Appleu hitno treba PR

poruka: 172
|
čitano: 22.677
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Appleu hitno treba PR".
17 godina
neaktivan
Re: Appleu hitno treba PR
mar123 kaže...

tekst je ok ali zasto se rade usporedbe iphona 4s i s3-a? novi iphone je konkurencija s3-u pa cemo vidit onda ko je bolji. isto tako ipad 3 je najbolji tablet tako da su najbolji i tu. a i zapravo apple proizvod ni nemora bit najbolji, svi ce ga kupovat i imat ce najbolje prodajne rezultate. jer svaka poznata osoba mora imat iphone, jednostavno zato da bude u trendu, cak i ako je taj iphone losiji od konkurenata, ko da njih uopce boli briga, niti neznaju ko su konkurenti, pa ja da pitam svoje prijatelje s iphonima dal znaju da za mane love kolko kosta iphone 4(da 4 ne 4s) mogu dobit s2 koji je bolji oni bi rekli da nista nije bolje od iphona. taj iphon je posto sinonim za najbolji mobitel i dok god ima takvih ovaca netreba apple nikakav pr.

Može samo biti podjednak S3-u, a onda mjesec dva poslije kad dođe nova arhitektura čipseta (A15) opet će kaskati dobrih 9 mjeseci.

Takva slava ti je kratkog vijeka ako je slabiji s specsima koju godinu zaredom.

14 godina
Zoolok kaže...
qoH kaže...

Samo zato što neki tekst govori protiv jedne firme ne znači da je autor neprofesionalan. Time što Apple od svih proizvođača na tržištu tuži jedino Samsung, to je jasan pokazatelj da se njega boji, boji ga se jer ima proizvode poput Galaxy linije telefona i tableta koji su odlični, ne moraju biti bolji od iPhone-a i iPad-a, ali su sigurno uz bok njima i predstavljaju više nego dobru konkurenciju.

Ton teksta je jednostavno previse cinican, a sam tekst povrsan. Mislim da ne bi trebali da koriste maskirane psovke u kolumnama, niti da ikoga nazivaju "destruktivnom budalom". Na kraju krajeva, sudjenje je bilo o povredi patentnih prava, a ne o inovacijama. Ako je Apple vec dobio te patente (a jeste), onda je i na sudu (koji pripada istim ustanovama koje su Apple-u dale patente) da odbrani Appleova prava. Cudno, na istom ovom sajtu je objavljena vest kako je Samsung na sudjenju prikazao dokumente u kojima je pisalo, citiram: "Jedan od tih dokumenata sadržavao je usporedbe jedan uz drugi Appleovog iPhonea i inicijalne verzije Samsungovog "pametnog" mobilnog telefona Galaxy, uz sugestije kako Galaxy učini sličnijim iPhoneu." I uostalom...

http://i46.tinypic.com/20kdsas.jpg

:P

ta slika nedokazuje nista sta pebacili su se sa tipkovnica na potpuni touch screen kak osu ga drukcije mogli dizajnirat u trokut?

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
14 godina
protjeran
Appleu hitno treba PR

Da se koriste pravim, a ne elektroničkim PR-om, znali bi da su ovakvi sudski postupci kontraproduktivni i da djeluju kao priznanje samog Applea: da, Samgung Galaxy III je genijalan smartfon, bolji je od našeg iPhonea 4S.

:P ima jedan PR majstor u BUGu očito, Petric... Veoma obrntuta teza valjda presuda u korist Applea znači da je Samsung  doista kopirao Apple?!?!?!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Appleu hitno treba PR

E, ja imam Lumiu 800 i Windows Phone 7, jedinu stvarno inovativnu stvar na trzistu u poslednje vreme :P Ali Samsungova instant transformacija je neverovatna :D I zar nisi video deo gde oni sami govore kako su pokusavali da prvi Galaxy naprave sto slicnijem iPhoneu? :D

[edit] Ovo je odgovor na Zelenbicevu poruku iznad :)

Everything's just fine.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 16:21 (Zoolok).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

"Tužakanjem Samsunga za tobožnje plagiranje Apple nam šalje poruku kako su smartfoni serije Galaxy S i Galaxy Tabovi bolji uređaji od iPhonea i iPada…"

Ovo, kao i ostalo je Petric napisao?

Stari, popravljaš se, daj mi svoj paypal ili broj računa da ti uplatim.

Dižeš se na ljestvici najdražih Bugovaca.

Ne, nikome se ne uvlačim u dupe, nego jednostavno, ne mogu vjerovati što sam pročitao (kao ni većina). 

Samsung Galaxy SII (GT-I9100) @ CM10 Lite + DreamKernel 2.7.2 + CWM 6
14 godina
neaktivan
Appleu hitno treba PR
Ne znam da li je autor teksta ikad drzao oba tableta u ruci... Osobno sam ih puno isprobao, ali svi, apsolutno svi su totalno smece prema iPadu..hardverski,, a naravno i softverski, jer je iOS miljama daleko ispred Androida

0 21 hvala 0
15 godina
Naravno da je galaxy bolji od iphone-a, to se moze vidjeti samo bacivsi pogled na specifikacije uredaja . Pri tome je galaxy i duplo jeftiniji. Ljudi koji kupuju applove proizvode zele uredaje koji ce pasat uz njihov IKEA namjestaj!
Smmmmaaack that hvala button!!!!!!!!
14 godina
lafo kaže...
Ne znam da li je autor teksta ikad drzao oba tableta u ruci... Osobno sam ih puno isprobao, ali svi, apsolutno svi su totalno smece prema iPadu..hardverski,, a naravno i softverski, jer je iOS miljama daleko ispred Androida

O bokte...

Dok se hvali Fapple od strane BUG-a, divotica, nitko ništa od vas nema za reći.
Čim se realno napiše članak, čim se napiše članak (koji je možda spačka kako bismo se što više svađali) koji nije po mjeri ovčica, plač, cmizdrenje i kreću usporedbe.

J*beno oladite.

Znam da vam je teško pojmiti to, ali postoje ljudi, ljudi koji ne svršavaju kada vide zagriženu jabuku i bilo što s "i..."

P.s. vrijedi za mnogo, mnogo ostalih komentara u ovoj temi 

15 godina
neaktivan
Appleu hitno treba PR

Vidim da se tu dosta prepucavaju apple fanovi i apple hejteri.

Realno gledajući apple je smartphonove i tablete doveo na višu marketinšku razinu, ali ih on NIJE IZMISLIO, sa smartphoneovima su krenuli još prije palm, hp i ostali proizvođaći pocket pc-a, a tabletima je još ibm počeo. Pa bi oni vrlo lako mogli reći da ih je apple kopirao, ali nije. 

Ovdje nitko nikoga ne kopira, nego unaprijeđuje postojeća riješenja. Da nitko nije krenuo "kopirati" apple danas bi vjerojatno tom model iphona bio 3gs. Kada bi samo apple imao dozvolu raditi smartphonove i tablete došlo bi do monopola i manjka kvalitete.

http://beterz.com/?Referer=179629
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Appleu hitno treba PR

Dovoljno je pogledati sliku...

1 19 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ti nemas pojma sta pricas.

Specifikacija uredaja? Zasto Samsung galaxy SIII ima tako mocan hardware?

Pa to je zato sto je android nedoradeni OS (kako ga ja volim zvati poluproizvod) i treba velika snaga da se sve vrti jer nije sve do krajnjih granica prilagodeno.

iOS nema tih problema, jer uz jedan iOS ide najvise 3-4 uredaja koji su potpuno kompatibilni i moze koristiti 1/3 slabiji hardware da radi na istoj, ako ne i vecoj razini od androida.

Sto se cijene tice, u to se ne zelim mjesati.

Trenutno koristim iPhone 4 i SIII i iskreno mislim da je SIII jedina prava konkurencija iPhoneu, ali ne zbog OS-a ili hardware-a, nego zbog izgleda.

17 godina
neaktivan
lafo kaže...

Dovoljno je pogledati prethodnu stranicu ...

13 godina
neaktivan
Zoolok kaže...
qoH kaže...

Samo zato što neki tekst govori protiv jedne firme ne znači da je autor neprofesionalan. Time što Apple od svih proizvođača na tržištu tuži jedino Samsung, to je jasan pokazatelj da se njega boji, boji ga se jer ima proizvode poput Galaxy linije telefona i tableta koji su odlični, ne moraju biti bolji od iPhone-a i iPad-a, ali su sigurno uz bok njima i predstavljaju više nego dobru konkurenciju.

Ton teksta je jednostavno previse cinican, a sam tekst povrsan. Mislim da ne bi trebali da koriste maskirane psovke u kolumnama, niti da ikoga nazivaju "destruktivnom budalom". Na kraju krajeva, sudjenje je bilo o povredi patentnih prava, a ne o inovacijama. Ako je Apple vec dobio te patente (a jeste), onda je i na sudu (koji pripada istim ustanovama koje su Apple-u dale patente) da odbrani Appleova prava. Cudno, na istom ovom sajtu je objavljena vest kako je Samsung na sudjenju prikazao dokumente u kojima je pisalo, citiram: "Jedan od tih dokumenata sadržavao je usporedbe jedan uz drugi Appleovog iPhonea i inicijalne verzije Samsungovog "pametnog" mobilnog telefona Galaxy, uz sugestije kako Galaxy učini sličnijim iPhoneu." I uostalom...

http://i46.tinypic.com/20kdsas.jpg

:P

Gledaj, nitko ne tvrdi da Samsung nije kopirao Apple. Je, kopirao ga je! I svatko tko tvrdi da to nije istina je slijep ili budala. Sjećam se kad sam kupio Galaxy S, čim sam ga prvi put vidio rekao sam da je pljunuti iPhone 3G. Ali ja nisam htio iPhone nego sam htio telefon sa Androidom i nije mi bilo nimalo bitno da li on izgleda kao iPhone. To je ono što mi potrošači, kupci želimo: izbor! A ova slika što si stavio kao primjer usporedbe smartfona prije i poslije izlaska iPhone-a po meni nije nikakav argument jer nijedan od tih Samsungovih telefona na sebi nema Android koji svojim sučeljem zahtijeva drugačiji dizajn telefona, isto kao što ni iOS nebi baš bio najbolje rješenje za takav izgled mobitela prije 2007.

15 godina
neaktivan
Appleu hitno treba PR

Evo jedne slike..

21 0 hvala 0
13 godina
Ghost777 kaže...
Naravno da je galaxy bolji od iphone-a, to se moze vidjeti samo bacivsi pogled na specifikacije uredaja . Pri tome je galaxy i duplo jeftiniji. Ljudi koji kupuju applove proizvode zele uredaje koji ce pasat uz njihov IKEA namjestaj!

Lolcek.

Naravno, specifikacije su najbitnija stvar na uredjaju. Nikako da ekipica shvati da sto nize u formfactoru ides, brojke su sve manje bitne. Vec kod laptopa ispod 17'' je izgubio prednost nad dizajnom, ergonomijom i kvalitetom izrade, a kamoli kod tableta ili mobitela. A to su upravo podrucja gdje Apple dobro plovi. Jer specifikacije, jezgre, memorije, cipovi, sve je to nista prema osjecaju pri koristenju tih par stvari koje 95% korisnika koristi.

A galaxy nikako nije duplo jeftiniji, kao sto ni tableti nisu jeftiniji od Applea, koji ih ubija dobro organiziranom proizvodnjom.

iPhone 4S 16 GB kosta recimo u ekstra total+ M tarifi 2698 kn, Galaxy S3 kosta 3598 kn, a Galaxy SII 2498 kn. S3 drasticno skuplji, SII tu negdje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 16:41 (F10EXX).
16 godina
Appleu hitno treba PR

Nisam fan Petricevih tekstova, ali ovaj je "u sridu"!

morrisoN

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
qoH kaže...

Gledaj, nitko ne tvrdi da Samsung nije kopirao Apple. Je, kopirao ga je! I svatko tko tvrdi da to nije istina je slijep ili budala. Sjećam se kad sam kupio Galaxy S, čim sam ga prvi put vidio rekao sam da je pljunuti iPhone 3G. Ali ja nisam htio iPhone nego sam htio telefon sa Androidom i nije mi bilo nimalo bitno da li on izgleda kao iPhone. To je ono što mi potrošači, kupci želimo: izbor! A ova slika što si stavio kao primjer usporedbe smartfona prije i poslije izlaska iPhone-a po meni nije nikakav argument jer nijedan od tih Samsungovih telefona na sebi nema Android koji svojim sučeljem zahtijeva drugačiji dizajn telefona, isto kao što ni iOS nebi baš bio najbolje rješenje za takav izgled mobitela prije 2007.

Sta je onda problem sto je Apple dobio presudu (koja je, opet kazem, vezana za vlasnicka prava nad patentima, a ne nad inovacijama)? I dalje mislis da tekst nije los? :)

[edit]

LOL :D

Everything's just fine.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 16:46 (Zoolok).
13 godina
qoH kaže...

Android ne zahtjeva drugaciji dizajn telefona. Ima androida koji su cista kopija blekberija. Jednostavno, plove na valu koji je pokrenuo Apple, kao i svi ostali proizvodjaci. I nije to ni previse lose. Samo, ono sto radi Samsung je ipak korak dalje. I ne samo Samsung, iako je on najocitiji kod mobitela. Ista je stvar je i s laptopima. 

I nije to lose za potrosace. Kratkorocno.

14 godina
Appleu hitno treba PR
Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Moj PC  
17 2 hvala 3
15 godina
neaktivan

{#}

http://i.imgur.com/ceX2w.jpg

EDIT: kolega zelenbic me je pretekao

If u choose Peace be ready 4 War. If u choose Love be ready 4 Hate. If u choose Truth be prepared 4 Lies.The enemy has a job 2 do as well.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 16:56 (Notorious).
13 godina
neaktivan
Zoolok kaže...

Uzasan tekst, vrlo neprofesionalan, a i zakljucak mi nije jasan - zasto data sudska presuda znaci da Apple "priznaje" da Samsung pravi bolje telefone od njih? Po kojoj to logici ide?

Enivej, Bug, I am disappoint.

Enivej, ti si razocarenje?{#}

13 godina
neaktivan
Zoolok kaže...
qoH kaže...

Sta je onda problem sto je Apple dobio presudu (koja je, opet kazem, vezana za vlasnicka prava nad patentima, a ne nad inovacijama)? I dalje mislis da tekst nije los? :)

[edit]

LOL :D

Nije uopće problem što je Apple dobio presudu, super za njih i apsolutno se slažem s tobom, vezana je za vlasnička prava, nitko tebe ne proziva. Tekst nije loš jer samo odražava nezadovoljstvo većine prema postupcima Apple-a u zadnje vrijeme. Ja nisam Samsung fanboy, ne branim ih, imam i Apple proizvode koje koristim svakodnevno, ali to što Apple radi u zadnje vrijeme je smiješno. Uzmu masu detalja iz različitih tehnologija, sve to ukomponiraju u svoje proizvode, patentiraju ih i onda kad netko uzme od njih onda to nije u redu. Mislim gle, nek rade kaj hoće, ja za sebe mogu reći da želim izbor, ne želim biti ograničen samo proizvodima koji na sebi imaju jabuku.

17 godina
neaktivan
Appleu hitno treba PR

Ta skontajte vise da sudjenje nije bilo oko inovacija, vec patentnih prava. Apple kaze da su mu prekrseni patenti, ne inovacije, Jeebus.

Apple je patentirao "Slide to unlock", jer ima sto miliona nacina da se otkljuca telefon, a oni su ovaj smatrali da je "najkul", pa ga patentirali. I onda Samsung stavio BAS TAJ jedan nacin na svoje telefone?

Sa druge strane, Samsung je patentirao "povezivanje na 3G mreze", sto je jedan od onih "patenata za standarde", gde licenciranje moze da ide "po fer i razumnim uslovima". Samsungovih 14,4 dolara po telefonu, koliko su trazili, je sve samo ne "fer i razumno".

Valjda je sad malo jasnije :) Odoh sad da se igram na svom ne-Samsung, ne-Android, ne-Apple telefonu :P

Everything's just fine.
Moj PC  
1 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
Appleu hitno treba PR

Ne znam zašto se novinari fokusiraju na Samsung i Apple, dvije tvrtke koje u zadnje 2 godine nisu napravile ništa novo, samo su ispolirale dosadašnje proizvode. Jedina novost u zadnje 2 godine je Windows Phone 8 i ona Nokia s onim fotoaparatom od 40 i nešto Mpx (sa Simbianom). Ne znam koliko sam puta naišao na zanimljive stvari po ostalim portalima koji u Bugu nisu bili niti spomenuti, glavno da se stalno prežvakavaju stare vijesti.

4 0 hvala 0
13 godina
lafo kaže...

Ajde pogledaj kako izgleda samsung F700 koji je izašao pola godina prije prvog iphonea, pa usporedi ih. I operi se {#}

Aut vincere, aut mori!
16 godina
neaktivan
Appleu hitno treba PR

Dakle, imam trenutacno iPhone 4, prije njega sam imao 3GS, HTC Desire, i Samsungov mp3 player Galaxy Player 5.0. Koristio sam i Android i iOS i mogu reći da bi bilo najbolje spojiti ta dva OS-a u jedan. Android ima milju mogućnosti customizacije koji iOS nikad neće imati, i to je najveći adut kojeg Android ima protiv iOS-a. S druge strane Android nikad neće biti toliko fluidan i stabilan kao iOS. Jednostavno Objective-C bolje i brže funkcionira od Jave a i bolje to sve skupa šljaka kad proizvođač uređaja sam pravi OS za uređaj nego uzme gotov od nekog drugog pa prilagodi. Tu ce uvjek iOS biti bolji. Znaci oba OS-a imaju svoje prednosti i mane. 

Što se tiče ovih patenata, nije kriv ni Apple ni Samsung nego sam patentni sustav koji je usran do zla boga. Tu nema pomoći, nek Samsung što više svojih izuma patentira u Americi i napravi kontru Appleu.

Ovo suđenje je samo bilo gubitak vremena. Apple je pretjerao s glupim patentima i napadima na sve što im oduzima profit, ali opet s druge strane smatram da Samsung kopira Apple u originalnom Galaxy S-u. Jeli itko obratio pažnju na ikone na GS-u? Zašto one imaju kockaste okvire kao i iPhone kad znamo da Android moze imati ikone bilo kojeg oblika. Nisam Apple fanboy ali TouchWiz na SG-u kopira iOS u potpunosti. Uzmimo za primjer Sense od HTC-a. Gdje je tu ikakva sličnost sa iOS-om? A znamo da je Desire bio (a i jos uvjek je) hit mobitel koji izvrsno obavlja sve zadaće. Srećom su u GSII ostavili normalne ikone bez kvadrata...

Usporedba UI Usporedba UI
Kaj ce mi potpis kad ga ionak nitko nece gledat?!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zoolok kaže...

Ta skontajte vise da sudjenje nije bilo oko inovacija, vec patentnih prava. Apple kaze da su mu prekrseni patenti, ne inovacije, Jeebus.

Not sure are u trolling or just stupid?

Dakle, po nekoj normalnoj, zdravoj logici Patentni zakon bi trebao funkcionirati ovako:

Subjekt (bilo privatni bilo poslovni) XY ili YX nešto izumi vlastitim radom i trudom uvede neku novu tehnologiju, znači, došlo je do inovacije.
  Tada taj subjekt XY ili YX ima pravo tu istu inovaciju zaštiti vlastitim imenom tako da ga patentira.

Jedini problem je što se ti isti patenti mogu kupovati, ako ih lude tvrtke u dugovima odluče prodati nekoj tvrtci koja s inovacijom nema ništa.
Samo će dobro naplačivati globu ako neka konkurentska tvrtka povrijedi "njihov" kupljeni patent!

Dovraga i kapitalizam.

13 godina
neaktivan

Zanimljivo, evo puno puta je zanimljivije čitati komentare nego vijesti.{#}

15 godina
neaktivan
Et_Tu_Brute? kaže...
lafo kaže...

Ajde pogledaj kako izgleda samsung F700 koji je izašao pola godina prije prvog iphonea, pa usporedi ih. I operi se {#}

Ajde ne izmisljaj

Sa GSM Arene

Iphone 2G  - Announced 2007, January ;  Released 2007 June

Samsung F700  - Announced 2007, February;  Released 2007, December

I F700 je imao tipkovnicu.

 -- http://goo.gl/RylEA
15 godina
neaktivan
dj_chapz kaže...

Jeli itko obratio pažnju na ikone na GS-u? Zašto one imaju kockaste okvire kao i iPhone kad znamo da Android moze imati ikone bilo kojeg oblika.

Da, naprirodnije bi bilo da su ikone trokutaste...

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice