Podrska klincu. Ako nadjem nacin poslat cu mu koji $. Iako mi PS jos nije hacknut i ko zna oce li bit, jer imam jedine 2 igre koje me na njemu zanimaju, cijenim njegov trud.
Upravo ovo je najkomičnije u čitavoj priči. Ogroman /fail sa sonyjeve strane..
TBH drago mi je čak da je Sony dobio ovakvu pljusku za traljavost, sigurno to neće ponovit na PS4 :D Sad čekam samo još drugu pljusku za bahatost kad im se tužba izjalovi :D
Obijanje auta legalno zato jer ne možeš do kljuća nije isto što i obijanje da mazneš auto.
Hakiranje PS3 legalno zato je ne možeš koristiti konzolu za što želiš (dok je u skladu sa zakonom) nije isto što i hackiranje da bi igrao piratske igre ili varao u multiplayer-u. Zanimljivo je da za obijanje auta koristiš upravo onaj argument na koji ti mi pokušavamo ukazati u slučaju Geohot-a.
Što se tiče medijske ekponiranosti. Postavi video kako obijaš novi Mercedes (ne da dođeš do ključeva), potpiši se nadimkom i imenom, i onda ga stavi na YouTube. Btw, neki ti faca bude u prvom planu.
Ako Geohot postavi video u kojem igra piratsku igru, ja ću prvi reći da ga Sony (odnosno vlasnik autorskih prava igre) ima pravo tužiti.
Majstore meni je princip kristalno jasan. Ako nešto probijaš 3 godine, i onda probiješ pa kažeš da je zaštita loša onda je to fail. Gdje su bili svi ti hackeri zadnjih "1095" dana? Lako je sada biti general poslje bitke i tvrditi kako je Sony napravio loš posao, a trebalo je "1095" dana da se razbije zaštita. Dakle zašto ti nisi probio zaštitu? Zar ti nisi mogao skužiti da y nije random generiran nego je uvijek isti.
Zapravo, glavni napadi su počeli godinu dana prije hakiranja, kada je Sony blokirao OtherOS na običnoj verziji konzole. Iako, vrijeme uopće nije ni važno, jer prva stvar koju naučiš u DSA algoritmu je da random vrijednost mora biti nasumična, nepredvidljiva i ne smije se ponavljati. Za Maslenički most bi imao potpuno pravo reći da je smješten na lošem mjestu i da smo imali sreće da su prve tri godine od gradnje bile godine s najslabijim burama od kad se bilježe meteorološki podatci. Isto tako bismo za one zgrade u Italiji mogli reći da su nekvalitetno građene i da se potres dogodio 10 godina kasnije. Jednostavno, nepoštivanje pravila struke je fail (pogotovo onih za koje su posljedice katastrofalne) bez obzira nakon koliko vremena se posljedice dogode.
U ovom slučaju lik nije samo nanjeo štetu Sony nego i ljudima koji koriste konzolu za igra. Sada ćeš imati navalu čitera, najavljuje se hackiranje PSN, a onda PSN vjerojatno neće više biti besplatan jer će sony morati uložiti dodatne napore da ga zaštiti.
Misliš, Sony će morati napraviti ono što je u startu trebao napraviti?
Kakva je razlika?
Mazni auto, vozi se po cesti i vidi koliko ćeš dugo se vozati dok te policija ne zaustavi.
Hackni PS3 ili "mazni" PS3, skini igru, skini drugu igru, skini treću igru..... Hmmmm... izgleda da sam zaboravio policiju.
Koja blamaža?
Stvarno se blamiraš! Ajd, kad moram crtati.
I to samo zbog nelegalnog korištenja igre, ne zbog hackiranja PS3, ćak niti zbog piratstva dok mu ne dokažu da je igru distribuirao.
I ne, nećeš ti biti prvi koji će reći da ga vlasnik prava igre ima pravo tužiti, prvi će biti Sinatra :D
I ne, nećeš ti biti prvi koji će reći da ga vlasnik prava igre ima pravo tužiti, prvi će biti Sinatra :D
Uskoro će napraviti temu "Kako će umrijeti PS3 gaming".Modern warfare 1&2 su već pocrkali
Koliko prasine oko cega? Sony jos jednom demonstrira silu i moc umjesto da se zapita sto ljude dovodi do toga da cine slicne stvari. Najgore od svega je to sto Sony zapravo predstavlja bilo koju danasnju 'mega-kompaniju'. Jbg, zivimo u vremenu u kojem nije zlocin polu-proizvod zamotati u celofan s par ukrasnih mašnica i masno ga, bez griznje savjesti, naplatiti milijunima ljudi, al' zato kad netko od (ne)sretnika napravi nesto s tim predmetom sto se proizvođacu ne sviđa, imaju ih obraza tuzit/gonit kao da su najveci kriminalci. Samo jos jedan dokaz da i ono sto platis vlastitim novcem nije uvijek samo tvoje.
Dabogda ga sony zatvorio na 40 godina.i da mu mamica mora radit jos 30g da bi mu platila jamčevinu
Ovo je poruka za tebe i sve koji imaju slično mišljenje: Gadi mi se kako neki ljudi mogu biti tako okrutni i bezdušni. Tip nije napravio ništa ilegalno, samo je hakirao glupu konzolu. Ako stvarno mislite da zbog toga treba u zatvor, onda stvarno niste normalni.
OT: Zar se meni čini ili se je sve ovo pretvorilo u besmisleni flamewar?
Imam nehackiran ps3 i na njemu koristim samo originalne igre. Uzivam igrajuci online neometan cheaterima i hackerima koji su na svim drugim platformama uobicajeni. Koristim ps3 i za uploadanje slika na picasu bez upotrebe racunala te iste bez problema pregledavam i shaream drugima. Gledam i filmove na ps3.
Obzirom da me ne zanima nikakva druga mogucnost uporabe konzole i nekog homebrew os-a jer za takve stvari imam racunalo, mozete li mi vi branitelji hackera jamciti da ce moje iskustvo onlina igranja na ps3 ostati jednako? Znam, Sony je prvenstveno odgovoran za tu kvalitetu ali koliko vidim jako se trudi da bi zastitio nas normalne korisnike koji smo na kraju krajeva ipak u debeloj vecini. Neki od nas se cesto i bune sto svako malo izlazi novi firmware ali to je samo sonyeva borba da zastiti svoj proizvod i playstation network koji uspjesno funkcionira vec godinama. Dakle, vasi napadi na sony i na njegovu tzv. nebrigu nemaju smisla jer ta firma ocito stalno radi na krpanju propusta u firmwareu. Uostalom, zasto tako ne napadate neku pc firmu koja dovoljno ne stiti svoj proizvod? Hackeri su usrali cijelu pc gaming industriju a sad se Sony proziva kao neka firma nesposobna da zastiti svoj proizvod. Valjda probleme sa cheaterima uzimate kao nesto normalno pa se zato cudite sto mi sa ps3-a toliko negativno gledamo na hackiranje konzole.
PS3 je za razliku od pc-a zaokruzen proizvod cija se namjena tocno zna - igranje i multimedijalna zabava. Sony je osigurao kvalitetan sustav u kojem ps3 savrseno egzistira. Ali naravno, to savrsenstvo ne bi bilo odrzivo da sustav nije zatvoren. Mi stariji korisnici ps3 nemamo apsolutno nista protiv te zatvorenosti jer nam je jasno da ona osigurava kvalitetu! Znamo sto smo kupili i znamo kako cemo to koristiti. Ne treba nam nikakav mambo-jumbo homebrew i slobode jer ono sto zelimo je kvalitetno iskustvo igranja na toj konzoli. A sa hackiranjem se ta kvaliteta ugrozava. Ja se zaista nadam da ce ps network ostati zasticen jer me definitivno nije briga za ljude koji igraju pirate. Samo nek meni bude osigurana kvaliteta na koju sam do sad navikao.
Ili kad je onaj imao zmiju u kuci i nije ju znao izbacit
ako je ps3 imao podrsku pokretanja OS-a kao sta je bilo i najavljeno prije izlaska konzole.neki su zbog toga i kupili konzolu,i od kud im pravo da maknu podrsku za OS?dali su pitali korisnike,znanstvenike,americku zrakoplovnu vojsku?Sony si je sam kriv.vec kad je Sony zabranio OS mogo je ljepo ponudit ljudima da vrate konzole i da dobiju povrat novca.a ovako su sami sebe pokopali.geohota podrzavam u svim segmentima i neka nastavi sa svojim radom
Imam nehackiran ps3 i na njemu koristim samo originalne igre. Uzivam igrajuci online neometan cheaterima i hackerima koji su na svim drugim platformama uobicajeni. Koristim ps3 i za uploadanje slika na picasu bez upotrebe racunala te iste bez problema pregledavam i shaream drugima. Gledam i filmove na ps3.
Obzirom da me ne zanima nikakva druga mogucnost uporabe konzole i nekog homebrew os-a jer za takve stvari imam racunalo, mozete li mi vi branitelji hackera jamciti da ce moje iskustvo onlina igranja na ps3 ostati jednako? Znam, Sony je prvenstveno odgovoran za tu kvalitetu ali koliko vidim jako se trudi da bi zastitio nas normalne korisnike koji smo na kraju krajeva ipak u debeloj vecini. Neki od nas se cesto i bune sto svako malo izlazi novi firmware ali to je samo sonyeva borba da zastiti svoj proizvod i playstation network koji uspjesno funkcionira vec godinama. Dakle, vasi napadi na sony i na njegovu tzv. nebrigu nemaju smisla jer ta firma ocito stalno radi na krpanju propusta u firmwareu. Uostalom, zasto tako ne napadate neku pc firmu koja dovoljno ne stiti svoj proizvod? Hackeri su usrali cijelu pc gaming industriju a sad se Sony proziva kao neka firma nesposobna da zastiti svoj proizvod. Valjda probleme sa cheaterima uzimate kao nesto normalno pa se zato cudite sto mi sa ps3-a toliko negativno gledamo na hackiranje konzole.
PS3 je za razliku od pc-a zaokruzen proizvod cija se namjena tocno zna - igranje i multimedijalna zabava. Sony je osigurao kvalitetan sustav u kojem ps3 savrseno egzistira. Ali naravno, to savrsenstvo ne bi bilo odrzivo da sustav nije zatvoren. Mi stariji korisnici ps3 nemamo apsolutno nista protiv te zatvorenosti jer nam je jasno da ona osigurava kvalitetu! Znamo sto smo kupili i znamo kako cemo to koristiti. Ne treba nam nikakav mambo-jumbo homebrew i slobode jer ono sto zelimo je kvalitetno iskustvo igranja na toj konzoli. A sa hackiranjem se ta kvaliteta ugrozava. Ja se zaista nadam da ce ps network ostati zasticen jer me definitivno nije briga za ljude koji igraju pirate. Samo nek meni bude osigurana kvaliteta na koju sam do sad navikao.
-prvo sorry što izdvajam (komentirajući) tvoj post, jer ima i gorih, ovdje je sve na jednom mjestu, to je jedini razlog.
Redom (potcrtane stavke); bez proreda, valjda će biti dovoljno čitko.
- tko brani koga i zašto bi tebi ili nekome taj netko jamčio nešto?
- tvoje iskustvo je tvoja osobna stvar, kako to mjeriti, usporediti ... preskočeno.
- da, Sony je odgovoran kao proizvođač (kao Toyota i ostali), odgovoran je i za neispravne baterije. Kao što se vidi to je traljavo izvedeno. Na nivou propusta koja si kompanija takvog značaja nemože dopustiti, takav propust nemože napraviti dev.pripravnik, Sonyijev tim ima ogromne resurse.. -neobjašnjivo.
- napadi na Sony? Tko koga napada ili tuži? Nije li Sony taj koji 'napada' sasvim legalnog korisnika? Dok za takav početnički propust ga se 'mora' napasti, jednako kao što se svaki direktor mora napasti za loše poslovanje.
- Naravno, što se iz priloženog i vidi (da je Sony nesposoban, katastrofalan u ovom konkretnom slučaju, inače odlična kompanija).
- namjena neke materijalne stvari? Može poslužiti i kao klacna za auto na nizbrdici. Konzola je kupnjom postala nečije vlasništvo, ne sonyjevo, ako je sony želio ostati vlasnik, nije morao prodavati konzolu, mogao je rentati (čak i besplatno), jer je do sad ionako poslovao s gubitkom... To je čak po tržišnim zakonima zabranjeno (vidi pod damping).
- mambo-jumbo.. i vidi riječ slobode. Ima li ta riječ neko drugačije značenje? Tko ograničava nečiju slobodu? Dali netko brani Sonyju implementaciju kvalitetne zaštite? Sloboda?...
- Kvalitetu ti je dužan osigurati Sony, jednako kao što je HNB, odnosno banka u kojoj štediš dužna osigurati taj novac od pljačke. Ti si kao kupac i legalni korisnik obavio svoj dio, Sony nije. Ipak nekim neobjašnjivim spinom, braniš Sony? Stockholmski sindrom?
U diskusiji, je potrebno razumijevanje, u nekim postovima je čisto bezumlje, ili kao partijsko jednoumlje. Ne pomažu argumenti. Što pomaže?
Postoji natjecanje u probijanju zaštite ili rušenju OSa i sl. To služi dokazivanju kvalitete proizvođača, kao i reklami, istovremeno i otkrivanju mogućih propusta da bi ih se otklonilo. Običaj je da sudionici dobivaju unosne nagrade. Sony radi nešto suprotno, pokušava svoju grešku sudskim bullingom ušutkati. Možda i uspije jer je krupan kapital uvijek u pravu. Vidjet ćemo, dali će tad sugovornici promijeniti mišljenje? Za sebe sumnjam.
Postoji natjecanje u probijanju zaštite ili rušenju OSa i sl. To služi dokazivanju kvalitete proizvođača, kao i reklami, istovremeno i otkrivanju mogućih propusta da bi ih se otklonilo. Običaj je da sudionici dobivaju unosne nagrade. Sony radi nešto suprotno, pokušava svoju grešku sudskim bullingom ušutkati. Možda i uspije jer je krupan kapital uvijek u pravu. Vidjet ćemo, dali će tad sugovornici promijeniti mišljenje? Za sebe sumnjam.
U naočalama marke Moral & Etika (M&E) to je isto kao krađa automobila.
Te naočale čak imaju ugrađen mjerač lica i inverz te funkcije.
Što bi bilo da on nije javno objavio taj propust, već da je dilao expliot?
Uglavno probijanje ovako loše zaštite je bilo neizbježno jer iako ja volim moral i etičnost ima ih puno koji ne žele tu obavezu.
Je li i ovo vrijedno tužbe?
Ja ga definitivno podrzavam.
Da nema njega i ovakvih ko sto je on nebi nikad uzeo igricu za konzolu!
A i zao mi je ga jadnik nema sad da plati kaznu,a zamislite koliko je taj momak bio uporan ,inteligentan i namucio se dok je ovo uradi.
ihush kaže...
tko brani koga i zašto bi tebi ili nekome taj netko jamčio nešto?
vi svi branite hakere tvrdeci da oni stete samo sony-u a ostalima donose ne znam kakve blagodati. zato ja kao legalni korisnik pitam vas hakerske pravobranitelje to sto pitam jer vidim da vam nije jasno da su moja prava hakerajom narusena. a obzirom da ja svoje igre placam, smatram da imam veca prava od vas jailbrejkera i crackera.
tvoje iskustvo je tvoja osobna stvar, kako to mjeriti, usporediti ... preskočeno
?? govorim o iskustvu koje je placeno, za razliku od hakerskog besplatnog iskustva koje narusava moje placeno iskustvo. govorim o igranju bez briga koje hakeri donose. ne zelim ih u svojim online partijama. jel ti to ne mozes razumjeti? kao sto rekoh, svi vi ocito nemate konzolu ili je jailbrejkana i zivo vam se fucka za legalno kvalitetno igranje jer nikad tako nesto niste ni dozivjeli. a povrh toga, sve dobivate besplatno na pladnju i normalno da vas boli neka stvar za nas koji placamo.
Kvalitetu ti je dužan osigurati Sony, jednako kao što je HNB, odnosno banka u kojoj štediš dužna osigurati taj novac od pljačke. Ti si kao kupac i legalni korisnik obavio svoj dio, Sony nije. Ipak nekim neobjašnjivim spinom, braniš Sony? Stockholmski sindrom?
Kvalitetu mi Sony i osigurava, za razliku od tamo nekog geohota i njemu slicnih. Ali nitko mi ne garantira da geohot i kompanjoni to nece uskoro upropastiti kao sto su sve drugo upropastili.
Ma gledaj cini mi se da je ovdje sukob dva razlicita svijeta i nacina razmisljanja i fakat mi se ne da vise raspravljati jer imam dojam da citam postove anarhoidne balavurdije koja zna primjeniti crack i igrati igru skinutu sa torrenta i tolerirati sve probleme u online igranju koje takav nacin donosi jer za bolje ne znaju. Ja sam malo prestar za to i samo se zelim kvalitetno opustiti u svoje slobodno vrijeme. A cinjenica da sve to placam daje mi za pravo da ne toleriram hakere koji donose probleme legalnim korisnicima. I boli me neka stvar za njihovu sudbinu isto kao sto me boli za pljackase banaka.
Stockholmski sindrom? O đizs krajst. Jedini spin koji se ovdje dogadja je spin u vasim anarhoidnim glavama.
Ja ga definitivno podrzavam.
Da nema njega i ovakvih ko sto je on nebi nikad uzeo igricu za konzolu!
A i zao mi je ga jadnik nema sad da plati kaznu,a zamislite koliko je taj momak bio uporan ,inteligentan i namucio se dok je ovo uradi.
Evo to je taj lopovski mentalitet koji daje krila geohotu. Cinjenica je da se sve svodi na to da geohot omogucuje igranje piraterije. Koga briga za other os, linux i bakrace. Dajte ljudi budite iskreni i recite da ne zelite placati za igre i to je to. Zar je tako tesko reci istinu?
It's All Fun And Games Until Somebody Loses an eye!
ihush kaže...
tko brani koga i zašto bi tebi ili nekome taj netko jamčio nešto?
vi svi branite hakere tvrdeci da oni stete samo sony-u a ostalima donose ne znam kakve blagodati. zato ja kao legalni korisnik pitam vas hakerske pravobranitelje to sto pitam jer vidim da vam nije jasno da su moja prava hakerajom narusena. a obzirom da ja svoje igre placam, smatram da imam veca prava od vas jailbrejkera i crackera.
Činjenica je da ne živimo u idealnom svijetu i da to nije napravio Geohot napravio bi netko drugi.
Da li je trebao poslati tihi mail i ukazati na problem, možda, no sumnjam da bi tako nešto napravilo dovoljno strke da se greška i ispravi.
Sony je napravio katastrofalnu grešku i to će se nažalost obiti o glavu legalcima.
Imaš dvije opcije kad naiđeš na takav propust, ili kontaktirati direktno proizvođača nadajući se da će greška biti rješena dok u međuvremenu netko drugi tu istu grešku iskorištava.
Ili objaviti javno i dati obavijestiti legalne korisnike da im proizviđač daje lošu uslugu.
Priznao ili ne priznao, ne mijenja činjenicu da ipak nelicencirani softver nije legalan i osobno ne shvaćam zašto bih trebao cjeniti više ljude koji priznaju od onih koji traže opravdanja.
Geohot je direktno nanio štetu samo Sony-u jer je omogućio korištenje konzole za software koji ne ide preko Sony-eve distribucije (linux, homebrew aplikacije), a od toga korisnici imaju samo korist (prethodno navedene stavke + mogućnost izrade legalne sigurnosne kopije igre koju posjeduju). Korisnik bi i dalje trebao kupovati igre i igrati ih nemodificirane i tebi kao korisniku s legalnom igrom i nemodificiranom konzolom takav korisnik ne bi predstavljao nikakavu razliku.
?? govorim o iskustvu koje je placeno, za razliku od hakerskog besplatnog iskustva koje narusava moje placeno iskustvo. govorim o igranju bez briga koje hakeri donose. ne zelim ih u svojim online partijama. jel ti to ne mozes razumjeti? kao sto rekoh, svi vi ocito nemate konzolu ili je jailbrejkana i zivo vam se fucka za legalno kvalitetno igranje jer nikad tako nesto niste ni dozivjeli. a povrh toga, sve dobivate besplatno na pladnju i normalno da vas boli neka stvar za nas koji placamo. Kvalitetu mi Sony i osigurava, za razliku od tamo nekog geohota i njemu slicnih. Ali nitko mi ne garantira da geohot i kompanjoni to nece uskoro upropastiti kao sto su sve drugo upropastili.
Tebi Geohotov postupak ne ruši iskustvo igranja. Kao što sam ti već napisao, tebi osoba koja je modificirala svoju konzolu i koristi je u skladu sa zakonom ne predstavlja nikakvu razliku u odnosu na osobu koja igra s nemodificiranom konzolom. Tebi razliku predstavljaju oni koji taj postupak zloupotrebljavaju u ilegalne svrhe, a to već nisu hackeri već pirati i cheateri za koje u ovoj temi nećeš naći ni jednu riječ obrane. Tri stvari su omogućele korištenje piratskih i modificiranih igara:
- Loša implementacija enkripcijskih algoritama od strane Sony-a
- Objava prve činjenice od strane Geohot-a
- Nepostojanje dodatnih razina zaštite koji bi mogli trajno banati konzolu koja koristi piratske ili modificirane igre
Sony je kriv za 1. i 3. jer je on davatelj usluge za koju mora jamčiti određenu razinu kvalitete, a nije ispunio preduvjete za to i još sad to pokušava tužbom ugurati ispod tepiha. Međutim, Geohot nije direktno kriv za mogućnost igranja pirata - on je samo objavio Sony-evu pogrešku i još je istaknuo da ne podržava zluoptrebu tog postupka u ilegalne svrhe. Jedna malo ekstremna analogija - da li je kirurg koji je prvi izveo (legalnu) transplantaciju organa kriv za ilegalnu trgovinu organima? Mislim, javno je objavio postupak koji je omogućio novi kriminalnu radnju.
Da nema pirata bemti ja neznam šta bih uopće igrao.
Citajuci komentare po raznim stranim blogovima/forumima Geohot i nije negativac i zlocinac koji pokusava unistiti svima dragi i mili Sony ( kako ga vecina ovdje etiketira )
Ljudi su shvatili bit svega, i sagledaju stvari iz pravog kuta.
Geohot je u iznimno kratkom roku uspio prikupiti sredstva za obranu i zasada zatvorio donacije.
Sretno mu bilo. :)
Ma gledaj cini mi se da je ovdje sukob dva razlicita svijeta i nacina razmisljanja...
-slažem se. Postoji tri rješenja. Ti si u pravu, ja sam u pravu ili je istina negdje drugdje. Oko tog se možemo složiti?
Prolistaj malo argumentirane postove koji ni jednom rječju nisu na strani piratizacije. (one druge koji opravdavaju piratiziranje ni ne uzimam u razmatranje)
Sve ih trpaš u isti koš, jer si platio Sonyju za ''iskustvo'' (užitak u igri)? Kako bi se razlikovalo da si platio HEPu struju ili escort dami odgovarajući posao?
Na koji način plačanje neke usluge (u ovom slučaju Sonyju) daje pravo više od same usluge? Ti si kupio konzolu i igru (pravo na korištenje), za nedostatke mogu biti odgovorni samo proizvođači ili tvoja osobna ocjena zadovoljstva i očekivanje, ne netko treći.
Dođi u restoran, plati jelo i žali se na lošu hranu, uslugu -kome? Nekom tko sjedi do tebe u restoranu ili osoblju? Uvedimo sad pušače, opet se žališ osoblju ukoliko je pušenje zabranjeno... primjećuješli sličnost?
btw. Geohot nije prekršio zakon. U suprotnom spora nebi ni bilo, samo bi čekali sudsku odluku o visini kazne.
Naravno, kad je takva korporacija u pitanju zakoni se mogu tumačiti i na drugi način... za sad predviđam 50:50 % u korist Sonyja, što ovisi o lobiranju i pritiscima na 'neovisno' sudstvo.
Vrlo slično je u slučaju wikiliksa...
da svako ko je korsitio njegov Geohot da po $1 on bio izasao iz zatvora i cak imao viska novca....
Tako oni njega pokusavaju uklonit jer im on smeta u ZARADI, a oni nemare za nas obicne ljude nego samo "how make money" koriste
Dođi u restoran, plati jelo i žali se na lošu hranu, uslugu -kome? Nekom tko sjedi do tebe u restoranu ili osoblju? Uvedimo sad pušače, opet se žališ osoblju ukoliko je pušenje zabranjeno... primjećuješli sličnost?
Odlicna paralela. :)
Evo jedno pitanje za sve iz ove teme:
Da imate znanje i volju kao Geohot i da PS3 nije otvoren i da ste bas vi uspjeli da ga otvorite skroz kao Geohot dali bi set to zadrzali samo za sebe?
Evo jedno pitanje za sve iz ove teme:
Da imate znanje i volju kao Geohot i da PS3 nije otvoren i da ste bas vi uspjeli da ga otvorite skroz kao Geohot dali bi set to zadrzali samo za sebe?
ne.