Opera, go go go !
Komentar ti je nidje veze, ako nemas sta pametno reci vezano za temu bolje nemoj spamati...
Ja ne kuzim taj fanatizam sa browserima. Prosli vikend mi se rusio i Firefox (kojeg primarno koristim), ali i ta "svemoguca" opera, usporila se, memorija ode u nebesa i onda paf. Jedino mi se IE ne rusi, no mozda to ima veze sto ga bas i ne koristim :P.
Tako da u konacnici ne kuzim po cemu je opera toliko super, nije da je rock solid, a i ostali mi rade isto ili bolje. FF uglavnom zbog mogucnosti customiziranja sa addonovima pa posto imam 10ak addonova u njemu nije uvijek on kriv sto se skrsi, ali opera mi je cista, nema nikakvih widgeta ili neceg slicnog pa se opet skrsi...
kada bi okvirno IE9 mogao izbaciti final release?
EDIT: tek naredne godine, ne prije sudeći po ocjeni stručnjaka.
jel postoji neka offline instalacija? jer sad imam onu koja skida IE sa neta prilikom instalacije
Vide se poboljšanja..Samo me zanima koliko će trebati da ljudi updateaju ie 9. kada izađe..Nadam se ne dugo pošto ovaj ima savim solidnu podršku za nove web standarde..
da li mi netko moze rec kako se stavlja ona bookmarks traka u exploreru ne mogu ju nac nikako da mi bude ispod..hvala unaprijed
EDIT: našao sam ga!!
Addonse ne koristim. Trenutno najvise koristim Chrome zbog brzine i preglednosti no ponekad naletim na stranicu koju ne podrzava pa mi za to sluzi Firefox (jer ako Chrome pogresno prikazuje stranicu 99% to cini i Opera (ne vrijedi obrnuto)). Zaista ne znam sta bi me moglo natjerati na instalaciju IE. Niti je brz, niti ima dobru podrsku i totalno je supalj. Ako bi Chrome i dalje rastao u udjelu a Opera popravila neke nedostatke koristio bi Operu. Safari mi je totalno bezvezan (iako sam i Mac user).
Kao ni novi msn tako ni novi explorer ne moze na XP...Gluposti...
Super. Evo, upravo je ATI izbacio novi Catalyst sa GPU podrskom za IE9.
Zašto večina ljudi pljuju po INTERNET EXPLORERU?Pa IE je prema anketama koje provodi stranica CNET.com najsigurniji browser.Ako ovaj novi bude brz i minimalistički,možda ga postavim kao primarnog browsera.
evo i ja napokon instalirao. sve u svemu nije loše, ali imam par zamjerki :D
onaj prostor gdje su smješteni tabovi je premalen, pa se tabovi na brzinu nagomilaju i budu premali itd. ima tu još toga, ali dobro, još je u beti, pa ćemo mu progledati kroz prste
sto ljudi, sto ćudi ;)
EDIT

safari ili chrome za brzo surfanje. ostalo je za addone i te gluposti.. Što se tiće ie9 hmm moglo bi bit nešto od njih.. ali vidit ćemo
sto ljudi, sto ćudi ;)
Bilo bi eventuano bolje da su kada se klikne na adressbar da se on proširi malo više a kada izgubi on fokus onda se smanji. Tako bi se valjda svi zadovoljili.
Dajte par slika, ja inace koristim IE, ali ovaj necu moci zbog XP-a.
Korisitm Operu godinama, niti jedan pretraživač nije mu ni do koljena. Potpuno rješenje u surfanju
Email client, rewind, speed dial, sve...stotinka brže ili sporije ..jel tako majstore. pozdrav
Pohvale za MS, ovoga puta se se potrudili. :D
Trenutno su bolji u HW akceleraciji od Firefoxa, ali to je samo zato što Mozilla razvija HW akceleraciju za sve platforme a i za XP. (što MS tvrdi da ne mogu)
Pa zbog toga malo i kasne.
U podršsci za HTML5 su hmm, dosta slabi. Firefox i Chrome bukvalno brišu pod sa IE 9 što se tiče podrške.
No ovo je prva beta, ostaje da vidimo kako će se stvari razvijati dalje.
Pohvale za MS, ovoga puta se se potrudili. :D
Trenutno su bolji u HW akceleraciji od Firefoxa, ali to je samo zato što Mozilla razvija HW akceleraciju za sve platforme a i za XP. (što MS tvrdi da ne mogu)
Pa zbog toga malo i kasne.
U podršsci za HTML5 su hmm, dosta slabi. Firefox i Chrome bukvalno brišu pod sa IE 9 što se tiče podrške.
MS može, ali neželi, hoće prodati čim više win 7. Ako može Mozilla onda može i MS, on može čak i bolje od Mozille zato jer znaju više o OS-u iznutra nego mozilla. e pa to vam je prednost zatvorenog koda.
Psst. podrzavaju canvas i video tagove. Za MS je vec i ovo strasno puno...
To sad znaci da svi znacajni browseri podrzavaju canvas i video sto ce opet vec samo po sebi biti dovoljno za znacajniji napredak weba.
Sve pet, ide u default, ali traku za tabove mi moraju proširiti ili bar omogućit da je pomaknem negdje! :)
Osjećam neke sitne bugove, ali beta je pa kvragu. Kako je vama?
IE me ponovo razočarao.. Dobra brzina ali opet se neke stranice raspadaju..