Dostupna Firefox 8 beta

poruka: 46
|
čitano: 7.314
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dostupna Firefox 8 beta".
16 godina
neaktivan
Re: Dostupna Firefox 8 beta
Jakovp kaže...
Shinichi kaže...

A šta frlje te verzije Firefoxa non-stop. Pa svaki tjedan nova verzija. Ne kužim šta se toliko mijenja svakih 10 dana da bi trebali stavit novu verziju?

Ja sam još uvijek na verziji 3.5.5 i sve radi odlično. Na poslu imam 7.0 i ne primječujem bitnu razliku.

Moš mislit. Ako je zbilja tako onda ti je kompjuter usporena krama.

I zašto te smetaju nove verzije? Barem je svaka sve brža i brža.

Usporena krama? Daj se saberi! Leti mi sve na verziji 3.5.5. isto ko i na 7.0. Sve je brzo, nema nikakvog zastajkivanja. Stranice se sve brzo, gotovo trenutno otvaraju. Prije bi rekao da je tvoj komp usporena krama ili ti nešto loše radi ako ti se teli starija verzija. Moj sigurno nije usporen. {#} Čuj, ne mjerim štopericom učitavanje stranica ali se sve trenutno brzo otvara i na 3.5.5 i na 7.0 za usporedbu. Ma samo nek oni bacaju nove verzije. Boli me briga.

JDM4LFE
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Shinichi kaže...

A šta frlje te verzije Firefoxa non-stop. Pa svaki tjedan nova verzija. Ne kužim šta se toliko mijenja svakih 10 dana da bi trebali stavit novu verziju?

Evo ti:

rustweaver kaže...
Kracu listu promjena imas ovdje. A kompletnu listu promjena imas ovdje.

Nove verzije ti izlaze tom brzinom jos otkako je FF4 izasao. Nisi valjda tek sada to primjetio?

Pratim stalno sve te promjene, hvala na linku. Ja ne vidim svrhu jednostavno. Ako sam npr. prije 5 dana instalirao 7.0 evo od jučer ili prekjučer je već aktualna 7.0.1. Pa da si u toku možeš svakih par dana deinstalirat i instalirat novu verziju. Smatram da uopće nije potrebno. Kao što sam već rekao imam prilično staru 3.5.5. verziju i apsolutno sve radi odlično i brzo. Stranice se ispravno učitavaju, nema zastajkivanja. Isprobao sam i 7.0 i isto radi odlično i brzo kao i 3.5.5. Dakle, ne vidim svrhu.

JDM4LFE
15 godina
neaktivan
Shinichi kaže...

Ako sam npr. prije 5 dana instalirao 7.0 evo od jučer ili prekjučer je već aktualna 7.0.1. Pa da si u toku možeš svakih par dana deinstalirat i instalirat novu verziju.

To se automatski radi, ne moras uopce deinstalirati nista. Firefox se jednostavno instalira preko stare verzije. Ako ti je omogucen automatic updates (a vjerojatno je) neces niti morati provjeravati ima li nova verzija, firefox ce ti samo izletiti sa obavjesti new update is available, kliknes na to, on downloada (ti u meduvremenu nastavljas browsati kao da nista nije bilo), kada se skine update firefox se restarta, update se primjeni, a tebi se vrate svi tabovi koje si imao otvorenima prije updatea.

Shinichi kaže...

Kao što sam već rekao imam prilično staru 3.5.5. verziju i apsolutno sve radi odlično i brzo. Stranice se ispravno učitavaju, nema zastajkivanja. Isprobao sam i 7.0 i isto radi odlično i brzo kao i 3.5.5. Dakle, ne vidim svrhu.

I meni je Firefox 3.x radio kako treba. Ali eto softver mora napredovati kako bi ostao konkurentan, a i bilo je puno ljudi koji su se zalili na brzinu firefoxa, pa na potrosnju memorije, pa na vrijeme koje je potrebno da se browser pokrene...

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Shinichi kaže...

Kao što sam već rekao imam prilično staru 3.5.5. verziju i apsolutno sve radi odlično i brzo. Stranice se ispravno učitavaju, nema zastajkivanja. Isprobao sam i 7.0 i isto radi odlično i brzo kao i 3.5.5. Dakle, ne vidim svrhu.

I meni je Firefox 3.x radio kako treba. Ali eto softver mora napredovati kako bi ostao konkurentan, a i bilo je puno ljudi koji su se zalili na brzinu firefoxa, pa na potrosnju memorije, pa na vrijeme koje je potrebno da se browser pokrene...

Da, sve mi je to jasno samo ja se držim one stare: ako nije pokvareno, nemoj popravljat. Dakle ako mi sve odlično i stabilno radi, neću ništa nadograđivat. ;) Iznimno, ako neka nova verzija donosi bitne i korisne promjene koje mi baš trebaju onda stavim noviju verziju a inače u pravilu ne. Čak sam utvrdio da neke starije verzije nekih programa rade bolje od novijih (kažem općenito za razne programe, ne nužno za Firefox). A ovo što su ljudi pričali da im guta puno memorije, mislim isto.... danas kada večina ima u kompu u pravilu 2-4 GB rama tak je svejedno jel zauzima 100, 200 ili 300 mega rama. OK, ljudi koji imaju starije kompove sa cca 512 mega rama onda je bitno, inače za ostale ne kužim to žaljenje. Pa ne pije 2GB rama. :D

JDM4LFE
15 godina
odjavljen
Shinichi kaže...

Da, sve mi je to jasno samo ja se držim one stare: ako nije pokvareno, nemoj popravljat. Dakle ako mi sve odlično i stabilno radi, neću ništa nadograđivat. ;) Iznimno, ako neka nova verzija donosi bitne i korisne promjene koje mi baš trebaju onda stavim noviju verziju a inače u pravilu ne. Čak sam utvrdio da neke starije verzije nekih programa rade bolje od novijih (kažem općenito za razne programe, ne nužno za Firefox). A ovo što su ljudi pričali da im guta puno memorije, mislim isto.... danas kada večina ima u kompu u pravilu 2-4 GB rama tak je svejedno jel zauzima 100, 200 ili 300 mega rama. OK, ljudi koji imaju starije kompove sa cca 512 mega rama onda je bitno, inače za ostale ne kužim to žaljenje. Pa ne pije 2GB rama. :D

Ja osjetim malo ubrzanje sa novom verzijom, ne kažem da je ogromno, ali se definitivno osjeti. Čudno mi je da baš ništa nisi primjetio.

I kao što sam ti već napisao, moraš instalirati novu verziju zbog sigurnosnih razloga!

17 godina
neaktivan
Dostupna Firefox 8 beta

Bio zagriženi ljubitelj FF-a sve do ovih novijih verzija. Mislim da gube bitku zbog tih problema sa memorijom. Mislim da nisu svjesni koliko surfera po internetu koristi "stare krame".

Doma sam počeo koristiti Comodo Dragon. Na poslu još uvijek brijem stari FF 3.6.23. Novije verzije na ovom računaru sa 512 MB RAM-a ne mogu disati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 11:07 (rashomon).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
rashomon kaže...

Bio zagriženi ljubitelj FF-a sve do ovih novijih verzija. Mislim da gube bitku zbog tih problema sa memorijom. Mislim da nisu svjesni koliko surfera po internetu koristi "stare krame".

Doma sam počeo koristiti Comodo Dragon. Na poslu još uvijek brijem stari FF 3.6.23. Novije verzije na ovom računaru sa 512 MB RAM-a ne mogu disati.

160mb sa 4 taba je puno?!

17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
rashomon kaže...

160mb sa 4 taba je puno?!

Kamo sreće da je na toj razini. 220 MB minimum koji ja imam sa novim FF-om. 180 imam sa 3.6.23. i 4 taba... Uostalom gledaj kako gube procente.

*sliježe ramenima*

15 godina
odjavljen
rashomon kaže...

Kamo sreće da je na toj razini. 220 MB minimum koji ja imam sa novim FF-om. 180 imam sa 3.6.23. i 4 taba... Uostalom gledaj kako gube procente.

*sliježe ramenima*

Pa meni radi na toliko, ne znam u čemu je problem, samo ga redovito update-aj i to je to. Stavi najnoviju verziju obavezno, jer starije imaju sigurnosne propuste! I manje su optimizirane, tj troše više resursa.

EDIT: evo sad je 150 mb, 5 tabova.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 13:06 (Jakovp).
16 godina
neaktivan
Dostupna Firefox 8 beta

Veća potrošnja memorije u novijim verzijama je neizbežna jer se JavaScript engine nadogradio više puta nakon 3.x verzije.

Brža JavaScript = veća potrošnja memorije.

0 0 hvala 0
16 godina
Dostupna Firefox 8 beta

U zadnje vrijeme FF se**, malo mi fali da ne predem na Chrome, samo trebam naci alternative za FF-ove addonse koje koristim......

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 18:29 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dostupna Firefox 8 beta

Kako to "kaki"? :D

0 0 hvala 0
16 godina
Dostupna Firefox 8 beta

1. Problem: memorija mi ide i do 300+, a samo 2-3 taba otvorena

2. Kada zatvorim FF nekad mi proces i dalje bude otvoren (i do 3-5 min), nebi to bilo cak ni lose da mi i dalje ne trosi memoriju 200-300+.... probam kilat proces al nekada se ne uspije zatvoriti

3. Ako se resetira komp dok je FF otvoren zajedno s tabovima, onda se pri sljedecem paljenju FF jednostavno smrzne i moram opet kilati proces, pa opet otvoriti i tako 2-3 puta..

Inace mi se to nije dogadalo na FF 3 - 5 verzijama

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
lovac82 kaže...

2. Kada zatvorim FF nekad mi proces i dalje bude otvoren (i do 3-5 min), nebi to bilo cak ni lose da mi i dalje ne trosi memoriju 200-300+.... probam kilat proces al nekada se ne uspije zatvoriti

3. Ako se resetira komp dok je FF otvoren zajedno s tabovima, onda se pri sljedecem paljenju FF jednostavno smrzne i moram opet kilati proces, pa opet otvoriti i tako 2-3 puta..

Inace mi se to nije dogadalo na FF 3 - 5 verzijama

Meni a ni drugima nije tako. U nečem drugom je problem.  (Original win ili)

15 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Koje su to stranice u pitanju? Moze tocan link da izmjerim na svom Firefoxu, pa da vidimo ako je doista nerazumna potrosnja memorije na tim stranicama prijavit cemo bug.

lovac82 kaže...

Ovo je normalno. Mislim, nije normalno da se Firefox zaglavi u limbu i proces se ne zavrsi. ali je normalno da nastavi i dalje drzati svu memoriju koju je rezervirao (zatvaranje programa oslobada svu memoriju pa jako malo programa eksplicitno oslobadaju memoriju prije zatvaranja). To sto ne mozes ubiti proces samo potvrduje moje slutnje da se Firefox nije pravilno zatvorio i da je upao u mrtvu petlju.

lovac82 kaže...

Ovo je ocekivano. I nije zbog Firefoxa nego zbog database datoteka s kojima Firefox radi a koje postanu korumpirane uslijed naglog gasenja racunala. S time sam znao muku muciti sa FF 3.x, malo su to sredili, ali i dalje treba izbjegavati nepredvideno gasenje racunala dok je Firefox otvoren.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
16 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Na 2. i 3. je rustweaver dao stručnije odgovore. Što se tiče prvog problema, to mi nikako nije jasno!

Evo, ja sam trenutno na FF 8.0, imam otvoren jedan prozor s 16 tabova (od čega su 3 JubiTo), a potrošnaj memorije FF je 256 MB + 200 MB od nekakva 2 plugin-containera..

Računalo nije nikakva "makina" već službeni laptop (procesor je Core2Duo P8600@2.40 GHz, 2 GB RAM-a, 32-bitni Windows 7)..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice