izgleda sjajno, ali nece se svakome dopasti izostanak tipkovnice...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
izgleda sjajno, ali nece se svakome dopasti izostanak tipkovnice...
kupovali bu dodatno tastaturu :D pa teglili okolo..
Budućnost notebookova...... izgleda super
interesantno, koliko novih stvari se izbacuje, od smartphonea, tableta, kompova, ovakih, onakih, pravi švedski stol svakakih novotarija,,,
vrijeme autonomije = ?
uz takva dva ekrana, multitouch, jaki hardver i relativnu tankocu samog uredaja, moraju nesto smisliti s baterijom inace ce ovo biti propali pokusaj
Tablet sandwich...
1) baterija ce suxxat
2) biti će preteško
3) biti će skupo
4) želim ga
zanimljivo kao koncept ali u praksi gotovo pa sigurno totalni fail. skupo, loša autonomija, teško, neprakticno za 99% namjena gdje su prakticniji laptop sa fizičkom tipovnicom ili tablet koji je lakši, tajni, prakticniji i jeftiniji i sa boljom autonomijom.
Ovakav koncept ima smisla mozda na do 2x 5 ili max 2x7 inca. Onaj microsoftov prototip je imao nekog smisla. Ovo i ne bas.
zapravo, ideja o gesturama za upravljanje i to mi se sviđa ali radije kao nekakav pad koji se spaja na vanjski monitor, a ne kao prijenosno računalo gdje trebam raditi na 14 inča i gdje se gube sve prednosti prenosivosti i autonomije ...

posto ce moj laptop sljedece godine biti spreman za mirovinu ovo bi mogla biti opravdana kupnja( ok, ovisi o cjeni ), a sviđa mi se jer bi na neki nacin mogao biti upotrebljen i kao wacom( ne u potpunosti, ali bi trebalo ici ), a mogao bi koristiti i kao dva vertikalna monitora... kao dizajner vidim veliki potencijal u ovome cudu
Debelo nije in, hocemo iPad-tanko :)
Sviđa mi se velikih 14" i to dvaput...
Kad se omasovi OLED i kad naprave tablete od savitljivih OLED ekrana, veličine časopisa, foldable, e to će biti to...
Ma inače izgleda zanimlivo, da bar ekran ima da se može imati prislonjene prste da se može sa svim prstima pisati, nije važno da dodirujem tipke tj naučim se snalaziti ali bitno je da mogu pisati sa svim prstima. Bojim se da takav touch ekran ne postoji bar ne još .
zanimljivo kao koncept ali u praksi gotovo pa sigurno totalni fail. skupo, loša autonomija, teško, neprakticno za 99% namjena gdje su prakticniji laptop sa fizičkom tipovnicom ili tablet koji je lakši, tajni, prakticniji i jeftiniji i sa boljom autonomijom.
Ovakav koncept ima smisla mozda na do 2x 5 ili max 2x7 inca. Onaj microsoftov prototip je imao nekog smisla. Ovo i ne bas.
zapravo, ideja o gesturama za upravljanje i to mi se sviđa ali radije kao nekakav pad koji se spaja na vanjski monitor, a ne kao prijenosno računalo gdje trebam raditi na 14 inča i gdje se gube sve prednosti prenosivosti i autonomije ...
Uopće mi nije jasno zašto rade ovakve stvari? Ako imitiraju knjigu, nema smisla jer knjiga ima točno određen razlog zašto ima dva lista i print s obje strane, kod knjige je to čisti minimalizam i iskorištenje kapaciteta. Računalnom ekranu to jednostavno ne treba. U tom smislu (ako nema potrebe za fizičkom tipkovnicom) tablet je puno bolje rješenje. U suprotnom, naravno laptop.
Ako je ideja jedan veliki ekran, ili barem veći ekran koji se može sklopiti na manje dimenzije, onda bi to trebalo biti nešto savitljivo, što može izdržati torturu stotina tisuća otvaranja i zatvaranja i kada se otvori postaje jedna unificirana ploha (a koja se onda opet može koristiti kao tablet i eventualno lagano presavinuti pa se pojavi virtualna tipkovnica kao surogat rješenje).
Da su svi inžinjeri razmišljali na ovaj način, ne bi danas bilo ni GUI-a ni miša ni ničega. Ovakvi koncepti nude neke savim nove mogućnosti, koje ne treba gledati samo kroz način na koji trenutno koristiš računalo. Ako se ideja dobro razradi, možda će budućnost računala izgledati upravo ovako.
Da su svi inžinjeri razmišljali na ovaj način, ne bi danas bilo ni GUI-a ni miša ni ničega. Ovakvi koncepti nude neke savim nove mogućnosti, koje ne treba gledati samo kroz način na koji trenutno koristiš računalo. Ako se ideja dobro razradi, možda će budućnost računala izgledati upravo ovako.
Naravno da treba istraživati mogućnosti i testirati tržište, ja samo iznosim svoj stav i iskreno sumnjam da će budućnost izgledati baš tako... Kažem, možda jedan preklopivi ekran, ali dva ekrana su po meni realno nepotrebna i bilo tko tko mora izdvojiti vlastite novce za to (a da ih nema stvarno previše), nema niti realnog razloga za kupovinu ovako nečega.
očekivan mpc u hr 9999 kn
4 gb / 500 / i5 / ugradjen 3g modul