Internet Explorer 9

poruka: 336
|
čitano: 83.121
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Internet Explorer 9".
16 godina
Re: Internet Explorer 9
Commodore kaže...
naxeem kaže...

Koristite 32-bitnu verziju. 64 ignorirajte, jer ima stari JS engine i sporiji je.

Da li je IE 9 64bit poluproizvod?

Ovo mi zvuci ko ono Jobsovo "nemojte tako drzati iphone".

-nije (za konkretno pitanje, inače možda, vidjet ćemo..), nema to nikakve veze s IE ili MSom. IE (obje verzije) radi normalno. Problem je u drugima...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran
ihush kaže...
Commodore kaže...
naxeem kaže...

Koristite 32-bitnu verziju. 64 ignorirajte, jer ima stari JS engine i sporiji je.

-nije (za konkretno pitanje, inače možda, vidjet ćemo..), nema to nikakve veze s IE ili MSom. IE (obje verzije) radi normalno. Problem je u drugima...

Jel mi to pokusavas reci da ako kupim Opela sa Isuzuovim motorom koji trokira nisam kupio poluproizvod jer sam kupio Opela a ne Isuzua koji proizvodi motor?

Meni cinjenica da 32bit verzija radi bolje od 64bit govori da tu nesto nije u redu. ko je krivac - zar je bitno?

17 godina
neaktivan
Commodore kaže...
Bez obzira da li je greska u otvaranju gmaila googleova, proizvodjaca odredjenog drivera, neke trece aplikacije koja stvara konflikt... cinjenica da ne radi je tu. Takodjer i cinjenica da pod drugim browserima to isto radi. Tesko ces nekome dokazat da to sto on ne moze normalno otvoriti gmail nije do browsera i da bi trebao instalirati taj browser zato sto kod nekoga drugoga uredno radi i cekati da proizvodjac drivera ili google prilagode svoje proizvode.

Ne baš. Gmail radi. Ne radi tnakiru, ali meni, mom kolegi, mojoj ženi - radi.

Commodore kaže...
naxeem kaže...

Poluproizvod? Ne kužim. Definiraj mi taj pojam. 64-bitni browser? Za što? Imaš neku web stranicu veličine 2GB?

Commodore kaže...
Meni cinjenica da 32bit verzija radi bolje od 64bit govori da tu nesto nije u redu. ko je krivac - zar je bitno?

Sve je u savršenom redu - da bi stigli izbaciti IE9 na vrijeme, novi JS engine ugradili su isključivo u 32-bitnu verziju. 64-bitnu su ignorirali kao sporednu, jer nitko ne koristi niti treba 64-bitnu verziju browsera.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 17:00 (naxeem).
17 godina
Internet Explorer 9

Moram priznati da nisam jos naisao na stranicu koju IE9 nije otvorio kako treba. Uglavnom meni odlican browser.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
naxeem kaže...

Poluproizvod? Ne kužim. Definiraj mi taj pojam. 64-bitni browser? Za što? Imaš neku web stranicu veličine 2GB?

Kakva je sad ovo glupost? Zar je bitno za sto? Ako je proizveden onda mora raditi. Ako radi losije od 32bit verzije znaci da nije u redu. Ako nisu u stanju napraviti 64bit browser da radi kako treba onda ga nisu trebali ni izdavati. Eto to ti je poluproizvod. Koji je smisao 64bit browsera to ne pitaj mene nego onoga ko ga je napravio, no logicno je da microsoft, posto napusta daljnje izdavanje 32 bit OS-ova tezi da sve aplikacije budu 64 bit jer je to sad standard koji je sve vise prihvacen i kojeg upravo oni najvise guraju.

Ko da neko kupi porschea koji ne moze potegnut preko 200 i ti to pravdas cinjenicom da se i onako nigdje ne smije toliko voziti.

15 godina
protjeran
naxeem kaže...

Sve je u savršenom redu - da bi stigli izbaciti IE9 na vrijeme, novi JS engine ugradili su isključivo u 32-bitnu verziju. 64-bitnu su ignorirali kao sporednu, jer nitko ne koristi niti treba 64-bitnu verziju browsera.

Pa jel citas ti sta pises? Ako se nesto ignorira i ako to niko ne koristi cemu to izdavati? Jesu li jednostavno mogli bez toga? A ne, oni sad imaju 64bit browser, a to sto ne radi kako treba nije bitno? Ako izdas nesto sto ne radi dobro onda je to poluproizvod.

17 godina
neaktivan
Commodore kaže...
naxeem kaže...

Kakva je sad ovo glupost? Zar je bitno za sto? Ako je proizveden onda mora raditi. Ako radi losije od 32bit verzije znaci da nije u redu. Ako nisu u stanju napraviti 64bit browser da radi kako treba onda ga nisu trebali ni izdavati. Eto to ti je poluproizvod. Koji je smisao 64bit browsera to ne pitaj mene nego onoga ko ga je napravio, no logicno je da microsoft, posto napusta daljnje izdavanje 32 bit OS-ova tezi da sve aplikacije budu 64 bit jer je to sad standard koji je sve vise prihvacen i kojeg upravo oni najvise guraju.

Ko da neko kupi porschea koji ne moze potegnut preko 200 i ti to pravdas cinjenicom da se i onako nigdje ne smije toliko voziti.

1. Gluposti.

2. Odakle ti da nisu u stanju? Ne kužim? Odlučili su da neće gubiti vrijeme na 64-bitnu verziju, jer nema potrebe ni smisla.

3. Izdali su 64-bita tek tako, ali nema prave svrhe sve dok se hrpa mehanizama oko 64-bita ne dovede na istu razinu: pluginovi, zaštite...

Commodore kaže...
naxeem kaže...

Pa jel citas ti sta pises? Ako se nesto ignorira i ako to niko ne koristi cemu to izdavati? Jesu li jednostavno mogli bez toga? A ne, oni sad imaju 64bit browser, a to sto ne radi kako treba nije bitno? Ako izdas nesto sto ne radi dobro onda je to poluproizvod.

?! Ali IE9 64 radi sasvim dobro i kako treba. Što tebi tu nije jasno?

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 17:24 (naxeem).
15 godina
protjeran
Internet Explorer 9

Pitao sam te da li je IE9 64-bit poluproizvod. Sam si rekao da radi slabije od 32bit verzije, da koristi stari JS i to pravdas time sto to i onako nikome nije potrebno. Ja iz toga zakljucujem da je nepotrebni poluproizvod. Koji je smisao izdavanja necega sto ne radi dobro (64bit aplikacije trebale bi raditi barem jednako dobro kao one 32, ako vec ne vuku korist iz 64 bit - nadam se da se sa tim slazes) i sto nikome nije potrebno? Da sutra izadje 128 bit windows 8 koji radi sporije od 64 bit windows 8 ti to ne bi smatrao failom?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne, da sada izađe 128-bitni Windows 7 i da koristi stariji DirectX (10) bilo bi mi svejedno, jer ne trebam 128-bitni OS. To je namijenjeno onima koji planiraju razvijatu plugine i sl.

Kad Flash i Silverlight uz ostale plugine postanu dostupni u 64-bita, onda će početi imati smisla, do tada - nema.

16 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

a zake se uopce upustas u raspravu sa provokatorima?

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
cekpi kaže...

a zake se uopce upustas u raspravu sa provokatorima?

-to su čari foruma... bilo bi dosadno.

@ commodore, imaš pravo.  (....reči da je poluproizvod). Izbor browsera barem nije ozbiljan problem.

-samo je inzistiranje na 64 nepotrebno, najmanje vezano uz MS i IE.

17 godina
ihush kaže...

-dobro jutro! (da ne objašnjavam dalje... flash, java?) pokušaj nešto pod linuxom da eliminiraš MS kao uzrok.

-razlog korištenja 64?

naxeem kaže...

A mogli ste odma rec :) Ja sam racunao da je prirodno koristiti 64bitnu...

Gmail i ostatak na 32 bit radi ok. 

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 19:46 (tnakir).
17 godina
protjeran

@naxeem i tnakir

Windows i MS Office su toliko popularni i rasprostranjeni da im nije potrebno udarati ispod pojasa i služiti se mitovima za pravdanje kupnje njihovih proizvoda. Uostalom, mogu pričati što ih je volja, Rusija i Kina prelazi na open source i to im je strateški cilj, londonska burza je prešla na Novell Sisu itd. Dobro je imati konkurenciju.

Arch nije potrebno previše namještati ako se odabere KDE>GNOME>XFCE*. {#}

Ubuntu je solidan jer je po samoj prirodu namijenjen za široki krug korisnika (uvrštene su stabilne verzije programa u repozitorije), baza mu je Debian i nije rolling release što bi sa sobom povlačilo mogućnost bugova u upstreamu (za neke programe) što se s vremena na vrijeme događa na Archu.

OSX je najpoliraniji što se sučelja tiče

Ubuntu Unity ide tim smjerom (global menus), vidjet ćemo, kako će ispasti.

I dalje, Windows Vista, 7 je najtromiji sistem koji sam koristio a IE najgori browser koji imam prilike koristiti. Može on imati savršene rezultate u benchevima, ali ugodnost korištenja i mogućnost proširenja je na strani Chromea i Firefoxa, Opera je tu negdje, imho.

*raspored je napravljan s obzirom koliko je korisniku potrebno dodatno namještati postavke, ne prema sklonosti prema određenom DE-u.

Ispričavam se na off topicu.

17 godina
neaktivan
the_tux kaže...
I dalje, Windows Vista, 7 je najtromiji sistem koji sam koristio

Ne znam kako? Pa meni leti. U kom dijelu ti je trom? {#}

17 godina
Internet Explorer 9

tux... meni ni iz djepa ni u djep. Necemo ovo pretvorit u win vs linux. I'm backing off.

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

Oh well

Tema je za Internet Explorer a uleti pingvin sa tvrdnjom da je Windows 7 najtromiji sistem.......

Jel si ti ljubomoran za to sto nema IE za Linux?  {#}

@ostali

Nadogradite IE posto ima masu programa koja koristi IE.

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!

0 0 hvala 0
16 godina

(nastavak @ Lazarus..)

-ma dobar je pingvin. Dobar je i linux, rekao bi savršen OS (na kojem ništa ne radi.. -zbog podrške itd.).

Ali ovdje bi trebali (brže) otkriti što nije dobro u novom browseru. Ne hvaliti ga, nego ktitizirati-testirati. Recimo neznam kako banke stoje s podrškom (za SCReader), trebalo bi biti nevažno (IE8=IE9).

Za sad kao 'problem' vidim to da još nitko nije prijavio stvarni problem. (osim da ne radi pod linuxom {#} ili 64bita za flash...)

-novost, nisam prije primjetio, na strelici 'back' zadržavanjem pointera ispisuje se adresa.. -donekle zgodan fićer.

-loše: ... (tržim).

-dobro: radi.

17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
@ostali

Nadogradite IE posto ima masu programa koja koristi IE.

ti mora da si kolumnist... {#}

Internet Explorer now uninstallable (kinda)

http://www.youtube.com/user/Anarchitektur
16 godina

@ (s).. ono ''(kinda)'' je tamo slučajno? {#}

Pa ok, ispravak Lazarusu, nije potreban IE, sys.dijelovi su formalno neovisni, updatea se zajedno s ostalim resursima (imao ga ili ne..).

Preciznije je reči da su to MSove komponente koje koristi IE i ostali programi. (Upravo kod ovisnih programa treba pripaziti s verzijom, ne zaletiti se).

- Ima i neko 'ali', kao što postanje preduvijet recimo SP1-2-3, ili IE5-6.. tako će uskoro postati IE9... pa ćemu opiranje.

15 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

Imam nekoliko problema sa IE9. Ne pamti passworde na svim stranicama, neke stranice otvara tek nakon refresha i još male zamjerke što se tiče upisivanja adrese (ne prikazuje prijedloge bookmarka). Sve u svemu još uvijek nije moj prvi (a ni drugi) izbor.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

@ (s).. ono ''(kinda)'' je tamo slučajno? {#}

Pa ok, ispravak Lazarusu, nije potreban IE, sys.dijelovi su formalno neovisni, updatea se zajedno s ostalim resursima (imao ga ili ne..).

Preciznije je reči da su to MSove komponente koje koristi IE i ostali programi. (Upravo kod ovisnih programa treba pripaziti s verzijom, ne zaletiti se).

- Ima i neko 'ali', kao što postanje preduvijet recimo SP1-2-3, ili IE5-6.. tako će uskoro postati IE9... pa ćemu opiranje.

evo jednom juzeru ffa se javlja problem sa fontovima, čovjek je apdejtao na IE9 i sada su fontovi u ffu sređeni i rade iako je čini se po ranijim postovima poinstaliravao sve zakrpe za winse ietc... imaš pravo resistance is futile...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 10:09 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

evo jednom juzeru ffa se javlja problem sa fontovima, čovjek je apdejtao na IE9 i sada su fontovi u ffu sređeni i rade iako je čini se po ranijim postovima poinstaliravao sve zakrpe za winse ietc... imaš pravo resistance is futile...

Vidis da sam bio u pravu? (:

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Vidis da sam bio u pravu? (:

ali svejedno nisi dio rješenja {#}

16 godina

-zaključak? do sad otkriveni bug IE9ke se manifestira kao loš font u ff. {#} ... (ovo može na zločestu?).

btw: čini mi se da je 'dlakavosti' slova zaslužan cleartype, to je dio updatea (ne IEa).

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 10:27 (ihush).
15 godina

Meni se IE9 svidja,ali mi je jako spor s obzirom na Chrome.Imam Vistu i kada na IE pokusavam otvorit neki link mora proc tocno 10 sekundi da se on otvori,do tad je sve zblokirano i zato ne koristim IE 9.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
16 godina
ivanoile kaže...

Meni se IE9 svidja,ali mi je jako spor s obzirom na Chrome.Imam Vistu i kada na IE pokusavam otvorit neki link mora proc tocno 10 sekundi da se on otvori,do tad je sve zblokirano i zato ne koristim IE 9.

-problem je (96%) u količini nametnika (HBO,searcheva,skype,LiveID...) koji su se ugodno smjestili u IE. Za uspoređivanje je potreban relativno čist sistem, ovako se ništa neda zaključiti.

Sam browser teško da je krivac za pauzu 10sec...

edit: suprotan primjer, opcijom 'open in tab grup' cca 15tak linkova na razne forume.. traje 10sec, kao na semaforu pratiš kad je koji uključen. Ukupno vrijeme kao tebi za običnu stranicu govori da postoji problem, samo treba otkriti uzrok (nije IE).

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 10:38 (ihush).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-zaključak? do sad otkriveni bug IE9ke se manifestira kao loš font u ff. {#} ... (ovo može na zločestu?).

btw: čini mi se da je 'dlakavosti' slova zaslužan cleartype, to je dio updatea (ne IEa).

ne vidim razloga zbog čega MS nebi sa IEovim paketom donio zakrpu za sistem, to sliči monopolistu

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 10:40 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan

Prvo moraš naučiti što znači "monopolist", a drugo, nije ti palo na pamet da IE9 treba neke zakrpe da bi radio?

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Prvo moraš naučiti što znači "monopolist", a drugo, nije ti palo na pamet da IE9 treba neke zakrpe da bi radio?

koje zakrpe?... ok monopolistički položaj, koji bi u slučaju da je urađeno ovo što sam sugerirao MS iskorištavao...

16 godina
(s)izgoreo kaže...
-...

ne vidim razloga zbog čega MS nebi sa IEovim paketom donio zakrpu za sistem, to sliči monopolistu

-sad sam se pogubio (možda jutarnja kava ne djeluje, možda loše čitam).

- To bi značilo da MS ima monopol na svoj OS ili browser? Ili da su zakrpe dio monopolističkog položaja (pa kvare font u ffu, ne u ostalima?) .. {#}

- svaki utorak dolaze zakrpe, tjedan dana je star SP1, IE je nova stvar.. to nisu zakrpe koje je netko nametnuo. Nasuprot.

- Ako je ClearType? -Podesti. Meni je slika oštra pa neprimjećujem problem.

Monopol se odnosi na neophodan resurs, kojeg kontrolira jedan vlasnik-monopolista. Time diktira npr cijenu i dostuptnost. Kakve sad ima veze monopol s updateom ili browserom?

-GogaGirli ne pamti passworde - to se traži. (nemam odgovor jer mi je politika utipkavanja, navika). Vjerojatno povezano s refreshm koji je također muči (opet nemam odgovor iz istog razloga).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice