetko tko doslovno proizvodi elektroniku van kine, taiwana, thailanda etc ... 

A.
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

To je naravno danas uvjetno rečeno ...   većinu stvari naručuje izravno od proizvođača, po svojim specifikacijama ili uzima stock. Neke stvari rade sami, ako je isplativije ili im treba custom rješenje. Nemaju svoje tvornice nego uposle najpovoljnijeg izvođača. Trenutno rade svoje matične ploče, razne kontrolere i čipove, kučišta, hladnjake, periferije, monitore, svoju verziju arm - a kojeg za njih onda proizvodi third party ( trenutno samsung , sutra toshiba ) ... dakle sve ono što im se ne isplati razvijati uzmu gotovo, ono što ne mogu nacrtaju sami i daju nekom da im proizvede. Istu stvar radi i ARM ili AMD, nemaju ni oni recimo "svoje" tvornice a razliku od intela, to zaista nije ni bitno danas. Rjetko tko doslovno proizvodi elektroniku van kine, taiwana, thailanda etc ...

kak te nije sram argumentirano postat tu na forumu u apple temi, opet ces izazvat gnjev IT profesionalaca.cccc :))))

nazalost nemogu updejtat na 10.6.6 pa da vidim app store u akciji.

neznam jel si ikad radio pa da te pitam iz prve ruke, file and program transfer izmedju dva maca, u pravilu bi trebo samo foldere skopirat i prekopirat nazad i to bi trebalo sljakat?

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

Nisi skužio na šta mislim, mislim da Apple bira tocno koje komponente ugrađuje u strojeve i cijele generacije strojeva im imaju više manje potpuno jednake komponente koje osiguravaju skoro pa savršen rad s OS X-om. Znaci godišnje oni npr.izbace 3-5 procesora (mislim ne oni, ali ih odaberu za svoje strojeve) 1 vrstu ram memorije i 1 vrstu diska itd.. I onda netreba sustav brinut s cim ima posla jer je sve više manje isto. A kod Windowsa AMD izbaci 20 procesora, Intel 30, 100 i više hard diskova, 100 vrta RAM-a itd. i onda bi trebao Windows dobro funkcionirat? Naravno da je to teško ili nemoguce i da se na tu prilagodbu troši dio resursa. Appleova zatvorenost je dvostruki mac - s jedne strane ti ne dopušta previše odabira, a s druge strane ti vecinom ponudi najbolje (il među boljima) što može i za to bar znaš da funkcionira skoro savršeno (skoro jer ništa u životu nije potpuno savršeno {#} ). I naravno da Apple sve to proizvodi, onda bi tek ispao smješna firma kad bi ko neki proizvodio sve od igle do lokomotive {#}

17 godina
Mac App Store u pogonu

Pozdrav arfull... long time no see :)

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bistri kaže...

nazalost nemogu updejtat na 10.6.6 pa da vidim app store u akciji.

neznam jel si ikad radio pa da te pitam iz prve ruke, file and program transfer izmedju dva maca, u pravilu bi trebo samo foldere skopirat i prekopirat nazad i to bi trebalo sljakat?

migration assist ... radi savršeno i koristim ga već godinama tako da u svaki novi mac samo prekrcam sve sa starog, transplatacija sjećanja u novi mozak i tijelo :D

radi preko firewire kabela, wi fi ja ... 

http://support.apple.com/kb/ht3322

kad završi dobiješ identičnu kopiju sistema i aplikacija i postavki original mac-a ... čak i desktop i ikone razbacane ili složene identično kao i na originalu

A.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2011 18:56 (artfull).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Pozdrav arfull... long time no see :)

jbg, iskoristio malo praznike ;)

A.
15 godina
neaktivan
ChrisB kaže...

Moj kolega ima čak dva PC-a koje je namjenski kupio za instalaciju OSX-a, i za razliku od tebe, on ima iznimno dobra iskustva sa samom instalacijom. Nikakvih problema od samog starta. I oba stroja normalno rade vec dulje vrijeme na 10.6.x verziji OS-a. Iskreno, ne znam u cemu je kvaka jer radi se o vrlo jeftinim, polovnim brand strojevima bez bilo kakvih hardverskih eskapada.

tnakir kaže...

Meni frend radi pripremu za tisak na OSXu na Q6600, PQ5 ploci, neka random memorija, Ati 1950Pro, dakle custom pc... instalacija prosla bez problema.

OSX se moze instalirati na PC, cak i na AMD procesor. I sve to sljaka do prvog updatea kad prestane sljakati. Tad treba ponovno skinuti novu verziju Snow Leoparda napravljenu za procesor koji imas (Intel, AMD) i ponoviti cijelu pricu ponovno. Ja sam probao, imao neko vrijeme i na kraju odustao i kupio Maca i kao i forumasi gore, nisam pozalio niti trenutka. Jedino sto zalim je preslaba grafika i sto se ne mogu igrati. Zato si sve nesto razmisljam o PSX3 ili Xboxu.

17 godina
neaktivan
alen-c kaže...
blackalbum kaže...

Nisi skužio na šta mislim, mislim da Apple bira tocno koje komponente ugrađuje u strojeve i cijele generacije strojeva im imaju više manje potpuno jednake komponente koje osiguravaju skoro pa savršen rad s OS X-om. Znaci godišnje oni npr.izbace 3-5 procesora (mislim ne oni, ali ih odaberu za svoje strojeve) 1 vrstu ram memorije i 1 vrstu diska itd.. I onda netreba sustav brinut s cim ima posla jer je sve više manje isto. A kod Windowsa AMD izbaci 20 procesora, Intel 30, 100 i više hard diskova, 100 vrta RAM-a itd. i onda bi trebao Windows dobro funkcionirat? Naravno da je to teško ili nemoguce i da se na tu prilagodbu troši dio resursa. Appleova zatvorenost je dvostruki mac - s jedne strane ti ne dopušta previše odabira, a s druge strane ti vecinom ponudi najbolje (il među boljima) što može i za to bar znaš da funkcionira skoro savršeno (skoro jer ništa u životu nije potpuno savršeno {#} ). I naravno da Apple sve to proizvodi, onda bi tek ispao smješna firma kad bi ko neki proizvodio sve od igle do lokomotive {#}

dakle rade isto što i Dell, HP i ostali. ja na poslu imam sve od HP-a i radi besprijekorno. Dakle u čem je ono Apple poseban?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice