Imamo HD!

poruka: 281
|
čitano: 48.319
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Imamo HD!".
15 godina
neaktivan
Imamo HD!

Da, HD slika im je bila malo lošija no ipak bolja od SD slike. Ne znam jeste li primjetili ali u kutovima se za vrijeme utakmice dalo vidjeti kako trava mjenja boju iz svjetlo zelene u smeđu, to je isto posljedica lošeg Bitratea.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2014 13:45 (Marko :D).

0 0 hvala 0
17 godina
Imamo HD!

ja sam pustio preko sat kartice s kompa  HD promo kanal s Astre cini mi se. Na kanalu se prikazuju zivotinje, dzungla itd, uglavnom slika je jedno 3 puta bolja nego na hrt2HD.Tako da ta utakmica s Australijom nema veze s HD-om pune kvalitete.Za svjetsko cemo jos vidjeti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2014 20:36 (crozoki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Imamo HD!

Slika je bila OK ,ali moglo je to i puno bolje,rekao bih 7/10!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Imamo HD!

HTV ovo namjerno radi jer ce besplatno streamat HTV2 HD kad pocne svjetsko i zato ne moze ici veci bitrate i kvaliteta...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

0 2 hvala 0
17 godina
Re: Imamo HD!
RePlaY kaže...

Slažem se s ovim šta BlackMoon govori, slika nije baš prefektna kako deckard kaže. To se najviše primjeti kada je kamera u pokretu pa se oko igrača stvara kao nekakav ghost efekt šta je vjerojatno rezultat majeg bitratea. Imam arene u HD-u i tamo je slika perfektna, na hrt-u je ipak malo lošija ali zadovoljan sam jer je ipak miljama bolja od onog hrt sd-a na kojemu mi je nogomet negledljiv.

Neznam, ja nisam imao ghostanja slike i nije bilo blockanja, a toga zna biti recimo na S*yUK/DE sportskim kanalima (lagani ghosting kod brzog pomicanja kamere). Meni je slika izgledala odlično. Možda je do receivera ? Kod mene je Vu+ Solo u igri s Gigabyte USB stick tunerom za DVB-T. Nisam probao kroz tuner telke.

Edit: da ne forsiram glupost ako je kakvih artefakata ipak bilo, moram staviti u priču i činjenicu da sam dvaput zakrmio tijekom tekme, pa kroz prizmu te činjenice možda i nisam bio u tom trenutku najkompetentniji za procjenu stanja stvari, makar bi na metar-dva od 55" LCD-a i slijepac trebao vidjeti blockanje i ghosting. No bilo kako bilo...

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 0:00 (deckard).
17 godina

i studijske emisije će bit SD upscale na HD.. dakle samo prijenos tekme ide u HD a na poluvremenu, prije i poslije tekme SD :/

slika1

slika2

slika3

slika4

slika5

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 11:06 (nixass).
15 godina
neaktivan
Imamo HD!

Slike ti ne rade :)

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Imamo HD!

Sinoc sam uhvatio HD taman za vrijeme Top Geara... Razlika je nebo-zemlja u odnosu na standardni HTV2... 

Nemam zamjerki... 

Tko zna, mozda ako se eksperiment pokaze uspjesnim, mozda pocnu lagano mjenjat kanale u HD.... Ako ne nista drugo, mogu bar HTV2 trajno prebacit u HD. Informativni HTV1 nek ostane cisto radi ljudi koji ne mogu tako jednostavno gledat HD program(nazalost,takvih je mnogo)...

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
nixass kaže...

i studijske emisije će bit SD upscale na HD.. dakle samo prijenos tekme ide u HD a na poluvremenu, prije i poslije tekme SD :/

slika1

slika2

slika3

slika4

slika5

zeznuo sam linkove sa dropboxa

sad će ih zeznut bug-ov "kompresor"

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina

A dvije od tri kamere u studiju mogu snimati u HD-u?

17 godina
Imamo HD!

ja cu samo jedno rec stavrno su smradovi da nisu stavili na iptv , kabelsku ili fta satelit da se moze pratiti pa nemaju svi krovne antene ili mux b di je jak signal , meni na podrucju kustosiji nista nije naso prema prisljavlju(drugacije nemogu okrenut npr na sljeme nije antena na krovu nego balkonu ),fak of HRT debili   {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 17:44 (4mal).
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
Imamo HD!

I u BiH od danas imamo HD :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
next'24 kaže...

Logo im je lijep. Ovo HD su lijepo uklopili.

http://www.neobux.com/?r=inoxzg,
17 godina
neaktivan
x18x05x kaže...
next'24 kaže...

Logo im je lijep. Ovo HD su lijepo uklopili.

Logo je katastrofa. Ogroman i neproziran.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
17 godina
Grbi94 kaže...

e to je ono kaj mene muči.. pošto moj posao na hrt nema previše veze sa tehnikom i kamerama znam samo ono kaj načujem ili sam zaključim..

ta dva objektiva su samo ekstenzija na postojeću kameru i koja je točno njihova uloga u cijelom procesu, nisam siguran.. vjerojatno ima neke veze sa HD a sad kakve, zašto su ostale kamere "obične", zašto je na jimyu obična kamera.. to bude kaotična produkcija

15 godina
neaktivan
next'24 kaže...

Jel to na DVB-T ili IPTV? Ako je na DVB-T, na kojem kanalu su BiH kanali da ih probam pronaći?

15 godina
Marko :D kaže...
next'24 kaže...

Jel to na DVB-T ili IPTV? Ako je na DVB-T, na kojem kanalu su BiH kanali da ih probam pronaći?

Samo IPTV.

15 godina
neaktivan
Imamo HD!

Hvala. Ja sam mislio da je na DVB-T jer sam mislio pretražit kanale. Imam sobnu antenu koja iz Zagreba lovi VOX TV Zadar pa si mislim zašto ona ne bi uhvatila i BiH kanale.

0 2 hvala 0
15 godina
Marko :D kaže...

Hvala. Ja sam mislio da je na DVB-T jer sam mislio pretražit kanale. Imam sobnu antenu koja iz Zagreba lovi VOX TV Zadar pa si mislim zašto ona ne bi uhvatila i BiH kanale.

Mislim da je u BiH još uvijek Analogna TV.  Teško da bi išta ulovio.

15 godina
neaktivan
Imamo HD!

Da, na analognoj TV je ali su u postupku prelaska na DVB-T. U drugoj sobi imam sve njihove kanale.

1 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
Abomb kaže...

Tko zna, mozda ako se eksperiment pokaze uspjesnim, mozda pocnu lagano mjenjat kanale u HD.... Ako ne nista drugo, mogu bar HTV2 trajno prebacit u HD. Informativni HTV1 nek ostane cisto radi ljudi koji ne mogu tako jednostavno gledat HD program(nazalost,takvih je mnogo)...

Morate shvatit da je jedno raditi studijsku emisiju u HDu a drugo cijelokupnu produkciju na bazi drzave.

To zahtjeva novu opremu, nove edukacije i jako puno vremena s obzirom na montazu SD i HD...

Onda dolazimo do stanica za montazu koje to sve moraju gutat, dakle jos novaca za cijeli sustav arhive, workflow i ostalo, HD grafika playouti i ostata...

nije bas jednostavno kako se cini, a iziskuje jako puno novaca ...

nixass kaže...
Grbi94 kaže...

e to je ono kaj mene muči.. pošto moj posao na hrt nema previše veze sa tehnikom i kamerama znam samo ono kaj načujem ili sam zaključim..

ta dva objektiva su samo ekstenzija na postojeću kameru i koja je točno njihova uloga u cijelom procesu, nisam siguran.. vjerojatno ima neke veze sa HD a sad kakve, zašto su ostale kamere "obične", zašto je na jimyu obična kamera.. to bude kaotična produkcija

meni se cini da nijedna od ovih kamera nije HD, vec SD sa 16:9 chipovima...
dakle i tu ce radit upscale po kameri ili ce sve stavit u SD, a pretpostavljam da ce sve radit u SDu iz studija...

fenomenalno

HD program, SD studio, HD utakmica, pa SD javljanje, pa HD utakmica, pa SD zakljucci, ali ok, znam da je natjecaj u tijeku i o cekujem bolje, ovo su ipak prvi macici...

potpis :D
17 godina
Imamo HD!

Dok su ovo macici neki gledaju finale roland garosa u 4k rezi putem hevc-a radi se o fta sat-u ;)

naso sam hrt hd 2 sa sobnom okrenuto prema prisavlju i jucerasnja brazuca je izgledala fenonenalno cistih 1080p ! Ugodno me iznenadilo

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2014 15:40 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Imamo HD!

zar nisu prvi mačići bili kad se eksperimentalno emitiralo u hd-u neku olimpijadu prije više godina?

Potpis!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Imamo HD!

jedno pitanje, nešto sam čuo da će tekma biti u hd, no nisam dosad uopće to provjeravao

dakle, hoće li taj hd prijenos biti na normalnom 2 programu ili treba nešto posebno tražiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

jedno pitanje, nešto sam čuo da će tekma biti u hd, no nisam dosad uopće to provjeravao

dakle, hoće li taj hd prijenos biti na normalnom 2 programu ili treba nešto posebno tražiti?

Na normalnom HTV2 ce biti utakmica na standardnom starom formatu.

HTV2 HD je zaseban program koji prikazuje isto sto i normalni HTV2 samo u HD formatu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2014 15:55 (Abomb).
16 godina
neaktivan
next'24 kaže...

Jel to samo na kablovskoj ja imam od blic net-a u banja luci ali i dalje mi je bh tv 1 u SD kvaliteti , da li treba skenirat ponovno.

17 godina
Hacker-ri kaže...

nixass kaže...
Grbi94 kaže...

meni se cini da nijedna od ovih kamera nije HD, vec SD sa 16:9 chipovima...
dakle i tu ce radit upscale po kameri ili ce sve stavit u SD, a pretpostavljam da ce sve radit u SDu iz studija...

fenomenalno

HD program, SD studio, HD utakmica, pa SD javljanje, pa HD utakmica, pa SD zakljucci, ali ok, znam da je natjecaj u tijeku i o cekujem bolje, ovo su ipak prvi macici...

isto tako će par kadrova biti "pravi" 16:9 a par njih rastegnuti 4:3 -> 16:9 plus upscale na HD.

znaš možda kolko ti procesi "pojedu" vremena kad se radi emisija uživo?..

sad kad su neki dan snimali "volim hrvatsku" ista stvar, fixni kadrovi se snimaju sa ovim Canon objektivima a ostalo ide na klasične stare kamere.. dok npr studijske emisije za HRT3 nemaju nijednu (zasad) 16:9 kameru..

16 godina
Imamo HD!

slika odlicna

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Imamo HD!

Kupio sad antenu, spojia u panasonic G20 i ne nalazi ama bas nista. Skenira par puta dvbt i nista. Nema ni normalnih hrta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
E vrijeme je da ja pivucem koaksijalac do tv-a, antena i sve stima sam fali 5 m kabela do plazme. U zadnji tren ce bit haha
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice