Chrome 12 na Dev Channelu

poruka: 47
|
čitano: 5.339
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chrome 12 na Dev Channelu".
17 godina

cek malo, google stani na loptu, meni chrome about kaze da imam posljednju verziju, 10.0.648.204. Nisu izdali 11, a vec rade i na 12?

Kako su krenuli brzo ce stici do Chrome 2011, sto nece oznacavati godinu kao kod MS softwarea, nego stvarnu, rednu verziju.

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina

štancaju ih ko na pokretnoj traci. meni se to ne sviđa. de nek naprave nešto konkretno. a ne ovak naprave neku promjenicu, i hop, evo major build

Atomska bubamara

13 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Chrome 12 na Dev Channelu

Ko da ima veze verzija i to kako je oni označavaju. To čak i nije loše jer koliko si korisnici i često updateaju browser ovo im možda stvori neki veći šok, pa kad vide da imaju  2-3 verzije staru verziju programa i prije stave novu. A meni je baš svejedno kako će oni verzionirat svoj software.

16 godina
hudo kaže...

cek malo, google stani na loptu, meni chrome about kaze da imam posljednju verziju, 10.0.648.204. Nisu izdali 11, a vec rade i na 12?

Kako su krenuli brzo ce stici do Chrome 2011, sto nece oznacavati godinu kao kod MS softwarea, nego stvarnu, rednu verziju.

Chrome 10 je stabilna verzija.

Chrome 11 je trenutna BETA verzija koju možeš naći ovdje:

http://www.google.com/intl/en/landing/chrome/beta/

A Chrome 12 je očito tek neka testna verzija za developere.

I rather like the restless nights
14 godina
neaktivan
Dobro su krenuli sa ovim verzijama.
Ovaj chrome ce izac vec u aprilu..barem ja tak mislim.
I'm rapper. Screamer. Singer. I'm the dopest.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Usrali su se sad,jer im je mozilla samar opalila.

2 15 hvala 0
17 godina
neaktivan
tak i tak se Chrome sam updejta tako da uopce se ne opterecujem s time koliko je verzija vani i koja je zadnja. Kada se napravi updejt, provjerim koje su novine i to zapravo najcesce procitam na bugu.
People like talking about people. Makes us feel superior. Makes us feel in control. And sometimes, for some people, knowing some things makes them care
16 godina
neaktivan

Ma ova 12 verzija nema neka vidljiva poboljsanja u odnosu na 11, sve jednako stabilno, mozda pinku brze, ali ne bi ni skuzio da mi je updejtana na v12 da nisam vidio ovaj clanak.

17 godina
neaktivan
jurluk kaže...

štancaju ih ko na pokretnoj traci. meni se to ne sviđa. de nek naprave nešto konkretno. a ne ovak naprave neku promjenicu, i hop, evo major build

Nekužim di je problem što ga često updateaju, ae da naplačuju svaku novu verziju. Još ti update sam napravi...

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
16 godina
hudo kaže...

Imaju verziu 11, ja sam na beta verziji 11.0.696.16, baš mi se jučer update-ao. Ali ludi su sa tim brojevima, prije godinu dana bilo je veselje jer je izaš chrome ver.6 a danas već imaju i verziju 12.

Meni je super što se kroz chrome i flash update-a tako da nemoram o njemu misliti. A update se sam instalira bez da išta znaš, samo mi iskoči poruka da bi trebao restartati browser jer ga nisam nekoliko dana gasio, i napravim restart i eto na novijoj verziji{#}

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 11:36 (Stoja).
15 godina
neaktivan

Ono što drugi naprave kao minor version  (xx.x.1, xx.x.2, ...) googlove ovce naprave kao major version  (1.x, 2.x, 3.x, ...). U načelu projektanti su ti koji određuju kakvo verzioniranje koristiti, ali iskreno ovo mi djeluje totalno djetinjasto i neprofesionalno.

Nije pretjerivanje kazati da će Chrome doći do verzije 20 do kraja godine ... Chrome 20 (aka WHAT THE F*CK ??!!!! )

Ipak, Chrome je genijalni browser - nemam što reći protiv njega; sve radi kako spada i sve je super. Naravno da ostajem na Operi jer je ona ipak bolja.

:)
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 11:40 (zoran123456).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za one koji ne znaju...

Chrome Release Cycle: https://docs.google.com/present/view?id=dg63dpc6_4d7vkk6ch&pli=1

1 0 hvala 3
15 godina
neaktivan

koga briga koja je verzija bitno da sam radi update 

i da je po meni najbrži  i da nema nekih velikig grešaka i problema (bar kod mene )

a mozilla firefox 4 kod mene već ima problema sa bookmarks sami se brišu 

to mi se nesviša zato i dalje ostajem na chrome 

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo jedan bug na v12, kad pisem novu poruku ovdje na forumu i kliknem pošalji crasha se, pošalje poruku, ali moram opet ulaziti u njega, to mi se 3 puta dosad dogodilo, ali sad je prestalo zadnje 2-3 poruke 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Septah kaže...

Nekužim di je problem što ga često updateaju, ae da naplačuju svaku novu verziju. Još ti update sam napravi...

Postoje neka nepisana developerska pravila glede verzioniranja softvera, i Google se iz nekog razloga zahebava s tim. Valjda računaju da će ljudi misliti da je browser najbolji ako ima najveći broj kraj imena. Žalosno je što dosta informatički   slabo pismenih ljudi stvarno pada na takve stvari.

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
14 godina
neaktivan

meni se stabilna 10-etka stalno ruši... kad je u pitanju flash. Dok su jedan ili dva tabova sa Youtube-om otvoreni onda je ok, al čim otvorim malo više, sruši se i proguta 500Mb+ RAMa {#}

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
kach kaže...

nažalost moje iskustvo govori drugačije: na temama o FF već dva puta u dva dana FF ne otvara dvije stranice. jedan je problem riješen, a za drugi još čekam icecold-a. 

May justice be done though the heavens fall
17 godina
neaktivan

Kako ga nije sram unaprjeđivat software? 

Koga briga dal je Chrome 10 ili 50?  Ako se sam update, tako da nema prige oko nekompatibilnosti. 

Mogli bi stavljat kako kažete 10.1,10.2, ali odlučili su se za ovu politiku, šta ćemo sad svaki put pisat o tome kako će usoko doć do 100te verzije?

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
protjeran

ni meni ne smeta što često izdaju nove verzije ovog fantastičnog browsera. iako sam diseblao google update na start up-u (kraći boot i još neke druge pogodnosti), ne smeta mi svaki dan napraviti dva klika i pričekati nekoliko sekundi da mi se izvrši provjera za nadogradnju.

jedino što je bitno je to da chrome drži nas krajnje korisnike up to date, ne čeka se godina dana na nova poboljšanja, ona dolaze na naša računala svaki mjesec. well done google! {#}

17 godina

Koristim google chrome sigurno vec godinu kao defaultni browser i nikad ali nikad mi se nije desilo da se srusi, dok ovo pisem imam otvorena 4 taba na youtube i jos par tabova ko zna cega vise. Doduse na njemu nemam instalirane nikakve extenzije, a za zajebancije koristim firefox.

Ja mislim da vi sto vam se rusi chrome bi trebali da porazmislite malo o masini koju koristite ili operativnom sistemu.

1 0 hvala 0
16 godina
Septah kaže...

nije problem u tome, dapače, nek ga updajtaju svaki dan. ali mi ide na živce to numeriranje verzija

naprave neku promjenu, hop, evo v8, još nešt dodaju, hop evo v9, hop v10 itd

jel ne može v8.1, 9.15, 10.2.2 itd...

Atomska bubamara
15 godina
protjeran
ja to volim. svaka novina u browseru stiže putem nadogradnje do korisnika u najkraćem mogućem roku. može li išta biti bolje od toga?
17 godina
neaktivan

od major verzije su ljudi naucili ocekivati major promjene i unapredenja a od minor, minorne promjene etc. oznacavanje tabova sa ctrl i ciscenje koda su minorne promjene medutim google za minorne promjene buildu daje major oznaku, to je bezvezna praksa

http://www.youtube.com/user/Anarchitektur
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 14:01 ((s)izgoreo).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hudo kaže...

Meni piše 11.0.696.0.

15 godina
protjeran
kach kaže...

Mozilla je davno opalila samar IE-u, ali danas vise nikome ne moze opaliti samar.

16 godina
neaktivan

Ako mislite da su ovi iz Googlea glupi pa da ne znaju numerirati verzije onda se varate. Znaju oni vrlo dobro šta rade, zapravo su pametniji od ostalih. Svakom novom verzijom popularni softver dobije besplatnu reklamu. O minor verzijama se ne piše, samo o major. Stvar je u tome da se o Chromeu piše 10 puta više nego o drugim preglednicima. Ovdje se čak ni ne radi o finalnoj nego o developer verziji a Bug Online je opet objavio vijest upravo zbog nove brojčane oznake. Svaki put kad se objavi vijest o novoj verziji dio korisnika ostalih preglednika poželi isprobati tu novu verziju i tako se privlače novi korisnici. Firefox je izgubio puno korisnika kad je zaostao jer mu je dugo trebalo da izbaci novu verziju ali su se opametili pa sada i oni planiraju češće izbacivati nove verzije.

Is it weird that this gave me an orgasm?

10 0 hvala 0
17 godina

Chromium 12 je kod mene u upotrebi već duže vrijeme i radi bez problema, ali koristim zadnje buildove a ne release-ove.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kach kaže...

kako? -.-

17 godina
neaktivan
hudo kaže...

Za one kojima nije jasno, postoje tri grane:

STABLE

BETA

DEVELOPMENT

STABLE se trenutno održava, BETA će jednom postati novi STABLE, a DEV nova BETA. Dakle, sve se miče odozdo prema gore.

Slično kao kod npr. Debiana (STABLE, TESTING, UNSTABLE).

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 17:47 (stef).
15 godina
protjeran
DragonShit kaže...

Ako mislite da su ovi iz Googlea glupi pa da ne znaju numerirati verzije onda se varate. Znaju oni vrlo dobro šta rade, zapravo su pametniji od ostalih. Svakom novom verzijom popularni softver dobije besplatnu reklamu. O minor verzijama se ne piše, samo o major. Stvar je u tome da se o Chromeu piše 10 puta više nego o drugim preglednicima. Ovdje se čak ni ne radi o finalnoj nego o developer verziji a Bug Online je opet objavio vijest upravo zbog nove brojčane oznake. Svaki put kad se objavi vijest o novoj verziji dio korisnika ostalih preglednika poželi isprobati tu novu verziju i tako se privlače novi korisnici. Firefox je izgubio puno korisnika kad je zaostao jer mu je dugo trebalo da izbaci novu verziju ali su se opametili pa sada i oni planiraju češće izbacivati nove verzije.

Tocno to, jest da se ne drze nekog nepisanog devloperskog pravila glede verzioniranja softvera, ali daleko od toga da im je ova glupa odluka i da ne znaju sta rade{#} - ipak Google nezaposaljava debile.

Najbolje od svega i konkurencija je skuzila da mora krenut s ovakvog razvojnom politikom jer inace ce izgledat zastarjelo.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice