Preglednici su mrtvi, živjeli novi preglednici! Da

poruka: 14
|
čitano: 1.581
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Preglednici su mrtvi, živjeli novi preglednici! Da".
15 godina

Salvador Dali nije Dia s integriranim AI-jem!

1 0 hvala 0
11 godina

Još jedan stupanj manipulacije i kontrole više. 

Ne vjeruj svojim očima, vjeruj što ti statistički halucinirajući model predstavi kao istinu. 

Nadglednik dina
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Re: Preglednici su mrtvi, živjeli novi preglednici
Veca glupost. Kao i konkurencija koja je nabrojana u tekstu sa sličnim rješenjima.

1 0 hvala 0
16 godina

Gledam beba u kolicima bleji u mob hipnotizirana i skrola prstom. Ove gen neče znat kako se zovu bez Ai.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
9 0 hvala 0
6 godina
dery kaže...

Gledam beba u kolicima bleji u mob hipnotizirana i skrola prstom. Ove gen neče znat kako se zovu bez Ai.

To se nažalost događa i po meni je to u domeni teškog zanemarivanja djeteta. Nisu nove generacije krive, već kriminalno neodgovorni i lijeni roditelji.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 14:27 (Chayy).
16 godina

Dobar pravopis: pravilnije (i ekonomičnije) "Je li..." nego "Da li je...".

Poruka je uređivana zadnji put danas u 9:09 (tgmcro).

0 0 hvala 0
13 godina
Chayy kaže...

To se nažalost događa i po meni je to u domeni teškog zanemarivanja djeteta. Nisu nove generacije krive, već kriminalno neodgovorni i lijeni roditelji.

Tableti i smartfoni su nova duda i to valjda otkad su se pojavili. Nije to više tako nova i/ili izolirana pojava. Jako tužno za vidjeti, ali tako je.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
9 godina
dery kaže...

mi, kao klinci, smo bili hipnotizirani apsolutno na jadnak način samo s drugim gadgetom, tom i jerry, cartoon network, gemboj ili nešto treće.

izuzev potrebne vremenske kontrole koliko se vremena provodi pred ekranom telke ili mobitela, hiponoza je apsolutno identična, a kritika nas starijih prema zabavi mlađih nešto što svaka generacija roditelja ponovno otkriva kao toplu vodu uz neizostavnu "ta današnja mladež, mi naravno nismo bili takvi". kako da ne...

13 godina
bruno1026 kaže...

mi, kao klinci, smo bili hipnotizirani apsolutno na jadnak način samo s drugim gadgetom, tom i jerry, cartoon network, gemboj ili nešto treće.

izuzev potrebne vremenske kontrole koliko se vremena provodi pred ekranom telke ili mobitela, hiponoza je apsolutno identična, a kritika nas starijih prema zabavi mlađih nešto što svaka generacija roditelja ponovno otkriva kao toplu vodu uz neizostavnu "ta današnja mladež, mi naravno nismo bili takvi". kako da ne...

Mora biti da onda i ovaj lik prdi bezveze:

Šteta vremena, truda i novca potraćenog na beskorisnu karijeru. 

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put danas u 10:14 (pr0n_addict).
15 godina
Pa i nije baš tako. Gdje god danas vidim grupu klinaca, svi do jednog bulje u svoj mobitel kao zombiji. Nešto se ne sjećam da smo mi kao klinci nosili TV van i čoporativno buljili u njega bez ikakve komunikacije.
16 godina

Mlađima od 18 zabraniti upotrebu. Onoga tko koristi kazna roditeljima. Online zlostavljanje kazneno kažnjivo i doživotna zabrana uporabe mob. Smartfone sve više postaje weapon of mass manipulation.Ai će zamijenit uporabu mozga, ljudi će biti spojeni online direkt koji će navodit šta da se radi.Borg je budućnost.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 mjeseci
Odlično, genijalno !
Znači smrt surfanju te će neki kobejagi UI koji inače ne zna prepoznati što mene zanima , taj kobejagi UI agent će čitati bug. hr umjesto mene i komentirati umjesto mene 🙄👏👏💪
Nije loša ideja tako bih imao više vremena za posvetiti se sebi i "stvarnom" životu. E sad dolazimo do problema kako će kobejage "UI" agent meni ustupiti te informacije što je pročitao umjesto mene, injekcijom, penetracijom, riječima. Dali će biti preneseno kao što se djeci prenosi u stilu "čiča miča gotova je priča" 😜
Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:16 (Sirotanovic).

0 0 hvala 0
9 godina
kipo kaže...
Pa i nije baš tako. Gdje god danas vidim grupu klinaca, svi do jednog bulje u svoj mobitel kao zombiji. Nešto se ne sjećam da smo mi kao klinci nosili TV van i čoporativno buljili u njega bez ikakve komunikacije.

moji roditelji nisu, u odnosu na mene/nas, uopće kao klinci gledali telku jer ih tad nije uopće bilo u masovnoj upotrebi. mi nismo gledali u mobitele jer ih, zamisli, u naše vrijeme također nije bilo.

naši roditelji su nama prigovarali za buljenje u telku, danas mi prigovaramo djeci za buljenje u mobitele.

ako netko ne shvaća analogiju, mea culpa, onda stvarno jest u ekranima problem...

16 godina
bruno1026 kaže...
dery kaže...

Mislim da nije nužno problem gadget kao takav, već mogućnosti istoga kada je spojen na internet. Mi smo kao klinci imali PS2, gameboy i tamagotchi, više manje nisi mogao sa tim uređajima raditi osim onoga što je bilo u njima (igrice). Internet je bio prespor da bi išta konkretno radili.

Danas smartphone može raditi sve, a roditelji ne mare i ne educiraju djecu kako koristiti takav uređaj, jer su oni odrasli na primitivnijim uređajima koji nisu imali takav potencijal korištenja. 

Roditelj ako je prije i pustio dijete cijeli dan u sobi da igra maria na super nintendu, mogao je biti 'siguran' da dijete zbilja radi tu radnju - igra videoigru. Dok danas bez kontrole ili edukacije/povjerenja nema te garancije. Danas iz svoje sobe mogu komunicirati sa cijelom svijetom, dijeliti svoje najprivatnije stvari sa istima, konzumirati beskonačnu količinu sadržaja na bilo koju temu, mogu kupovati/prodavati, i onda u sve to ubacimo i AI koji omogućuje sve to da još lakše i sa manje napora napravimo.

Kao što su mene roditelji učili kako da se javim na telefon ili kako da pričam kada zovem prijatelja na kučni telefon a javi se njegova mama/tata/brat/sestra, tako danas roditelji trebaju učiti djecu kako koristiti internet/AI i kako se ponašati sa tim alatima. 

Stoja
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice