MiG-ovi su umirovljeni, Rafalei u obuci, pa nam ne

poruka: 68
|
čitano: 6.988
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "MiG-ovi su umirovljeni, Rafalei u obuci, pa nam ne".
16 godina
Re: MiG-ovi su umirovljeni, Rafalei u obuci, pa na
Slažem se sa svime što si rekao, ali činjenica da je trenutno sve suprotno od toga kako bi trebalo bit mi govori da kupovanje aviona neće riješiti problem. Još će skrenuti pozornost sa svih ostalih nedostataka.
Najlakse je otići u "dućan" i potrosit hrpu novaca na avione, a za modernizirati vojsku u skladu sa realnim potrebama zemlje treba imati i malo mozga i volje da se to odradi. U taj dio sumnjam, pa stoga i žalim za novcima potrošenim na avione.
Kad bi se potrošilo i puno više novaca na pametniji način ne bi ih nitko žalio...
6 godina

Zamisli da si ti Francuska, Njemačka ili Turska i prodaješ svoje oružje na balkan.

ugradili bi blokade u to oružje, čisto iz opreza, ako imaš pameti.

tipa geofencing, i friendly fire blokadu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2024 16:10 (gpd).

0 0 hvala 0
11 godina
gpd kaže...

Zamisli da si ti Francuska, Njemačka ili Turska i prodaješ svoje oružje na balkan.

kreću teorije zavjere...

ne samo da bi platili ogromnu lovu za štetu, nego takva industrija nikad više ne bi prodala niti komad naoružanja ikome u svijetu

ako ne želiš prodat - ne prodaješ, te teorije zavjere ne drže vodu

13 godina

Zavrsis kao Svicarska vojna industrija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 tjedana
Pa Mađarska ne sjaćam se prije Orbana ali agresivno se ponaša prema Slavoniji i Baranji, dosta se financiraju mađarske manjine u RH ako prihvate dvojno državljanstvo, kupuju se poljoprivredna zemljišta po Baranji, kao i firme što rastu (Mesaroš npr. https://www.tportal.hr/biznis/clanak/tko-je-lorinc-meszaros-instalater-centralnog-grijanja-koji-se-uz-orbanov-blagoslov-siri-po-hrvatskoj-foto-20230731 ).

Sa istoka imamo jednog kriminalca i tajkuna, kralj mesne industrije koji kupuje redom poljoprivredne zadruge po istočnoj Slavoniji, gdje se nakon preuzimanja firme ili zadruge agresivno napadaju radnička prava, uhljebljuju pripadnici srpske nacionalne manjine. https://www.tportal.hr/biznis/clanak/srpski-kralj-mesa-postao-najveci-vlasnik-oranica-u-hrvatskoj-20151124 https://sr.m.wikipedia.org/sr-el/%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%80_%D0%9C%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%98%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%9B https://www.index.hr/mobile/tag/99418/petar-matijevic.aspx?orderby=latest

1 0 hvala 0
8 godina
Zaporožac kaže...

Nema države iz EU koja gradi ekonomiju za slučaj da se EU rasformira.

Ne vjerujem u potpuni raspad, no nekakav oblik transformacije je moguć . Previše je tu novca u igri, previše su najjače države vezane jedne sa drugima, da bi se na koncu sve vratilo u početno stanje.

Zato mislim da je teška riječ i pomisao; "EU će se raspasti". 

Osobno se ne plašim svjetske geopolitičke situacije i velikog Putinova utjecaja na istu. 

Ako bi slučajno došlo do atomskog napada od strane Rusije na npr. Veliku Britaniju, nećemo morati brinuti o Srbiji, Dodiku, ili o raspadu EU.

Tu "počinje" kraj života kakvoga poznajemo.

Inače, talijanski i mađarski avioni će ići uglavnom uz obalu Hrvatske, snimajući parcele za hotele i apartmane njihovih tajkuna. (doznao iz pouzdanih izvora) 

Postujem misljenje.

Po pitanju EU, mislim da se mozemo sloziti da je rijec o liberalnom/demokratskom projektu teledirigiranom iz Washingtona koji manje vise sprovodi ono sto im se kaze da treba odraditi. Ako pogledas i nase vijesti koje su ocito pisane drugdje i za druga trzista, a nakon toga idu u distribuciju putem copy/paste novinarstva, vidis odakle vjetar puse. I po broju stranih vojnih baza, tesko mozemo reci da je Europa slobodna nakon zavrsetka WW2. Znaci mi tek trebamo postati, ako cemo postati, samostalni i krojiti svoje, EU sudbine.

EU je projekt koji je stvorio resurs koji Washington koristi kako im se pokaze zgodno, i gasi nam se pristup energentima iz Rusije (veliki doprinos rastu cijena koje su eksplodirale na svim poljima), dok USA i dalje kupuje Rusku naftu i prekrcava je po talijanskim lukama. Puni nas se i izbjeglicama s Bliskog istoka koje bjeze pred Americkim bombama jer Demokrati rade terraforming bombama i islamistickim organizacijama, svrgavaju drzave, crpe naftu. Europa prima.

S tvrdnjom za Rusiju se slazem. Putina se ne trebamo bojati. Doba Crvene armije je proslo, ma koliko bi susjedi rado zeljeli da neko drugi oslobodi Kosovo za njih.

Zivio sam i radio u Rusiji, Moskvi, i imao priliku par godina vidjeti iz prve ruke sto je ta zemlja. Od uzasne natalitetne slike (njih ce pojesti razni islamski narodi u njihovom sastavu, jer njihove zene su stavile, kao nekad Shiptarke, vaginu na najjace, i radjaju, dok Ruskinje imaju 1-2 komada izmedju naslikavanja za Instagram), spore i zastarjele ekonomije, uzasne korupcije od koje sam vidio goru samo u Ukrajini.

Od ove price, kada se rat zavrsi i vojske se vrate kuci, Putin se treba dobro paziti. Jer je vec jednom imao placenike na kucnom pragu, a ima i hrpu politickih protivnika koji samo cekaju priliku i nude se zapadu sami. Ako ne bude imao novca da sve to isfinancira i namiri povratnike iz rata, mogao bi se urusiti sam u sebe. Jer doba Staljina i cistki generala je proslo.

Problem ce biti kada Amerika okrene fokus na igraca na klupi, Kinu, koja ceka red na prestolju. Jer to je jedan sasvim drugaciji i puno kompleksniji i inteligentniji protivnik.

To vrijeme nam dolazi.

13 godina

Heheh, nema ti Putin nikakvih politickih protivnika. Svi su oni odavno kastrirani ili dva metra pod zemljom. Cijela teorija ti se vrti oko Amerike oduzimajuci svima bilo kakvu samovolju, EU demokratski projekt... Ameri su u EU jer se Europa opravdano bojala Ruske cizme, zato ovi blize Rusiji su sto prije uhodali u NATO. EU ce uvijek ovisiti o nekom drugom posto povratkom kolonija nemaju dovoljno resursa za kompletnu neovisnost. Rusija ne moze prihvatiti gubitak utjecaja i moci raspadom Sovjetskog saveza, to nije problem Putina nego opcenito Rusa. Bio sam u Rusiji 2018-e na nekih mjesec dana te imam tri Rusa u firmi i vidim da im je to bolna tocka. Hibridno ratovanje Rusi vode bar vec jedno 15 godina i to puno uspjesnije od Amera i EU.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2024 19:12 (ivanzu).
Moj PC  
2 0 hvala 0
6 godina
picajzla0707 kaže...
gpd kaže...

kreću teorije zavjere...

ne samo da bi platili ogromnu lovu za štetu, nego takva industrija nikad više ne bi prodala niti komad naoružanja ikome u svijetu

ako ne želiš prodat - ne prodaješ, te teorije zavjere ne drže vodu

Nije tajna,  u brošuri  Dessault Rafalea, je napisano.

Ako imaš NATO verziju aviona, jedna od značajki im je sustav spriječavanje prijateljske vatre. (blue-on-blue incidenti)

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2024 21:53 (gpd).
13 godina
Kad nas #AP povede u boj, prvi cu biti iza njega.

0 0 hvala 0
14 godina
Gebirgs kaže...

Postujem misljenje.

Po pitanju EU, mislim da se mozemo sloziti da je rijec o liberalnom/demokratskom projektu teledirigiranom iz Washingtona koji manje vise sprovodi ono sto im se kaze da treba odraditi. Ako pogledas i nase vijesti koje su ocito pisane drugdje i za druga trzista, a nakon toga idu u distribuciju putem copy/paste novinarstva, vidis odakle vjetar puse. I po broju stranih vojnih baza, tesko mozemo reci da je Europa slobodna nakon zavrsetka WW2. Znaci mi tek trebamo postati, ako cemo postati, samostalni i krojiti svoje, EU sudbine.

EU je projekt koji je stvorio resurs koji Washington koristi kako im se pokaze zgodno, i gasi nam se pristup energentima iz Rusije (veliki doprinos rastu cijena koje su eksplodirale na svim poljima), dok USA i dalje kupuje Rusku naftu i prekrcava je po talijanskim lukama. Puni nas se i izbjeglicama s Bliskog istoka koje bjeze pred Americkim bombama jer Demokrati rade terraforming bombama i islamistickim organizacijama, svrgavaju drzave, crpe naftu. Europa prima.

S tvrdnjom za Rusiju se slazem. Putina se ne trebamo bojati. Doba Crvene armije je proslo, ma koliko bi susjedi rado zeljeli da neko drugi oslobodi Kosovo za njih.

Zivio sam i radio u Rusiji, Moskvi, i imao priliku par godina vidjeti iz prve ruke sto je ta zemlja. Od uzasne natalitetne slike (njih ce pojesti razni islamski narodi u njihovom sastavu, jer njihove zene su stavile, kao nekad Shiptarke, vaginu na najjace, i radjaju, dok Ruskinje imaju 1-2 komada izmedju naslikavanja za Instagram), spore i zastarjele ekonomije, uzasne korupcije od koje sam vidio goru samo u Ukrajini.

Od ove price, kada se rat zavrsi i vojske se vrate kuci, Putin se treba dobro paziti. Jer je vec jednom imao placenike na kucnom pragu, a ima i hrpu politickih protivnika koji samo cekaju priliku i nude se zapadu sami. Ako ne bude imao novca da sve to isfinancira i namiri povratnike iz rata, mogao bi se urusiti sam u sebe. Jer doba Staljina i cistki generala je proslo.

Problem ce biti kada Amerika okrene fokus na igraca na klupi, Kinu, koja ceka red na prestolju. Jer to je jedan sasvim drugaciji i puno kompleksniji i inteligentniji protivnik.

To vrijeme nam dolazi.

Ne mogu se složiti da iza projekta EU stoji Amerika jer po toj logici VB nikada ne bi izašla iz EU nego baš suprotno, vodila bi glavnu riječ. Čak mislim da je Brexit imao poguranac od SAD-a, a radi slabljenja EU koja je ipak druga gospodarska sila svijeta što ni jedna EU zemlja zasebno ne bi bila (ma koliko dijelu ekipe s foruma i istočnim susjedima to bilo mrsko).

Svako malo netko od ekipe na Forumu  gura zamjenu teza tj. za sve je kriva Amerika, a ostali rade sve što radili ili je radila Amerika (dakle, nisu krivi ,samo malo krivi ili jednako- najblaža verzija za javnost,a misli ono prvo). Što se emocija tiče prilično sam neutralan vezano za SAD-a, no ipak ih gledam kao većinski potomke Europljana pa si mi kultorološki i civilizacijski bliži od Rusa, Kineza, Iranaca, S.Korejanca, Kubanaca... (nastaviti niz kome je mrskih neprijatelj USA).

Tko kome gasi energente?  Evo ti grafa pa vidi kada je počeo rast cijena plina -godinu dana prije od Amerike "isprovocirane" agresije 2/2022. U tom trenutku su zalihe plina u njemačkim podzemnim skladištima (u ruskom vlasništvu ) bile na minimumu. A nas "zeznulo" Američko insistiranje na LNG. No nismo imali ex-kancelara Shroedera u Gaspromu.

No vratimo se temi. Do sada HR nije mogla obavljati noćno presretanje (Dakle opet zovi NATO susjede) a sada se nazire konačno riješenje, pa makar postojala prelazna faza za koju smo sami krivi (kasno nabavili zrakoplove).

Nije mi jasno da li se više nikako ne leti na MIG-ovima (očekivao sam oproštajni let) ili je broj raspoloživih ( ispravnih u resursu) pao ispod minimuma  za redovito letenje i borbeni dvojac. U tom slučaju će piloti održavati samo nalet do prelaska na novi tip aviona/posao/mirovinu.

6 godina
mr.potter kaže...

Do sada HR nije mogla obavljati noćno presretanje (Dakle opet zovi NATO susjede)

Možeš li ovo pojasniti? U čemu je stvar.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2024 22:28 (gpd).
14 godina
gpd kaže...
mr.potter kaže...

Do sada HR nije mogla obavljati noćno presretanje (Dakle opet zovi NATO susjede)

Za noćno letenje treba imati održavan zrakoplov i obučenu posadu, a mi smo tu sposobnost izgubili i sada je tek vraćamo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2024 9:00 (mr.potter).
11 godina
gpd kaže...

Ako imaš NATO verziju aviona, jedna od značajki im je sustav spriječavanje prijateljske vatre. (blue-on-blue incidenti)

to je sustav nad kojim nadzor ima vlasnik aviona i sustava na zemlji koji mu daju podršku - dakle kupac, to nije sustav kojim će francuska vlada gasiti avione po nahođenju

da nadzor nad tim sustavima ima francuska vlada u smislu da može pogasiti avione kako im se sprdne, tko bi normalan uopće kupovao od njih avione koji služe za slučaj ratnih sukoba, poput primjerice egipta koji danas-sutra može ponovo zaratiti s izraelom i riskirati da mu amerika preko francuske pogasi avione

ostavi se teorija zavjere i sličnih debilana

6 godina
mr.potter kaže...
gpd kaže...
mr.potter kaže...

Za noćno letenje treba imati održavan zrakoplov i obučenu posadu, a mi smo tu sposobnost izgubili i sada je tek vraćamo.

Meni se učinilo da si rekao, da migovi općenito ne mogu letjeti noću. A zapravo ti tvrdiš da  HR nije više mogla letjeti noću s migovima.

To su dvije različite stvari.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2024 12:18 (gpd).
6 godina
picajzla0707 kaže...
gpd kaže...

to je sustav nad kojim nadzor ima vlasnik aviona i sustava na zemlji koji mu daju podršku - dakle kupac, to nije sustav kojim će francuska vlada gasiti avione po nahođenju

da nadzor nad tim sustavima ima francuska vlada u smislu da može pogasiti avione kako im se sprdne, tko bi normalan uopće kupovao od njih avione koji služe za slučaj ratnih sukoba, poput primjerice egipta koji danas-sutra može ponovo zaratiti s izraelom i riskirati da mu amerika preko francuske pogasi avione

Možeš pojasnit, o kojem konkretno sustavu pričaš? ime tog sustava.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2024 12:17 (gpd).
3 godine
picajzla0707 kaže...

Da, da, ne znaš za to ?!

Svaki prodani avion (sumljivim državama) ima tzv GPS key block-lock koji najbrže isključi motor/e aviona dok su u letu na1.5- 2 mach, pa ti bombardiši nedužne. 

合氣道
8 godina
gpd kaže...

To je sustav OMMBAJN - 125 (Oces Malo Moj Bombardisat' Akot' Ja Nedam - 125)

11 godina
gpd kaže...

gpd kaže...

piše ti u toj brošuri na koju se pozivaš

6 godina
picajzla0707 kaže...
gpd kaže...

gpd kaže...

piše ti u toj brošuri na koju se pozivaš

napiši o čemu pričaš ako hoćeš, ako ne,  možemo se i zezati samo, ne trebamo pričati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2024 17:57 (gpd).
11 godina
gpd kaže...

napiši o čemu pričaš ako hoćeš, ako ne,  možemo se i zezati samo, ne trebamo pričati.

sam si se pozvao na tu 'brošuru' da u njoj piše to što tvrdiš, a sad ispada da je nisi niti pročitao

a tvrdiš da sam dasault u brošuri navodi ugradnju blokada iz opreza...

nađi brošuru na koju se pozivaš i pročitaj

6 godina
picajzla0707 kaže...
 to je sustav nad kojim nadzor ima vlasnik aviona i sustava na zemlji koji mu daju podršku - dakle kupac,

navedi ime sustava, ako mislimo nastavit raspravu. ukratko, pitam te o čemu ti pričaš?

ako nismo dogovorili predmet rasprave, rasprave nema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2024 10:58 (gpd).
11 godina
gpd kaže...

navedi ime sustava, ako mislimo nastavit raspravu. ukratko, pitam te o čemu ti pričaš?

pričam o tvojem postu, još jednom ga ponavljam:

gpd kaže...

ako si ti taj koji napišeš da se u rafale ugrađuju 'blokade za balkance, čisto iz opreza', pa se onda pozivaš na brušuru u kojoj to piše, čemu mene već treći puta pitaš koji je to sustav

6 godina
picajzla0707 kaže...
gpd kaže...

pričam o tvojem postu, još jednom ga ponavljam:

gpd kaže...

ako si ti taj koji napišeš da se u rafale ugrađuju 'blokade za balkance, čisto iz opreza', pa se onda pozivaš na brušuru u kojoj to piše, čemu mene već treći puta pitaš koji je to sustav

nema rasprave.

i netočan je citat (ovaj koji si izmislio), citiraj cijelu rečenicu a ne segment.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2024 11:25 (gpd).
11 godina
gpd kaže...

nema rasprave.

i netočan je citat (ovaj koji si izmislio), citiraj cijelu rečenicu a ne segment. 

što onda započinješ teorije zavjere, ako ne želiš raspravljati o njima

i evo ti još jednom tvoji vlastiti citati koje kopiram, a ne izmišljam 

jebote, na čemu si ti?

gpd kaže...

gpd kaže...

6 godina
picajzla0707 kaže...
gpd kaže...

nema rasprave.

što onda započinješ teorije zavjere, ako ne želiš raspravljati o njima

i evo ti još jednom tvoji vlastiti citati koje kopiram, a ne izmišljam 

jebote, na čemu si ti?

gpd kaže...

gpd kaže...

ovo je komedija. dobro da nisi markirao slova pa sastavio ono što ti vidiš.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2024 11:32 (gpd).
11 godina
gpd kaže...

ovo je lakrdija, to što si markirao segment, ne znači da je to cijelina.

budi onda ljubazan, pa nam pojasni što označeni 'segmenti' znače u 'cjelini'

6 godina
picajzla0707 kaže...
gpd kaže...

ovo je lakrdija, to što si markirao segment, ne znači da je to cijelina.

budi onda ljubazan, pa nam pojasni što označeni 'segmenti' znače u 'cjelini'

Ako nisi razumio onda pitaj.

Dakle evo ponovit ću za tebe:

Da sam ja Francuska , Njemačka , Turska, i prodajem moderno naoružanje balkanu.

Ugradio bi im blokadu.

Jel sad jasno?

11 godina
gpd kaže...

Ugradio bi im blokadu.

Jel sad jasno?

...i onda kad ti se prigovori da pokrećeš teorije zavjere, pozivaš se na sustav koji je naveden u brošuri

e da bi zatim triput pitao 'koji je to sustav'

jesi ti pijan?

6 godina
picajzla0707 kaže...
gpd kaže...

Ugradio bi im blokadu.

Jel sad jasno?

...i onda kad ti se prigovori da pokrećeš teorije zavjere, pozivaš se na sustav koji je naveden u brošuri

e da bi zatim triput pitao 'koji je to sustav'

jesi ti pijan?

Teoriju ja nisam nikakvu iznio.

A što se vrti po glavi čitatelja, to je na svakom da odlući.

11 godina
gpd kaže... 

Teoriju ja nisam nikakvu iznio.

jok nisi, osim što si bacio upljuvak, koji se - sasvim slučajno - poklapa sa sličnim teorijama zavjere otkako su uopće pokrenute priče o rafalima na balkanu

ne pravi se grbav, ostat će ti grba

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice