Imamo HD!

poruka: 281
|
čitano: 48.265
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Imamo HD!".
17 godina
Re: Imamo HD!
Mitch kaže...

Daj molim te ubiru tolke pare, a dizu sebi u upravi place godisnje

jest da je HRT posebna priča i puno toga ne valja al ovo kaj pišeš su gluposti

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan
Imamo HD!

Da li netko zna kolika je frekvencija izmjene poluslika na ovom HD programu?

Trust Me, I'm an Engineer :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Imamo HD!

1/2 sl./pola sec. nesto brze od i interpolacije ali kao sto prije napisah teledjudering in me kod pojedinih tekmi vidljiv {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
benko kaže...

Da li netko zna kolika je frekvencija izmjene poluslika na ovom HD programu?

Ako je PAL i interlaced, onda je 50 Hz.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
17 godina
Imamo HD!

Evo malo podataka o hrt2 HD kopirano s ovog foruma:http://novisf.com/index.php/Thread/101337-HRT-2-HD/?pageNo=55

HRT2 HD

General
Complete name : G:\Recordings\Brazuca - emisija.ts
Format : MPEG-TS
Format profile : No PAT/PMT
File size : 47.7 MiB
Duration : 1mn 1s
Overall bit rate : 6 548 Kbps

Video
ID : 2051 (0x803)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.0
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Duration : 1mn 0s
Bit rate : 5 966 Kbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 25.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Interlaced
Scan order : Top Field First
Bits/(Pixel*Frame) : 0.115
Stream size : 43.3 MiB (91%)
Color primaries : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
Transfer characteristics : BT.709-5, BT.1361
Matrix coefficients : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177

Audio
ID : 2052 (0x804)
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 2
Duration : 1mn 1s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 256 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : -1s 356ms
Stream size : 1.87 MiB (4%)

Moj PC  
3 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
zeroname kaže...
next'24 kaže...

I u BiH od danas imamo HD :)

Jel to samo na kablovskoj ja imam od blic net-a u banja luci ali i dalje mi je bh tv 1 u SD kvaliteti , da li treba skenirat ponovno.

Tek sad sam vidio poruku, kod mene je kablovska, a HD signal se emitira i na IPTV. Ja sam ponovno skeniro ali mozes i rucno pronaci ako znas frenkvenciju..

14 godina
Imamo HD!

Bok, ima li tko loših iskustava sa zvukom? Meni kada je trajanje utakmice ok zvuk, a kad počnu reklame ili emitiraju iz studija se stiša jako !? 

http://www.youtube.com/user/Bambytalica
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Imamo HD!

Meni je pak zvuk na HRT2 HD prejak, moram stišati na 5 da bi se normalno čulo.

0 0 hvala 0
17 godina

I meni se to desava ,bas se fino namjestis kad oscilscije u vol. Istog se pojave pa moras stisavat..ali ne samo na tekmama nego i u studiju ...uzas ..

14 godina

Da, nekad je preglasno nekad pretiho, dok je, zanimljivo, na običnom HRT2 sve normalno.

17 godina
Imamo HD!

sta vi mislite jer radi ovog ajmo rec projekta kasljuc kasljuc emisije su dosta bzvz i nekak prazne , nema pervana ,knjaza ( tu i tam se pojavi ali vise je kao narator)tarika tj chire , publike pa i nekih nagradnih igra za iste i sl . nekak

meni je sp2k10 djelovao puno veselije , nepotreceno pr-om, zivlje i prirodnije nego ovaj sp {#}

evo pool sto se same emisije tice !

7 bolji je bio 2k10 SP!
1 ovaj je bolji !
14 bitne su mi tekme od emisija
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2014 16:36 (4mal).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
Imamo HD!

Meni igrači trepere, odnosno izgleda kao da se tresu. Je li to do mog  TV-a ili HRT-a ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Skoro sve države imaju Full HD kanale,dok samo Hrvatska i BiH nemaju. Snimanje,montiranje i emitiranje Full HD signala je danas toliko pojeftinilo tako da u današnje vrijeme praktički nitko nema računalo i monitor koje ne može prikazivati i montirati tu rezoluciju. Ja ne znam zašto snimatelji kod nas (oni koji snimaju i za TV i za vjenčanja) uopće troše velike novce na kupovinu Full HD kamere kada nikada,ponavljam "NIKADA" neće snimati u Full HD rezoluciji,već u glupoj SD rezoluciji. Ja ne znam zašto su naše TV kuće i snimatelji toliko zaostali za ostatkom svijeta pa snimaju u SD-u,a imaju na raspolaganju Full HD kamere,monitore i računala koja su i više nego dovoljna za snimanje i obradu Full HD materijala.Dakle,imaju svu Full HD opremu,a ponašaju se kao da žive u 90-ima. Ako ne namjeravaju snimati u Full HD-u,onda kog vrapca uopće troše silan novac na kupovinu Full HD kamera - pa mogu koristiti i svoje stare kamere kada već ne žele snimati u Full HD-u. Samo bezveze rasipaju velike novce na nešto što se nikada neće ostvariti. Prije 6 godina kada su bile igre u Pekingu,HRT je ekskluzivno prenosio te igre u 1080i rezoluciji,dakle u Full HD-u,a ja još ne mogu vjerovati da HRT  već šestu godinu zaredom nije izišao iz eksperimentalnog Full HD emitiranja,kao da se,tobože i nakon 6 godina radi o nekoj super-rezoluciji nikada viđenoj i ekstremno skupoj,pa ju mogu samo eksperimentalno emitirati. Ja iskreno ne znam koliko će godina ova ludorija još potrajati i zašto Full HD do danas nije zaživio u Hrvatskoj i u BiH kada je pojeftinio do te mjere da si ga danas svatko može priuštiti. Kladim se da će i ove godine HRT samo eksperimentalno emitirati u Full HD-u i to samo ove sportske događaje,dok će sve ostalo biti zanemareno. Kladim se još i u ovo -kada završe svi ti sportski događaji,HRT će prekinuti svako Full HD emitiranje sve do nekog drugog svjetskog sportskog događaja,a taj prekid bi mogao potrajati još 6 godina. Jedino opravdanje za nemogućnost Full HD snimanja,produkcije i emitiranja može biti visoka cijena i financijska kriza zbog koje HRT ne može omogućiti Full HD rezoluciju gledateljima. Nema nikakvog drugog opravdanja. Nažalost,mi očito još živimo u 90-ima kada osim Full HD rezolucije nisu postojale ni digitalne kamere i fotoaparati,ni DVD-pržilice,ni Internet,ni dvojezgreni procesori niti bilo koja suvremenija tehnologija kao danas. Jasno se vidi koliko smo mi tehnološki osvješteni. Full HD je već odavno među nama,a mi ga još nemamo,niti ćemo ga imati barem još 5-6 godina,to je sigurno. Totalno smo tehnološki zaostali za cijelim svijetom. Prava sramota. Kladim se da će tako i ostati još dugi niz godina. Kada mi konačno prijeđemo na Full HD rezoluciju,ostatak svijeta će već uživati u 8K rezoluciji,možda i mnogo višoj od te,tko zna.

Luka Grbešić
15 godina
Tehno-Istraživač kaže...

Skoro sve države imaju Full HD kanale....

1080i, ne fullHD. Velika razlika.

In the United States, 1080p over-the-air broadcasts still do not exist as of March 2014; all major networks use either 720p60 or 1080i60 encoded with MPEG-2.

Swedish latin super funk.
15 godina
sirka666 kaže...

1080i, ne fullHD. Velika razlika.

In the United States, 1080p over-the-air broadcasts still do not exist as of March 2014; all major networks use either 720p60 or 1080i60 encoded with MPEG-2.

1080i nije full hd? {#}

15 godina
superJozo kaže...

1080i nije full hd? {#}

Nije.

1080p je.

11 godina
protjeran

Ne,ne razumijete. Nema razlike u rezoluciji između 1080i i 1080p formata. Oba ta formata su u istoj Full HD rezoluciji,a jedina je razlika što 1080i format prikazuje sliku brzim iscrtavanjem parnih i neparnih linija,dok 1080p format prikazuje cijelu sliku u sekundi zbog čega je bolji od 1080i. Također postoji razlika u zauzeću diskovnog prostora - 1080i snimka zauzima duplo manje prostora na tvrdom disku od 1080p snimke,a svi današnji televizori imaju kvalitetne deinterlacing-sklopove koji će se pobrinuti da slika u 1080i formatu izgleda gotovo jednako dobro kao u 1080p formatu. Slika u 1080p formatu zauzima mnogo više prostora od 1080i jer prikazuje cijelu sliku u sekundi,dok 1080i format prikazuje samo polovicu slike brzim iscrtavanjem parnih i neparnih linija. Nadam se da sam vam dovoljno pojasnio.

Luka Grbešić
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 10:53 (Tehno-Istraživač).
16 godina
Broj vertikalnih linija koje 1080i je identičan onome kojeg daje 1080p, samo što 1080i ima manji broj "aktivnih" linija zbog načina skeniranja i zato je na 1080i veci FPS kako bi se umanjila ta razlika, a i moze se stavit 60fps jer ima vise prostora radi manjeg bitratea.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
16 godina
FileFicho kaže...

Meni igrači trepere, odnosno izgleda kao da se tresu. Je li to do mog  TV-a ili HRT-a ?

Na žalost i meni. Nije baš uvijek uočljivo, ali kad približe igrača, vidi se da mu vrhovi dresa trepere kao da puše vjetar. Nisam uspio dokučiti u čemi je problem.

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
14 godina

Meni ne trepere.. možda je problem u frekvenciji kojom tvoj TV display radi!? 

17 godina
neaktivan
FileFicho kaže...

Meni se to treperenje vidi na IPTV. Problem je bio što sam na IPTV prijemniku metnuo output 1080p. HD programi su uglavnom 1080i i tu izgleda nastaje problem. Kada sam metnuo output 1080i nestalo je treperenje.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
13 godina
Imamo HD!
Meni se događa isto ono što je kolega rekao, trepere mi dresovi kada ih kamera jako približi. Inače TV mi 1080p filmove vrti bez problema. Još uvijek ne znam je li to do mog TV-a ili signala
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
I ja imam probleme sa treperenjem dresova,ali samo crvenih kada se zoomira
robimarko@gmail.com
17 godina
Imamo HD!

kao sto rekoh 2 puta na prosloj stranici telejudering im je u banani di nepomaze niti algoritmi za interpolaciju istog od nashih telkacha ,uzas i cisti amaterizam kod output HD signala do nasih decodera na prisavlju

usporede radi jedna arena koja ima manji bitrate nema tih anomalija npr..

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2014 23:10 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Imamo HD!

Trepere i na običnom HRT-u. Kada je u onome slow motionu, vjerojatno je to do signala/kamere s kojom snimaju te trenutke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
4mal kaže...

kao sto rekoh 2 puta na prosloj stranici telejudering im je u banani di nepomaze niti algoritmi za interpolaciju istog od nashih telkacha ,uzas i cisti amaterizam kod output HD signala do nasih decodera na prisavlju

beta rekli bi :)

ja nisam prevec primjetil

http://www.snabbox.org/
17 godina
Imamo HD!

za to nisam znao ne pratim,sd hrt od kad je hd uveden ,tnx na infou :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2014 23:14 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
4mal kaže...

za to nisam znao ne partim,sd hrt od kad je hd uveden ,tnx na infou :)

haha ma bezveze sam rekao :P mozda nikad ne poprave hehe

A mozda zbilja ovisi o TV-u jer ja to na mom samsungu bas i ne primjetim (neda mi se sad trazit model)

http://www.snabbox.org/
17 godina
Imamo HD!

ne primjetim ni ja ali u drugoj sobi imam panasonic plazmu staru 4godine koja nije 3d pa se to dosta skuzi :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Imamo HD!

Zamolio bi vas za pomoc. Naime, nestao mi je hrt 2 hd program i ponovnim skeniranjem programa ne pronadje ga. Do jucer je sve normalno bilo

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice