Imamo HD!

poruka: 281
|
čitano: 48.286
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Imamo HD!".
17 godina
neaktivan
Re: Imamo HD!
Marko :D kaže...

Koga briga, uostalom na internetu se može pronaći Full HD prijenos koji je barem 2x bolji od HRT-ovog.

Kakav ti je to odgovor? Mene zanima, a ako već netko tvrdi da puno traže bilo bi logično da napiše o kojim se iznosima radi.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
12 godina
Imamo HD!

nekidan nije bilo signala uopće na anteni i danas sam probao naći htv 2 hd, razlika je stvarno drastična

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Visak kaže...
Mitch kaže...

Pa sta bi svaki operater trebao platiti puna prava? To ne postoji nigdje da jedna zemlja kupi 7 istih prava za emitiranje

A koliko je HTV platio ta prava i koliko traže od Amisa i ostaih?

100% traze od svakog operatera, ne zna se tocan iznos, ali HTV je platio 4K prava, i oni nemaju sta ekstra naplacivat HD program, a kod mene doma u SAD je to zakonski zabranjeno.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2014 15:53 (Mitch).
15 godina
neaktivan
Visak kaže...

Kakav ti je to odgovor? Mene zanima, a ako već netko tvrdi da puno traže bilo bi logično da napiše o kojim se iznosima radi.

Koga zanima neka kontaktira HRT! Uglavnom da je HRT tražio razumnu cijenu svi operateri bi ga uzeli i postavili u svoju listu kanala!

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2014 16:13 (Marko :D).
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Visak kaže...
Mitch kaže...

Pa sta bi svaki operater trebao platiti puna prava? To ne postoji nigdje da jedna zemlja kupi 7 istih prava za emitiranje

A koliko je HTV platio ta prava i koliko traže od Amisa i ostaih?

100% traze od svakog operatera, ne zna se tocan iznos, ali HTV je platio 4K prava, i oni nemaju sta ekstra naplacivat HD program, a kod mene doma u SAD je to zakonski zabranjeno.

Tvrdiš da traže punu cijenu, ali zapravo nemaš pojma koliko traže.

HTV naplaćuje operaterima i SD program, kao što im naplaćuju i ostali čije programe distribuiraju. Ako je HTV platio HD prava za Hrvatsku, normalno je da ih naplaćuje onima koji bi preuzeli materijal i dalje na njemu zarađivali. Svi operateri od HTVa dobijaju SD signal nogometnog prvenstva, za što plaćaju prema standardnoj tarifi, HD je dodatna vrijednost i treba ju dodatno platiti. HTV ima obavezu 'besplatno' emitirati (zbog čega svi plaćamo pretplatu), ali nema obavezu davati signal besplatno komercijalnim operaterima. Možda su tražili previše, ali ne možeš kategorički tvrditi nešto u što nisi upućen.

15 godina
Father_Dougal kaže...
Mitch kaže...

Ma HTV debili kao uvijek, za mj dana emitiranja traze gotovo citav iznos prijenosa Brazila...

Jel? Plate prava prijenosa, pa bi sad trebali besplatno dati distributerima da to prenose besplatno? Imaju besplatno na SD.

Rtv pristojbu plaćamo svi. I ako gledaš programe preko dvb-t prijemnika i ako gledaš preko nekog od operatera. Obzirom da svatko može ustekati u tv ili dvb-t prijemnik antenu i gledati hrt 2 HD program mimo ponude operatera, ovo nije hista drugo nego maltretiranje ljudi. Umjesto da gledam hrt 2 HD u bnetovoj ponudi, ja sam morao otići do dućana i kupiti antenu. A od novca za antenu bas nista ne ide ni hrtu ni bnetu već "distributeru" sobnih antena.

Potpis!
13 godina
Imamo HD!

Ajde neka onda neko da FullHD stream, znači kanal na kojemu su utakmice  da ide u FullHDu.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Imamo HD!

S obzirom na prilično užasan program kanala HRT-a i 2000 zaposlenika nije ni čudno kako nemaju novaca za novu tehnologiju.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Onjegin kaže...

S obzirom na prilično užasan program kanala HRT-a i 20003000 zaposlenika nije ni čudno kako nemaju novaca za novu tehnologiju.

E sada je točnije

robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
Imamo HD!

Dok su se emitirale OI negdje sam pročitao vijest da su direktorima odnosno glavnima po odjelima u HRT-u povećane plaće na 15 000 kn i onda se pitamo zašto nemamo ni jedan stalni HD kanal.

2 1 hvala 0
16 godina
Visak kaže...

Tvrdiš da traže punu cijenu, ali zapravo nemaš pojma koliko traže.

HTV naplaćuje operaterima i SD program, kao što im naplaćuju i ostali čije programe distribuiraju. Ako je HTV platio HD prava za Hrvatsku, normalno je da ih naplaćuje onima koji bi preuzeli materijal i dalje na njemu zarađivali. Svi operateri od HTVa dobijaju SD signal nogometnog prvenstva, za što plaćaju prema standardnoj tarifi, HD je dodatna vrijednost i treba ju dodatno platiti. HTV ima obavezu 'besplatno' emitirati (zbog čega svi plaćamo pretplatu), ali nema obavezu davati signal besplatno komercijalnim operaterima. Možda su tražili previše, ali ne možeš kategorički tvrditi nešto u što nisi upućen.

Zato sto znam, javio mi je frend koji radi u Amisu.

Tocan iznos nitko ne zna, ali je astronomska brojka.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
15 godina
neaktivan
Imamo HD!

Netko je rekao da nema Full HD kanala na internetu koji prenose utakmice.

ZDF HD

http://skaris.dyndns.tv:8001/1:0:19:2B66:3F3:1:C00000:0:0:0:

Ubacite u VLC (CTRL + N -> Paste -> Enter).

Za ovaj stream vam treba min. 15 Mb/s. inače blokira.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2014 20:13 (Marko :D).

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Imamo HD!

HD kanali trose 7-8mbit propusnosti na parici koliko sam upoznat, da se sad pusti HRT HD svakome kaos bi nastao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Imamo HD!

@marko

Daj neki 720p stream, nemaju svi 15 mbit/s internet{#}

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Imamo HD!

Što se tice ZDF HD oni ne prenose sve utakmice barem nisu kolumbija grčka i sad ne prenose urugvaj i costa rica

0 0 hvala 0
17 godina
Mitch kaže...

A reci, jel tvoji kablovski operateri smiju prenosit HBO bez da im plate?

Pričaš gluposti. HRT daje svoj HD program BESPLATNO preko DVBT distribucije. Tko želi, neka gleda.

Naravno. A meni je frend u Iskonu rekao da će do kraja ljeta podizati brzine na minimalno 20 Mb kroz VDSL.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2014 21:21 (Father_Dougal).
16 godina
Father_Dougal kaže...
Mitch kaže...

A reci, jel tvoji kablovski operateri smiju prenosit HBO bez da im plate?

Pričaš gluposti. HRT daje svoj HD program BESPLATNO preko DVBT distribucije. Tko želi, neka gleda.

Naravno. A meni je frend u Iskonu rekao da će do kraja ljeta podizati brzine na minimalno 20 Mb kroz VDSL.

Ja pricam gluposti?

Kako mozes usporedit HBO i HTV?!

HTV HD ide preko svog odasiljaca, a daj mi jedan razlog zasto onda ovaj HTV HD mora biti posebno naplacivan kad se vec placa emitiranje HTV SDa?

BTW ne razumijem ovo sta si rekao za Iskon, jer meni je ovaj isti frend sredio VDSL u Amisu na 40/20.

17 godina
neaktivan
Visak kaže...

HTV naplaćuje operaterima i SD program, kao što im naplaćuju i ostali čije programe distribuiraju.

nije istina da npr maxtv placa distributerima signal...

Oni ga dobivaju besplatno od 90% distributera...

Ezio kaže...

Rtv pristojbu plaćamo svi. I ako gledaš programe preko dvb-t prijemnika i ako gledaš preko nekog od operatera.

Trebalo bi se napokon shvatit da RTV pristojba ne ukljucuje HRT program, vec ikakvog uredaja koji prima signal ...

potpis :D
15 godina
Hacker-ri kaže...
Visak kaže...

HTV naplaćuje operaterima i SD program, kao što im naplaćuju i ostali čije programe distribuiraju.

Ezio kaže...

Rtv pristojbu plaćamo svi. I ako gledaš programe preko dvb-t prijemnika i ako gledaš preko nekog od operatera.

Trebalo bi se napokon shvatit da RTV pristojba ne ukljucuje HRT program, vec ikakvog uredaja koji prima signal ...

70% hrtovih prihoda dolazi iz rtv pristojbe. Mislim da je to jako veliki postotak da bi se jedna javna televizija mogla igrati sa ljudima koji ju financiraju, tj. plaćaju prava na prijenos prvenstva.

Potpis!
17 godina
neaktivan
Ezio kaže...

70% hrtovih prihoda dolazi iz rtv pristojbe. Mislim da je to jako veliki postotak da bi se jedna javna televizija mogla igrati sa ljudima koji ju financiraju, tj. plaćaju prava na prijenos prvenstva.

Tko se s kime igra? HTV ima zakonsko pravo ubirati pretplatu. Također ima zakonsku obavezu emitirati FTA svoj program. I jedno i rugo rade.

Nigdje ne piše da taj isti program moraju besplatno davati komercijalnim distributerima. Amis i ekipa naplaćuju korisnicima svoje usluge i logično je da njima HTV naplaćuje svoje. HTV nije imala obavezu emitirati HD ni FTA, a još manje ima obavezu taj signal koji su platili dijeliti besplatno komercijalnim distributerima. Slažem se da bi bilo bolje da su našli zajednički jezik, no bez da znamo koliko su stvarno tražili sve ostaje rekla-kazala.

17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
Visak kaže...

HTV nije distributer, nego proizvođač programa, a Maxtv i Amis su distributeri. I da, HTV im naplaćuje i SD.

Očito je posrijedi osveta Hrvatskoj televiziji koja je početkom godine donijela novi cjenik po kojem će distributeri plaćati 4 kune po preplatniku za Prvi, te 2 kuna za Drugi program. Prethodno su kabelski i drugi operateri plaćali za emitiranje oba programa oko 40-ak lipa. Kako je startao Treći program, svi su, osim B.neta, prihvatili ponudu i uvrstili Treći program u osnovni paket.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Mozaik/tabid/80/articleType/ArticleView/articleId/187875/Default.aspx

17 godina
Visak kaže...

HTV nije distributer, nego proizvođač programa, a Maxtv i Amis su distributeri. I da, HTV im naplaćuje i SD.

Očito je posrijedi osveta Hrvatskoj televiziji koja je početkom godine donijela novi cjenik po kojem će distributeri plaćati 4 kune po preplatniku za Prvi, te 2 kuna za Drugi program. Prethodno su kabelski i drugi operateri plaćali za emitiranje oba programa oko 40-ak lipa. Kako je startao Treći program, svi su, osim B.neta, prihvatili ponudu i uvrstili Treći program u osnovni paket.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Mozaik/tabid/80/articleType/ArticleView/articleId/187875/Default.aspx

HRT je i distributer, jer strane serije i filmove nije proizveo. Platio je licencu emitiranja tih stvari. To nisu jeftine stavke, i HRT ih ne skida sa torrenta, nego sa download servera u mpeg50/100 formatu, bandwidth nije besplatan, nego se i njega plaća... uglavnom, troškovi nisu tako maleni. Lako za proizvedeni program, no redistribuiranje već licenciranog programa zahtijeva i dodatno plaćanje.

Bottom line is - HRT vam to sve besplatno distribuira putem DVBTa.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
14 godina
Father_Dougal kaže...
Visak kaže...

HRT je i distributer, jer strane serije i filmove nije proizveo. Platio je licencu emitiranja tih stvari. To nisu jeftine stavke, i HRT ih ne skida sa torrenta, nego sa download servera u mpeg50/100 formatu, bandwidth nije besplatan, nego se i njega plaća... uglavnom, troškovi nisu tako maleni. Lako za proizvedeni program, no redistribuiranje već licenciranog programa zahtijeva i dodatno plaćanje.

Pa baš i ne kada ćeš im svakako platiti pristojbu

robimarko@gmail.com
15 godina
Visak kaže...
Ezio kaže...

Tko se s kime igra? HTV ima zakonsko pravo ubirati pretplatu. Također ima zakonsku obavezu emitirati FTA svoj program. I jedno i rugo rade.

Nigdje ne piše da taj isti program moraju besplatno davati komercijalnim distributerima. Amis i ekipa naplaćuju korisnicima svoje usluge i logično je da njima HTV naplaćuje svoje. HTV nije imala obavezu emitirati HD ni FTA, a još manje ima obavezu taj signal koji su platili dijeliti besplatno komercijalnim distributerima. Slažem se da bi bilo bolje da su našli zajednički jezik, no bez da znamo koliko su stvarno tražili sve ostaje rekla-kazala.

Igraju se sa ljudima koji ih plaćaju. Jasno mi je da mogu od operatera tražiti novac za distribuciju svojih programa (valjda, ne pada mi na pamet sad tražiti sta u zakonu piše), ali problem je u tome sto mi imamo zakonsku obvezu plaćati pristojbu ako imamo tv. Gledali hrt ili ne, plaćao operatera ili ne, nije stvar izbora. Pa to bi ti trebalo dati neka prava a ne samo  izbijati lovu iz djepa. Time što nisu našli zajednički jezik nitko nije profitirao,a na gubitku su korisnici usluga distributera jer se moraju zezati sa sobnim antenama ili ribljim kostima kojih su se u većini slucajeva odavno rijesili.

Samim postojanjem operatera hrt ima zaradu bez dodatnog troška jer ubire dodatnu lovu na već veliku cifru od rtv pristojbe. Da nema operatera, hrt ne bi ništa povrh pristojbe zaradjivao.

Moje je mišljenje da bi operateri trebali imati zakonsku obvezu distribuiranja programa javne televizije bez dodatne naplate a da u svojim paketima vrše naplatu samo programa koji nisu FTA. Isto tako, javna televizija ne bi smjela operaterima naplaćivati distribuciju svojih programa koje emitiraju FTA i za koje vec ubiru pristojbu. I to je to.

Potpis!
17 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Strane filmove i serije, sportske događaje itd. HTV prevodi, titluje, komentira. Sve je to proizvodnja. Nađe se i materijala koji samo reemitiraju, ali u usporedbi s Amisom HRT je proizvođač, a Amis je čisti distributer.

17 godina
neaktivan
Ezio kaže..

Igraju se sa ljudima koji ih plaćaju. Jasno mi je da mogu od operatera tražiti novac za distribuciju svojih programa (valjda, ne pada mi na pamet sad tražiti sta u zakonu piše), ali problem je u tome sto mi imamo zakonsku obvezu plaćati pristojbu ako imamo tv. Gledali hrt ili ne, plaćao operatera ili ne, nije stvar izbora. Pa to bi ti trebalo dati neka prava a ne samo  izbijati lovu iz djepa. Time što nisu našli zajednički jezik nitko nije profitirao,a na gubitku su korisnici usluga distributera jer se moraju zezati sa sobnim antenama ili ribljim kostima kojih su se u većini slucajeva odavno rijesili.

Samim postojanjem operatera hrt ima zaradu bez dodatnog troška jer ubire dodatnu lovu na već veliku cifru od rtv pristojbe. Da nema operatera, hrt ne bi ništa povrh pristojbe zaradjivao.

Moje je mišljenje da bi operateri trebali imati zakonsku obvezu distribuiranja programa javne televizije bez dodatne naplate a da u svojim paketima vrše naplatu samo programa koji nisu FTA. Isto tako, javna televizija ne bi smjela operaterima naplaćivati distribuciju svojih programa koje emitiraju FTA i za koje vec ubiru pristojbu. I to je to.

HRT ubire pretplatu i zauzvrat emitira FTA. Tu prestaju sve njihove obaveze prema tebi. Ti si dodatno sklopio ugovor s nekim operaterom i s njime razgovaraj što želiš da ti on ponudi.

HTR može prodati prava na pet strana i na kraju zaraditi više nego što su sami platili prijenos i to se zove dobro poslovanje. Dokle god oni ispunjavaju svoju FTA obavezu sve je u redu, a tvoj je problem što si se umjesto na FTA orjentirao na žicu. Osim toga HRT2 već imaš u ponudi svog operatera, a HD ti ni operater ni HRT nisu obavezni omogućiti.

Razumijem da si frustriran, ali to ne znači da si u pravu. Ja sam ljut ko pas jer na otoku na kojem ljetujem nema TV signala i prisiljen sam plaćati satelitsku da bih gledao HRT i ostale FTA. A postoji zakonska obaveza da se svima mora omogućiti FTA, no netko je rekao da se za neka manja mjesta to ne isplati i pojeo vuk magare. E, to je svinjarija.

16 godina
Father_Dougal kaže...

Ako je tebi besplatno 500 000 (cca broj kucanstava koji placa pristojbu) * 80 = 40 000 000 kn mjesecno, onda okej...

+ovo sto provideri placaju

+financiranje iz drz proracuna

Daj molim te ubiru tolke pare, a dizu sebi u upravi place godisnje

More na HTV1 nedjeljom snimaju kalkulatorom iz '71 i onda se jos hvale da imaju najbolji sadrzaj.

Ako je tebi supac gledat melodrame i drame iz '90ih ili kanadske trilere na HTV usred dana (oko 1), i to sve na SDu, onda izvoli.

Ovdje kod mene u USA nema ovakvih gluposti, svi imaju FHD (CBS je na 1080p) i to sve OTA preko DVB-T/T2, potpuno besplatno i s manjim (kolicinski i po trajanju) reklamama u odnosu na RTL/NOVA TV.

Petina stanovnistva ovdje ima antenu i gleda ovo free, ostali su svi na providerima (ja imam Verizon FIOS i prebrutalno radi) i definitivno je bolji omjer cijene/kvalitete.

Znam da su ove dvije zemlje neusporedive, ali barem dobijem ono sto placam i to daleko bolje nego vi.

Da postoji zakon da se ne placa vise pristojba i da se HTV ne financira drzavno, propali bi iste sekunde.

Ako njima to nije jasno, ne znam kome je.

15 godina
Visak kaže...

HRT ubire pretplatu i zauzvrat emitira FTA. Tu prestaju sve njihove obaveze prema tebi. Ti si dodatno sklopio ugovor s nekim operaterom i s njime razgovaraj što želiš da ti on ponudi.

to je najobičnije prebacivanje loptice. kao što sam napisao na kraju, da se to zakonski urediti. ali ne postoji dobra volja, tj. želi se što više zaraditi.

btw, zdf i ard imaju prijenos svih utakmica. oba hd kanala (koji su inače javni njemački tv kanali) su u osnovnom bnetovom hd paketu. ne znam kakve ugovore imaju s njima i bi li smjeli distribuirati njihov hd prijenos sa hrvatskim komentarom ali recimo ideja - uzmu dvojicu komentatora. svakom 30000 kn za mjesec dana komentiranja svih utakmica i baj baj mučenje sa hrtom koji je već odavno mogao uvesti hd.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.6.2014 12:28 (Ezio).
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Ovdje kod mene u USA nema ovakvih gluposti, svi imaju FHD (CBS je na 1080p) i to sve OTA preko DVB-T/T2, potpuno besplatno i s manjim (kolicinski i po trajanju) reklamama u odnosu na RTL/NOVA TV.

Uspoređivanje USA i Hrvatske?! {#}

Ezio kaže...

to je najobičnije prebacivanje loptice. kao što sam napisao na kraju, da se to zakonski urediti. ali ne postoji dobra volja, tj. želi se što više zaraditi.

btw, zdf i ard imaju prijenos svih utakmica. oba hd kanala (koji su inače javni njemački tv kanali) su u osnovnom bnetovom hd paketu. ne znam kakve ugovore imaju s njima ...

U Njemačkoj ,postoji jedinstvena TV/radio pristojba po kućanstvu od 17.98€ ,bez obzira na to na koji način primaš TV/radio signal.

Naravno ,sve kablovske/IPTV usluge od trećih providera plaćaš posebno ,i to te ne oslobađa plaćanja onih 17,98€.

I naravno ,bez brige da ARD/ZDF naplaćuju svoj signal svim IPTV/kabelskim providerima.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.6.2014 14:23 (kizo2703).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice