Igre na (ne)sreću?

poruka: 67
|
čitano: 12.039
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Igre na (ne)sreću?".
15 godina
Igre na (ne)sreću?

Igram Eurojackpot kad se sjetim, rekao bih svakih par tjedana, možda jedan put mjesečno, tih 2€ mi vrijedi uložiti samo da maknem mozak na pola sata i razmišljam što bih učinio sa novcem.

A i ono što se kaže, šansa je 50:50, ili ću dobiti ili neću, a ako ne igram nemam nikakvu šansu 

Moj PC  
7 2 hvala 0
12 godina
Igre na (ne)sreću?

Sječam se limesa iz matematike, tak da iako je papiru imam šanse osvojit jackpot, realno je šansa 0.

11 1 hvala 0
10 godina
Re: Igre na (ne)sreću?
sirka666 kaže...

Igram Eurojackpot kad se sjetim, rekao bih svakih par tjedana, možda jedan put mjesečno, tih 2€ mi vrijedi uložiti samo da maknem mozak na pola sata i razmišljam što bih učinio sa novcem.

A i ono što se kaže, šansa je 50:50, ili ću dobiti ili neću, a ako ne igram nemam nikakvu šansu 

mislim da je taj eurojackpot skroz ok odigrati, naravno da je bacanje love, ali nije loše ok malo za ponadat se, međutim treba se paziti kockanja i klađenja jer te ništa ne može uništiti kao to. Čitam redovito po redditu iskustva ljudi iz Hrvatske kako im kocka uništava život, to je jedna katastrofa, bolje bježati što dalje

16 godina
Igre na (ne)sreću?

ja sam početkom godine se s dvojicom s posla dogovarao da jedanput mjesečno, nakon platje naravski, odigramo jedan jači sistemski za cca 200 € ili 3x slabija za otprilike istu lovu uz podijelu na ravne časti..

i kad smo trebali ovi su se nekaj spalamudili, pa sam si sam uplatio za 42 € jedan 7+2 sistemac..

i eto 398 € dobitka...

pa si ga uplaćujem (mijenjam brojeve) jednom mj. 4x (6+2) sistemac i za sada sam u plusu od 41.86 € (uračunato i inicijalnig 398 €)...

ne pušim, tu i tamo platim rundu na pub-kvizu, pa se ne zamaram, ali se nadam...

a znate da je nada najveća kurva i umire posljednja...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
8 1 hvala 0
10 godina
Mutombo Dikembe kaže...

Sječam se limesa iz matematike, tak da iako je papiru imam šanse osvojit jackpot, realno je šansa 0.

Mi smo učili u 3. srednje vjerojatnost. Pa nam je (ta jako dobra) profa na kraju dala zadatak izračunati vjerojatnost dobitka lota 7/39 i 6/45. Trebao je naravno kalkulator za dobiti toliku brojku, 1 od nekoliko stotina milijuna. Al nam je pao entuzijazam.

2 godine
Kolika je vjerojatnost da u dogledno vrijeme Eurojackpot neće biti izvučen u Njemačkoj i Finskoj?
18 mjeseci
Tomeuglj kaže...
Kolika je vjerojatnost da u dogledno vrijeme Eurojackpot neće biti izvučen u Njemačkoj i Finskoj?

Neće biti izvučen nigdje niti je ikad itko dobio bilo kakve veće novce.

Svaki loto je prevara i porez na budale, izmišljeni dobitnici da se ovce navuku.

13 mjeseci
Ako se dobro sjećam 👴 početaka kad je igra na sreću "srećka" osmišljena u Francuskoj za punjenje državnog proračuna, ta prva runda je smišljeno imala veću šansu za dobitak da privuku golje. No znajući to ekipa insajdera s Molierom je kupovala po cijeloj Francuskoj gdje god stigne srećke te su se basnosnovno obogatili. Nakon toga nikad više, zato što igra je nećete vjerovati namještena "house always wins"!
A neka šansa za dobiti na lotu džekpot je valjda manja nego da će te grom dvaput pogoditi , ali hej šansa ipak postoji 😅

Također rijetko koji veći dobitnik da je bio sretniji u životu , većina ih je čak završila siromašnija nego prije dobitka ... oh tako tužno što ne umijemo s ovo malo novca a još manje s više !
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

dijeliš umnožak zadnjih/gornjih  n brojeva koji se izvlače s  n!

6/45 ?

(45*44*43*42*41*40) / (1*2*3*4*5*6)

toliko je kombinacija, dakle  8.145.060

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2025 13:14 (Stric_Jura).
16 godina
SharkZ kaže...
Tomeuglj kaže...

Svaki loto je prevara i porez na budale, izmišljeni dobitnici da se ovce navuku.

Ako jesi budala, onda ćeš se naplaćati i stalno nadati se, iako pušiš, a ako si iole pametan, nećeš to uzimati k srcu i nadati se da ćeš odjednom riješiti sve probleme...

ako si pak jako pametan,  naći ćeš kombinatoriku (ne jednu kombinaciju) da si dobaviš mjesečnu rentu koja će ti olakšati egzistenciju uz plaću za redoviti rad...

Ju je je? Je ju je!
18 mjeseci
Igre na (ne)sreću?

Show kreće na 1:00

3 0 hvala 0
17 godina
moderator
SharkZ kaže...
Tomeuglj kaže...

Ovo tvoje je kao neki sarkazam ili...?

Do sada su glavni dobitnici Eurojackpota (glavni jackpot) izvučeni u sljedećim državama od 2012. do danas:

• Njemačka

• Finska

• Velika Britanija

• Francuska

• Češka

• Danska

• Slovenija

• Italija

• Norveška

• Španjolska

• Hrvatska

https://www.24sata.hr/news/hrvatski-loto-milijunasi-uzela-je-131-milijun-kn-u-zadnji-tren-560186

https://www.euro-jackpot.net/hr/statistika/nagrade

...
18 mjeseci
Miro kaže...

Do sada su glavni dobitnici Eurojackpota (glavni jackpot) izvučeni u sljedećim državama od 2012. do danas:

Dokaz za te anonimne dobitnike je što točno? Izjava organizatora? lol

17 godina
moderator
SharkZ kaže...
Miro kaže...

Dokaz za te anonimne dobitnike je što točno? Izjava organizatora? lol

A ti si teoretičar zavjera! Nadao sam se da se samo šališ... OK, odustani od daljnjih upisa, jer ću te prijaviti moderatorima. 

...
18 mjeseci

Ozbiljno te pitam, što je dokaz?

Uzmimo za primjer Hrvatsku lutriju, to je državna firma, tko je njima nadležna/regulatorna agencija?

Dali možemo negdje vidjeti (javni) podatak kome su oni unazad zadnjih 10-20 godina isplatili jackpotova?

Ne moramo vidjeti na čiji privatan račun je otišlo, ali dovoljno je da vidimo da su novci zaista isplaćeni.

Ili je dovoljno dati ovakvu objavu u medijima: "Sretni dobitnik iz Slavonije je upravo postao bogatiji za 40 milijuna kn! Čestitamo!"

17 godina
moderator
SharkZ kaže...

Ozbiljno te pitam, što je dokaz?

Uzmimo za primjer Hrvatsku lutriju, to je državna firma, tko je njima nadležna/regulatorna agencija?

Dali možemo negdje vidjeti (javni) podatak kome su oni unazad zadnjih 10-20 godina isplatili jackpotova?

Ne moramo vidjeti na čiji privatan račun je otišlo, ali dovoljno je da vidimo da su novci zaista isplaćeni.

Ili je dovoljno dati ovakvu objavu u medijima: "Sretni dobitnik iz Slavonije je upravo postao bogatiji za 40 milijuna kn! Čestitamo!"

LOL - baš bih volio da dobiješ 20M eura i onda objave s tobom intervju na svim portalima, pa da vidiš na što bi ti dalje život sličio!

A ako te zanimaju propisi, evo pa istražuj: https://www.lutrija.hr/hl/zakoni

Ako sumnjaš u mutno poslovanje HL, istraži njihove poslovne bilance, proguglaj tko im je regulatorno nadređen, dokaži svoje sumnje...

...
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2025 14:19 (Miro).
17 godina
Igre na (ne)sreću?

Cekaj, a zasto ne bi isplatili? 

Zar nije da u nagradni fond ide 50% uplata?

Tako da lutrija je uvijek 50% u plusu

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
1 0 hvala 1
18 mjeseci
Miro kaže...

LOL - baš bih volio da dobiješ 20M eura i onda objave s tobom intervju na svim portalima, pa da vidiš na što bi ti dalje život sličio! 

Što ide na ruku svim loto organizatorima, uvijek mogu reći da se štiti identitet i mi nikad ne možemo znati da li je dobitnik izmišljen.

Miro kaže...

Ako sumnjaš u mutno poslovanje HL, istraži njihove poslovne bilance, proguglaj tko im je regulatorno nadređen, dokaži svoje sumnje... 

Sumnjam itekako, a dokazati ću teško, pogotovo kad čitamo ovakve stvari gdje je prevara dokazana, a regulator šuti:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/martina-dalic-prije-mjesec-je-dana-nezakonito-kupila-dionice-hanfa-suti/2730208.aspx

Kant kaže...

Cekaj, a zasto ne bi isplatili? 

Zar nije da u nagradni fond ide 50% uplata?

Tako da lutrija je uvijek 50% u plusu

Fulaš poantu, možda bi oni čak i isplatili, ali šansa da se pogodi 7/39 je 0.0000065%.

Znači sa znanstvene strane je to nemoguće pogoditi, a s druge strane oni nas malo-malo obavještavaju o pogođenom jackpotu.

Jer da to ne rade i da ljudi znaju da ne postoji šansa za dobitkom ne bi nitko igrao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2025 14:41 (SharkZ).
8 godina

Zar ti stvarno mislis da bih se ja javno javio kad bih dobio takav dobitak? Jel ti shvacas sto je, recimo, 20 milijuna eura? Jel razumijes da, kad to dobije, platis poreze, ostane ti sigurno kakvih 12 milijuna eura, te da si sa tim novcem doslovno Bog na zemlji? 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
18 mjeseci

Čitaš li ti išta od postova ili pišeš tek tako da pišeš?

Koga briga hoćeš li se ti javiti ili ne, postoje sasvim druge metode kojima se može utvrditi isplata dobitka, ne treba meni tvoje ime i prezime niti me zanima.

I već sam rekao šanse za pogađenjem jackpota, na 7/39 postoji 15 milijuna kombinacija!!

Ako ti misliš da to netko može pogoditi i da "ima šanse" i da se može svakih par mjeseci "izvuči dobitnik" onda ti logika i matematika stvarno nisu jača strana.

17 godina
SharkZ kaže...

Čitaš li ti išta od postova ili pišeš tek tako da pišeš?

Koga briga hoćeš li se ti javiti ili ne, postoje sasvim druge metode kojima se može utvrditi isplata dobitka, ne treba meni tvoje ime i prezime niti me zanima.

I već sam rekao šanse za pogađenjem jackpota, na 7/39 postoji 15 milijuna kombinacija!!

Ako ti misliš da to netko može pogoditi i da "ima šanse" i da se može svakih par mjeseci "izvuči dobitnik" onda ti logika i matematika stvarno nisu jača strana.

Ja mislim da netko nešto dobija, često mislim dovlače nekakve dobitnike na silu na izvlačenje da još nešto izvuku, a i vjerojatno je lako provjerljivo pri uplati poreza...
No kao što kažeš, to je toliko mali postotak, da kao i da ne postoji. Doslovno kao što kažu porez na budale. No tu ima još jedna grana; kladionice i kockarnice.
Ja neznam što moraš imati u glavi da zalaziš u one zamračene rupe sa poker automatima i čim već. Najlicemjernije mi je da je najveći diler za kockanje klađenje i lutrije 
država. I da se u saboru prepucavaju kako to nije dobra ovisnost, i onda po državnoj televiziji nema drugih reklama osim kockarnica, kasina, kladionica, lota, eurojackpota...
i ostalo lažni panaceja lijekovi za sve iz "adelafarm" bracke crbije. 
Ukratko, nevidim zašto nebi bilo nešto pažljivo izračunatih nekakvih dobitnika, jer nema veće reklame od "izvučen dobitnik, evo gdje idu pare". 

8 godina
Igre na (ne)sreću?

Koju metodu za biranje brojeva koristite? Ja jednostavno pustim da mi brojevi "nadođu", tako su mi za sljedeće kolo 7/39 nadošli brojevi: 8, 13, 16, 18, 20, 26, 36 i dopunski broj 21. Još da nisam bolestan i da mogu do lutrije...  Ako netko uplati i dobije očekujem 10% provizije. 😉

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Igre na (ne)sreću?
SharkZ kaže...

...

"Beskonačno majmunčića sa pisaćim mašinama će vremenom napisati sva najveća dela svetske književnosti."

Loto se u Hrvatskoj izvlači dvaput sedmično. Nisam nigde uspeo da pronađem spisak velikih dobitaka (kad probam otići na lutrija.hr, zahtev bude blokiran), ali koliko sam stekao utisak prema onome što izlazi na Googleu, 7-ica se u Hrvatskoj osvoji otprilike jednom godišnje. Jedan igrač i jedan pokušaj da se pogodi baš ta jedna kombinacija od 15 miliona koja će izaći => šansa gotovo nepostojeća. No par stotina hiljada igrača, sa stotinu pokušaja u godini je već druga priča. Ako u jednom kolu svi igrači kolektivno u proseku pokriju svega 1% svih mogućih kombinacija, statistički su velike šanse da se u godinu dana izvuče dobitak. A kada se to desi, mora postojati i dobitnik, čovek koji je odigrao baš tu jednu od 15 miliona kombinacija. Tako funkcioniše verovatnoća.

Za sve te stvari koje se dešavaju jednom u milion slučajeva moraju postojati konkretne osobe kojima su se one desile. Inače ne bi bile jednom u milion, nego nikad. Tako neko dobije retko oboljenje, a neko sedmicu na lotou.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
4 0 hvala 2
16 godina

Pa upravo to je osnova, da se zarađuje ionako dovoljno da se može isplatiti svaki dobitnik...

od sve sume uplate po kolu, 50% ide Lutriji,  tj. 25% uplate ide u fond glavnog dobitka, a ostalih 25% se dijeli sukladno omjeru vjerojatnosti...

Ju je je? Je ju je!
7 godina
Igre na (ne)sreću?

Ne igram. Životna filozofija mi je da sam krojim svoju sreću i sve što imam dolazi od mojih ruku i mojeg rada. 

Ljude koji se upuštaju u kojekakve "srećkalice" i sl. smatram budalama i naivcima. Al eto, ljude svašta veseli. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Četvrtak kad je sretni sat uplatim 10€ i dobijem 5€ na srečke. Odigram srečke i isplatim si dobitak. U subotu na uloženih 5€ na kladionici se dobije 20 vrtnji. Odaberem dva para na tenis bezveze s koeficijentom 1.4 ili 1.45 sistemski listić, napomena nemam pojma nešto o tenisu. Isplatim si dobitak. Uplatim u 6/48. Nikad na gubitku. Maks sam uspio 36€ isplatiti, ali tad su se potrefila još neka dva bonusa.

Kad bih imao tu razinu samokontrole u WoT-u kad prodaju lootboksove gdje bi mi kraj bio.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2025 18:47 (Gajotres).

1 0 hvala 0
12 godina
Igre na (ne)sreću?

Koliko znam u Americi nema anonimnosti u loto izvlačenju, sve mora biti vidljivo i transparentno o dobitniku

0 0 hvala 0
16 godina

s jedne strane u redu je to, ali opet, zahvalan sam na GDPRu....

bem ti, kaj bi imal rodbine i pajdaša da me penezima zahiče EuroJackpot...

Ju je je? Je ju je!
17 godina
roby27 kaže...

Koliko znam u Americi nema anonimnosti u loto izvlačenju, sve mora biti vidljivo i transparentno o dobitniku

Zapravo, u Americi je to regulisano na nivou pojedinačnih saveznih država i otprilike u polovini dobitnici imaju pravo da ostanu anonimni.

EDIT: Ispravka, samo u 13 država se ne može sakriti identitet dobitnika. U ostalima, ili dobitnik ima pravo ostati anoniman, ili može ustanoviti nekakav fond (trust) koji će biti bojavljen kao dobitnik, pa sakriti svoj identitet iza njega (ili nemaju lutrije). Izvor

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2025 11:18 (Ivan(4)).
14 godina
Stric_Jura kaže...

s jedne strane u redu je to, ali opet, zahvalan sam na GDPRu....

bem ti, kaj bi imal rodbine i pajdaša da me penezima zahiče EuroJackpot...

Bojim se da bi ti krimosi postali "pajdaši"... Pa ti njima nemoj "posuditi" lovu... 

Jbt, da kojim čudom dobijem npr 10 milijuna na Ljotu, cijelu familiju preseliti u inozemstvo...

Više su mi "draže" igre tipa "Kupi u Konzumu Žuju i osvoji auto". A manje nagrade budu iPhone 17 x5 ili 5x PS5... Tu me, valjda ne bi krimosi "carinili"...

Sa 10 milijuna postaješ meta...

Nisam ja ništa prčko.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice