Da li je Chrome stvarno toliko bolji preglednik od konkurencije (ne mislim na IE, nego na Firefox, Operu, Safari...) ili samo ima bolju reklamu....
bio sam i na Ffoxu i IE (iako IE9 po meni ima dobrog potencijala) i navikao sam sada na Chrome i stvarno sam zadovoljan, a to je valjda najbitnije.. jedino Operu nisam puno koristio i Safari, pa ne mogu reći o tome...
Da li je Chrome stvarno toliko bolji preglednik od konkurencije (ne mislim na IE, nego na Firefox, Operu, Safari...) ili samo ima bolju reklamu....
Chrome je super ali Chrome je i big brother
zavisi šta tražiš.. Ako želiš nešto jednostavno, brzo, to će riješiti chrome. A ako trebaš addonse i blabla, imaš operu i mozillu.. Meni je žao samo šta safari nije brz
Po meni očekivano..
ja sam koristio operu, pa chrome, sad sam ne IE9 beta ali uz njega mi treba još neki browser jer je ovo beta al ne znam koji ... chrome je ok ali njega se bojim koristit zbog zaštite privatnosti i spywarea koje ima u sebi!
nema ni sa IE9 beta
nema ni sa IE9 beta
Meni je IE9 beta nestabilna. Inace, zbog prirode posla, koristim chrome, IE8, FF i Safari. Privatno Chrome zbog minimalizma, brzine i sinkronizacije podataka out-of-the-box.
IE mi je stvarno naporan browser već godinama, njega sam zadnji put ozbiljnije koristio negdje u verziji 6 prije milijun godina, a i tada samo engine + Netcaptor. Firefox mi je bio OK dugo vremena, dok nisam natrčao na Chrome. Chromu treba dosta steroida (ekstenzija) dok se ne dotjera do tip-top browsera sa svim fićurima na koje smo navikli u ostalim browserima, no meni je genijalan kad ga se malo dotjera i standardan za instalaciju svugdje gdje sređujem komp. Thumb Up za Chrome.
Baš mi je žao zbog Opere što je na zadnjom mjestu, stvarno podcijenjeni browser, a ima jako puno toga za ponuditi.
meni je chrome fantastičan - brza sinkronizacija sa snimljenim postavkama, linkovima itd...
koristim ekstenziju za gmail i "undo tab".
...i ponekad ekstenziju za prevođenje, dok naletim na neki forum na glupom galskom ili hispano.
drugo mi nije potrebno.
I meni je jako žao zbog Opere ...
Stvarno nevjerojatan browser, to je čudo koliko noviteta uvode, koliko fanatičnu zajednicu imaju (tj. imamo!), koliko je browser u svačemu jednostavno - bolji. Ima dušu !
Opera jest prije imala određenih problema s pluginovima (npr. Adobe PDF ili Silverlight), međutim ovo se ispravilo, verzija 10.63 je definitivno nešto najbolje što koristim. Kako sam web developer i web dizajner, imam doma i Firefox, Chrome, Safari te IE 6,7,8.
Nova verzija 11.0 će doći s ekstenzijama, jedva čekam da vidim kako će to funkcionirati.
Usto verzija 11 (alpha) jest definitivno najbrži browser na tržištu, prema nezavisnim testovima.
Usto za uredništvo BUGa, stvarno je ljigavo od vas da u sliku niste stavili Operu, međutim jeste nešto tako nakaradno i infantilno kao Safari !
Chrome je najbrži browser, primjetno je pogotovo na Ubuntu-u koliko sam ja uočio. Ima isto tako dosta pluginova i mozete ga prilagoditi sebi vrlo lako. Meni osobno puno je pregledniji od svih ostalih, a što se tiče zaštite privatnosti ili nekih drugih sigurnosnih propusta neznam...Iskreno mislim čim se spojite na internet odričete se važnog dijela svoje privatnosti...
Mozzila OK
eXPLOREr dosadan
Opera nisam dugo instalirao, nije nešto posebno bila...pričekat ću novu verziju pa ću isprobat
I meni je jako žao zbog Opere ...
Stvarno nevjerojatan browser, to je čudo koliko noviteta uvode, koliko fanatičnu zajednicu imaju (tj. imamo!), koliko je browser u svačemu jednostavno - bolji. Ima dušu !
Opera jest prije imala određenih problema s pluginovima (npr. Adobe PDF ili Silverlight), međutim ovo se ispravilo, verzija 10.63 je definitivno nešto najbolje što koristim. Kako sam web developer i web dizajner, imam doma i Firefox, Chrome, Safari te IE 6,7,8.
Nova verzija 11.0 će doći s ekstenzijama, jedva čekam da vidim kako će to funkcionirati.
Usto verzija 11 (alpha) jest definitivno najbrži browser na tržištu, prema nezavisnim testovima.
Usto za uredništvo BUGa, stvarno je ljigavo od vas da u sliku niste stavili Operu, međutim jeste nešto tako nakaradno i infantilno kao Safari !
Oženi se OPEROM
Meni je Chrome banana...tj nije on loš, nego jednostavno nisam dobio sa njime ni mrvicu onoga što sam očekivao a pogotovo ne u usporedbi sa nekim drugima, tako da me razočarao dosta.
I onda još kad znam da se baš voli ponašati kao BigBrother...onda mi je potpuno odbojan.
Osobno sam vrlo zadovoljan posljednijim verzijama IE-a i FF-a, a pogotovo Opere, i mislim da će mi u vrlo kratkom roku Opera postati glavni browser.
Tako da moja osobna top lista browsera izgleda trenutno ovako:
1. Opera
2. FF
3. IE
4. prazno
5. prazno
6. prazno
7. Chrome
Iako na privatnom kompu još uvijek daleko najviše koristim FF, ali samo zato jer sam lijen i na njemu instalirat Operu, čekam da odradim clean install W7 pa ću onda.
Chrome ne mogu smislit, taj njegov minimalizam mi je bezveze...

Pa za druge neznam ali osobno sam koristio i IE i chrome i firefox i operu dok sam koristio windowse.IE sam koristio vrlo kratko dok sam bio na windowsima i mogu reći da se ,meni osobno, uopće nije dopao.Sada koristim ubuntu.Mogu samo konstatirati da koristim( i koristio sam na windowsima) dva brovsera chrome i firefox.Chrome-u nedostaje neki od addonsa kao što je cooliris i recimo dobar youtube riper(ili ga ja nisam uspio naći) ili addons tipa WMA to MP3 converter.IE ima dosta raspoloživih mogućnosti no eto meni nije "legao".
Chrome je doista brzo radio na windowsima ali ni firefox nije loš.
No IE drži još uvijek lavovski dio tržišta znači da ipak ima ljudi kojima je on dovoljno dobar.
Baš mi je žao zbog Opere što je na zadnjom mjestu, stvarno podcijenjeni browser, a ima jako puno toga za ponuditi.
to je samo zato što su je ljudi preljeni za probat.navikli se na IE i tako surfaju sporo,love gomile smeća i virusa....Operu u gornjem postu baš i nisam nahvalio ali kao browser doista nije loš.Ustvari ako ga usporedimo sa IE neusporedivo je bolja od IE.
To imaš pravo.Većina takvih su osobe kje kupuju "mrcine" od 15 soma kuna a onda mi dođu i pitaju dal imam crackani NOD32 jer im je puno dati 50 eura za licencu.Njima mi je nemoguće pojasniti da postoje razlozi zašto ti je neko dao crack za program od 50E (ne baš bezazleni)i da je puno pametnije kupiti neki dobar AV ili koristiti besplatne varijante(vrlo vrlo dobre)kao što je avast home edition,AVIRA ili neke druge da ih ne nabrajam.Isti sam godinama koristio i nikad na windowsima nisam imao nekih većih problema.
IE je ne samo ružan nego i nezgrapan i meni apsolutno neprihvatljiv.
Pa svakako je lijepo vidjeti da se nitko ne tvrdoglavi koji je browser najbolji,mnogo korisnih komentara,a moj je da se slazem sa vecinom da je opera vjerovatno najbolja,u sveukupnom aspektu naravno,jer svaki ima nesto bolje nesto losije,ali sve ukupno mislim da je to ipak opera,nakon toga bi stavio ff,a nakon toga iako ga prezirem u prijasnjim inacicama IE9"beta",zaista se vide promjene,a sto se tice croma,pa neznam po cemu bi mi uopce orivukao paznju,nekazem da nije svrsi shodan,daleko od toga ali mislim da nije nista tu sad cudo i extra,a htjeo bih samo reci da ove ankete pokazuju koliko ljudi,tj korisnika win OS-a nikada nemjenja def. browser;)
zavisi šta tražiš.. Ako želiš nešto jednostavno, brzo, to će riješiti chrome. A ako trebaš addonse i blabla, imaš operu i mozillu.. Meni je žao samo šta safari nije brz
Safari ti je predviđen za Mac...ne za windows
dok je Opera zabilježila pad sa 2,4 na 2,3%
Nije istina... ja sam se prebacio na Operu mora postojati neki rast xD
A stvarno ste glupi i više dosadni s tim teorijama zavjere o Chromeu...
Evo vam source, pa tražite te spyware i ostale high-tech CIA (powered by Masoni) špijunske kodove...
Mislim da Chromium jest open source, te da nema sve to, dok Chrom nije open i ima sve to.
na web stranicama koje ja održavam (HR publika, poslovni ljudi uglavnom) koji ima 107 tisuća posjeta u zadnjih mjesec dana su ovakve statistike:
IE : 52.99%
FF: 35.34%
chrome: 8.26%
...
ostali
Nekuzim ove sto pricaju da je chrome najbrzi
kad ga pokrenu digne se odmah i odma misle da je najbrzi a u biti nije daleko od toga da je najbrzi ima sam brz start-up sa time su svi popusili foru kak je on brz....
Da probaju Operu koja je itekak brza od chromea sto se start upa i ucitavanja stranica tice,sto put bolja od chromea....
Nije sad da hvalim kak je opeta najbolja jer koristim Firefox ali probao sam sve navedene browsere i opera je najbrza...
Sad ce chrome fans stiskat minuse :D
Evo opet nove rasprave o Internet preglednicima. Sva sreća što je valjda 100. po redu. Imam ideju, za promijenu, osim pametovanja koji je bolji, sporiji, lijepši ili ružniji, te copy-paste komentara idemo napraviti nešto korisno. Stavite ovdje neke rezultate koje ste sami napravili u preglednicima, neke linkove koji ukazuju na promijene, usporedbe i sl. Potkrijepite vaše komentare nekim rezultatima. Mislim da bi takve prezentacije preglednika ovdje itekako dobro došle ljudima koji imaju osnovno znanje na računalu, a ujedno tako i onima koji imaju napredno znanje. Zašto pričam o rezultatima?! Iz čistog razloga što mnogi odu na Youtube, pogledaju fimlić gdje Google chrome otvara stranicu u par stotinki i misle da su sa time našli browser za samog boga...aha...kifla...baš me interesira da li je netko uspio dobiti isti efekt recimo na našim brzinama interneta...